EU odbila američke sankcije Dodi
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: EU odbila američke sankcije Dodi
Ovo ti je od juče:RayMabus wrote:Ursus tractors opens factory line in Ethiopia
15.05.2015 13:31
Polish tractor producer Ursus has opened a dedicated manufacturing line at the METEC factory in Ethiopia, where it won a contract back in 2013 for the sale of 3,000 units.
Photo: Maciej Rukasz / Ursus
The contract, signed in September 2013 and financed in part by the Polish ‘Go Africa’ programme, is worth some PLN 90 million, with over 1,500 tractors already sold in the country.
“We have been sending our people to train the local workforce for the past six months,” Ursus spokesman Mariusz Lewandowski told the Gazeta Wyborcza daily.
Former president Lech Wałęsa was at the factory in the Ethiopian city of Adama for the opening.
“If Africa develops, then the whole world will follow suit,” Wałęsa said.
Currently, 83 percent of Ethiopian society make their living on agriculture, although only two percent use tractors, the Ethiopian agriculture minsiter Ato Tefera Derebew told Gazeta Wyborcza.
Meanwhile, Ursus is mulling entering the Tanzanian market, with the CEO Karol Zarajczyk saying that the company intends on undertaking further contracts in Etiopia following the conclusion of the current delivery.
http://www.thenews.pl/1/12/Artykul/206940,Ursus-tractors-opens-factory-line-in-Ethiopia
Otvorili su u međuvremenu vlastite tvornice trakotra u Etiopiji ....ovo ti je vijest iz 2015.
http://mreza.rs/wp-content/uploads/2016/12/TV-mreza-826pr01.mp4
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Vinkovci su bili jaki sto se punka tice...Bili su i Kojoti ali se raspadose, jbg...a to je ta ekipa, Satan, Bare, Kojoti...epikur37 wrote:
No slavonija je imala jeben potencijal za punk - rock...
Bare je definitivno najjači rocker u hrvatskoj od 90-ihz pa do sad.
2016-11-17
znam, i oficir Galakticke flote...neka ga, on o traktorima mi o slavonskim pankerima...ne smetamo jedni drugima...epikur37 wrote:mabus se bavi scientologijom i nostordamusov je šegrtgovinda wrote:Izvini, mi se zapricali o muzici, samo vi dajte o traktorima, ne smetate vi nama...RayMabus wrote:Uglavnom pošto ova dva spamaju o muzici ...
2016-11-17
govinda wrote:Vinkovci su bili jaki sto se punka tice...Bili su i Kojoti ali se raspadose, jbg...a to je ta ekipa, Satan, Bare, Kojoti...epikur37 wrote:
No slavonija je imala jeben potencijal za punk - rock...
Bare je definitivno najjači rocker u hrvatskoj od 90-ihz pa do sad.
Kojoti su mi već bili limunada...
Živio sam tamo a bit će dvije godine..tre je iz Vinkovaca.
Vrlo lijepa sjećanja u ostalom kao i iz brčkog...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Traktor ti trosi neverovatno malo.RayMabus wrote:Nisam mislio na tu tehnologiju nego potrošnja motora i te šeme ....ne na elektroniku i to.Serbinho-3 wrote:
Tehnologija koju spominje Longie, seljaka ne zanima MP3, bluetooth, klima, air bag sediste,vec pouzdan traktor da ore njivu.
Naravno, jeftin.
Stariji motori su ti : veca potoršnja , teži prijenosi i slicno ....ono zastarjelo malo tj imaš i novije motore koji su bolji po tim karakteristikama itd itd itd.
Nisam mislio uopce na elektroniku.
Nema sta da se vise ustedi.
Tehnologija, sta ce seljaku moderan traktor, gde da ga drzi, ko da ga servisira.
Kupis Lamborghini traktor i gde ces sa njim, ispred kafane da hvatas lokalne seljancice.
IMT ima skupo zemljiste, Novi Beograd.
To su politicari kao i Aviogenex unakazili da se nakradu.
Teren gde je IMT, ima da dignu nove Airport City-e, stanove a Aviogenex ugasis i celu imovinu Jugoeksporta rascerupas, nekada najvrednija firma u SFRJ.
Rekose u Aviogenex da mogu da rade, ali im 8 Boeing 727-200A i B737-200A rasprodase, dok jos nisu bili vremesni.
Splitski Aerodrom, stajanka sa svih 8 Aviogenex-ovih aviona, mozda sam uslikao.
Zapad, tranzicija, domaci lopovi, narod gladan, pojedinci bahati tajkuni.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
ova mi je njihova najjacaLeviathan2 wrote:
2016-11-17
Ne otvara mi jer nemam taj program ....pretražio sam cijeli internet i ta prica o Etiopiji ima samo iz 2011 i to je ocito gotovo jer je u međuvremenu Etipoja s ovim poljacima sklopila ugovor i ima svoju tvornicu trakotra.dzango wrote:Ovo ti je od juče:RayMabus wrote:Ursus tractors opens factory line in Ethiopia
15.05.2015 13:31
Polish tractor producer Ursus has opened a dedicated manufacturing line at the METEC factory in Ethiopia, where it won a contract back in 2013 for the sale of 3,000 units.
Photo: Maciej Rukasz / Ursus
The contract, signed in September 2013 and financed in part by the Polish ‘Go Africa’ programme, is worth some PLN 90 million, with over 1,500 tractors already sold in the country.
“We have been sending our people to train the local workforce for the past six months,” Ursus spokesman Mariusz Lewandowski told the Gazeta Wyborcza daily.
Former president Lech Wałęsa was at the factory in the Ethiopian city of Adama for the opening.
“If Africa develops, then the whole world will follow suit,” Wałęsa said.
Currently, 83 percent of Ethiopian society make their living on agriculture, although only two percent use tractors, the Ethiopian agriculture minsiter Ato Tefera Derebew told Gazeta Wyborcza.
Meanwhile, Ursus is mulling entering the Tanzanian market, with the CEO Karol Zarajczyk saying that the company intends on undertaking further contracts in Etiopia following the conclusion of the current delivery.
http://www.thenews.pl/1/12/Artykul/206940,Ursus-tractors-opens-factory-line-in-Ethiopia
Otvorili su u međuvremenu vlastite tvornice trakotra u Etiopiji ....ovo ti je vijest iz 2015.
http://mreza.rs/wp-content/uploads/2016/12/TV-mreza-826pr01.mp4
Ok nije mi sad toliko ni bitna ta traktorska industrija al razvija se i Afrika a to je tehnologija iz osamdesetih tako da ....nije neka zarada i te šeme a jaka konkurenkcija.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
govinda wrote:ova mi je njihova najjacaLeviathan2 wrote:
Jesi bezobrazan, pizda i bošnjački nacionalist ali imaš žicu za dobru stvar.
A sad ako nemere treći odi u kurac.
2015-08-06
pizda nisam a nemoj pitati za treci, znas da cu biti bezobrazan :p a sto se muzike tice, jbg, 30 i nesto godina sam sa bendovima, muzicarima i muzicarkama...a nemam sluha :)))epikur37 wrote:govinda wrote:ova mi je njihova najjacaLeviathan2 wrote:
2016-11-17
govinda wrote:pizda nisam a nemoj pitati za treci, znas da cu biti bezobrazan :p a sto se muzike tice, jbg, 30 i nesto godina sam sa bendovima, muzicarima i muzicarkama...a nemam sluha :)))epikur37 wrote:govinda wrote:ova mi je njihova najjacaLeviathan2 wrote:
;) sve pet
2015-08-06
2016-11-17
U skladu sa zahtjevanom razinom kvalitete našeg poduzeća, na naše traktore ugrađujemo DEUTZ i LOMBARDINI motore, te SAUER DANFOSS i LINDE hidraulične pumpe, što je najbolji dokaz naše ozbiljne usmjerenosti prema vrhunskoj kvaliteti.
http://hittner.hr/hittner-traktori/
2014-04-11
Proizvodnja motora pa tko hoce i kome treba neka ugrađuje.Serbinho-3 wrote:
IMR je kesa u odnosu na IMT.
Bio ih valjda uzeo Landini, nije, stecaj...izgleda jos mrdaju...
2014-04-11
To kosta.
IMR ima dobre motore a jeftini.
Zabole me za tudje ime, ako moze domace i jeftino.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
a ovo je za vas tuzlanske partizane i drugove komuniste :)))epikur37 wrote:
;) sve pet
2016-11-17
Serbinho-3 wrote:To kosta.
Iveco zakon, ja stavio dizel mašinu, blok nije turbo, 6000 kubika a samo 140 konja...neuništivo...
2015-08-06
Ma ok ....evo gledam ima cak i u hr tvornica trakotra ...šumski ....nisam ni znaoSerbinho-3 wrote:To kosta.
Otvorena nova hala tvrtke Hittner d.o.o.
Objavio: BBZ Info
Datum: 22. Srpanj, 2015
K: Aktualno, Bjelovar, Naslovnica, Poljoprivreda i gospodarstvo
U sklopu bjelovarske tvrtke Hittner d.o.o. danas je otvorena nova proizvodna hala koja se prostire na 1300 četvornih metara. Budući proizvodni pogon novim bi strojevima trebao biti opremljen do kraja godine, nakon čega će ondje zaživjeti najmodernija linija za proizvodnju šumskih traktora po kojima je ova uspješna bjelovarska tvrtka već duže vrijeme poznata i izvan hrvatskih granica. Cjelokupna investicija vrijedna je 11 milijuna kuna, pri čemu je gotovo 4,3 milijuna bespovratnih sredstava tvrtka ostvarila iz strukturnih i kohezijskog fonda EU, preko Ministarstva poduzetništva i obrta.
-Već smo zaposlili 20-ak radnika, mladih ljudi koji su tek završili srednje strukovne škole te koji kod nas u firmi prolaze dodatnu obuku kako bi, kad pustimo pogon u funkciju, mogli biti prebačeni ovamo – napomenuo je Stjepan Hittner, dodajući kako je, osim kvalitetnog kadra, za uspjeh na domaćem, ali i inozemnom tržištu, nužna i kvalitetna proizvodna oprema koja je već naručena za potrebe bjelovarske tvornice. Da je takvo razmišljanje ispravo, najbolje dokazuje činjenica da je tvrtka Hittner d.o.o. u posljednje dvije godine povećala izvoz za 30 posto.
-Glavni izvozni proizvod su nam šumski traktori. Kako se s vremenom pokazalo da nam je hrvatsko tržiše premalo, počeli smo sa širenjem izvan granica. Pritom izvozimo i na vrlo zahtjevna tržišta, kao što su njemačko, austrijsko i češko – kazao je Hittner, dodajući kako i u tim zemljama postoje tvornice traktora, međutim bjelovarska tvrtka je dokazala kako im hrvatski proizvodi itekako mogu konkurirati kvalitetom.
bbzinfo.hr
Foto: Bjelovarski list
2014-04-11
govinda wrote:a ovo je za vas tuzlanske partizane i drugove komuniste :)))epikur37 wrote:
;) sve pet
Tu i tamo upratim ovo njegovo novo čegrtanje....
Iskreno ne znam što da kažem....
Baš tako.
Volio sam johnnija i dan danas mi uho skrene na njega i razlije se ....
a ovaj ti je broj odličan.
čekaj sad imaš već pivu na moj račun sad i ćevape :)
2015-08-06
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» EU priprema odgovor na nove američke sankcije rusiji
» Nove američke sankcije: Firma iz Srbije pomagala Rusima da dođu do visoke tehnologije
» Mađarska blokira sankcije EU, ali Njemačka i partneri za tri tjedna samostalno uvode sankcije Dodiku
» UEFA odbila Kosovo?
» Srbija odbila "Leks Agrokor"
» Nove američke sankcije: Firma iz Srbije pomagala Rusima da dođu do visoke tehnologije
» Mađarska blokira sankcije EU, ali Njemačka i partneri za tri tjedna samostalno uvode sankcije Dodiku
» UEFA odbila Kosovo?
» Srbija odbila "Leks Agrokor"
Page 5 of 7