EU odbila američke sankcije Dodi
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: EU odbila američke sankcije Dodi
Pari mi na Mance ali nije...sve skupa otkačena ekipa i autentična.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nekoliko komada. 14000.RayMabus wrote:OK al ono ...to se danas proizvodi serijski tako da ova šema nije profitabilna plus to neki motori od prije bla bla bla ....mislim ...šta da ti kažem.dzango wrote:To je IMT. Ovo je IMR. Nije tačno da se ne proizvode. Juče sam gledo prilog na TV. Etiopiji odgovaraju IMR traktori jer su jednostavi, izdržljivi i pogodni za ekstremne uslove, bez mnogo elektronike.RayMabus wrote:Međutim, problemi nisu bili samo s dugovima. “IMT ima tehnologiju u najboljem slučaju iz 1980. godine. Dakle, potrebna su golema ulaganja. Dugovi se mogu otpisati, ali se tehnologija ne može tako lako usvojiti, dakle mislim da su to kompanije koje su tehnološki pale i da se ne mogu lako brzo oporaviti, ako se uopće mogu oporaviti”, komentirao je stanje u IMT-u Srboljub Antić, bivši predstavnik Srbije u MMF-u.
Kako od svih tih planova nije bilo ništa, u veljači prošle godine Radoslav Radović, bivši direktor te tvornice javno je zatražio da mu se IMT prepusti na dvije godine, a on će vratiti sređenu tvornicu koja će treće godine biti profitabilna. “Naravno, ne bih proizvodio 35.000-40.000 traktora, radio bih 12 do 15 tisuća godišnje. Imamo tehnološki i tržišno provjerene traktore za poljoprivredu od 35 do 270 konjskih snaga i traktor od 360 KS”, govorio je Radović, navodeći da bi oko 7,5 tisuća traktora išlo u izvoz. Međutim, od svega opet nije bilo ništa.
http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/imt-ide-u-stecaj-srbija-vise-ne-proizvodi-traktore-300218
govinda wrote:mlad je on da bi znao ovu ekipu...epikur37 wrote:govinda wrote:ekippa iz Osijeka...ima toga jos...epikur37 wrote:govinda wrote:
ali genijalno n:)
super, super...ovo nisam još čuo a tako mi pari novovalno, pankiš...baš ...asila nek se javi.
Pa vjerojatno, on je osječanin ali bit će mlađi nije gene novovalni...
2015-08-06
Cuj pogleda sam to al to je vijest iz 2011 .....dzango wrote:Nekoliko komada. 14000.RayMabus wrote:OK al ono ...to se danas proizvodi serijski tako da ova šema nije profitabilna plus to neki motori od prije bla bla bla ....mislim ...šta da ti kažem.dzango wrote:To je IMT. Ovo je IMR. Nije tačno da se ne proizvode. Juče sam gledo prilog na TV. Etiopiji odgovaraju IMR traktori jer su jednostavi, izdržljivi i pogodni za ekstremne uslove, bez mnogo elektronike.RayMabus wrote:Međutim, problemi nisu bili samo s dugovima. “IMT ima tehnologiju u najboljem slučaju iz 1980. godine. Dakle, potrebna su golema ulaganja. Dugovi se mogu otpisati, ali se tehnologija ne može tako lako usvojiti, dakle mislim da su to kompanije koje su tehnološki pale i da se ne mogu lako brzo oporaviti, ako se uopće mogu oporaviti”, komentirao je stanje u IMT-u Srboljub Antić, bivši predstavnik Srbije u MMF-u.
Kako od svih tih planova nije bilo ništa, u veljači prošle godine Radoslav Radović, bivši direktor te tvornice javno je zatražio da mu se IMT prepusti na dvije godine, a on će vratiti sređenu tvornicu koja će treće godine biti profitabilna. “Naravno, ne bih proizvodio 35.000-40.000 traktora, radio bih 12 do 15 tisuća godišnje. Imamo tehnološki i tržišno provjerene traktore za poljoprivredu od 35 do 270 konjskih snaga i traktor od 360 KS”, govorio je Radović, navodeći da bi oko 7,5 tisuća traktora išlo u izvoz. Međutim, od svega opet nije bilo ništa.
http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/imt-ide-u-stecaj-srbija-vise-ne-proizvodi-traktore-300218
IMR: U Etiopiju ide 15.000 traktora
Beograd -- Industrija motora Rakovica (IMR) planira u narednih pet godina da izveze u Etiopiju oko 15.000 traktora, kaže direktor Zoran Radosavljević.
Izvor: Tanjug utorak, 22.03.2011. | 18:39
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=22&nav_id=501105
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
IMR je kesa u odnosu na IMT.dzango wrote:To je IMT. Ovo je IMR. Nije tačno da se ne proizvode. Juče sam gledo prilog na TV. Etiopiji odgovaraju IMR traktori jer su jednostavi, izdržljivi i pogodni za ekstremne uslove, bez mnogo elektronike.RayMabus wrote:Međutim, problemi nisu bili samo s dugovima. “IMT ima tehnologiju u najboljem slučaju iz 1980. godine. Dakle, potrebna su golema ulaganja. Dugovi se mogu otpisati, ali se tehnologija ne može tako lako usvojiti, dakle mislim da su to kompanije koje su tehnološki pale i da se ne mogu lako brzo oporaviti, ako se uopće mogu oporaviti”, komentirao je stanje u IMT-u Srboljub Antić, bivši predstavnik Srbije u MMF-u.
Bio ih valjda uzeo Landini, nije, stecaj...izgleda jos mrdaju...
Tehnologija koju spominje Longie, seljaka ne zanima MP3, bluetooth, klima, air bag sediste,vec pouzdan traktor da ore njivu.
Naravno, jeftin.
Nerealno je da seljak ima svoj traktor, treba da ima dosta zemlje ili traktor nema svrhu.
Cudi me da umesto rent a car, neko nije otvorio rent a traktor ili kombajn.
Oni kupe na vise komada, ovi iznajme kad im treba, svi zadovoljni.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Osijek poslije bombe, tako se zvala kompilacija..izasla je nedavno na CD...mislim reizdana na CD...sjecam se kasete kad je izasla 1991.epikur37 wrote:Pari mi na Mance ali nije...sve skupa otkačena ekipa i autentična.
2016-11-17
govinda wrote:Jedino rjesenje je baciti otrov u beogradski vodovod..nekoliko tona arsenika...i miran Balkan...
tebi se jos nije niko iznajebo mater
Guest- Guest
govinda wrote:Osijek poslije bombe, tako se zvala kompilacija..izasla je nedavno na CD...mislim reizdana na CD...sjecam se kasete kad je izasla 1991.epikur37 wrote:Pari mi na Mance ali nije...sve skupa otkačena ekipa i autentična.
Sjajni su, podsjeća me na sjever-sjeverozapad iz subotice (to donio damjanac :D) a sve skupa kao da je radio zdenko najglasniji...
Inače zdenko franjić je u nekom filmu s disko muzikom 70-ihz i ekstra stvari :D
2015-08-06
telefonske zice bruje nama Donald porucuje
Vraticu vam to Kosovo a i carstvo Dusanovo...
Vraticu vam to Kosovo a i carstvo Dusanovo...
2016-11-17
Ursus tractors opens factory line in Ethiopia
15.05.2015 13:31
Polish tractor producer Ursus has opened a dedicated manufacturing line at the METEC factory in Ethiopia, where it won a contract back in 2013 for the sale of 3,000 units.
Photo: Maciej Rukasz / Ursus
The contract, signed in September 2013 and financed in part by the Polish ‘Go Africa’ programme, is worth some PLN 90 million, with over 1,500 tractors already sold in the country.
“We have been sending our people to train the local workforce for the past six months,” Ursus spokesman Mariusz Lewandowski told the Gazeta Wyborcza daily.
Former president Lech Wałęsa was at the factory in the Ethiopian city of Adama for the opening.
“If Africa develops, then the whole world will follow suit,” Wałęsa said.
Currently, 83 percent of Ethiopian society make their living on agriculture, although only two percent use tractors, the Ethiopian agriculture minsiter Ato Tefera Derebew told Gazeta Wyborcza.
Meanwhile, Ursus is mulling entering the Tanzanian market, with the CEO Karol Zarajczyk saying that the company intends on undertaking further contracts in Etiopia following the conclusion of the current delivery.
http://www.thenews.pl/1/12/Artykul/206940,Ursus-tractors-opens-factory-line-in-Ethiopia
Otvorili su u međuvremenu vlastite tvornice trakotra u Etiopiji ....ovo ti je vijest iz 2015.
Polish tractor producer Ursus has opened a dedicated manufacturing line at the METEC factory in Ethiopia, where it won a contract back in 2013 for the sale of 3,000 units.
The contract, signed in September 2013 and financed in part by the Polish ‘Go Africa’ programme, is worth some PLN 90 million, with over 1,500 tractors already sold in the country.
“We have been sending our people to train the local workforce for the past six months,” Ursus spokesman Mariusz Lewandowski told the Gazeta Wyborcza daily.
Former president Lech Wałęsa was at the factory in the Ethiopian city of Adama for the opening.
Currently, 83 percent of Ethiopian society make their living on agriculture, although only two percent use tractors, the Ethiopian agriculture minsiter Ato Tefera Derebew told Gazeta Wyborcza.
Meanwhile, Ursus is mulling entering the Tanzanian market, with the CEO Karol Zarajczyk saying that the company intends on undertaking further contracts in Etiopia following the conclusion of the current delivery.
http://www.thenews.pl/1/12/Artykul/206940,Ursus-tractors-opens-factory-line-in-Ethiopia
Otvorili su u međuvremenu vlastite tvornice trakotra u Etiopiji ....ovo ti je vijest iz 2015.
2014-04-11
imao je Franjic neke veze sa ovim, tada je izasla kompilacija u ZG Bombardovanje Njujorka a u Osijeku ova kompilacija..epikur37 wrote:govinda wrote:Osijek poslije bombe, tako se zvala kompilacija..izasla je nedavno na CD...mislim reizdana na CD...sjecam se kasete kad je izasla 1991.epikur37 wrote:Pari mi na Mance ali nije...sve skupa otkačena ekipa i autentična.
Sjajni su, podsjeća me na sjever-sjeverozapad iz subotice (to donio damjanac :D) a sve skupa kao da je radio zdenko najglasniji...
2016-11-17
Nisam mislio na tu tehnologiju nego potrošnja motora i te šeme ....ne na elektroniku i to.Serbinho-3 wrote:
Tehnologija koju spominje Longie, seljaka ne zanima MP3, bluetooth, klima, air bag sediste,vec pouzdan traktor da ore njivu.
Naravno, jeftin.
Stariji motori su ti : veca potoršnja , teži prijenosi i slicno ....ono zastarjelo malo tj imaš i novije motore koji su bolji po tim karakteristikama itd itd itd.
Nisam mislio uopce na elektroniku.
Last edited by RayMabus on 19/1/2017, 23:53; edited 1 time in total
2014-04-11
ali s tim bombardovanjem k vragu ispadaju let 3 obični plagijati i egzibicionisti što i jesu...pljuc.govinda wrote:imao je Franjic neke veze sa ovim, tada je izasla kompilacija u ZG Bombardovanje Njujorka a u Osijeku ova kompilacija..epikur37 wrote:govinda wrote:Osijek poslije bombe, tako se zvala kompilacija..izasla je nedavno na CD...mislim reizdana na CD...sjecam se kasete kad je izasla 1991.epikur37 wrote:Pari mi na Mance ali nije...sve skupa otkačena ekipa i autentična.
2015-08-06
a ovi su najludji :))))epikur37 wrote:govinda wrote:Osijek poslije bombe, tako se zvala kompilacija..izasla je nedavno na CD...mislim reizdana na CD...sjecam se kasete kad je izasla 1991.epikur37 wrote:Pari mi na Mance ali nije...sve skupa otkačena ekipa i autentična.
2016-11-17
govinda wrote:a ovi su najludji :))))epikur37 wrote:govinda wrote:Osijek poslije bombe, tako se zvala kompilacija..izasla je nedavno na CD...mislim reizdana na CD...sjecam se kasete kad je izasla 1991.epikur37 wrote:Pari mi na Mance ali nije...sve skupa otkačena ekipa i autentična.
Dobro ovdje se već raspada i elementarna glazba :D
Sjećam se na groblju u Vinkovcima...ja i njegovatelj iz ustanove inače gitarist u 2 sata po ponoći na grobu Ivice Čuljka ....dva piva dvije cigare :D
2015-08-06
ah, Satan...epikur37 wrote:govinda wrote:a ovi su najludji :))))epikur37 wrote:govinda wrote:Osijek poslije bombe, tako se zvala kompilacija..izasla je nedavno na CD...mislim reizdana na CD...sjecam se kasete kad je izasla 1991.epikur37 wrote:Pari mi na Mance ali nije...sve skupa otkačena ekipa i autentična.
Sjećam se na groblju u Vinkovcima...ja i njegovatelj iz ustanove inače gitarist u 2 sata po ponoći na grobu Ivice Čuljka ....dva piva dvije cigare :D
2016-11-17
Uglavnom pošto ova dva spamaju o muzici ...
Neki Poljak ( Ursus traktori ) je u Etipiji otvorija pogon istih prije koju godinu ....zato je poslije pala narudžba za ove traktore iz Srbije.
MeTEC is state enterprise established by the government of Ethiopia about four years ago and comprises 15 semi-autonomous, and integrated manufacturing companies that are operating in more than nine different sectors.
The Adama Garment Industry, Adama Agricultural Machinery Industry, Akaki Basic Metals Industry, Dejen Aviation Industry, Ethiopia Plastic Industry, Gafat Armament Industry, Hamicho Ammunition Industry, Hi-Tech Industry, Hibret Manufacturing and Machine Building Industry, Metals Fabrication Industry, Power Engineering Industry, Bishoftu Automotive Industry and other sub-industries are all under MeTEC.
http://capitalethiopia.com/2014/09/24/metec-to-assemble-ursus-tractors/#.WIFFArt38jg
Afrika se isto razvija ...nerelano je da ceš njima vjecno prodavat trakotre tehnologije iz osamdesetih godina prošlog stoljeca.
Neki Poljak ( Ursus traktori ) je u Etipiji otvorija pogon istih prije koju godinu ....zato je poslije pala narudžba za ove traktore iz Srbije.
MeTEC is state enterprise established by the government of Ethiopia about four years ago and comprises 15 semi-autonomous, and integrated manufacturing companies that are operating in more than nine different sectors.
The Adama Garment Industry, Adama Agricultural Machinery Industry, Akaki Basic Metals Industry, Dejen Aviation Industry, Ethiopia Plastic Industry, Gafat Armament Industry, Hamicho Ammunition Industry, Hi-Tech Industry, Hibret Manufacturing and Machine Building Industry, Metals Fabrication Industry, Power Engineering Industry, Bishoftu Automotive Industry and other sub-industries are all under MeTEC.
http://capitalethiopia.com/2014/09/24/metec-to-assemble-ursus-tractors/#.WIFFArt38jg
Afrika se isto razvija ...nerelano je da ceš njima vjecno prodavat trakotre tehnologije iz osamdesetih godina prošlog stoljeca.
2014-04-11
govinda wrote:ah, Satan...epikur37 wrote:govinda wrote:a ovi su najludji :))))epikur37 wrote:govinda wrote:
Osijek poslije bombe, tako se zvala kompilacija..izasla je nedavno na CD...mislim reizdana na CD...sjecam se kasete kad je izasla 1991.
Brat (ili stric!?) mu imao citroenov servis kod njega sam popravljao saxa :D
Inačebio sam u Vinkovcima kad se pokrenuo DORF, bilo ok, čak sam jednu noć vidio i ružičasti kadilak iz brčkog i pozdravio dečke.
No slavonija je imala jeben potencijal za punk - rock...
Bare je definitivno najjači rocker u hrvatskoj od 90-ihz pa do sad.
2015-08-06
Izvini, mi se zapricali o muzici, samo vi dajte o traktorima, ne smetate vi nama...RayMabus wrote:Uglavnom pošto ova dva spamaju o muzici ...
2016-11-17
mabus se bavi scientologijom i nostordamusov je šegrtgovinda wrote:Izvini, mi se zapricali o muzici, samo vi dajte o traktorima, ne smetate vi nama...RayMabus wrote:Uglavnom pošto ova dva spamaju o muzici ...
2015-08-06
Ovo ti je od juče:RayMabus wrote:Ursus tractors opens factory line in Ethiopia
http://mreza.rs/wp-content/uploads/2016/12/TV-mreza-826pr01.mp4
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» EU priprema odgovor na nove američke sankcije rusiji
» Nove američke sankcije: Firma iz Srbije pomagala Rusima da dođu do visoke tehnologije
» Mađarska blokira sankcije EU, ali Njemačka i partneri za tri tjedna samostalno uvode sankcije Dodiku
» UEFA odbila Kosovo?
» Srbija odbila "Leks Agrokor"
» Nove američke sankcije: Firma iz Srbije pomagala Rusima da dođu do visoke tehnologije
» Mađarska blokira sankcije EU, ali Njemačka i partneri za tri tjedna samostalno uvode sankcije Dodiku
» UEFA odbila Kosovo?
» Srbija odbila "Leks Agrokor"
Page 4 of 7