Hrvatska kupuje borbenu eskadrilu zrakoplova, otpali su izraleski F-16, ostale su dvije opcije
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Hrvatska kupuje borbenu eskadrilu zrakoplova, otpali su izraleski F-16, ostale su dvije opcije
nisam ni mislio na rusiju ili amere....mislim ono govoriti i pisati kako ce oni sa sest mig-29 pokoriti balkan i bivse ex-yu republike..je suludo...besmismesleno..i definitivno ratnohuskacka propaganda...ako gledas i citas njihove komentatore na srbijanskim portalima i tv...osim iznimaka oni su otisli toliko daleko samo sto se ne obajvi datum pocetka napada...kao sto je rekao zarko korac nekidan..'stanje duha u srbiji je takvo kao s kraja osamdesetih i pocetka devedesetih i nije za podcjenjivanje'marcellus wrote:ma kakve ozbiljne akcije, protiv rusa ili amera smo pečeni i mi i oni
ali ti treba avion radi susjeda koji imaju iste takve, i treba ti radi potpore trupama na zemlji. Tu je avijacija i dalje neprocjenjiva i u kurcu si ako je nemaš, a neprijatelj ima bilo što što može letjeti.
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
Re: Hrvatska kupuje borbenu eskadrilu zrakoplova, otpali su izraleski F-16, ostale su dvije opcije
Najbolji argument je operativni S-400. Onda ovi preko mogu da si jebu mater i kupuju šta hoće.marcellus wrote:a usto ako nemaš svoju avijaciju to nije dobro ni za diplomaciju. Diplomacija uvijek mora imati pokriće u realnoj vojnoj i ekonomskoj snazi i realnom političkom utjecaju. Inače te odjebu.
Jebiga kada čitaš Alo i Informer. Novi avioni su samo gašenje vatre koja je pretila da ugasi RV koji se više nikada ne bi obnovilo i ništa više. Dovoljni za patroliranje i čuvanje svoga neba i ništa više. Malo iznuđeno rešenje i krpljenje ali jebiga kada za više nema para. Kako smo se nadali, i ovo je dobro.vuksadinare wrote:nisam ni mislio na rusiju ili amere....mislim ono govoriti i pisati kako ce oni sa sest mig-29 pokoriti balkan i bivse ex-yu republike..je suludo...besmismesleno..i definitivno ratnohuskacka propaganda...ako gledas i citas njihove komentatore na srbijanskim portalima i tv...osim iznimaka oni su otisli toliko daleko samo sto se ne obajvi datum pocetka napada...kao sto je rekao zarko korac nekidan..'stanje duha u srbiji je takvo kao s kraja osamdesetih i pocetka devedesetih i nije za podcjenjivanje'marcellus wrote:ma kakve ozbiljne akcije, protiv rusa ili amera smo pečeni i mi i oni
ali ti treba avion radi susjeda koji imaju iste takve, i treba ti radi potpore trupama na zemlji. Tu je avijacija i dalje neprocjenjiva i u kurcu si ako je nemaš, a neprijatelj ima bilo što što može letjeti.
pa ni nemas kod vas puno nekih ozbiljnijih portala..mozda 2,3......koja bas i nemaju nekog utjecaja....informer,alo,kurir,blic sve je to od kontrolom vlasti..i pretezno psiu onako kako i vlast dise...dzango wrote:Jebiga kada čitaš Alo i Informer. Novi avioni su samo gašenje vatre koja je pretila da ugasi RV koji se više nikada ne bi obnovilo i ništa više. Dovoljni za patroliranje i čuvanje svoga neba i ništa više. Malo iznuđeno rešenje i krpljenje ali jebiga kada za više nema para. Kako smo se nadali, i ovo je dobro.vuksadinare wrote:nisam ni mislio na rusiju ili amere....mislim ono govoriti i pisati kako ce oni sa sest mig-29 pokoriti balkan i bivse ex-yu republike..je suludo...besmismesleno..i definitivno ratnohuskacka propaganda...ako gledas i citas njihove komentatore na srbijanskim portalima i tv...osim iznimaka oni su otisli toliko daleko samo sto se ne obajvi datum pocetka napada...kao sto je rekao zarko korac nekidan..'stanje duha u srbiji je takvo kao s kraja osamdesetih i pocetka devedesetih i nije za podcjenjivanje'marcellus wrote:ma kakve ozbiljne akcije, protiv rusa ili amera smo pečeni i mi i oni
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
dzango wrote:Kako bre stariji dizajn? Gripen je dizajn iz osamdesetih, isto kao i devetke. Uz to je Gripen jednomotorac što u prevodu znači da i najmanji kvar na motoru znači da ovaj pada kao klada. Nikako mi ne ide u glavu ideja da borbeni avion ima jedan motor.marcellus wrote:makar svejedno mislim da 29-ka nije u rangu gripena, ipak je to puno stariji dizajn.
u pravilu je jedan motor dovoljan, nije da se to baš kvari, a i ne pada kao klada nego prinudno slijeće, ako ima gdje.
29-ka je prvi let imala 1977 a u naoružanje je uvedena 1982
gripen je prvi let imao 1988 a u naoružanje je uveden 1997
to je 11 - 15 godina razlike u dizajnu
usto gripen ima odlične radare i ostalo, nova e verzija ima avioniku i radar i sve ostalo na razini pete generacije borbenih aviona, samo nije stealth pa se vodi kao 4+ generacija
29-ka je 4 generacija aviona
Nema nikakvog prinudnog sletanja kod borbenih aviona. To samo u filmovima. Zbog malog raspona krila okrenutih na dole, avion u slučaju otkaza pogona, pada bukvalno kao klada. Za razliku od putničkih aviona koji zbog veličine krila okrenutih ka gore, što smanjuje okretnost, koji mogu da planiraju bez pogona znatno duže.marcellus wrote:dzango wrote:Kako bre stariji dizajn? Gripen je dizajn iz osamdesetih, isto kao i devetke. Uz to je Gripen jednomotorac što u prevodu znači da i najmanji kvar na motoru znači da ovaj pada kao klada. Nikako mi ne ide u glavu ideja da borbeni avion ima jedan motor.marcellus wrote:makar svejedno mislim da 29-ka nije u rangu gripena, ipak je to puno stariji dizajn.
u pravilu je jedan motor dovoljan, nije da se to baš kvari, a i ne pada kao klada nego prinudno slijeće, ako ima gdje.
usto gripen ima odlične radare i ostalo, nova e verzija ima avioniku i radar i sve ostalo na razini pete generacije borbenih aviona, samo nije stealth pa se vodi kao 4+ generacija
Oba dizajna su iz osamdesetih a ruski je znatno napredniji jer su Rusi u tome nenadmašni. Američka prednost je uvek bila u eketronici i radarima.
Srpski avioni će imati najnovije rakete R-77 i radar Žuk-me.
dzango wrote:Nema nikakvog prinudnog sletanja kod borbenih aviona. To samo u filmovima. Zbog malog raspona krila okrenutih na dole, avion u slučaju otkaza pogona, pada bukvalno kao klada. Za razliku od putničkih aviona koji zbog veličine krila okrenutih ka gore, što smanjuje okretnost, koji mogu da planiraju bez pogona znatno duže.marcellus wrote:dzango wrote:Kako bre stariji dizajn? Gripen je dizajn iz osamdesetih, isto kao i devetke. Uz to je Gripen jednomotorac što u prevodu znači da i najmanji kvar na motoru znači da ovaj pada kao klada. Nikako mi ne ide u glavu ideja da borbeni avion ima jedan motor.marcellus wrote:makar svejedno mislim da 29-ka nije u rangu gripena, ipak je to puno stariji dizajn.
Oba dizajna su iz osamdesetih a ruski je znatno napredniji jer su Rusi u tome nenadmašni. Američka prednost je uvek bila u eketronici i radarima.
Srpski avioni će imati najnovije rakete R-77 i radar Žuk-me.
ajde onda sačekajte s ratom dok vi obnovite ove svoje lade a mi kupimo sabove i udvostručimo javni dug, pa da vidimo koji je bolji avion.
mislim, da se ne bijemo kukom i motikom ko divljaci, ko prošli put, nego fino gospodski u zraku, ko da smo civilizirani europljani.
To je zauvijek minulo u 1.velikom ratu.marcellus wrote:mislim, da se ne bijemo kukom i motikom ko divljaci, ko prošli put, nego fino gospodski u zraku, ko da smo civilizirani europljani.
Tu su se susretali piloti,ispalili par rafala iz aviona,vojnički se pozdraviuli i vratili u baze.
Ukoliko bi pilot poginuo,neprijateljska strana sahranila bi ga uz vojne počasti.
To je bil rat.
Na Božić bi nakratko prekinuli neprijateljstvo i odigrali fudbala.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Hrvati nece uzeti nista a Srbi ce uzeti i usput kanibalizovati te Ruske, umesto da ih modernizuju.
Serbinho-3- Posts : 27661
2014-08-25
Cene raketa, bagatela, ne moze covek ni ispaliti a da mu ne bude zao.
AIM-120C = 300,000 (Armada Int'l) ~ 386,000 USD (Wikipedia)
MICA = 2,160,000 EUR (French National Assembly report, programme unit cost as of 2003) / 1,118,000 EUR (French National Assembly report, production unit cost as of 1999)
ASRAAM = 262,000 GBP (Wikipedia)
IRIS-T = 400,000 EUR (Wikipedia)
AIM-9X = 262,000 USD (Wikipedia)
R-77 = ~100,000 (Wikipedia)
R-73 = ?
Exocet = 800,000 EUR for AM-39 (Wikipedia)
Harpoon = 720,000 USD (Wikipedia)
Derby = ?
Python 5 = ?
Meteor = 890,000 EUR (French National Assembly report, expec
MICA = 2,160,000 EUR (French National Assembly report, programme unit cost as of 2003) / 1,118,000 EUR (French National Assembly report, production unit cost as of 1999)
R-73 = ?
Derby = ?
Python 5 = ?
Serbinho-3- Posts : 27661
2014-08-25
Jebeš ti to. Ništa bez noža.marcellus wrote:mislim, da se ne bijemo kukom i motikom ko divljaci, ko prošli put, nego fino gospodski u zraku, ko da smo civilizirani europljani.
nikad od vas uljuđeni europejci.dzango wrote:Jebeš ti to. Ništa bez noža.marcellus wrote:mislim, da se ne bijemo kukom i motikom ko divljaci, ko prošli put, nego fino gospodski u zraku, ko da smo civilizirani europljani.
Za HR 16-18 komada, od toga 2 trenažna. Pola jug, pola sjever.marcellus wrote:vuksadinare wrote:
pa desetak komada sto cini eskadrilu
12 bi trebalo imat
Eroo- Posts : 78895
2016-07-22
Do sada se uvijek pronašao "lijek".dzango wrote:Nijedan MIG-29 nije oboren u Bosni i HR. Tadašnji Mig-29 neće biti ni prineti modernizovanim Mig-29. Jugoslovenski Mig-29 je bio siromašna verzija aviona koji se pravio za zemlje Varšavskog pakta. Sadašnji avion će imati najsavremeniji radar i najnovije rakete R-77.vuksadinare wrote:primjerice jna je u ratu u hrvatskoj i bh-a izgubila nekoliko migova-29 koji su u ono vrijeme cak vise zancili i vrijedioli nego ovi danas sto ce ih dobiti srbija..mig-29 tada je bio u rangu recimo tenka M-84...sjecam se da su serbi i jna onda hvalili kao i danas kad vam poslajemo Mig-29 gotovi ste jer ih nemate sa cim srusiti..misleci valjda da za njihovo rusenje treba imati najmodernije raketne sustave pzo...a 90% mig-29 koliko ih je sruseno mislim od nekoliko sruseni su obicnim protuzrakoplovnim topovima 20 mm...jer su kao sto priici srbima nadobudno letjeli nisko misleci da lete na neunistivom zrakoplovu..
Mig-29 nema baš previše slavnu prošlost, obarao ga je tko je htio.
2016-07-22
Ministar financija: Ne moramo žuriti s tim pitanjem
Ministar financija Zdravko Marić smatra kako se ne mora žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova, a oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora, rekao je novinarima u četvrtak prije sjednice Vlade.
"Ne moramo žuriti s tim pitanjem. Mislim da oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora", rekao je Marić novinarima upitan o planu nabave novih borbenih zrakoplova.
Na novinarski upit hoće li popustiti "željama" potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića "jer rokovi već cure", odgovorio je: "Shvatili ste već do sada da nisam baš nešto pretjerano popustljiv".
http://www.index.hr/vijesti/clanak/krsticevic-silno-zeli-nove-vojne-avione-maric-ga-spustio-na-zemlju/940723.aspx
U prevodu ništa od aviona šta se ministra finacija tice .....treba kupit INU i prat pare.
Ministar financija Zdravko Marić smatra kako se ne mora žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova, a oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora, rekao je novinarima u četvrtak prije sjednice Vlade.
"Ne moramo žuriti s tim pitanjem. Mislim da oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora", rekao je Marić novinarima upitan o planu nabave novih borbenih zrakoplova.
Na novinarski upit hoće li popustiti "željama" potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića "jer rokovi već cure", odgovorio je: "Shvatili ste već do sada da nisam baš nešto pretjerano popustljiv".
http://www.index.hr/vijesti/clanak/krsticevic-silno-zeli-nove-vojne-avione-maric-ga-spustio-na-zemlju/940723.aspx
U prevodu ništa od aviona šta se ministra finacija tice .....treba kupit INU i prat pare.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Serbinho-3 wrote:Cene raketa, bagatela, ne moze covek ni ispaliti a da mu ne bude zao.
R-73 = ?
Derby = ?
Python 5 = ?
ništa, onda, natrag na čakije
Hoće. Ja ipak nešto promišljam da bi to mogao biti F-15.Serbinho-3 wrote:Hrvati nece uzeti nista a Srbi ce uzeti i usput kanibalizovati te Ruske, umesto da ih modernizuju.
Ameri trenutno imaju nategnutu cijenu,ali znaju oni razmišljati kad im je nešto u interesu.
2016-07-22
Ako je sudit po ministru finacija kradeze u ove četri godine nece uzet nikave avione a poslije gubimo tu sposobnost ...dakle izija vuk tovara.
Ništa od aviona.
Ništa od aviona.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Daj Gripena Libijcima i Iračanima. Pitanje je da li bi i poleteo.Eroo wrote:Do sada se uvijek pronašao "lijek".dzango wrote:Nijedan MIG-29 nije oboren u Bosni i HR. Tadašnji Mig-29 neće biti ni prineti modernizovanim Mig-29. Jugoslovenski Mig-29 je bio siromašna verzija aviona koji se pravio za zemlje Varšavskog pakta. Sadašnji avion će imati najsavremeniji radar i najnovije rakete R-77.vuksadinare wrote:primjerice jna je u ratu u hrvatskoj i bh-a izgubila nekoliko migova-29 koji su u ono vrijeme cak vise zancili i vrijedioli nego ovi danas sto ce ih dobiti srbija..mig-29 tada je bio u rangu recimo tenka M-84...sjecam se da su serbi i jna onda hvalili kao i danas kad vam poslajemo Mig-29 gotovi ste jer ih nemate sa cim srusiti..misleci valjda da za njihovo rusenje treba imati najmodernije raketne sustave pzo...a 90% mig-29 koliko ih je sruseno mislim od nekoliko sruseni su obicnim protuzrakoplovnim topovima 20 mm...jer su kao sto priici srbima nadobudno letjeli nisko misleci da lete na neunistivom zrakoplovu..
Mig-29 nema baš previše slavnu prošlost, obarao ga je tko je htio.
Sada mora. Dok ih nije imala Srbija, druga je priča bila.Eroo wrote:Hoće. Ja ipak nešto promišljam da bi to mogao biti F-15.Serbinho-3 wrote:Hrvati nece uzeti nista a Srbi ce uzeti i usput kanibalizovati te Ruske, umesto da ih modernizuju.
Ameri trenutno imaju nategnutu cijenu,ali znaju oni razmišljati kad im je nešto u interesu.
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Rusi u strahu od Kineza:Dvoume se prodati im eskadrilu najmodernijih zrakoplova i raketni sustav S-400
» UŽAS: STIŽU NOVI MOĆNI STROJEVI: Hrvatska će nabaviti i eskadrilu američkih transportnih helikoptera Black Hawk!
» Hrvatska kupuje nove moderne tenkove
» Americki veleposlanik se pere:Hrvatska nije kriva sto je propala kupnja zrakoplova
» Užas, Hrvatska kupuje ganjc nove F-22 Raptor :)
» UŽAS: STIŽU NOVI MOĆNI STROJEVI: Hrvatska će nabaviti i eskadrilu američkih transportnih helikoptera Black Hawk!
» Hrvatska kupuje nove moderne tenkove
» Americki veleposlanik se pere:Hrvatska nije kriva sto je propala kupnja zrakoplova
» Užas, Hrvatska kupuje ganjc nove F-22 Raptor :)
Page 5 of 7