Hrvatska pripada zapadnom svijetu, neće nam Srbija docirati
Page 2 of 12
Page 2 of 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Re: Hrvatska pripada zapadnom svijetu, neće nam Srbija docirati
Eroo wrote:Ne pitaj me kako na to Slovenci reagiraju...kažu "jugoška nadutost bez pokrća". I da ti kažem, u pravu su...pizzon wrote:Eroo wrote:Ne smije te to frustrirat. Mislim na činjenice. Ovdje u SLO se kaže-što južnije, to tužnije.pizzon wrote:ja wohl, kenja.
hrvati su nama zapad isto koliko i bosnjaci.
znaci nula od zapada.
taj vas san o hrvatima na zapadu ostaje samo
vas san, sto se tice nas.
nama je zapad italija, austrija i t.d.
pre toga zapad ne postoji, za nas !
Slično kažu i Austrijanci za južni dio od Beča.
Rekoše mi jednom prilikom da Balkan započinje na južnim predgrađima Beča.
I u SLO se poznaje svaki km kad pođeš od austrijske garnice pa haj do zapadne granice HR.
I nemo ljutiš, ima to veze sa dužinom okupacije Turaka.
mene ne, jer ja wohl i svi hrvati mogu da veruju u sta zele
njihovo pravo
u prolazu, ni slovenuju na racunamo da je nama zapad
Ako te ikad put nanese na zapad, prođi malo i slovenskim selima, dobro si ih pogledaj, a onda to usporedi
sa južnosrpskim selima...možeš i sa šumadijskima. Ja sam to već učinio. Bolje da ništa ne kažem naglas.
to sto su slovenacka sela tmurna i ledena ne znaci da je to zapad.
slo. selo odlikuje se praznim dovristem i novom kucom, koja je
zaradjena negde van sela, van, najcesce. jeste disciplinovano ali
manje zivotno od nasih sela. nasa sela ne deluju tako prazno,
ima svega. doduse nema svako dvoriste nove kuce, mnoge
stare su samo obnoveljene. ali zato ima svega i svacega, opste sarenilo.
voce, povrce, prasici, zivina i td. nesto malo mehanizajcije,
auto, cesto i kombi ili pasat lubeničar ,
sve to mora da stane u jedno srpsko dvoriste,
mora malo da deluje nedisciplinocano.
Guest- Guest
Ajde ti pod suknju i nastavi odande pisati kao i do sadaRingo10 wrote:Kmeee, kmeee, mi smo Zapad ... buuuhuuhuu mi smo Zapad, mi smo zapadnjaci .... niko nas ne razumije, smatraju da smo BAlkanci a mi smo Zappaadd, slin slin smrc smrc, miihhihi smohoho Zahapahad slin smrc buhuhuhuuu mi smo Zapad, kmeeeee, kmeeee mi smo Zapad ... njahhaaahhaa njahhaahaa mi smo Zaaaapad, ma mi smo Zapad, njeee njeenjeee ... ...
Guest- Guest
Opet bulazniš, pa mi smo vama nedosanjani san, sjeti se memoranduma 1 o velikoj srbiji i granici Vt-Ka-Karlobag. Jebiga moš se ti sada pjeniti koliko hoćeš no popušili ste i sad bolje da se pokrijete ušima nego da se i dalje sramotite kao mutavi :)pizzon wrote:ja wohl, kenja.
znaci nula od zapada.
Guest- Guest
mile ja wohl.
ne moze bez srbije, iako vise nije ministar za srbiju.
sad, mile gazi dalje, zapali mu za oko madjari u srbiji,
kako je njima ok, da uzivaju u sribiji.
pa sta treba, da im razbijamo glave, lomimo madj. table.
mile, gledaj ti hrvate, ne zvirkaj u tudji tanjir.
ne guraj nos u odnose srbije i madjarske.
Guest- Guest
Pa da, treba svet bre da se meri po srpskim merilima, koji bre kurčevi istok i zapad po merilima kako se kom digne kuvac, ima da bude po četničko pardon srpskom bre i ja sam apolon i ima da me svi bre volite i slušate..šta sam ono reko bre koja bre tema ono bijašepizzon wrote:Eroo wrote:Ne smije te to frustrirat. Mislim na činjenice. Ovdje u SLO se kaže-što južnije, to tužnije.pizzon wrote:ja wohl, kenja.
znaci nula od zapada.
Slično kažu i Austrijanci za južni dio od Beča.
Rekoše mi jednom prilikom da Balkan započinje na južnim predgrađima Beča.
I u SLO se poznaje svaki km kad pođeš od austrijske garnice pa haj do zapadne granice HR.
I nemo ljutiš, ima to veze sa dužinom okupacije Turaka.
mene ne, jer ja wohl i svi hrvati mogu da veruju u sta zele
njihovo pravo
u prolazu, ni slovenuju na racunamo da je nama zapad
Guest- Guest
Alo kvetenu, nemamo mi ministra za srbiju kao vi cijelu vladu za ustašiju NDHpizzon wrote:mile ja wohl.
Guest- Guest
Štir: Čim Zagreb dobije pojašnjenje, otvara se poglavlje 26
Hrvatski ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir izrazio je večeras uverenje da će se postupak otvaranja i zatvaranja poglavlja 26 za Srbiju nastaviti već početkom iduće godine
pojasnicemo !
nije problem !
Hrvatski ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir izrazio je večeras uverenje da će se postupak otvaranja i zatvaranja poglavlja 26 za Srbiju nastaviti već početkom iduće godine
pojasnicemo !
nije problem !
Guest- Guest
šta sad, opet samo "igrokaz "
ubedili vas mocnici da prestanete da glumite budale
ubedili vas mocnici da prestanete da glumite budale
Guest- Guest
Jebes ga, za sebe nikad nije rekao da je Hrvat...mislim da se izjasnio Srbinom dok je bio kraljevski diplomata...poslije je bio Jugosloven...Ringo10 wrote:Mene ovo histericno ubjedjivanje i samoubjedjivanje kako smo mi ZAAPAAD podsjeca na srpsko ubjedjivanje kako je Ivo Andric Srbin i kako su Dubrovnik i dubrovacka knjizevnost srpski.
KAd je nesto cinjenica onda nema potrebe za agresivnim ubjedjivanjeima i histericnim uvjeravanjima. To se samo po sebi podrzumijeva.
A kad nastane beskrajno potezanje za kragne i rukave i ubjedjivanje nadugo i nasiroko onda od zapadnjastva u ovome slucaju ostaje vrlo malo.
2016-11-17
E jesi naso one cigane za poredjenje...pizzon wrote:recimo, grcka je neuprodivo vise zapad od hrvatske !
pre svega po vrednostima koje to drustvo afirmise
i samo drzavnoj organizaciji i funkcionisanju drzave.
2016-11-17
nema veze,govinda wrote:E jesi naso one cigane za poredjenje...pizzon wrote:recimo, grcka je neuprodivo vise zapad od hrvatske !
nijedna drzava nije dobila toliki otpis dugovanja.
drugi veliki duznici, van evrope,
komentarisu njima neobjasnjiv polozaj grcke prema poveriocima.
Guest- Guest
Ne znam bas da su dobili neki veliki otpis dugova....pizzon wrote:nema veze,govinda wrote:E jesi naso one cigane za poredjenje...pizzon wrote:recimo, grcka je neuprodivo vise zapad od hrvatske !
2016-11-17
Ivo je najveći hrvatski pisac, to što ga bacalo amo tamo drugo je pitanje...govinda wrote:Jebes ga, za sebe nikad nije rekao da je Hrvat...mislim da se izjasnio Srbinom dok je bio kraljevski diplomata...poslije je bio Jugosloven...Ringo10 wrote:Mene ovo histericno ubjedjivanje i samoubjedjivanje kako smo mi ZAAPAAD podsjeca na srpsko ubjedjivanje kako je Ivo Andric Srbin i kako su Dubrovnik i dubrovacka knjizevnost srpski.
KAd je nesto cinjenica onda nema potrebe za agresivnim ubjedjivanjeima i histericnim uvjeravanjima. To se samo po sebi podrzumijeva.
A kad nastane beskrajno potezanje za kragne i rukave i ubjedjivanje nadugo i nasiroko onda od zapadnjastva u ovome slucaju ostaje vrlo malo.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pazi, upitno je da li je sebe smatrao Hrvatom...epikur37 wrote:Ivo je najveći hrvatski pisac, to što ga bacalo amo tamo drugo je pitanje...govinda wrote:Jebes ga, za sebe nikad nije rekao da je Hrvat...mislim da se izjasnio Srbinom dok je bio kraljevski diplomata...poslije je bio Jugosloven...Ringo10 wrote:Mene ovo histericno ubjedjivanje i samoubjedjivanje kako smo mi ZAAPAAD podsjeca na srpsko ubjedjivanje kako je Ivo Andric Srbin i kako su Dubrovnik i dubrovacka knjizevnost srpski.
2016-11-17
duzni su preko 400, ili oko, prema broju stanovnik, privredi,govinda wrote:Ne znam bas da su dobili neki veliki otpis dugova....pizzon wrote:nema veze,govinda wrote:E jesi naso one cigane za poredjenje...pizzon wrote:recimo, grcka je neuprodivo vise zapad od hrvatske !
oni su neprevazidjeni medju duznicima. drugo, uslovi pod kojima
vracaju, vrlo su povlasceni.
Guest- Guest
govinda wrote:Pazi, upitno je da li je sebe smatrao Hrvatom...epikur37 wrote:Ivo je najveći hrvatski pisac, to što ga bacalo amo tamo drugo je pitanje...govinda wrote:Jebes ga, za sebe nikad nije rekao da je Hrvat...mislim da se izjasnio Srbinom dok je bio kraljevski diplomata...poslije je bio Jugosloven...Ringo10 wrote:Mene ovo histericno ubjedjivanje i samoubjedjivanje kako smo mi ZAAPAAD podsjeca na srpsko ubjedjivanje kako je Ivo Andric Srbin i kako su Dubrovnik i dubrovacka knjizevnost srpski.
Naravno da jeste, imamo i signaturu iz Praga o tome, s druge strane ne bih to nazvao čvrstim nacionalnim identitetom niti on kao takav u povijesno političkom kolopletu može biti.
Ivo je etnički Hrvat a literarno zadojen franjevačkom pripoviješću koju je doveo do vrha. Poslije je i Selimović kao musliman uhvatio isti konac ali ga obogatio muslimanskom notom...
Andrićeva osobna i politička vrladanja smatram nezrelim i površnim obzirom na dubinu njegovog književnog genija
2015-08-06
2016-11-17
Ne razumijem što želiš reći, sve sam ti napisao u prethodnom postu.
2015-08-06
Epi, ako covjek kaze da je Srbin a ima izbor da kaze i da je Hrvat ali to odbije ko si ti da ga onda proglasavas Hrvatom?
2016-11-17
govinda wrote:Epi, ako covjek kaze da je Srbin a ima izbor da kaze i da je Hrvat ali to odbije ko si ti da ga onda proglasavas Hrvatom?
Andrić je iz etničke hrvatske obitelji, to je posve dovoljno. Vjeru nije promijenio a u par navrata se i deklarirao kao Hrvat. Ex Ponto je pisan hrvatskim jezikom....
a sad što se i kako povijest i on bacali.....ja puštam...
2015-08-06
Meni je veci misterij kako je on, kao bivsi kraljev diplomata, prezivio i 1941. i 1944. godinu...i prezivio i jos poslije obavljao i funkcije u komunistickoj Jugoslaviji..
2016-11-17
Page 2 of 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Similar topics
» U Hasanbegovića se opet probudio duh BBB-ovca:'Neće nama u skupštini docirati o Dinamu oni koji su navijali za klubove iz Beograda'
» "Srbija ne pripada Balkanu, već srednjoj Evropi"
» Srbija stisce cvrge Rusiji a Putko se ceslja!Srbija nece podrzati ruske referendume
» I Srbija se buni,Vulin:Srbija ne može primiti neograničen broj izbjeglica i neće biti prihvatni centar'
» "Srbija će moći da računa na najviše sredstava od EIB na Zapadnom Balkanu"
» "Srbija ne pripada Balkanu, već srednjoj Evropi"
» Srbija stisce cvrge Rusiji a Putko se ceslja!Srbija nece podrzati ruske referendume
» I Srbija se buni,Vulin:Srbija ne može primiti neograničen broj izbjeglica i neće biti prihvatni centar'
» "Srbija će moći da računa na najviše sredstava od EIB na Zapadnom Balkanu"
Page 2 of 12