Danas kuham...
Page 9 of 50
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Re: Danas kuham...
Pa da...mirisne i zdrave ;) ne želimo se hraniti strvinamabogomdani wrote:opet nis meseko???...vid ti zena...stede na meseku,izgladnjuju famigliu,a za skupe parfumčiće imaju...
al ko voli široka mu slavonska ravnica :P
Guest- Guest
dobro,gore je odricanje od meseka,a doli prava glad vlada za mesekom...dzepna_venera wrote:Pa da...mirisne i zdrave ;) ne želimo hraniti strvinamabogomdani wrote:opet nis meseko???...vid ti zena...stede na meseku,izgladnjuju famigliu,a za skupe parfumčiće imaju...
Guest- Guest
bogomdani wrote:dobro,gore je odricanje od meseka,a doli prava glad vlada za mesekom...dzepna_venera wrote:Pa da...mirisne i zdrave ;) ne želimo hraniti strvinamabogomdani wrote:opet nis meseko???...vid ti zena...stede na meseku,izgladnjuju famigliu,a za skupe parfumčiće imaju...
Biljke mesožderke
Guest- Guest
to ti je relativno, što se mirisa tiče. za muškog imam jako dobar osjet njuha.
jedna frendica je veganka, ono full. i bez obzira na parfeme, ne miriši mi "dobro". neki drugi miris koji valjda imaju mesožderi pa osjetiš razliku.
da se razumijemo, nije neugodan. čudan.
jedna frendica je veganka, ono full. i bez obzira na parfeme, ne miriši mi "dobro". neki drugi miris koji valjda imaju mesožderi pa osjetiš razliku.
2014-12-30
vis ti to...hrane se kao biljcice,a doli gutaju meseko...uhuhuh...dzepna_venera wrote:bogomdani wrote:dobro,gore je odricanje od meseka,a doli prava glad vlada za mesekom...dzepna_venera wrote:Pa da...mirisne i zdrave ;) ne želimo hraniti strvinamabogomdani wrote:opet nis meseko???...vid ti zena...stede na meseku,izgladnjuju famigliu,a za skupe parfumčiće imaju...
Biljke mesožderke
Guest- Guest
Ma gle...soja je uglavnom sva tretirana. Jučer mi priča vlasnik eko opg-a što mu susjed radi sa mladim grahom i koliko puta ga šprica ... kad to znaš onda langsam sa hranom. Ta nisam kanta za smetje.veber_1 wrote:to ti je relativno, što se mirisa tiče. za muškog imam jako dobar osjet njuha.
Guest- Guest
nema st ocudno..mirise na biljku,a posto je veganka,mora piti masu B komplex vitamina,da moze uopce zivjetiveber_1 wrote:to ti je relativno, što se mirisa tiče. za muškog imam jako dobar osjet njuha.
Guest- Guest
Pa ne jedemo tešku hranu, aktivnije smo, imamo više energybogomdani wrote:vis ti to...hrane se kao biljcice,a doli gutaju meseko...uhuhuh...dzepna_venera wrote:bogomdani wrote:dobro,gore je odricanje od meseka,a doli prava glad vlada za mesekom...dzepna_venera wrote:Pa da...mirisne i zdrave ;) ne želimo hraniti strvinamabogomdani wrote:opet nis meseko???...vid ti zena...stede na meseku,izgladnjuju famigliu,a za skupe parfumčiće imaju...
Biljke mesožderke
Guest- Guest
e sad...o tom po tom.. kako je doli vrijeme?ovdje opet sunce pocinje ebuckati...
Guest- Guest
recimo lubenica se tretira ureom, gnojivom. ne za prihranjivanje već da bi hidroskopski pobrala što više vode. Ne bi to bilo strašno da urea u biti dolazi kao NO2, dušikov oksid. dušik sam po sebi nije opasan. sva svježa hrana tretira se dušikom (N), zato imamo svježe povrće, voće, meso kada mu nije vrijeme.dzepna_venera wrote:Ma gle...soja je uglavnom sva tretirana. Jučer mi priča vlasnik eko opg-a što mu susjed radi sa mladim grahom i koliko puta ga šprica ... kad to znaš onda langsam sa hranom. Ta nisam kanta za smetje.
dušik je inertan i bezopasan, udišemo ga. no opasan je NO2 jer baš zbog ta dva atoma kisika veže na sebe razne pizdarije, tipa Al, Cu. tu je problem.
tako da quazi zdrava prehrana je opasnija od "nezdrave".
avijaciju, ako nije domaća izbjegavam u svakom slučaju. puna hormona, raznih kemikalija.
kod svinje je praktično što ima "čudan" metabolizam i relativno ne možeš manipulirat njime.
malo razbijanje iluzija.
radim u prehrambenoj industriji pa ne tipkam bez veze.
2014-12-30
Hvala ti na ovome. Nutricionizam je moj omiljeni hobi moja velika strast i rado o toj temi nešto novo naučim. Sa svojim zdravljem sam pred 8 godina došla u ćorsokak i počela uvoditi promjene. Probam pa ako je na bolje promjena ostavim. I tako mic po mic sam shvatila puno stvari. Al ponavljam to je moje iskustvo. Kad za stolom sjede 4 osobe svak ponaosob ima drugačije prehrambene potrebe i to treba poštivati. Svako ima pravo da za sebe odabere i pritom ne zakida druge.veber_1 wrote:recimo lubenica se tretira ureom, gnojivom. ne za prihranjivanje već da bi hidroskopski pobrala što više vode. Ne bi to bilo strašno da urea u biti dolazi kao NO2, dušikov oksid. dušik sam po sebi nije opasan. sva svježa hrana tretira se dušikom (N), zato imamo svježe povrće, voće, meso kada mu nije vrijeme.dzepna_venera wrote:Ma gle...soja je uglavnom sva tretirana. Jučer mi priča vlasnik eko opg-a što mu susjed radi sa mladim grahom i koliko puta ga šprica ... kad to znaš onda langsam sa hranom. Ta nisam kanta za smetje.
dušik je inertan i bezopasan, udišemo ga. no opasan je NO2 jer baš zbog ta dva atoma kisika veže na sebe razne pizdarije, tipa Al, Cu. tu je problem.
tako da quazi zdrava prehrana je opasnija od "nezdrave".
avijaciju, ako nije domaća izbjegavam u svakom slučaju. puna hormona, raznih kemikalija.
kod svinje je praktično što ima "čudan" metabolizam i relativno ne možeš manipulirat njime.
malo razbijanje iluzija.
radim u prehrambenoj industriji pa ne tipkam bez veze.
Guest- Guest
deplasirano ulaziti u neku raspravu jer ćemo se zakvačiti, ne mislim samo na tebe. općenito i druge damice bi se mogle uplest pa bi ispao na kraju muška šovinistička svinja.dzepna_venera wrote:Pa ne jedemo tešku hranu, aktivnije smo, imamo više energy
konstitucije tijela su nam takve kakvim smo rođeni, kao i inteligencija.
ono što priznam, da nema muških i da žene mogu nastaviti vrstu, a uskoro će i to biti moguće, vjerovatno ne bi bilo ratova. malo bi se počupale za kosu. i to je to. nakon nekog vremena civilizacija bi stagnirala i krenula u retardaciju, grubo no istinito. rasa bi odumrla.
ženska i muška percepcija svijeta nije ista.
muškarci su i dalje lovci. mi smo "civilizirano" društvo zadnjih 2500g, uvjetno.
zašto muškarci ne kokodaću?
lovac je, ako će pričati o tome da je onom lovcu sa strane kilt od krzna baš najs, pobjeći će mu lovina. i svi će biti gladni.
zašto žene "kokodaću"?
bile su u pećini, čuvale djecu i starce.
grubo rečeno, no to je tako.
iza naše patine "civilizacije" od cca 2500g leži par milijuna godina Erectusa.
sada me razapn/razapnite.
2014-12-30
Ha ha Veberu!
Nećemo se kačiti niti ću te razapinjati. Feminizam nije moj kajnd of đir.
Odoh u pećinu sad. Doslovno!
Guest- Guest
ma ne moraš. jednostavno, činjenično stanje. ne zauzimam stav crno/bijelo. no svi smo obilježeni genima. čuj mene. obilježeni.dzepna_venera wrote:Ha ha Veberu!
to nam je u prirodi.
loš sam pisac, bolji orator :D
kada čujem da netko veli da je otkrio da je peder s 35.
ja sam s 10/11 zamišljao kaj to curke imaju med nogami :D
ak me kužiš.
veber-
2014-12-30
Molim, no frks.dzepna_venera wrote:Hvala ti na ovome.
inače kisik (O2) koji udišemo je u biti i dobar i loš.
s jedne strane, udisanjem ga dovodimo u tijelo i omogućujemo transport željeza (Fe4) koje nam je neophodno za funkcioniranje organizma. izmjena tvari. crvena krvna zrnca, ne ;). isto tako natrij (Na) nam je neophodan, a u biti spada u teške metale, omogućuje osmozu. jod spriječava gušavost. ljudski organizam ovisi o hrpi elemenata koje primamo kroz prehranu.
kiselost organizma je uvijek opasna i dalekosežno vodi prema bolestima.
NaCl, poznatija kao sol, neophodna je za izmjenu staničnih tvari. no ako nemaš mjere u bilo kojem slučaju dešavaju se disfunkcije organizma. recimo bubrezi stradaju u oba slučaja. viška/manjka.
primjerice, ja jedem sve neslano, nemam organoleptičku potrebu, no skužio sam kada mi fali i jednostavno se natjeam pojesti malo soli.
željeza u krvi imam toliko da imam potencijalnu opasnost od krvnog ugruška. meni rana i to jebena zaraste za 20-ak sekundi i onda sam sebi puštam krv na ranu da ju očistim. i to je obrambeni mehanizam tijela.
(žene, između ostalog žive dulje jer imaju mengu)
veber-
2014-12-30
Luzeru,ja sam jos u vrticu sa curicama izmjenjivao misljenja gledee razlicitosti izmedju nogu..veber_1 wrote:ma ne moraš. jednostavno, činjenično stanje. ne zauzimam stav crno/bijelo. no svi smo obilježeni genima. čuj mene. obilježeni.dzepna_venera wrote:Ha ha Veberu!
to nam je u prirodi.
loš sam pisac, bolji orator :D
kada čujem da netko veli da je otkrio da je peder s 35.
ja sam s 10/11 zamišljao kaj to curke imaju med nogami :D
ak me kužiš.
Guest- Guest
Ramstek punjen svježim sirom, maslinama i pršutom...
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Page 9 of 50