ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Debela tajnica Kolinda izvinila se zbog srpskih čokoladica

Page 14 of 33 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 23 ... 33  Next

Go down

Debela tajnica Kolinda izvinila se zbog srpskih čokoladica - Page 14 Empty Re: Debela tajnica Kolinda izvinila se zbog srpskih čokoladica

Post by govinda 9/12/2016, 12:54

vuksadinare wrote:..a drugo mnoge hrvatske fire su pronasle trziste i van eu i europe sto do prije nekoliko gdoina nije bio slucaj...evo nekidan je bilo na tv da se povecao izvoz u ameriku za 18%....sto nije malo...rast izvoza se biljezi i na azijsko trziste...tako da sve manje postaje bitno trziste na ovim prostorima..ali ne sad bas beznacajno ali ne toliko bitno kako sam rekao do unatrag nekoliko godina
da, izvoz u USA bio milion dolara i povecao se na milion dolara i sto osamdeset hiljada...statistika je zajebana stvar..

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Debela tajnica Kolinda izvinila se zbog srpskih čokoladica - Page 14 Empty Re: Debela tajnica Kolinda izvinila se zbog srpskih čokoladica

Post by govinda 9/12/2016, 12:55

Odoh ja da jedem, skuhao sam grah uvezen iz Meksika. Necu hrvatski grah iz principa :p

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 12:56

Noor wrote:
bogomdani wrote:ajd da vidimo ovako Noorka...tos morati razumiti...

Jel bolje da se cura pojebe 100 puta i zaradi ..karikiram 10000 ojrova,ili pojebe 10 puta za istu sumu...
sto je dampinska a sto prepakirana brandirana vrijednost? lol!

sirovino primitivna, ovo nije moj nivo razgovora.
namjerno te malo bocnuh,ali je primjer vise nego prikladan...i sto se vrijedjas?nisam tebe implicirao...

dakle,pokusao sam lijepo objasniti na pravi nacin i na pravom nivou,ali ti kakva jesi,ptica rugalica bez nekog znanja na tom podrucju,eto,vratila se svom obicaju..optuzivanjem nekog da opet ima nes protiv hrvatskog proizvoda..ako gledam zaradu,boli me kita za podrijetlo proizvoda..gledam uzeti onaj koji ide brze u prodaju i bude popaljen brze,time brze zaradim lovu...razlika u odnosu investiranog novca u proizvod i sve placene dadćbine i finalne cijene prodajne je zarada i sto je ta razlika veca,to je bolja zarada...jel
ao ti platis vise sve to,a neto bude manji od toga,dakle kad poplacas opet dadćbineispadne da si vise investirao nego zaradio(ona razlika),u cemu je onda svrha prodaje??
To su komjunisti radili u staroj Jugi,a sada kad seto isto radi..onda je dobro,jer eto,nije u pitanju stara juga,nego nova RH...

i da...to sto se zaradi,opet ima formula sa kojom se izracunava jel dugorocno isplativo,dakle ne profitabilno nego isplativo,posto se pofanj love mora odvajati za nove investicije,amortizaciju sredstava,investiranje u nove proizvode,a ne samo podijeliti place i biti sretan sto se to moglo napraviti...
Guest
Guest

Back to top Go down

govinda wrote:
tre911 wrote:
govinda wrote:
tre911 wrote:
govinda wrote:
a jebo te, bosna, srbija i makedonija glavno trziste za Hrvatsku i sad nema neke ekstra love...ono, Nijemci se dave jeduci hrvatske proizvode, u Minkenu se uhvatio red od kilometra, svi cekaju kad ce stici Franckova kafa..
RH nije globalna sila i ovo što pišeš se nikada ne može dogoditi ali ima otvoreno tržište od 500 milijuna stanovnika i sigurno nije ovisna ni o srbiji ni o makedoniji niti o BiH. Druga je stvar što se poslovne prilike ne propuštaju i naravno da ćeš to iskoristiti ako si biznismen.
pa to i kazem, 500 miliona ljudi u redovima ceka Franckovu kafu a njemacke babe se tuku zbog bajadere...
Lupetaš u prazno i nikako da uhvatiš poantu. Okreni pilu i onda reci da u srbiji i bosni i makedoniji stoje u redu za franckovu kavu i za bajadere.
kupuju je..prodaju se hrvatski proizvodi koji se nikada nece prodati u Njemackoj ili Belgiji ili Francuskoj...
Pa što onda, ti misliš da bi se sve urušilo ako neko ne bi kupio franckovu kavu ili bajaderu? Ti dakle tvrdiš da RH živi od toga što se proda u srbiji ili BiH? Preživjeli smo mi neusporedivo veće sranje a da bi nas pogodilo oće li neko kupiti kavu i bajaderu ili neće.
Guest
Guest

Back to top Go down

govinda wrote:Odoh ja da jedem, skuhao sam grah uvezen iz Meksika. Necu hrvatski grah iz principa :p
Od sad nadalje kupujem samo u -Mix Marktu,iskljucivo rusku robu... lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by govinda 9/12/2016, 12:58

tre911 wrote:
govinda wrote:
tre911 wrote:
govinda wrote:
tre911 wrote:
RH nije globalna sila i ovo što pišeš se nikada ne može dogoditi ali ima otvoreno tržište od 500 milijuna stanovnika i sigurno nije ovisna ni o srbiji ni o makedoniji niti o BiH. Druga je stvar što se poslovne prilike ne propuštaju i naravno da ćeš to iskoristiti ako si biznismen.
pa to i kazem, 500 miliona ljudi u redovima ceka Franckovu kafu a njemacke babe se tuku zbog bajadere...
Lupetaš u prazno i nikako da uhvatiš poantu. Okreni pilu i onda reci da u srbiji i bosni i makedoniji stoje u redu za franckovu kavu i za bajadere.
kupuju je..prodaju se hrvatski proizvodi koji se nikada nece prodati u Njemackoj ili Belgiji ili Francuskoj...
Pa što onda, ti misliš da bi se sve urušilo ako neko ne bi kupio franckovu kavu ili bajaderu? Ti dakle tvrdiš da RH živi od toga što se proda u srbiji ili BiH? Preživjeli smo mi neusporedivo veće sranje a da bi nas pogodilo oće li neko kupiti kavu i bajaderu ili neće.
prezivljavate zahvaljujuci kreditima, to je stvarno stanje. Mislim, stvarno me boli kita hoce li Hrvatska prosperirati ili ce trohnuti ko Grcka, samo mi je smijesno to zabijanje nosa u pijesak...
govinda
govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by govinda 9/12/2016, 12:59

bogomdani wrote:
govinda wrote:Odoh ja da jedem, skuhao sam grah uvezen iz Meksika. Necu hrvatski grah iz principa :p
Nemoj ono Baltik pivo, odvratno je
govinda
govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by vuksadinare 9/12/2016, 12:59

poanta je u tome..sto hrvatska vise ne zeli da bazira ekonomiju na 'regionski' nacin sto je bilo do nedavno...i da trzista tzv.'regiona' vise nisu toliko u fokusu...i naravno po bilancama nesto se gubi sa tom politikom ali ne toliko jer se nadoknadi negdje drugdje i cak dobije...todoric,tedeski i jos neki vise tu nisu toliko bitan faktor..jer hrvatski izvoz se vise ne temelji samo na jani,cokoladi ili ne znam perecima...i to je to....naravno da ej onda lakse i bacat poneke strelice prema susjedima sto se tice politicke prilike...a dok to nije bio slucaj bilo ej ono..'suti da nam todo ne izgubi trziste'
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 12:59

svetozar i govinda..

kaja je napisala da se prekinu trgovinski odnosi sa srbijom ne bi baš bilo ni za penziju.
tre je napisao nakon toga Bilo bi love kajo, od ovih poslova u srbiji RH i nema neku extra lovu no nije sigurno za bacati.
govinda potom kaže bosna, srbija i makedonija glavno trziste za Hrvatsku
ja sam mu odgovorila da su najznačajniji hrvatski vanjskotrgovinski partneri Njemačka, Italija i Slovenija., jer to i jest tako.
sve ostalo dalje je nebitno, zašto izvrćete stvari?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 13:00

svabo cijeni i 1 cent,zat oi ima..cijeni svaki pa i najmanji proizvod prodan i time pridonio ukupnoj zaradi...jedino ovima dolima nis nije bitno..zato im i jeste tako..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 13:01

govinda wrote:
bogomdani wrote:
Nemoj ono Baltik pivo, odvratno je
jok,jok..u Pennyju zna biti ceskog piva Zlatopramen i Krušovica..to lovim...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 13:02

govinda wrote:
tre911 wrote:
Čuj lupetaj koliko hoćeš ali ovo je istina, da se zatvore granice RH bi preživjela bez problema dočim bi puno gadnije prošli i srbija i bosna i makedonija. Prednost EU je očita a ako to ne vidiš što ću ti ja.
ne ne, zatvore se granice samo za hrvatske proizvode...nek se Milka prodaje, nema vise Dorine ni Krasa ni Zveceva, nema vise Ozujskog u Hercegovini, imamo Staropramen i crno Niksicko..eto, godinu dana tako pa da vidimo poslije godinu dana ko ce plakati...
Pa zašto bi ste zatvarali svoje točionce ožujskog piva u BiH? Pa vi od toga živite a zagrebačka pivovara uzima samo dio pinke od toga. Dakle vas bi vište to pogodilo na prihodovnoj strani nego nas. A što se tiče ostalog nabrojanog opet ti kažem da RH ne ovisi o vama, zaradi se pinkica i to je sigurno kako sam već rekao no presudno nije ni u kom slučaju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 13:02

Noor wrote:svetozar i govinda..

kaja je napisala da se prekinu trgovinski odnosi sa srbijom ne bi baš bilo ni za penziju.
tre je napisao nakon toga Bilo bi love kajo, od ovih poslova u srbiji RH i nema neku extra lovu no nije sigurno za bacati.
ja sam mu odgovorila da su najznačajniji hrvatski vanjskotrgovinski partneri Njemačka, Italija i Slovenija., jer to i jest tako.
Oke,.oke,necemo se svaditi...ebiga..meni odmah proradio trgovaci gen i fileri mi se zavrtili pred ocima... :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by govinda 9/12/2016, 13:03

Noor wrote:svetozar i govinda..

ja podjebavam jer mi je smijesan taj nacionalizam u ekonomiji. Cevapi se prodaju i u USA, otvorili Bosanci cevabdzinice pa se ne hvalim kako je cevap unistio hamburger. To sto neki baustelac iz sentimetnalnih razloga kupi neki hrvatski proizvod u Svabiji ne znaci da je Hrvatska osvojila njemacko trziste..mislim da je obrnuto...

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 13:03

bogomdani wrote:svabo cijeni i 1 cent,zat oi ima..cijeni svaki pa i najmanji proizvod prodan i time pridonio ukupnoj zaradi...jedino ovima dolima nis nije bitno..zato im i jeste tako..
uz gotove proizvode, mi cijenimo i prodane poluproizvode, jer i oni ulaze u ukupnu zaradu. eto, svetac, to ti je poanta.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 13:04

Jel bolje da se cura pojebe 100 puta i zaradi ..karikiram 10000 ojrova,ili pojebe 10 puta za istu sumu...
Eto i kada ti se onda napiše da si seljačina ti se naljutiš No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by govinda 9/12/2016, 13:04

tre911 wrote:
govinda wrote:
tre911 wrote:
Čuj lupetaj koliko hoćeš ali ovo je istina, da se zatvore granice RH bi preživjela bez problema dočim bi puno gadnije prošli i srbija i bosna i makedonija. Prednost EU je očita a ako to ne vidiš što ću ti ja.
ne ne, zatvore se granice samo za hrvatske proizvode...nek se Milka prodaje, nema vise Dorine ni Krasa ni Zveceva, nema vise Ozujskog u Hercegovini, imamo Staropramen i crno Niksicko..eto, godinu dana tako pa da vidimo poslije godinu dana ko ce plakati...
Pa zašto bi ste zatvarali svoje točionce ožujskog piva u BiH? Pa vi od toga živite a zagrebačka pivovara uzima samo dio pinke od toga. Dakle vas bi vište to pogodilo na prihodovnoj strani nego nas. A što se tiče ostalog nabrojanog opet ti kažem da RH ne ovisi o vama, zaradi se pinkica i to je sigurno kako sam već rekao no presudno nije ni u kom slučaju.
ne bi mene nsita pogodilo..a nit idrzavu..umjesto Ozujskog prodavalo bi se Sarajevsko, Tuzlansko ili Preminger..isti pdv sto se tice drzave, ista cijena sto se tice mene..

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 13:05

tre911 wrote:

Eto i kada ti se onda napiše da si seljačina ti se naljutiš No
više se ni ne naljuti, biće da je i sam to shvatio.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 9/12/2016, 13:06

tre911 wrote:
govinda wrote:
tre911 wrote:
..ma oni jos razmisljaju kao da mi nismo u eu...pa sad a'k se drznite nesto prijetiti necete izvoziti i bit cete onda quratz...uostalom i mi njima da zatvorimo trziste..a pricaju kao da ih ima 100 milijuna...oni su u deset puta vecem qurtzu...samo se  sjetim kad smo im lani ogranilcili izvoz mlijeka umalo n-ta bosanska buna izbila..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 13:07

bogomdani wrote:
tre911 wrote:
bogomdani wrote:
tre911 wrote:
Noor wrote:

eh, sad i ti ko i svetozar...pa govorimo o trgovinskim odnosima i priljevu novca..nevažno koji proizvodi su u pitanju
Da, lova je bitna a sada od čega dolazi nije važno.
bitno je koliko jedinica proizvoda,ili tona moras dati za tu lovu...nekad je na granici neisplativosti

Pitanje..Zasto izvozite med u kiblima od 200 litara-kila po bagatelnim cijenama,kakogod i onda taj isti med uvozite upakiran u one plasticne tute od 400 grama,gdje ihje svabo samo upakirao i bradirao i dodao dodatnu vrijednost..on proda tu tutu za duplo vise,nego sto ste vi uzeli za kilo meda...
sad jasnije?
Pa jesam li ti objasnio maloprije to sve? Zašto se ponavljaš ko papagaj, da se može i mora više love zgrbiti to stoji no nije tako ali nije ni crno kako pišeš.
aha..poceo cokoladni rat..proceed...no glupo i bilo sto pokusah objasniti bitne stvari...
De majketi mile samo ti nemoj nešto o ekonomiji i poslovanju, pa tebe su potjerali gdje god si radio a navodno si bio i menager u AUDIJU :DDDD..svetac mislio sam da si davno naučio kada trebaš stati prije nego opet po tvojim leđima letva pukne :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/12/2016, 13:07

Noor wrote:
bogomdani wrote:svabo cijeni i 1 cent,zat oi ima..cijeni svaki pa i najmanji proizvod prodan i time pridonio ukupnoj zaradi...jedino ovima dolima nis nije bitno..zato im i jeste tako..
uz gotove proizvode, mi cijenimo i prodane poluproizvode, jer i oni ulaze u ukupnu zaradu. eto, svetac, to ti je poanta.
dobro treba i to cijeniti,ali nijel bolje,jos upakirati,malo poraditi na marketingu i bradiranju,sto je ugodan i zanimljiv posao i dobro svabi jebenom naplatiti?
Pa sam zelim da vise zaradite,a manje se raskidate..To nije losa zelja,jel???
Da toliko ne truckam znacilo bi da mislim da niste nizasto,ali imate kapability,pa je steta da ga ne iskoristite,pogotvo jer znam neke decek i cure koji rade vani i na tom polju su vrhunski..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 33 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 23 ... 33  Next

Back to top

- Similar topics