Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!!
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!!
HAKERSKI UDAR NA HRVATSKU! Izvršen sofisticirani napad na servere Ministarstva vanjskih poslova, prepoznaje se ruskopis ruskih hakera
U posljednjih 30-ak dana izvršen je jak i sofisticiran hakerski napad na kompjutorski sustav hrvatskoga Ministarstva vanjskih poslova, a nakon detaljne istrage još se utvrđuje tko stoji iza napada. Dio naših sugovornika sumnja da je riječ o napadu ruskih hakera.
VEZANE VIJESTI
HAKERSKI NAPAD ONEMOGUĆIO RAD POPULARNIH INTERNETSKIH STRANICA I SERVISA Twitter, Reddit i Spotify našli su se u velikim problemima zbog napada
“Sam hakerski napad nema nikakve veze s putovanjem premijera Andreja Plenkovića u Ukrajinu”, potvrđeno je Jutarnjem listu u Ministarstvu vanjskih poslova. Kako saznajemo, novi ministar Davor Ivo Stier naredio je odmah da se poduzmu dodatne mjere u zaštiti kompjutorskog sustava te kako bi se u budućnosti slični napadi blokirali i onemogućili.
Na osnovi prvih informacija nakon provedene sveobuhvatne istrage utvrđeno je da je probijen sustav, ali hakeri iz njega nisu ukrali važnije dokumente. Navodno su dočepali nekih manje važnih bilješki, a veća šteta spriječena je brzom protuakcijom.
Ruski hakeri napali su nedavno i Bundestag, a tom su prilikom došli i do lozinke za pristup internoj mreži parlamenta. Njemački su mediji, na osnovi provedene istrage, tvrdili da je to bio napad dviju ruskih grupa hakera koje su djelovale uz znanje Kremlja i ruskih obavještajnih službi. Sličan se napad dogodio i u Francuskoj, koju također čekaju predsjednički izbori, a onda je uslijedio i udar na hrvatski MVP.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hakerski-udar-na-hrvatsku-izvrsen-sofisticirani-napad-na-servere-ministarstva-vanjskih-poslova-prepoznaje-se-ruskopis-ruskih-hakera/5339071/
...............................
Treba bojnicu slat na Moskvu nema druge, mi smo zapad.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!!
svašta,ne postoje nikakvi opipljivi dokazi da je taj napad došao iz Rusije,špekulacije
2014-04-14
Hebeme se , ja sam na Linuxu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
svasta i ti..PREPOZNAJE SE RUKOPISWinter is coming wrote:svašta,ne postoje nikakvi opipljivi dokazi da je taj napad došao iz Rusije,špekulacije
a kurac..nisam znao da ima taj level softwareskih eksperata na Balkanu...
u zargonu se ipak kaze POTPIS,a odnosi se na dijelove programskog koda zloćudnog programa za probijanje zastita...
no dobro..RUKOPIS...
Guest- Guest
Pametno,no ne i 100% sigurno..ipak u odnos na Windoze,nebo i zemlja..RayMabus wrote:Hebeme se , ja sam na Linuxu.
Guest- Guest
Hebi me , guzi me ...pingvin je otporan ....na viruse.
2014-04-11
jes..kernel mu je zasticen adm ovlastima..stogod htio rediti,moras ici na adm ovlasti...na viruse,maleware je otporan,ali na UPAD i slicno,dakle nes spijunsko,ovisi o onome tko te uhvati na nisan..RayMabus wrote:Hebi me , guzi me ...pingvin je otporan ....na viruse.
Guest- Guest
Hebeš ministarstva ....najbolje je napadat ono na šta nitko nemisli da se može napasti ....npr semafore ....svugdje zeleno.
2014-04-11
Godina 2020 i neka ....Srbija stupa u savez s Rusijom , armije zapadne koalicije su na granicama ....osam sati navečer ...vrijeme velikih gužvi .....svi semafori u gradu ZELENI
2014-04-11
Nije otporan na viruse to je BS i to teški. Prva stvar je u tome što je velika, velika većina maleware-a napravljena za windows os. Primjerice ako ti u mail-u stigne neko sranje za windows na Linuxu se neće moći pokrenuti zbog pogrešnog formata/ekstenzije. Ali naravno postoje i virusi rađeni baš za Linux te je prilično neozbiljno potpuno zanemariti sigurnost pri korištenju Linux OS-a na računalu...bogomdani wrote:jes..kernel mu je zasticen adm ovlastima..stogod htio rediti,moras ici na adm ovlasti...na viruse,maleware je otporan,ali na UPAD i slicno,dakle nes spijunsko,ovisi o onome tko te uhvati na nisan..RayMabus wrote:Hebi me , guzi me ...pingvin je otporan ....na viruse.
Brain32-
2014-04-15
He he heBrain32 wrote:Nije otporan na viruse to je BS i to teški. Prva stvar je u tome što je velika, velika većina maleware-a napravljena za windows os. Primjerice ako ti u mail-u stigne neko sranje za windows na Linuxu se neće moći pokrenuti zbog pogrešnog formata/ekstenzije. Ali naravno postoje i virusi rađeni baš za Linux te je prilično neozbiljno potpuno zanemariti sigurnost pri korištenju Linux OS-a na računalu...bogomdani wrote:jes..kernel mu je zasticen adm ovlastima..stogod htio rediti,moras ici na adm ovlasti...na viruse,maleware je otporan,ali na UPAD i slicno,dakle nes spijunsko,ovisi o onome tko te uhvati na nisan..RayMabus wrote:Hebi me , guzi me ...pingvin je otporan ....na viruse.
2014-04-11
Trump bi ugasio i internet, od Billa Gatesa bi tražio pomoć
Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/tech/trump-bi-ugasio-i-internet-od-billa-gatesa-bi-trazio-pomoc-450865 - 24sata.hr
Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/tech/trump-bi-ugasio-i-internet-od-billa-gatesa-bi-trazio-pomoc-450865 - 24sata.hr
2014-04-11
Regoč-
2015-08-21
RayMabus wrote:Trump bi ugasio i internet, od Billa Gatesa bi tražio pomoć
- Gubimo puno ljudi zbog interneta. Moramo vidjeti Billa Gatesa i puno različitih ljudi kako bi razumjeli što se događa. Moramo razgovarati s njima, kako bi u nekim područjima možda i zatvorili taj internet - rekao je Trump i dodao kako će netko vikati 'Sloboda govora, sloboda govora!', ali da se ovdje radi o glupim ljudima.
zeljko kerum
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
RayMabus wrote:Trump bi ugasio i internet, od Billa Gatesa bi tražio pomoć
Deda na aparatima. njemu je internet sve bez interneta je slijep, gluh i nijem a znanje mu padne na razinu dvogodišnjeg djeteta.
Guest- Guest
govorim ako se administratorski lockan,odnosno ne mos nista mijenjati u fajlovima,niti ista instalirati...instalacija opet ide preko Konzole,pa treba opet upisati password admina,a ostal oznas,da se fila preko repozitorija..Brain32 wrote:Nije otporan na viruse to je BS i to teški. Prva stvar je u tome što je velika, velika većina maleware-a napravljena za windows os. Primjerice ako ti u mail-u stigne neko sranje za windows na Linuxu se neće moći pokrenuti zbog pogrešnog formata/ekstenzije. Ali naravno postoje i virusi rađeni baš za Linux te je prilično neozbiljno potpuno zanemariti sigurnost pri korištenju Linux OS-a na računalu...bogomdani wrote:jes..kernel mu je zasticen adm ovlastima..stogod htio rediti,moras ici na adm ovlasti...na viruse,maleware je otporan,ali na UPAD i slicno,dakle nes spijunsko,ovisi o onome tko te uhvati na nisan..RayMabus wrote:Hebi me , guzi me ...pingvin je otporan ....na viruse.
Virus,maleware tu ne moze nis,jer dalje od mamorije ne ide,ne moze se bilo gdje ukopati,jer bi morao mjenjati parametre u fajlovima..a to ne moze..resetiras sustav i cist si...
Jednino,ako sustav nije lockan ovlastima,ili se radi sve i svasta
Guest- Guest
Regoč-
2015-08-21
u Windowsima mi je idjotski sto je sucelje integrirano sa OS-om...
Guest- Guest
Regoč wrote:Šta se ti nisi pozdravio za noćas?
vaška
Guest- Guest
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» CIA-Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku
» JAKOV MILATOVIĆ: Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu - Nastavljamo sa sprovođenjem svih sankcija
» Mogući napad na Hrvatsku, Hrvate BIH
» Dodik: Komšić pred Palmeron krenuo prvo u napad na Hrvatsku
» Obljetnica!8.studeni.1991 opci zracni napad zrakoplova tzv.JNA na Hrvatsku.
» JAKOV MILATOVIĆ: Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu - Nastavljamo sa sprovođenjem svih sankcija
» Mogući napad na Hrvatsku, Hrvate BIH
» Dodik: Komšić pred Palmeron krenuo prvo u napad na Hrvatsku
» Obljetnica!8.studeni.1991 opci zracni napad zrakoplova tzv.JNA na Hrvatsku.
Page 1 of 4