ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!!

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!! Empty Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!!

Post by epikur37 2/12/2016, 21:05

Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!! Hakeri

HAKERSKI UDAR NA HRVATSKU! Izvršen sofisticirani napad na servere Ministarstva vanjskih poslova, prepoznaje se ruskopis ruskih hakera

U posljednjih 30-ak dana izvršen je jak i sofisticiran hakerski napad na kompjutorski sustav hrvatskoga Ministarstva vanjskih poslova, a nakon detaljne istrage još se utvrđuje tko stoji iza napada. Dio naših sugovornika sumnja da je riječ o napadu ruskih hakera.

VEZANE VIJESTI
HAKERSKI NAPAD ONEMOGUĆIO RAD POPULARNIH INTERNETSKIH STRANICA I SERVISA Twitter, Reddit i Spotify našli su se u velikim problemima zbog napada
“Sam hakerski napad nema nikakve veze s putovanjem premijera Andreja Plenkovića u Ukrajinu”, potvrđeno je Jutarnjem listu u Ministarstvu vanjskih poslova. Kako saznajemo, novi ministar Davor Ivo Stier naredio je odmah da se poduzmu dodatne mjere u zaštiti kompjutorskog sustava te kako bi se u budućnosti slični napadi blokirali i onemogućili.

Na osnovi prvih informacija nakon provedene sveobuhvatne istrage utvrđeno je da je probijen sustav, ali hakeri iz njega nisu ukrali važnije dokumente. Navodno su dočepali nekih manje važnih bilješki, a veća šteta spriječena je brzom protuakcijom.

Ruski hakeri napali su nedavno i Bundestag, a tom su prilikom došli i do lozinke za pristup internoj mreži parlamenta. Njemački su mediji, na osnovi provedene istrage, tvrdili da je to bio napad dviju ruskih grupa hakera koje su djelovale uz znanje Kremlja i ruskih obavještajnih službi. Sličan se napad dogodio i u Francuskoj, koju također čekaju predsjednički izbori, a onda je uslijedio i udar na hrvatski MVP.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hakerski-udar-na-hrvatsku-izvrsen-sofisticirani-napad-na-servere-ministarstva-vanjskih-poslova-prepoznaje-se-ruskopis-ruskih-hakera/5339071/
...............................

Treba bojnicu slat na Moskvu nema druge, mi smo zapad.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!! Empty Re: Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!!

Post by Winter is coming 2/12/2016, 21:12

svašta,ne postoje nikakvi opipljivi dokazi da je taj napad došao iz Rusije,špekulacije

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!! Empty Re: Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!!

Post by RayMabus 2/12/2016, 21:13

Hebeme se , ja sam na Linuxu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2016, 21:18

Winter is coming wrote:svašta,ne postoje nikakvi opipljivi dokazi da je taj napad došao iz Rusije,špekulacije
svasta i ti..PREPOZNAJE SE RUKOPIS  lol!

a kurac..nisam znao da ima taj level softwareskih eksperata na Balkanu...  

u zargonu se ipak kaze POTPIS,a odnosi se na dijelove programskog koda zloćudnog programa za probijanje zastita...

no dobro..RUKOPIS... lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2016, 21:19

RayMabus wrote:Hebeme se , ja sam na Linuxu.
Pametno,no ne i 100% sigurno..ipak u odnos na Windoze,nebo i zemlja..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/12/2016, 21:20

Hebi me , guzi me ...pingvin je otporan ....na viruse.

Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!! Linux_XP
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2016, 21:24

RayMabus wrote:Hebi me , guzi me ...pingvin je otporan ....na viruse.

Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!! Linux_XP
jes..kernel mu je zasticen adm ovlastima..stogod htio rediti,moras ici na adm ovlasti...na viruse,maleware je otporan,ali na UPAD i slicno,dakle nes spijunsko,ovisi o onome tko te uhvati na nisan..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/12/2016, 21:33

Hebeš ministarstva ....najbolje je napadat ono na šta nitko nemisli da se može napasti ....npr semafore ....svugdje zeleno.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/12/2016, 21:39

Godina 2020 i neka ....Srbija stupa u savez s Rusijom , armije zapadne koalicije su na granicama ....osam sati navečer ...vrijeme velikih gužvi .....svi semafori u gradu ZELENI

Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!! Beograd-map-pin-point-serbia-54333874

Rusija izvršila napad na Hrvatsku!!! Images?q=tbn:ANd9GcQQs3Ds2OLRZzQZvcDo8XJSzF8Yy9T1O2SVQNoUo8wQI7osZZ6m
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Brain32 2/12/2016, 21:56

bogomdani wrote:
jes..kernel mu je zasticen adm ovlastima..stogod htio rediti,moras ici na adm ovlasti...na viruse,maleware je otporan,ali na UPAD i slicno,dakle nes spijunsko,ovisi o onome tko te uhvati na nisan..
Nije otporan na viruse to je BS i to teški. Prva stvar je u tome što je velika, velika većina maleware-a napravljena za windows os. Primjerice ako ti u mail-u stigne neko sranje za windows na Linuxu se neće moći pokrenuti zbog pogrešnog formata/ekstenzije. Ali naravno postoje i virusi rađeni baš za Linux te je prilično neozbiljno potpuno zanemariti sigurnost pri korištenju Linux OS-a na računalu...
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/12/2016, 21:58

Brain32 wrote:
bogomdani wrote:
Nije otporan na viruse to je BS i to teški. Prva stvar je u tome što je velika, velika većina maleware-a napravljena za windows os. Primjerice ako ti u mail-u stigne neko sranje za windows na Linuxu se neće moći pokrenuti zbog pogrešnog formata/ekstenzije. Ali naravno postoje i virusi rađeni baš za Linux te je prilično neozbiljno potpuno zanemariti sigurnost pri korištenju Linux OS-a na računalu...
He he he
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/12/2016, 22:11

Trump bi ugasio i internet, od Billa Gatesa bi tražio pomoć

Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/tech/trump-bi-ugasio-i-internet-od-billa-gatesa-bi-trazio-pomoc-450865 - 24sata.hr
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Regoč 2/12/2016, 22:41

Odgovoriti udarom na Oksanu Bojkovu!

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by debotoijusto 2/12/2016, 22:51

RayMabus wrote:Trump bi ugasio i internet, od Billa Gatesa bi tražio pomoć

Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/tech/trump-bi-ugasio-i-internet-od-billa-gatesa-bi-trazio-pomoc-450865 - 24sata.hr

- Gubimo puno ljudi zbog interneta. Moramo vidjeti Billa Gatesa i puno različitih ljudi kako bi razumjeli što se događa. Moramo razgovarati s njima, kako bi u nekim područjima možda i zatvorili taj internet  - rekao je Trump i dodao kako će netko vikati 'Sloboda govora,  sloboda govora!', ali da se ovdje radi o glupim ljudima. 

zeljko kerum
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2016, 22:59

RayMabus wrote:Trump bi ugasio i internet, od Billa Gatesa bi tražio pomoć

Deda na aparatima. njemu je internet sve bez interneta je slijep, gluh i nijem a znanje mu padne na razinu dvogodišnjeg djeteta.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2016, 23:06

Brain32 wrote:
bogomdani wrote:
govorim ako se administratorski lockan,odnosno ne mos nista mijenjati u fajlovima,niti ista instalirati...instalacija opet ide preko Konzole,pa treba opet upisati password admina,a ostal oznas,da se fila preko repozitorija..
Virus,maleware tu ne moze nis,jer dalje od mamorije ne ide,ne moze se bilo gdje ukopati,jer bi morao mjenjati parametre u fajlovima..a to ne moze..resetiras sustav i cist si...
Jednino,ako sustav nije lockan ovlastima,ili se radi sve i svasta
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč 2/12/2016, 23:07

Šta se ti nisi pozdravio za noćas?

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2016, 23:08

ehmmm,nes obavio,pa se vratijo...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2016, 23:09

u Windowsima mi je idjotski sto je sucelje integrirano sa OS-om...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/12/2016, 23:09

Regoč wrote:Šta se ti nisi pozdravio za noćas?

vaška
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics