Major Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
Page 6 of 44
Page 6 of 44 • 1 ... 5, 6, 7 ... 25 ... 44
Re: Major Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
Kod nas je bilo rakije takodje al nije bilo cigara i hrane.. onda se islo u epikurovo selo pa se tamo trgovalo...vuksadinare wrote:...a jbg...rekla je da trebaju tamo ljudi...svaki covjek je dobrodosao...pa eto...kaze se okle zena od i ti... ....al nisam pozalio bez obzira na neka tragicna iskustva tamo..nigdje nisam na liniji bolje jeo nego tamo..nismo znali za suhi obrok...cega ti srce iste...al i nikad vise rakije popio nego tad...samo pok punac je imao 1000 litara rakijemichaellcmacha wrote:don vukot... :)))vuksadinare wrote:a quratz..tam sam upoznao zenu...prije rata..zbog nje sam i otisao kao dragovoljac prek vezemichaellcmacha wrote:ti isto kurac ti si se tamo išo oženiti a ne ratovati.... :)))
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
e kod bas svega....bogat kraj bio....brdovit...pravi vocarski kraj...sljiva ko u prici...visanja....krusaka...nije bilo kuce koja najmanje nije imala 4,5 komada svinjceta...moj punac se bavio uzgojem..imao ih je 30tak komada kasnije cede sigurno brkove osladili i pokrali a bogami smo mu i mi ceh napravili...kasnije je pricao da mu je bilo zao sto sve nije zaklao nego da ih cedama oszavi...ostavio kako sam rekao i stotine litara rakije....govinda wrote:Kod nas je bilo rakije takodje al nije bilo cigara i hrane.. onda se islo u epikurovo selo pa se tamo trgovalo...vuksadinare wrote:...a jbg...rekla je da trebaju tamo ljudi...svaki covjek je dobrodosao...pa eto...kaze se okle zena od i ti... ....al nisam pozalio bez obzira na neka tragicna iskustva tamo..nigdje nisam na liniji bolje jeo nego tamo..nismo znali za suhi obrok...cega ti srce iste...al i nikad vise rakije popio nego tad...samo pok punac je imao 1000 litara rakijemichaellcmacha wrote:don vukot... :)))vuksadinare wrote:a quratz..tam sam upoznao zenu...prije rata..zbog nje sam i otisao kao dragovoljac prek vezemichaellcmacha wrote:ti isto kurac ti si se tamo išo oženiti a ne ratovati.... :)))
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
ma sijalo se i kod nas dalje do linije..al jebi ga, u selo od 3000 stanovnika dodje 35 000 ljudi iz grada..vuksadinare wrote:e kod bas svega....bogat kraj bio....brdovit...pravi vocarski kraj...sljiva ko u prici...visanja....krusaka...nije bilo kuce koja najmanje nije imala 4,5 komada svinjceta...moj punac se bavio uzgojem..imao ih je 30tak komada kasnije cede sigurno brkove osladili i pokrali a bogami smo mu i mi ceh napravili...kasnije je pricao da mu je bilo zao sto sve nije zaklao nego da ih cedama oszavi...ostavio kako sam rekao i stotine litara rakije....govinda wrote:Kod nas je bilo rakije takodje al nije bilo cigara i hrane.. onda se islo u epikurovo selo pa se tamo trgovalo...vuksadinare wrote:...a jbg...rekla je da trebaju tamo ljudi...svaki covjek je dobrodosao...pa eto...kaze se okle zena od i ti... ....al nisam pozalio bez obzira na neka tragicna iskustva tamo..nigdje nisam na liniji bolje jeo nego tamo..nismo znali za suhi obrok...cega ti srce iste...al i nikad vise rakije popio nego tad...samo pok punac je imao 1000 litara rakijemichaellcmacha wrote:don vukot... :)))vuksadinare wrote:
a quratz..tam sam upoznao zenu...prije rata..zbog nje sam i otisao kao dragovoljac prek veze
2016-11-17
kod tebe je ravnicarski kraj manje vise....bio...tamo kod dervente brdovit...svaka kuca udaljena od druge 200 metara....puno zemlje raja imala pa tako se gradilo...ali zajeban teren za ratovanje...niti ravnicarski kraj niti jako brdovit...brdo pa dol pa brdo pa dol pa brdo...gore dolje...otezavalo nam je to sto su kuce imale vece razmake....pa je bio problem u obrani...a povoljno za tenkove i transportere....desilo se nekad da nismo znali jesu li neke kuce u selu pod nasim nadzorom...interesantno imali smo polozaje na groblju a cede 500 metara dalje...no takodjer strateski smo bili u prednosti nad srbima u podnovlju mi smo imali polozaje po uzvisinama a su bili ispod nas jer podnovlje lezi u nizini..i imali smo ih u potkovi
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Kod nas se prvi mjesec ratovalo u samom gradu..pa u junu se pomerilo do prigradskih naselja, Omerbegovaca i Dizdarusa koje su pokazane u onom spotu..a komsija moj, imao je zecju usnu i specifican govor, cijelo Brcko ga je znalo, Nadimak mu bio Kicka, dere se jednu noc: cetniciiii, dodjite da vam se najebem, pa cetnici ovo pa cetnici ono..i cujes u jednom trenutku s druge strane: de ba Kicka ne zajebaji, pusti nas da spavamo... a on se sav ponosan okrenuo svojima i kaze: Jeste culi, i cetnici znaju ko je Kicka :)))))))vuksadinare wrote:kod tebe je ravnicarski kraj manje vise....bio...tamo kod dervente brdovit...svaka kuca udaljena od druge 200 metara....puno zemlje raja imala pa tako se gradilo...ali zajeban teren za ratovanje...niti ravnicarski kraj niti jako brdovit...brdo pa dol pa brdo pa dol pa brdo...gore dolje...otezavalo nam je to sto su kuce imale vece razmake....pa je bio problem u obrani...a povoljno za tenkove i transportere....desilo se nekad da nismo znali jesu li neke kuce u selu pod nasim nadzorom...interesantno imali smo polozaje na groblju a cede 500 metara dalje...no takodjer strateski smo bili u prednosti nad srbima u podnovlju mi smo imali polozaje po uzvisinama a su bili ispod nas jer podnovlje lezi u nizini..i imali smo ih u potkovi
2016-11-17
U tuđoj zemlji nije, nego je terorizam.dzango wrote:Nije ništa sramotno. Žrtvovanje sebe zarad života vojnika je herojstvo.debotoijusto wrote:govinda wrote:Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
sramotni spomenik vise-manje u srbiji
stanje redovno
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Kasnije se ovi nisu smirili, krenuli i na Vukovarsku kasarnu, posle cega krece JNA u deblokadu, ista napadnuta u Vukovaru, 3 meseca borbe u kojima je grad izgledao ko Staljingrad.
HDZ-u dici spomenik u Slavoniji, piramida inteligencije i kapaciteta.
HDZ-u dici spomenik u Slavoniji, piramida inteligencije i kapaciteta.
Serbinho-3- Posts : 27698
2014-08-25
." Major Tepić dobrovoljno je došao u Hrvatsku da bi svojim samoubilačkim činom sprečio prodor hrvatskih snaga u kasarnu Božidar Adžija"
...ko Isilovac... gorio u paklu.
Džango, drtino ....čitaj koliko je povukao u smrt "vaših", jebo te on u dupe "herojsko"
...ko Isilovac... gorio u paklu.
Džango, drtino ....čitaj koliko je povukao u smrt "vaših", jebo te on u dupe "herojsko"
Guest- Guest
JNA napadnuta prilikom povlacenja i u Tuzli i Sarajevu, kasnije kazu Srbi zapoceli ratove, oni se cesu i kazu,"Mi jadni nevini".
Serbinho-3- Posts : 27698
2014-08-25
Jebali su vam majku u Tuzli...Serbinho-3 wrote:JNA napadnuta prilikom povlacenja i u Tuzli i Sarajevu, kasnije kazu Srbi zapoceli ratove, oni se cesu i kazu,"Mi jadni nevini"
2016-11-17
Cetnici se sklupljaju da slave ISILovca.pljuc..
2016-11-17
Sad, da li im se popisati u usta ili ih pustiti da verbalno drkaju na sliku majora isilovca i zamisljaju sebe kako pred ustasama lete u hiljadu komada?
2016-11-17
Bekim se pokenjo na onoj cetnickoj Adi, ja bih mogao ispod tog spomenikaSerbinho-3 wrote:JNA napadnuta prilikom povlacenja i u Tuzli i Sarajevu, kasnije kazu Srbi zapoceli ratove, oni se cesu i kazu,"Mi jadni nevini".
2016-11-17
Je...ne vidim baš jugoslavensku zastavu na Tepićevim čituljama, tako da o Yu-maskenbalu serite neupućenima.
Guest- Guest
Kakvu izdaju kada je spasio vojsku, digao džebanu u vazduh i pobio ustaše? I to po cenu svoga života. Heroj. Slava mu.govinda wrote:Kojih vojnika kad im je naredio da se predaju neprijatelju? Jbt, on je pocinio izdaju po KZ SFRJ..dzango wrote:Nije ništa sramotno. Žrtvovanje sebe zarad života vojnika je herojstvo.debotoijusto wrote:govinda wrote:Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
stanje redovno
Tvoji ISILovci dižu u vazdug žene i decu. On je digao u vazduh ustaše ne dozvolivši da im municija i oružje padnu u ruke.govinda wrote:ISILovci ga izucavaju na svojim akademijama..dzango wrote:Jeste arhaično. Kao Stevan Sinđelić nekada. Retko se to danas sreće.maggie13 wrote:meni to morbidno pomalo.debotoijusto wrote:govinda wrote:Inace, koliko se ja sjecam iz vijesti, je bilo dogovoreno da se skladiste preda HV-u, doduse masa dezinformacija je isla. Uglavnom, dobice spomenik.
stanje redovno
I nekako arhaicno.
Dzango Bre..vidi ti ovog Predskazanja...
Kaze..Svabi i Turci ce gadjati Srbiju iz celicnih tica vatrenim kuglama...a neki sa juga ce osvojiti Kosovo...STRAŠNO..!!!
Kaze..Svabi i Turci ce gadjati Srbiju iz celicnih tica vatrenim kuglama...a neki sa juga ce osvojiti Kosovo...STRAŠNO..!!!
Guest- Guest
Jok bre. Ja se nikada ni za šta nisam pravio.michaellcmacha wrote:đango se jedno kratko vrijeme pokušao praviti da je kolko tolko normalan, ali izgleda da se samo pravio... al ok znamo di je kuršlus kod njih...jebe ih što im ne ide onak kako su im voždovi zamislili...kaja wrote:degenerik, a vidiš da oni vole takve.michaellcmacha wrote:izginuli su naši dečki... njih desetak, ali nije uspio u naumu... samo je djelomično sjebao jedno skladištekaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:
Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.
Najbolje je ono kad Sergej glumi Šiptara. Kada valja ljeba preko pogače.bogomdani wrote:Dzango Bre..vidi ti ovog Predskazanja...
i onda ste pobedili.dzango wrote:Tvoji ISILovci dižu u vazdug žene i decu. On je digao u vazduh ustaše ne dozvolivši da im municija i oružje padnu u ruke.govinda wrote:ISILovci ga izucavaju na svojim akademijama..dzango wrote:Jeste arhaično. Kao Stevan Sinđelić nekada. Retko se to danas sreće.maggie13 wrote:meni to morbidno pomalo.debotoijusto wrote:
stanje redovno
I nekako arhaicno.
točnije bi bilo da je luđak odlučio dići sebe u zrak jer nije dao municiju. vojnici su mu uspjeli pobjeći . naših 11 je stradalo. municije je došlo koliko je trebalo, dovoljno da pobjegnete kući. i tako.
budala sve u svemu.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 6 of 44 • 1 ... 5, 6, 7 ... 25 ... 44
Similar topics
» Narodni heroj Milan Tepić dobija spomenik na Savskom vencu
» Mile Čađo vs Milan Tepić
» Jovan Sredojevic nije Milan Tepic bio..oduzimo mu se...
» Istanbul: pok. Tombilije dobija spomenik
» Vuk Karadžić dobija spomenik u centru Ljubljane
» Mile Čađo vs Milan Tepić
» Jovan Sredojevic nije Milan Tepic bio..oduzimo mu se...
» Istanbul: pok. Tombilije dobija spomenik
» Vuk Karadžić dobija spomenik u centru Ljubljane
Page 6 of 44