Major Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
Page 5 of 44
Page 5 of 44 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24 ... 44
Re: Major Milan Tepić dobija spomenik u Beogradu
..no nakon toga svatko je isao do pocetka rata na svoju odgovornost kroz podnovlje narocito nocu..evo bas pitam zenu do kad se moglo prolazit kroz podnovlje ona mi kaze..uopce se nije vise moglo vec pocetkom 3 mjeseca 1992 nakon prvih sukoba u bos.brodu...rade se barikade u podnovlju i blokira cesta derventa-modrica...jna polovicom 3 mjeseca 1992 u podnpvlje dovlaci 12 tenkova i 18 transportera te osniva srpski stozer za podrucje zapadne posavine tj bos.brod-derventa-modrica-odzak
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Pa kad se nije moglo drugim putem..30. aprila poceo rat kod nas, svi koji nisu imali oruzje su sa zenama i djecom otisli u podmajevicka sela, javio se tamo u komandu brigade, pitali me da li sam sluzio JNA, ja rekao nisam, oni meni koji ces nam onda kurac, idi u vatrogasce. Ja otisao do tih "vatrogasaca", sve neke starkelje od preko 50 godina, ja i jos jedan gradski narkoman, dali nam nekakav sljem, sjekiricu i torbicu prve pomoci i rekli idite sad kuci i cekajte da vas zovemo. Ja cekao mjesec dana da me iko zovne, niko nije zvao, odem u komandu brigade opet, tamo neki samoprozvani referent koji je valjda zavrsio ONO i DSZ, uglavnom, pitam ja njega mogu li ja dobiti propusnicu za Hrvatsku, on meni kaze mozes. Sa njim u kancelariji neki stariji lik sa ogromnim U nalijevoj strani uniforme. Napise ovaj meni propusnicu, udari pecat, kad ce taj lik daj to meni i udari jos jedan pecat na propusnicu (kasnije sam saznao da je taj lik bio generalbojnik HOS-a a pecat je bio od komande HOS-a). Sjeo sutra ujutro u kamion koji je isao po oruzje u Hrvatsku, navece bio u Bosanskom Brodu, prenocio, ujutro na most, pokazao propusnicu, pitali me otkud ti, dobio u komandi, oni meni valjda zapovjednistvu, ja njima ja ba zapovjednistvo, koja brigada, sto osma, ok, prodji. Eto, tako je bilo.michaellcmacha wrote:jbg ali ne kužim... ta ruta baš i nema smisla... i veliš bio si u brčkom do kraja 6.-og mjeseca...govinda wrote:Brcko,Srebrenik, kraj Modrice i Dervente pa Bosanski Brod Slavonski Brod...u sestom mejsecu..michaellcmacha wrote:u 7 mjesecu, pa ne znam kojom si rutom išao... uglavnom nisi mogao samo tako proći onuda.... tada kad navodiš...govinda wrote:Ja kad pricam kako sam u junu 1992. prosao cijelu Posavini i izasao iz Bosne, niko mi ne vjeruje ili kazu ti si imao ludu srecu.michaellcmacha wrote:ma bio je kurac, mislim ok, bio je u 10. motoriziranoj brigadi, koja je da je bila pune popunjenosti mogla zadati ozbiljne glavobolje ljudima dolje, ali bilo ih je oko 1700 mješovitog sastav i tu je zapo i naš đango... ja ga čak malo i žalim garant je bio splašen ko zec kad je vidio gdje je opo....
2016-11-17
aha ok ti si onda bio na onom komadiću slobodnog brčanskog teritorija... ti si ovaj bio... ;)
2015-08-08
Mila Gojsalić (Kostanje, ? - Podgradac (Gata), 1530.), hrvatska mučenica i narodna junakinja iz sela Kostanja u Dalmatinskoj zagori. Godine 1530., turski Ahmed-paša je krenuo na Poljice. Mila Gojsalić na silu je izgubila tjelesnu nevinost u šatoru Ahmed-paše. U zoru je ušla u skladište baruta u turskom taboru i zapalila ga. Poginula je zajedno s Ahmed-pašom i brojnim Turcima. "
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
aj ti nazad u siriju svojim rusirima... jebo te milan... tj tepo te mile... ;))
2015-08-08
eto znači i ti bio Grom... makar se samo pisalo.... :))michaellcmacha wrote:aha ok ti si onda bio na onom komadiću slobodnog brčanskog teritorija... ti si ovaj bio... ;)
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
yap, to je bila ta brigada...ovo Ravne Brcko je dodano kasnije, kad se brigada razdvojila na 108. HVo i 200 i neku motorizovanu Armije BiH..u pocetku su bili na rukavima sahovnica kod Hrvata, ljiljani kod Bosnjaka i broj 108..michaellcmacha wrote:aha ok ti si onda bio na onom komadiću slobodnog brčanskog teritorija... ti si ovaj bio... ;)
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
jbg šteta (ili tko će ga znati) možda da vas ipak u malo većem broju ostalo tamo da uz našu pomoć obranite cijelu posavinu, možda bi se skroz drugačije kotač zarulao...
2015-08-08
inace...sto se tice podnovlja...kako sam vec pisao to najjace srpsko uporiste u zapdnoj posavini,150 pripadnika hvo-a,hos-a i civila dragovoljaca drzalo je tri mjeseca u poluokruzenju do pada dervente i tog kraja...u podnovlju je bilo 13000 rezervista,teritorijalaca i para vojnih cetnickih formacoja...polovicom 4 mjeseca u podnovlje dolazi jos 30-tak oklopnih vozila i uz postojecih 30-tak do tad broj raste na 60 oklopnih vozila sto tenkova sto transportera...u selu su bile i dvije bitnice minobacaca 120 mmm...raketni sustav luna...te bitnica haubica 155 mm....i sve to u polukruzenju smo drzali cijelo vrijeme oko 150 ljudi s nekim manjim varijacijama +i-...izvrsena su i tri zestoka napada na nase linije bukovica-bozinci-kulina..i svi odbijeni uz dosta zrtava...
2015-09-08
pardon 1300 cetnika a ne 13000
2015-09-08
ti isto kurac ti si se tamo išo oženiti a ne ratovati.... :)))
2015-08-08
Bio je prekinut koridor u 7 mjesecu, 108. je dosla na kilometar do oraske brigade i onda je naredjeno povlacenje..tako su mi pricali nakon rata ovi koji su bili tada na ratistu..poslije, kad je doslo do sukoba u srednjoj Bosni, gledalo se samo da se linija ne probije, pocelo nestajati i hrane, ma uzas..michaellcmacha wrote:jbg šteta (ili tko će ga znati) možda da vas ipak u malo većem broju ostalo tamo da uz našu pomoć obranite cijelu posavinu, možda bi se skroz drugačije kotač zarulao...
2016-11-17
a quratz..tam sam upoznao zenu...prije rata..zbog nje sam i otisao kao dragovoljac prek vezemichaellcmacha wrote:ti isto kurac ti si se tamo išo oženiti a ne ratovati.... :)))
2015-09-08
a dobro sad ne vrijedi to razvlačiti... bilo je kako je bilo... skoro sam i ja tamo kosti ostavio.... ali malo kasnije u posljednje dane pada b. posavine
2015-08-08
don vukot... :)))vuksadinare wrote:a quratz..tam sam upoznao zenu...prije rata..zbog nje sam i otisao kao dragovoljac prek vezemichaellcmacha wrote:ti isto kurac ti si se tamo išo oženiti a ne ratovati.... :)))
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ma bilo kako bilo, ne ponovilo se...uglavnom, ja prosao tim putem bez ikakvih problema, dosao u Slavonski Brod, kupio novine ( mjesec dana smo bili bez struje, TV nismo gledali uopste, dok je bilo baterija slusali vijesti na tranzistoru) da vidim kakvo je to sranje u Ruandi :))))) ono naslovi: silovite borbe u Posavini, HOS izbio na Drinu, Banjaluka u strahu...michaellcmacha wrote:a dobro sad ne vrijedi to razvlačiti... bilo je kako je bilo... skoro sam i ja tamo kosti ostavio.... ali malo kasnije u posljednje dane pada b. posavine
2016-11-17
A komandir onog tenka koji se vidi u spotu je bio moj skolski drug SInbad (Cigan, brate, ako pitas odakle mu to ime ))))))
2016-11-17
dzango wrote:Jesam. Poginulo je zvanično 11 ustaša a nezvanično mnogo više. Zbog toga su ustašekaja wrote:jesi siguran, koliko ja znam je. ali ajde idem provjeritidzango wrote:Nije digao u vazduh ni jednog vojnika.kaja wrote:a budale, ubio sebe i 10 vojnika. roditelji su im sigurno sretni što su odletili u zrak za otadžbinu.
Jebo te, što je preduzetan taj ministar Vulin. Milan Tepić teo da očuva Jugoslaviju :) Džango, pičko provokatorska.
Guest- Guest
...a jbg...rekla je da trebaju tamo ljudi...svaki covjek je dobrodosao...pa eto...kaze se okle zena od i ti... ....al nisam pozalio bez obzira na neka tragicna iskustva tamo..nigdje nisam na liniji bolje jeo nego tamo..nismo znali za suhi obrok...cega ti srce iste...al i nikad vise rakije popio nego tad...samo pok punac je imao 1000 litara rakijemichaellcmacha wrote:don vukot... :)))vuksadinare wrote:a quratz..tam sam upoznao zenu...prije rata..zbog nje sam i otisao kao dragovoljac prek vezemichaellcmacha wrote:ti isto kurac ti si se tamo išo oženiti a ne ratovati.... :)))
2015-09-08
omni-
2014-04-12
Page 5 of 44 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24 ... 44
Similar topics
» Narodni heroj Milan Tepić dobija spomenik na Savskom vencu
» Mile Čađo vs Milan Tepić
» Jovan Sredojevic nije Milan Tepic bio..oduzimo mu se...
» Istanbul: pok. Tombilije dobija spomenik
» Vuk Karadžić dobija spomenik u centru Ljubljane
» Mile Čađo vs Milan Tepić
» Jovan Sredojevic nije Milan Tepic bio..oduzimo mu se...
» Istanbul: pok. Tombilije dobija spomenik
» Vuk Karadžić dobija spomenik u centru Ljubljane
Page 5 of 44