Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Page 26 of 50
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Noor wrote:Eva wrote:Metilda, pitaj Čermaka kak je od vodoinstalatera s Vrbika postal naftni tajkun s dvorcem u Klokovcu, a ni osvojil Eurojackpot?
pa, dobila je i film
ne otvaram tvoje klipove... dakle, da još jednom utvrdimo gradivo - rat je gnjusna ljudska djelatnost u kojoj su se morali raditi kompromisi da se, mislim na naš DR, naoruža vojska koja je prethodno Račanovom zaslugom bila lišena oružja TO a onda embargom bila onesposobljena oružje nabavljati na legalan način.. kao što je Nazor sinoć rekao - strani diplomati nam nisu davali dva tjedna opstanka pod naletom JNA - a mi smo ih pobijedili.. ili kao što je Isus rekao - budite lukavi kao zmije.. bili smo lukavi i izvojevali pobjedu, a vi koji još uvijek žalite za SFRJ možete piskarati koliko vam drago.. zahvaljujem na svim "informacijama" koje ćete mi pri tom dati
Guest- Guest
metilda wrote:Noor wrote:Eva wrote:Metilda, pitaj Čermaka kak je od vodoinstalatera s Vrbika postal naftni tajkun s dvorcem u Klokovcu, a ni osvojil Eurojackpot?
pa, dobila je i film
ne otvaram tvoje klipove...
ma, fućkaš klip....otvori ti bolje oči, jer gledaš, a ne vidiš....slušaš, al ne čuješ.
Guest- Guest
metilda wrote:Noor wrote:Eva wrote:Metilda, pitaj Čermaka kak je od vodoinstalatera s Vrbika postal naftni tajkun s dvorcem u Klokovcu, a ni osvojil Eurojackpot?
pa, dobila je i film
ne otvaram tvoje klipove... dakle, da još jednom utvrdimo gradivo - rat je gnjusna ljudska djelatnost u kojoj su se morali raditi kompromisi da se, mislim na naš DR, naoruža vojska koja je prethodno Račanovom zaslugom bila lišena oružja TO a onda embargom bila onesposobljena oružje nabavljati na legalan način.. kao što je Nazor sinoć rekao - strani diplomati nam nisu davali dva tjedna opstanka pod naletom JNA - a mi smo ih pobijedili.. ili kao što je Isus rekao - budite lukavi kao zmije.. bili smo lukavi i izvojevali pobjedu, a vi koji još uvijek žalite za SFRJ možete piskarati koliko vam drago.. zahvaljujem na svim "informacijama" koje ćete mi pri tom dati
WOW! Ti si zaista do srži indoktrinirana vjeronaukom, usto si i plošna hoću reći razmišljaš plošno ako znaš što to znači.
Vi ste "pobijedili" JNA ne zato jer ste bili jači nego zato jer vam je JNA dopustila da je pobijedite. Shvati da bi vas da je htjela JNA zgazila 1991. bio bi carpet bombing u hrvatskoj.
E zašto vam je JNA dopustila da "pobijedite" to je već zasebna tema i analiza.
Guest- Guest
Noor wrote:
nema ništ, dapače, znam ja da si ti vrijedna...al ak bereš masline, pa u pauzi kuhaš ručak, za diviti ti se da si u to doba imala još vremena i ozbiljno baviti se raspoređivanjem tenkova iz Đure Đakovića, koji eto, kako kažeš...sigurno nisu otišli tamo gdje jesu.
eto, vas dvije koje ne kuhate ručak nego pišete s radnog mjesta sigurno ste bolje informirane od mene.. i veći domoljubi i istinoljupci od mene.. rekoh, smatram da tenkovi nisu prodani u kuvajt i pri tom ostajem..a sad se idem baviti sramnim poslom branja mandarina
Guest- Guest
Gnječ wrote:
Vi ste "pobijedili" JNA ne zato jer ste bili jači nego zato jer vam je JNA dopustila da je pobijedite. Shvati da bi vas da je htjela JNA zgazila 1991. bio bi carpet bombing u hrvatskoj.
a što reći na ovaj biser
aj zdravo.. manje pij zorom...
Guest- Guest
metilda wrote:smatram da tenkovi nisu prodani u kuvajt i pri tom ostajem..
a gdje su?
Guest- Guest
Eva wrote:Možda su u šumi
ma, daj....čim nema kaj c/p...i to je hotel promaja
Guest- Guest
..eneral Tus, koji je 1991. godine obnašao dužnost načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, tvrdi da su tenkovi povučeni, ali ne iz Vukovara jer ih na tom području nije niti bilo.Eva wrote:Metilda, pitaj Čermaka kak je od vodoinstalatera s Vrbika postal naftni tajkun s dvorcem u Klokovcu, a ni osvojil Eurojackpot?
"Kada sam čuo za takav dogovor i da se radi o definitivnoj odluci, otišao sam k predsjedniku Tuđmanu i izrazio mu svoje ogorčenje. Energično sam to odbijao. Rekao sam mu da smo u ratu i da se takvo što ne radi usred rata. On mi je rekao da je nalog već proslijeđen, da više nije u njegovoj nadležnosti i da je to međunarodna obveza koja se mora ispuniti" - izjavio je Tus za splitski dnevnik.
Prema njegovim riječima, posao je obavilo Ministarstvo obrane, odnosno Ivan Čermak koji je u to vrijeme obavljao dužnost pomoćnika ministra za logistiku.
Stožerni general u mirovini Petar Stipetić, koji je u vrijeme bitke za Vukovar obnašao dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera HV-a, također je upoznat s povlačenjem tenkova. Ističe kako je bilo nelogično da se u vrijeme bitke za Vukovar naglo povlače tenkovi koji su mogli biti prekretnica. Stipetić smatra da je takvu odluku najvjerojatnije donio sam državni vrh, te da se slučaj treba istražiti.
Franjo Gregurić, predsjednik Vlade demokratskog jedinstva, tvrdi da us tenkovi povučeni na početku rata iz "Đure Đakovića".
U MORH-u su reagirali priopćenjem u kojem stoji da su zadnji tenkovi za Kuvajt otpremljeni za vrijeme sarajevskog primirja, kojim su zaustavljene ratne operacije.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tenkove-sa-slavonskog-bojista-u-kuvajt-poslao-cermak/339544.aspx
indeks opet, dok glas koncila ne objavi ništa ne vjerujem...
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
mutava baštarda wrote:..eneral Tus, koji je 1991. godine obnašao dužnost načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, tvrdi da su tenkovi povučeni, ali ne iz Vukovara jer ih na tom području nije niti bilo.Eva wrote:Metilda, pitaj Čermaka kak je od vodoinstalatera s Vrbika postal naftni tajkun s dvorcem u Klokovcu, a ni osvojil Eurojackpot?
"Kada sam čuo za takav dogovor i da se radi o definitivnoj odluci, otišao sam k predsjedniku Tuđmanu i izrazio mu svoje ogorčenje. Energično sam to odbijao. Rekao sam mu da smo u ratu i da se takvo što ne radi usred rata. On mi je rekao da je nalog već proslijeđen, da više nije u njegovoj nadležnosti i da je to međunarodna obveza koja se mora ispuniti" - izjavio je Tus za splitski dnevnik.
Prema njegovim riječima, posao je obavilo Ministarstvo obrane, odnosno Ivan Čermak koji je u to vrijeme obavljao dužnost pomoćnika ministra za logistiku.
Stožerni general u mirovini Petar Stipetić, koji je u vrijeme bitke za Vukovar obnašao dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera HV-a, također je upoznat s povlačenjem tenkova. Ističe kako je bilo nelogično da se u vrijeme bitke za Vukovar naglo povlače tenkovi koji su mogli biti prekretnica. Stipetić smatra da je takvu odluku najvjerojatnije donio sam državni vrh, te da se slučaj treba istražiti.
Franjo Gregurić, predsjednik Vlade demokratskog jedinstva, tvrdi da us tenkovi povučeni na početku rata iz "Đure Đakovića".
U MORH-u su reagirali priopćenjem u kojem stoji da su zadnji tenkovi za Kuvajt otpremljeni za vrijeme sarajevskog primirja, kojim su zaustavljene ratne operacije.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tenkove-sa-slavonskog-bojista-u-kuvajt-poslao-cermak/339544.aspx
Guest- Guest
metilda wrote:Gnječ wrote:
a što reći na ovaj biser
aj zdravo.. manje pij zorom...
A čime ste nasrnuli na tu nevjerojatno teško naoružanu vojnu silu JNA? lovačkim puškama? i "pobijedili" ste ih lovačkim puškicama?
A jadna ti.
Guest- Guest
Metilda previše si,kako da kažem,romansirana.
Sve doživljavaš romansirano.
Ni August Šenoa nije ispoljavao takvo romantičarstvo i nazdravljaštvo.
Sve doživljavaš romansirano.
Ni August Šenoa nije ispoljavao takvo romantičarstvo i nazdravljaštvo.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Jastrebe, evo ti malo dokumenata pa skini to i prouči dok je još dostupno na net-u.
http://www.crorambo.com/
http://www.crorambo.com/
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:..eneral Tus, koji je 1991. godine obnašao dužnost načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, tvrdi da su tenkovi povučeni, ali ne iz Vukovara jer ih na tom području nije niti bilo.Eva wrote:Metilda, pitaj Čermaka kak je od vodoinstalatera s Vrbika postal naftni tajkun s dvorcem u Klokovcu, a ni osvojil Eurojackpot?
u boldanom je poanta.. tenkovi nisu povučeni iz Vukovara kako su sinoć inzistirali troje mojih vjernih obožavatelja.. na što sam reagirala kako sam reagirala.. a što se malo zabavljam sintagmama.. pa ovo je forum... a istina Ante tomića drugačija je od istine Ante Nazora..
poanta našeg trojca bila je da su Tuđman i Sušak krivci za pad Vukovara.. a međunarodni ugovori se moraju poštivati... i tako... romansirano...
Guest- Guest
A zakaj ih nije bilo u VU? To je pitanje pitanja.
Guest- Guest
metilda wrote:mutava baštarda wrote:..eneral Tus, koji je 1991. godine obnašao dužnost načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, tvrdi da su tenkovi povučeni, ali ne iz Vukovara jer ih na tom području nije niti bilo.Eva wrote:Metilda, pitaj Čermaka kak je od vodoinstalatera s Vrbika postal naftni tajkun s dvorcem u Klokovcu, a ni osvojil Eurojackpot?
u boldanom je poanta.. tenkovi nisu povučeni iz Vukovara kako su sinoć inzistirali troje mojih vjernih obožavatelja.. na što sam reagirala kako sam reagirala.. a što se malo zabavljam sintagmama.. pa ovo je forum... a istina Ante tomića drugačija je od istine Ante Nazora..
poanta našeg trojca bila je da su Tuđman i Sušak krivci za pad Vukovara.. a međunarodni ugovori se moraju poštivati... i tako... romansirano...
NE. Poanta je u tome što ti ne želiš priznati da si izmanipulirana, ne samo izmanipulirana nego ti manipuliraš i širiš dezinformacije a sve zbog straha koji bi ti šok od istine mogao imati na tvoje mentalno i fizičko zdravlje. Živi ti i dalje u svojim iluzijama i deluzijama opasna si po okolinu jebeno opasna ljudi neinformirani i nepismeni poput tebe ignoranti su jebeno opasni za društvo u kojem žive ali:
Tenkovi za Vukovar, u dogovoru
s JNA, usred borbi prodani Kuvajtu
UGOVOR Petnaest najsuvremenijih tenkova M-84 povučeno je s vukovarskog bojišta u jeku najžešćih bitaka 1991. i preko Rijeke otpremljeno za Bar kako bi bilo prodano Kuvajtu, po ugovoru koji je Jugoslavija s tom zemljom sklopila prije rata
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20070212/novosti01.asp
Guest- Guest
a sto bi oni puno pomogli ovi imaju par stotina tenkova oko vukovara a nasi sa ovih 16 imali bi 26....plus sto su cetri unistena u proboju..dok bi dosli recimo do bogdanovaca svi il ivecina bi bila unistenaEva wrote:A zakaj ih nije bilo u VU? To je pitanje pitanja.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ti si očito došo po još jednu porciju ;))..... jna je iskoristila sve svoje dostupne kapacitete u pokušaju da porazi hrvatsku..... znači izvršen je čitav niz mobilizacija u srbiji i u bih, radi popune jedinica jugoslovenske vojske koje su upućivane na frontove diljem hrvatske.... od mjeseca lipnja 1991. (mada je to bilo i ranije) JA se bez ikakvih dvojbi stavila u funkciju zločinačke agresije na teritoriju hrvatske i poduzela je sve mjere i radnje kako bi vojno porazila malobrojne hrvatske obrambene snage.... u tom periodu znači do 15.01.1992. godine agresorska vojska je ubila oko 11 500 ljudi u hrvatskoj od čega oko 7 000 hrvatskih branitelja.... za nekog tko pušta i nema motiva da pobijedi malo prežestok angažman.... ista ta tebi draga i mila jugo vojska je utrošila oko 20 milijuna komada streljiva za pješačko naoružanje i oko 4 milijuna komada granata i mina raznih kalibara..... što jest jest... stvarno se nisu trudili i zasigurno su pustili da ih dobijemo.... onako bez ispaljenog metka.....Gnječ wrote:metilda wrote:Noor wrote:Eva wrote:Metilda, pitaj Čermaka kak je od vodoinstalatera s Vrbika postal naftni tajkun s dvorcem u Klokovcu, a ni osvojil Eurojackpot?
pa, dobila je i film
WOW! Ti si zaista do srži indoktrinirana vjeronaukom, usto si i plošna hoću reći razmišljaš plošno ako znaš što to znači.
imaš li neko opravdanje zašto si tako mutav..... ... jel to neki urođeni defekt ili si ga stjecao kroz odrastanje i odgoj.....;)
2015-08-08
Pa da nije bilo trgovine kak bi se tajkuni obogatili i kako bi pokupovali tvornice, dvorce i sve kaj uz to ide?
Kaj je malo puškaranja naspram tak uzvišenih ciljeva da Hrvatska konačno dobi plemstvo u vidu Čermaka, Todorića i ostalih velikana.
Kaj je malo puškaranja naspram tak uzvišenih ciljeva da Hrvatska konačno dobi plemstvo u vidu Čermaka, Todorića i ostalih velikana.
Guest- Guest
A vidi ustašu milicijonera mihumahu razgalio se ko tetrijeb pred parenje nezna šta bi pa gazi adhominem. Jel ustašo?
Guest- Guest
napuši ga se adhominem zajedno s ovom kobilom koja tvrdi da je to u stvari bilo čisto malo puškaranja..... mogu samo konstatirati da je bilo malo puškaranja u pozadini.... s obzirom da je zastupljenost pete kolone bila kud i kamo veća.....Gnječ wrote:A vidi ustašu razgalio se ko tetrijeb pred parenje nezna šta bi pa gazi adhominem. Jel ustašo?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Similar topics
» Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji