ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 14 of 50 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 14 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Sora Mon 24 Oct - 18:28

kaja wrote:
Sora wrote:U USTAVU OVE DRZAVE NE PISE DA JOJ JE TEMELJ U NDH
NEGO U ANTIFASIZMU
I ZASJEDANJU ZAVNOHA
predsjednik Tudmsn nije dozvolio dase izbrise zaskuge partizana i komunista zaovu drzavu
I sad bi to neki izdajice i fasisti sve unistili
E necete
E ocemo !

To ste i naumili.
Boli vas kurac za hrvatsku
Nego lazete
Iako tako lose kako moze samo zao covjek
Od svoje zkoce napravi platformu za politiku ali zabioravi da smrdi zlo
To ti je Kajo filozofija koju ti ne kuzis pod bogom ,jer da kuzis nesto bi naucika do sad iz povijesti
Ajd Kajo , EIN ZWEI DREI u ustaski
KUPLERAJ :cry

Sora

2014-04-29

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 14 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest Mon 24 Oct - 18:29

GOTOVO 800 žrtava Hude jame, jednog od najokrutnijih stratišta nakon Drugog svjetskog rata u Sloveniji, bit će 27. listopada pokopano uz prisutnost najviših državnih i crkvenih predstavnika Slovenije i Hrvatske u Parku sjećanja na mariborskom groblju Dubrava. Tako da će nakon 71 godinu prvi Dan mrtvih dočekati u “priznatom” grobu.

Ne Huda nego Prehuda jama

Ulaz u bivši rudnik Huda jama kod Laškog široko je ograđen visokom neprozirnom ogradom. Ispred ograde nalazi se kapelica podignuta početkom devedesetih i nečiji moped koji pokazuje da tu negdje još ima života. U masovnoj grobnici nalazi se, po procjeni Komisije, više od 3000 žrtava.

“Kada smo 2008. ušli u Hudu jamu, do žrtava nam je trebalo osam mjeseci, morali smo probiti 11 zidanih barikada i iznijeti 400 kubičnih metara građevinskog materijala”, kaže povjesničar na ljubljanskom Filozofskom fakultetu Mitja Ferenc, član slovenske državne Komisije za rješavanje pitanja skrivenih grobova.

Naišli su na 427 žrtava u osam slojeva u horizontalnom rovu sv. Barbare te u vertikalnoj jami dubokoj 45 metara još oko 340 žrtava. Zajedno je to nešto manje od 800 posmrtnih ostataka, koji će ovoga tjedna biti pokopani u Mariboru, ističe Ferenc.

Huda jama bila je “prehuda” i tek smo nakon sedam godina, nakon što je donesen novi zakon za čiju se striktnu provedbu zauzeo državni vrh, ponovo pokrenuli ekshumacije u Hudoj jami i Sloveniji općenito, kaže Ferenc dodajući da je na Hudoj jami angažirana većina kapaciteta koji skrbe o skrivenim grobovima u Sloveniji.

U svibnju 1945. između Maribora i Bleiburga zarobljeni su deseci tisuća vojnika i civila NDH čiji su povratak pratila masovna smaknuća. Povjesničarka s Hrvatskog instituta za povijestMirela Grahek Ravančić ističe da je službena historiografija bivše države prikazala ta smaknuća kao konačni obračun s neprijateljem koji je to i zaslužio, iako je jasno da su te osobe bile zarobljene i likvidirane bez suđenja.
“Nesumnjivo, u koloni je bilo i onih kojima bi svaka demokratska zemlja sudila za zločine, ali je činjenica da su likvidirani bez suđenja. Sav teret su podnijeli oni za koje nikada nije dokazano za što su konkretno krivi, dok su najodgovorniji za zločine u NDH pobjegli u Južnu Ameriku i nisu nikada odgovarali”, kaže Grahek Ravančić.

Slovenija je najveća grobnica u ovom dijelu Europe

Nakon Drugog svjetskog rata komunističke vlasti su pokopavale samo “svoje” žrtve kojima su odavale počast, a skoro polovicu žrtava su tabuizirale i učinile sve da ne postoje njihovi grobovi, kaže predsjednik Komisije za rješavanje pitanja skrivenih grobova povjesničar Jože Dežman.

Grahek Ravančić smatra da su masovne likvidacije ratnih zarobljenika učinile Sloveniju možda najvećom grobnicom u ovom dijelu Europe.
Naš je cilj da žrtve nakon 70 godina vratimo u javno sjećanje. Postavljamo im križeve, uređujemo putove i postavljamo putokaze do lokaliteta, uređujemo prostore za cvijeće i svijeće, vraćamo dostojanstvo žrtava bez obzira na nacionalnost ili bilo koje drugo obilježje, kaže Ferenc i napominje – tek tada su oni na istoj razini kao i svi drugi vojni grobovi, te su upisani u registar vojnih grobova.
Unutar šumarka na zapadnom dijelu prostranog kompleksa mariborskog groblja, ograđeno je gradilište na kojem se priprema kolektivna grobnica žrtava iz Hude jame. Domaćin koji se, koliko se sjećamo, zvao Tomaž, nije dopustio da hrvatski novinar vidi pripremne radove jer smatra da su mediji, uz politiku i Crkvu, javnom upotrebom žrtava učinili da se Slovenci danas više mrze nego za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Nemaju mediji što prikazivati kosti, to nije njihov posao. To je za ljude koji obavljaju te poslove i eventualno za srodnike, rekao je dodavši kako radovi idu po planu te da će ondje biti dovoljno mjesta za sve žrtve.
Dežman kaže da se taj proces u Sloveniji odvijao kroz dijalog i sukobe, ali da sada napreduje i sve lakše se postižu dogovori. “Došli smo do primjene unificiranog protokola pokopa koji se sastoji od katoličkog obreda uz nazočnost državnih tijela. Prije nekoliko tjedana uz taj su protokol pokopane žrtve Krimske jame, među kojima je bilo žena i troje vrlo male djece”, kaže.

http://www.maxportal.hr/hoce-li-predsjednica-nazociti-pogrebu-zrtve-hude-jame-u-cetvrtak-ce-biti-pokopane-u-mariboru/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 24 Oct - 18:29

kaja wrote:
NEGO U ANTIFASIZMU
I ZASJEDANJU ZAVNOHA
predsjednik Tudmsn nije dozvolio dase izbrise zaskuge partizana i komunista zaovu drzavu
E necete
E ocemo !

Probajte i imat će te građanski rat puuuno krvaviji od tzv. domovinskog.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 24 Oct - 18:30

kic wrote:
metilda wrote:
kic wrote:drunken
kiconja  :P

metildice :P

sve oke ali ovo nije izdvojeni teritorij, vrijede pravila kao i svugdje, nemoj vrijeđat dakle druge forumaše

a smiju li mene vrijeđati drugi forumaši? po onom što čitam smiju s tvojim dopuštenjem
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 24 Oct - 18:31

Gnječ wrote:
kaja wrote:
NEGO U ANTIFASIZMU
I ZASJEDANJU ZAVNOHA
E necete
E ocemo !

Probajte i imat će te građanski rat puuuno krvaviji od tzv. domovinskog.
I sad ako kazem da bi slijedio Blajburg 2.0,onda ce me prozvati komjunjarom...i partizanom..i Srbinom....i Jugonostalgicarom... jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 24 Oct - 18:31

dijagram wrote:kic dopusta nepodopstine na gerijatriji:)

a je li mladac Miha prestao psovati?   :|
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Mon 24 Oct - 18:32

metilda wrote:
kic wrote:
metilda wrote:

sve oke ali ovo nije izdvojeni teritorij, vrijede pravila kao i svugdje, nemoj vrijeđat dakle druge forumaše

a smiju li mene vrijeđati drugi forumaši? po onom što čitam smiju s tvojim dopuštenjem
meni je zasmetalo ono sto ti se spominje obitelj i vrijedja ju se...ak opizde po tebi...a e-bi ga...škotski folklor... king
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 Mon 24 Oct - 18:50

geek
kic wrote:ovog levijatana treba nabit na mačkicu neku xD
 ma samo ocu sori pripomoci, uvatila se politike umjesto khm khm,

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by kic Mon 24 Oct - 18:50

metilda wrote:

nisi ni ti duzna ostala, a nekako si i zapocela, tako da..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Sora Mon 24 Oct - 18:56

metilda wrote:
kic wrote:
metilda wrote:

Ti sa u sebe najvise vrijedas
Kako ti nije jasno

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest Mon 24 Oct - 18:58

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 14 19b7ba9fcfa61b5980eba3e97374ecdcc5a4389952de99ce37ed640bad86d1c4
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora Mon 24 Oct - 19:00

Leviathan2 wrote:geek
Pa cijrnim pomoc svaku
Nisam ja samo za politiku zainteresirana , zanima me i poezija , vrt. Putovanja, citanje ..
Svasta .
Samo ne volim djecu lijenu i zlocestu :cry
Ko ova metuljka

2014-04-29

Back to top Go down

Post by dijagram Mon 24 Oct - 20:32

metilda wrote:

ne znam morala bi ga pitati:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest Tue 25 Oct - 9:11

metilda wrote:

Nije, još je gori neg prije, tako da ga ne štedi. Udri samo žestoko i ne brini kaj tko misli!
Pravo si osvježenje!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 25 Oct - 17:04

Eva wrote:
metilda wrote:

Nije, još je gori neg prije, tako da ga ne štedi. Udri samo žestoko i ne brini kaj tko misli!
Pravo si osvježenje!

o dječice moja, kako ste mi danas?  :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 25 Oct - 17:06

ja brala masline cijeli dan i sva sam sretna.. ako hoćete biti sretni javite mi se na pp, budem vas zaposlila da i vi budete sretni...  :x
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 25 Oct - 17:08

Partiznaski pokolji i strašni zločini potresli su cijelu Hrvatsku, a tužnu sudbinu nije zaobišao niti Dubrovnik. Koban dan za mnoge stanovnike ovoga grada jest 19. listopad 1944. godine, a taj dan jedan je od najcrnijih u povijesti ovoga kulturnoga središta. Toga dana hrvatska vojska i vlast pred pritiskom partizana koji su upadali iz Srbije i Crne Gore povukla se iz grada u pravcu sjevera. Od travnja 1941. godine pa sve do listopada ’44 ovaj grad bio je dio obnovljene države Hrvatske koju su njegovi građani smatrali ostvarenjem narodne slobode, zanijekane hrvatskom narodu kad je bio prisilno uključen u jugoslavensku umjetnu tvorevinu. Fra Lino Pedišić u to je doba bio zaređen za svećenika u povijesnom franjevačkom samostanu Male Braće koji je stoljećima bio žarište vjerskoga i kulturnoga života. Prema njegovom svjedočanstvu, prvoga dana partizani koji su stizali iz Srbije i Crne Gore uhitili su brojne ugledne građane, a među njima i franjevce, poznate i poštovane po požrtvovnom radu. Cijeli grad u strahu je čekao rasplet njihove sudbine, a čak i najveći komunisti nisu mogli naslutiti što ih čeka nakon onoga što su pročitali na zidnim oglasima 25. listopada. Javljalo se da je 35 istaknutih ličnosti, čiji je popis dan bilo suđeno i strijeljano zbog navodne suradnje s okupatorom. Javna je tajna bila da do suđenja uopće nije došlo, već su ljudi uhićeni prema unaprijed sastavljenim listama sa svrhom da budu eliminirane vodeće ličnosti iz svih slojeva – intelektualci, privrednici, sindikalisti, crkveni ljudi, vođe mladenačkih organizacija itd.
Spasili su se jedino oni koji nisu povjerovali komunističkoj propagandi da se oni koji nisu počinili zločine nemaju ni čega bojati. Srećom, mnogi su se povukli s hrvatskom vojskom. Među prvim žrtvama bila su tri franjevca, a ubijeni su prema svjedočanstvu jednoga od mobiliziranih partizana prisutnih streljanju na otočiću Daksa, na ulazu u luku Gruž. Svukli su ih i morali su iskapati vlastite grobove. Otac Marijan Blažić, poznati propovjednik jedna je od žrtava. U času strijeljanja svi su zapjevali crkvenu himnu “Tebe Boga hvalimo”.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/zlocin-od-kojega-su-se-jezili-i-partizani-goli-svecenici-prije-pokolja-sami-si-kopali-grobnice-pjevajuci-tebe-boga-hvalimo-134621-768012
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by udba Wed 26 Oct - 9:29

Hm, vidim Metilda je kažnjena, promaklo mi je iz kojeg razloga, ali ću ja usprkos tome što sam uvjereni i ortodoksni Anaplenkist malo podići temu jer forumska kolegijalnost i spremnost za pomoć ide ispred ideološke zasljepljenosti. Danas ja tebi, sutra ti meni, jer kad bismo u isto vrijeme onda bi se to zvalo "69".

http://www.tinolovka-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=78989:politicko-sljepilo-andreja-penkovica-ne-vidi-nezadovoljstvo-cinjenicom-da-je-umjesto-hasanbegovica-postavio-omrazenu-ninu-obuljen&catid=38:hrvatska&Itemid=549

Političko sljepilo Andreja

Penkovića: Ne vidi nezadovoljstvo činjenicom da je umjesto Hasanbegovića postavio omraženu Ninu Obuljen!

Briselski ćato, Andrej Plenković, nalazi se u svojoj drugoj domovini, Belgiji, u državi u kojoj je ovaj nekadašnji prevoditelj zgrnuo podosta eura, a koji se nalazi tamo gdje se sada nalazi isključivio zbog pogreške Tomislava Karamarka koji je njega i Dudu Šuicu stavio na liste s kojih onda uništavaju HDZ i lažu građane da HDZ pobjeđuje zbog njih. Ne, HDZ-u je pobjedu donijela desnica, a ne Hrvoje Hribar, to što ćato želi HDZ pretvoriti u birtiju posve je druga stvara i prijevara birača.
Ćato tvrdi da ne vidi masovno nezadovoljstvo činjenicom da se poput političkog satrapa, diktatora, odrekao popularnog ministra dr. Zlatka Hasanbegovića, a umjesto njega stavio je nepopularnu, kontroverznu Ninu Obuljen, čiji su stavovi o Domovinskom ratu nevjerojatni, da ne kažemo izdajnički.  Što je onda ako ne nezadovoljstvo činjenica da se njegovom eutanazijom političkih neistomišljenika ne slažu pravi HDZ-ovci, KLUB UTEMELJITELJA HDZ-a, dakle, oni koji su HDZ stvarali dok je ćato klatio hrvatskim birtijama?
No, idemo redom:
Predsjednik hrvatske Vlade i briselskog HDZ-a Andrej Plenković je u noći na petak, nakon prvog dana summita EU-a u Bruxellesu, izjavio kako nije primijetio masovno nezadovoljstvo u HDZ-u time što Zlatko Hasanbegović nije ponovno imenovan ministrom kulture, istaknuvši kako Hasanbegović kao saborski zastupnik ima svoj politički prostor za djelovanje.
 "Nisam primjetio da je nezadovoljstvo masovno. Vrlo sam jasno rekao da je na mandataru da izabere ministre. Kolega Hasanbegović je izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru, ostvario je respektabilan rezultat, ima svoj politički prostor za djelovanje i ja u biti ne vidim nikakav problem", odgovorio je Plenković na pitanje novinara.
 Komentirao je i svoj izbor HDZ-ovca Gorana Marića kao ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju državnih ureda, agencija i fondova.
 "Gospodin Marić je ministar u Vladi, zadužen za koordinaciju rada središnjih državnih ureda i agencija. Jedna od tih agencija primjerice je DUUDI, što je bitno za imovinu u Hrvatskoj. Želimo najprije snimiti stanje kako bi na kvalitetniji način nego do sada koordinirali rad tih ureda i agencija i nakon toga ćemo razmotriti dodatne opcije", rekao je Plenković.

2015-11-10

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 26 Oct - 9:42

kic wrote:
metilda wrote:

nisi ni ti duzna ostala, a nekako si i zapocela, tako da..
ček malo, jel mene uopće bilo na metildinoj temi.... il vam ja dođem ko gusle uz deseterac.... :))
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by L'âme Wed 26 Oct - 10:46

Leviathan2 wrote:geek
knjige? da, to bi bilo najbolje u tim godinama...odmarat živce.. jocolor

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest Thu 27 Oct - 11:19

udba wrote:Hm, vidim Metilda je kažnjena, promaklo mi je iz kojeg razloga, ali ću ja usprkos tome što sam uvjereni i ortodoksni Anaplenkist malo podići temu jer forumska kolegijalnost i spremnost za pomoć ide ispred ideološke zasljepljenosti. Danas ja tebi, sutra ti meni, jer kad bismo u isto vrijeme onda bi se to zvalo "69".

kolega, hvala... malo sam kažnjena zbog svoje nesmotrenosti, priznajem, i bilo je s pravom... 
idemo dalje..
Obuljenka neće kasniti sa isplatama, utješno je znati za sve koji snimaju i pišu protiv bijedne zemlje hrvatske.. budući da spominje proteklih pet godina od kojih je Zorangutanova vlada bila 4 godine... sad ima da lete novci za još filmova o "ustaškim" zločinima za vrijeme DR (ako se to smije više tako nazivati)

Podsjetimo, Kulturnjaci su od početka imenovanja Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture zahtijevali njegovu ostavku jer su spoznali da će im brojne privilegije zahvaljujući kojima su lagodno živjeli biti ukinute, a prvog radnog dana vlade oglasila se i Obuljen Koržinek koja je rekla da više neće biti kašnjenja u isplatama u kulturi, kako bi svi koji rade u kulturi odmah na početku godine znali s kojim sredstvima raspolažu te je kao prioritet navela izradu proračuna za sljedeću godinu.
“Izrazito sam nezadovoljna činjenicom da su se zadnjih pet godina događala velika kašnjenja u isplatama. Toga više neće biti. Apsolutni je prioritet da svi ljudi koji rade u kulturi što ranije, odmah na početku godine znaju s kakvim novcem raspolažu. Sada najprije treba završiti ovu godinu, vidjeti sve ugovore i programe kako bi se oni realizirali, te staviti naglasak na to da sva vijeća odrade svoje poslove na vrijeme da se ugovori za sve korisnike za sljedeću godinu realiziraju odmah u siječnju, a napravit ćemo i podlogu za strategiju razvoja kulture da znamo gdje počinjemo od siječnja”, rekla je Obuljen Koržinek.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/obuljen-povlaci-hasanbegoviceve-odluke-ovo-je-prvi-potez-koji-poduzima-koji-pozdravljaju-ursa-raukar-njezini-kulturnjaci-966940
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 50 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics