Bunjevci neće da budu Hrvati!
Page 2 of 19
Page 2 of 19 • 1, 2, 3 ... 10 ... 19
Re: Bunjevci neće da budu Hrvati!
kod mene ima mjesto uz Savu koje se zove Bobovac, a nazvali su ga po mjestu u bosni, Vareš, odakle su došli odbijajući islamizaciju... i do dana današnjeg su ostali zasebni i posebni i oni su porijeklom bunjevci, ali oni se tako ne zovu a i mi ih ne zovemo bunjevcima...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
i u sisku ima jako puno bunjevaca.... u stvari 80% LIČana su bunjevci.... kaptolsko galdovo je skoro pa komplet naseljeno sa bunjevcima, ali ko što rekoh oni se tako ne nazivaju, to se izgubilo odavno... tako su ih zvali Bakači Erdodiji...
2015-08-08
A neki hoce, neki neće. Nismo Srbi da ćemo tu skakati na zadnje noge kada netko neće biti Srbin ili ga nije briga.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ispravak : Sombor.RayMabus wrote:BMK za Suboticu.
Šta ce Vojvodina ; sirotinjo i Bogu si teška ....ono nešto ko nama Slavonija samo duplo gore.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kaja_333 wrote:A neki hoce, neki neće. Nismo Srbi da ćemo tu skakati na zadnje noge kada netko neće biti Srbin ili ga nije briga.
Samo pizdite na Bunjevce zato što neće da budu Hrvati kao što je naredila KPJ i što im je Srbija omogućila da budu šta hoće.
stovise, pozeljno je da se izjasnjavaju kao Hrvati. Cak se i potice.dzango wrote:kaja_333 wrote:A neki hoce, neki neće. Nismo Srbi da ćemo tu skakati na zadnje noge kada netko neće biti Srbin ili ga nije briga.
Samo pizdite na Bunjevce zato što neće da budu Hrvati kao što je naredila KPJ i što im je Srbija omogućila da budu šta hoće.
:D
2014-04-12
ŽENIDBA VIDAK KAPETANA
Lipa ti je Sučićeva Mara,
Te lipote u svoj Bosni nema,
U svoj Bosni i Hercegovini:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Su%C4%8Di%C4%87
Moj prvi susjed u 'Ercegovini je Vidak.
Nije mi poznato ima li ovog imena još negdje?
Last edited by Eroo on 11/10/2016, 17:14; edited 3 times in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
U Subotici ima mnogo gladnih: Na kazanu 1.100 ljudi
B. Vučković | 05. 09. 2016 - 13:29h
Narodna kuhinja u Subotici posle letnje pauze ponovo kuva za 1.100 socijalno najugroženijih građana, ali to ni izbliza nije dovoljno.
Procenjuje se da je u Subotici ima više od 4.500 socijalno ugroženih, što znači da bi trebalo pripremati još najmanje 1.000 obroka.
Za ishranu najsiromašnijih Subotičana Gradska uprava je iz budžeta izdvojila 25,5 miliona dinara, a u Crvenom krstu kažu da je Narodna kuhinja u Subotici sprema najviše obroka u Vojvodini što je ujedno pokazatelj povećanja siromašnih građana.
Od ukupnog broja korisnika najviše je građana starije dobi, nezaposlenih i penzionera, ali ručak svakodnevno čeka i više od 200 dece.
- Ovaj obrok je mnogima jedini u toku dana , a posebno brine što je sve više dece – ističe Miodrag Varo iz Crvenog krsta.
- Samohrani sam roditelj i hrana koju dobijamo nam mnogo znači. Ne mogu sam da prehranim troje dece i hrana nam je važnija od novca jer sam bolestan i teško nalazim čak i privremene sezonske poslove. Zadovoljni smo i veoma zahvalni na paketima hrane koje dobijamo praznikom ili kada kuhinja leti ne radi – kaže L. D. iz Subotice.
http://www.blic.rs/vesti/vojvodina/u-subotici-ima-mnogo-gladnih-na-kazanu-1100-ljudi/r2gnl3y
B. Vučković | 05. 09. 2016 - 13:29h
Narodna kuhinja u Subotici posle letnje pauze ponovo kuva za 1.100 socijalno najugroženijih građana, ali to ni izbliza nije dovoljno.
Procenjuje se da je u Subotici ima više od 4.500 socijalno ugroženih, što znači da bi trebalo pripremati još najmanje 1.000 obroka.
Za ishranu najsiromašnijih Subotičana Gradska uprava je iz budžeta izdvojila 25,5 miliona dinara, a u Crvenom krstu kažu da je Narodna kuhinja u Subotici sprema najviše obroka u Vojvodini što je ujedno pokazatelj povećanja siromašnih građana.
Od ukupnog broja korisnika najviše je građana starije dobi, nezaposlenih i penzionera, ali ručak svakodnevno čeka i više od 200 dece.
- Ovaj obrok je mnogima jedini u toku dana , a posebno brine što je sve više dece – ističe Miodrag Varo iz Crvenog krsta.
- Samohrani sam roditelj i hrana koju dobijamo nam mnogo znači. Ne mogu sam da prehranim troje dece i hrana nam je važnija od novca jer sam bolestan i teško nalazim čak i privremene sezonske poslove. Zadovoljni smo i veoma zahvalni na paketima hrane koje dobijamo praznikom ili kada kuhinja leti ne radi – kaže L. D. iz Subotice.
http://www.blic.rs/vesti/vojvodina/u-subotici-ima-mnogo-gladnih-na-kazanu-1100-ljudi/r2gnl3y
2014-04-11
maggie13 wrote:stovise, pozeljno je da se izjasnjavaju kao Hrvati. Cak se i potice.dzango wrote:kaja_333 wrote:A neki hoce, neki neće. Nismo Srbi da ćemo tu skakati na zadnje noge kada netko neće biti Srbin ili ga nije briga.
Što bi neko poticao drugoga da bude Šiptar ili Hrvat ako ovaj to neće?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Eto vas kao Turci vaktile.dzango wrote:maggie13 wrote:stovise, pozeljno je da se izjasnjavaju kao Hrvati. Cak se i potice.dzango wrote:kaja_333 wrote:A neki hoce, neki neće. Nismo Srbi da ćemo tu skakati na zadnje noge kada netko neće biti Srbin ili ga nije briga.
2016-07-22
samo nastavite poticat..te pitome ste i asimilirali ;-)dzango wrote:maggie13 wrote:stovise, pozeljno je da se izjasnjavaju kao Hrvati. Cak se i potice.dzango wrote:kaja_333 wrote:A neki hoce, neki neće. Nismo Srbi da ćemo tu skakati na zadnje noge kada netko neće biti Srbin ili ga nije briga.
2014-04-12
Ta Vojvodina je u teškom kurzu , ....to neče nitko niti vojno da osvaja jer bi onda morao na sebe preuzeti brigu o ogromnom broju socijalnih slučajeva.
2014-04-11
Daj prevedi.Eroo wrote:Eto vas kao Turci vaktile.dzango wrote:maggie13 wrote:stovise, pozeljno je da se izjasnjavaju kao Hrvati. Cak se i potice.dzango wrote:kaja_333 wrote:A neki hoce, neki neće. Nismo Srbi da ćemo tu skakati na zadnje noge kada netko neće biti Srbin ili ga nije briga.
Mogu da budu i Eskimi. Njihova stvar. Nije stvar države da ih na nešto tera i vređa.maggie13 wrote:samo nastavite poticat..te pitome ste i asimilirali ;-)dzango wrote:maggie13 wrote:stovise, pozeljno je da se izjasnjavaju kao Hrvati. Cak se i potice.dzango wrote:kaja_333 wrote:A neki hoce, neki neće. Nismo Srbi da ćemo tu skakati na zadnje noge kada netko neće biti Srbin ili ga nije briga.
Mos mislit, pa nismo Srbi da pizdimo.dzango wrote:kaja_333 wrote:A neki hoce, neki neće. Nismo Srbi da ćemo tu skakati na zadnje noge kada netko neće biti Srbin ili ga nije briga.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
naravno, pa nije drzava osoba, predmet ili sl.dzango wrote:Mogu da budu i Eskimi. Njihova stvar. Nije stvar države da ih na nešto tera i vređa.maggie13 wrote:samo nastavite poticat..te pitome ste i asimilirali ;-)dzango wrote:maggie13 wrote:stovise, pozeljno je da se izjasnjavaju kao Hrvati. Cak se i potice.dzango wrote:
No, njena politika itekako..:-)
2014-04-12
03. avgust 2016. | 17:56 | Izvor: RTV (Borislav Despotović)
Ukida se 450 km pruga u Vojvodini, Pokrajinska vlada traži odlaganje odluke
NOVI SAD -
"Železnice Srbije" najavile su ukidanje 800 kilometara nerentabilnih trasa, a više od 450 kilometara tih pruga nalazi se u Vojvodini. U Pokrajinskoj vladi kažu da su svesni loše ekonomske računice, ali predlažu odlaganje takve odluke, dok se ne uradi podrobnija analiza, u skladu sa potrebama građana i privrede.
Sa kikindske železničke stanice, kroz koju je nekad prolazio čuveni "Orijent eksperes", vozovi odnedavno više ne idu u Žombolj i Temišvar u Rumuniji, a najavljeno je ukidanje trase ka Banatskom Aranđelovu, pa će, za sada, ostati samo vozovi za Suboticu i Zrenjanin.
Ilustracija, RTV (Jan Valo)
Ukoliko državne železnice ne vide sopstveni ekonomski interes, rešenje se može naći kroz subvencije pojediinih železničkih trasa, ali i kroz investicije putem javno-privatnog partnertsva. U svakom slučaju, rešenje se mora doneti u skladu sa potrebama građana, ali njih, bar do sada, niko nije ozbiljno anketirao.
Ukida se 450 km pruga u Vojvodini, Pokrajinska vlada traži odlaganje odluke
NOVI SAD -
"Železnice Srbije" najavile su ukidanje 800 kilometara nerentabilnih trasa, a više od 450 kilometara tih pruga nalazi se u Vojvodini. U Pokrajinskoj vladi kažu da su svesni loše ekonomske računice, ali predlažu odlaganje takve odluke, dok se ne uradi podrobnija analiza, u skladu sa potrebama građana i privrede.
Sa kikindske železničke stanice, kroz koju je nekad prolazio čuveni "Orijent eksperes", vozovi odnedavno više ne idu u Žombolj i Temišvar u Rumuniji, a najavljeno je ukidanje trase ka Banatskom Aranđelovu, pa će, za sada, ostati samo vozovi za Suboticu i Zrenjanin.
Ilustracija, RTV (Jan Valo)
Ukoliko državne železnice ne vide sopstveni ekonomski interes, rešenje se može naći kroz subvencije pojediinih železničkih trasa, ali i kroz investicije putem javno-privatnog partnertsva. U svakom slučaju, rešenje se mora doneti u skladu sa potrebama građana, ali njih, bar do sada, niko nije ozbiljno anketirao.
2014-04-11
Ti bi to morao znati bolje od mene.dzango wrote:Daj prevedi.Eroo wrote:Eto vas kao Turci vaktile.dzango wrote:maggie13 wrote:stovise, pozeljno je da se izjasnjavaju kao Hrvati. Cak se i potice.dzango wrote:
Ovo dolje nam se ne može ukrasti, ma koliko se netko trudio.
2016-07-22
Pardon Suboticu.RayMabus wrote:Ispravak : Sombor.RayMabus wrote:BMK za Suboticu.
Šta ce Vojvodina ; sirotinjo i Bogu si teška ....ono nešto ko nama Slavonija samo duplo gore.
A Bog te heba nikako to zapamtit šta je šta.
2014-04-11
Regoč wrote:Četničkom čizmom.max123 wrote:kako objasniti taj fenomen...
Eto tako
Ko o cemu mi opet o 45,toj
Ta godina ko ukleta jel
Tito poubijao tamo na slovenskoj granici hrvata pol milijuna da bi naredio ovo ..
E mamu mu i povijesti , ko zna sto jos nosi 45,ta
Ako hdzeju ne bude islo ..ima da tu godinu jos danima proucavamo
Page 2 of 19 • 1, 2, 3 ... 10 ... 19
Similar topics
» Bunjevci više nisu Hrvati
» Špirić: Plan Bošnjaka je da budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» KOLINDA U VUKOVARU S USTAŠKIM ČIZMAMA I PORUKOM "Puno će vode proteći Dunavom pre nego što Srbi i Hrvati budu PRIJATELJI"
» Serija debilnih izjava u 'regionu'!Vučić:"Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike koje sam otvorio"!
» Špirić: Plan Bošnjaka je da budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» KOLINDA U VUKOVARU S USTAŠKIM ČIZMAMA I PORUKOM "Puno će vode proteći Dunavom pre nego što Srbi i Hrvati budu PRIJATELJI"
» Serija debilnih izjava u 'regionu'!Vučić:"Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike koje sam otvorio"!
Page 2 of 19