Bunjevci neće da budu Hrvati!
Page 10 of 19
Page 10 of 19 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 19
Re: Bunjevci neće da budu Hrvati!
Slovaci, Slovenci, Česi i Poljaci, kompatibilni za asimiliaciju da kompatibilniji ne mogu biti. Odavde bi bilo savršeno namiriti populacijski manjak, na žalost osim ona dva ljetna mjeseca nemaju nikakvog drugog motiva zadržavati se ovdje.Eroo wrote:Asimilacija je prirodan proces, koji se odvija stoljećima....Neki se završe nestankom, a neki kakvim takvim ostankom.
Hrvati u Slovačkoj su nestali, s izuzetkom par sela, dok su u Austriji opstali kao poprilično homogena cjelina.
udba- Posts : 4945
2015-11-10
A di su nestali Šokci?
Nema ih ni na popisu više.
Poznati Šokci
- Josip Lucić, General Zbora, Načelnik GSOSRH 2003-2011.
- Josip Tuličić, brigadir i zapovjednik zadarskog sektora 1991. - 1993.
- Marijan Tuličić, major Marijan Tuličić (Mesićev topnički časnik u Staljingradu, 369. pješačka pukovnija)
- Josip Jelačić, hrv. ban i general
- Josip Šokčević, hrv. ban
- Iso Velikanović, hrv. pisac i prevoditelj
- Mara Švel-Garmišek, hrv. spisateljica
- Josip Lovretić (1865.-1948.), utemeljitelj hrv. etnografije
- Matija Antun Relković, hrvatski književnik
- Ivana Brlić-Mažuranić, hrv. spisateljica
- Julijana Matanović, hrv. spisateljica
- Lana Derkač, hrv. spisateljica
- Marija Tomašić-Im, hrv. spisateljica
- Marija Tucaković-Grgić, hrv. spisateljica
- Vlasta Markasović, hrv. spisateljica
- Marijana Radmilović, hrv. spisateljica
- Josip Kozarac, hrv. književnik
- Ivan Kozarac, hrv. književnik
- Ilija Okrugić Srijemac, hrv. književnik
- Martin Novoselac, hrvatski nogometaš i trener
- Anka Kršić, mađ. operna pjevačica
- Ivica Olić, hrvatski nogometaš
- Goran Vlaović, hrvatski nogometaš
- Antun Škvorčević, požeški biskup
- Fabijan Šovagović, hrv. glumac
- Josip Lovretić,prvi hrv. etnograf
u Dublinu slave Svetog Patrika.Eroo wrote:A di su nestali Šokci?
Šokci nisu nestali, nego se izjašnjavaju Hrvatima.
Valjda su ponijeli i one školske knjige šta im ih je darovao precednik Nikolić.udba wrote:u Dublinu slave Svetog Patrika.Eroo wrote:A di su nestali Šokci?
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Regoč-
2015-08-21
Regoč-
2015-08-21
Pogledaj gornji spisak poznatih.Regoč wrote:Šokci nisu nestali, nego se izjašnjavaju Hrvatima.
Nevjerojatno.
2016-07-22
Što je nevjerojatno?Eroo wrote:Pogledaj gornji spisak poznatih.Regoč wrote:Šokci nisu nestali, nego se izjašnjavaju Hrvatima.
Nevjerojatno.
Kao i u Bosni, u ostalom.Regoč wrote:Šokci nisu nestali, nego se izjašnjavaju Hrvatima.
2016-07-22
Iz tako male skupine toliko kulturnih i inih velikana.Regoč wrote:Što je nevjerojatno?Eroo wrote:Pogledaj gornji spisak poznatih.Regoč wrote:Šokci nisu nestali, nego se izjašnjavaju Hrvatima.
Nevjerojatno.
2016-07-22
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Regoč-
2015-08-21
Srpski Bunjevac.udba wrote:Pizzon je šokac ili bunjevac?
2016-07-22
Kad smo ljudi velike kulture.Eroo wrote:Iz tako male skupine toliko kulturnih i inih velikana.Regoč wrote:Što je nevjerojatno?Eroo wrote:Pogledaj gornji spisak poznatih.Regoč wrote:Šokci nisu nestali, nego se izjašnjavaju Hrvatima.
Nevjerojatno.
Regoč-
2015-08-21
Malamuta...Neptunamichaellcmacha wrote:jel po haskija...;)Noor wrote:Tihomir.....bio je kod mene po štene ;)))michaellcmacha wrote:ima ih više poznam dvojicu koji su bili sa mnom u gromovima...Noor wrote:michaellcmacha wrote:
odi tamo i pobriši što se da pobrisati... jbg ja ne mogu... a nema potrebe da tamo stoji....
jel ti poznato u Sisku prezime Ilijević?
Guest- Guest
Desimirima bi trebali dati nacionalnost. Ako Bunjevci mogu imati nacionalnost,onda to treba omogućiti i Desimirima,koji ni po čemu nisu i ne mogu biti Hrvati.
Razlikuju se od Hrvata kulturom,izgledom,običajima i jezikom,a također su neskloni uklapanju među domaće stanovništvo što nije sklonost Hrvata iz niti jedne regije.
Dalmatinac dođe u Slavoniju i ondje se uklopi sa Slavoncima bez ikakvih problema. Njegova kćerka Kate se najnormalnije uda za nekog Tunju. Dočim se Desimiri uvijek drže zasebno kao da su i poseban narod.
Dakle,ja da sam na vlasti donio bih dekret sličan onom kojeg su komunisti 1945.dnijeli u Vojvodini,po kojemu bih Desimire proglasio za posebnu nacionalnost.
Uostalom na kosovu već postoje i Goranci kao zasebni entitet.
Razlikuju se od Hrvata kulturom,izgledom,običajima i jezikom,a također su neskloni uklapanju među domaće stanovništvo što nije sklonost Hrvata iz niti jedne regije.
Dalmatinac dođe u Slavoniju i ondje se uklopi sa Slavoncima bez ikakvih problema. Njegova kćerka Kate se najnormalnije uda za nekog Tunju. Dočim se Desimiri uvijek drže zasebno kao da su i poseban narod.
Dakle,ja da sam na vlasti donio bih dekret sličan onom kojeg su komunisti 1945.dnijeli u Vojvodini,po kojemu bih Desimire proglasio za posebnu nacionalnost.
Uostalom na kosovu već postoje i Goranci kao zasebni entitet.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ajd jastro, osnuj krkansku naciju za Krkane i Krkanke s domovinom na Krku.
Pa takva inicijativa već postoji. Nacionalnost bi bila Bodul,a domovina Republika Bodulska ili Bodulija.Regoč wrote:Ajd jastro, osnuj krkansku naciju za Krkane i Krkanke s domovinom na Krku.
No ,to nema nikakvog oslonca,jer se Boduli uklope u koju god sredinu dođui ni po čemu se ne izdvajaju i ne grupiraju,a također se i vjenčavaju sa drugim pripadnicima hrvatskog ,kao i stranih naroda.
Prema tome Boduli su,jasno i po izgledu,po kulturi,po jeziku i običajima Hrvati.
Desimiri to nisu.
Miješaš kruške i jabuke.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 10 of 19 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 19
Similar topics
» Bunjevci više nisu Hrvati
» Špirić: Plan Bošnjaka je da budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» KOLINDA U VUKOVARU S USTAŠKIM ČIZMAMA I PORUKOM "Puno će vode proteći Dunavom pre nego što Srbi i Hrvati budu PRIJATELJI"
» Serija debilnih izjava u 'regionu'!Vučić:"Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike koje sam otvorio"!
» Špirić: Plan Bošnjaka je da budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» KOLINDA U VUKOVARU S USTAŠKIM ČIZMAMA I PORUKOM "Puno će vode proteći Dunavom pre nego što Srbi i Hrvati budu PRIJATELJI"
» Serija debilnih izjava u 'regionu'!Vučić:"Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike koje sam otvorio"!
Page 10 of 19