Bunjevci neće da budu Hrvati!
Page 1 of 19
Page 1 of 19 • 1, 2, 3 ... 10 ... 19
Bunjevci neće da budu Hrvati!
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:629319-Bunjevci-nece-da-budu-Hrvati
SAVEZ bačkih Bunjevaca (SBB) podneće inicijativu da se proglas Glavnog narodnooslobodilačkog odbora iz 1945. godine, po kome Bunjevci i Šokci moraju da se izjašnjavaju kao Hrvati, proglasi aktom koji krši poštovanje ljudskih prava.
+++++
di god zive bunjevacki Horvati oni se tako i izjasnjavaju,samo u svetosavsko-fasistoidnoj pripizdini postoji fenomen"nacionalnih (z)bunjevaca".kako objasniti taj fenomen...
SAVEZ bačkih Bunjevaca (SBB) podneće inicijativu da se proglas Glavnog narodnooslobodilačkog odbora iz 1945. godine, po kome Bunjevci i Šokci moraju da se izjašnjavaju kao Hrvati, proglasi aktom koji krši poštovanje ljudskih prava.
+++++
di god zive bunjevacki Horvati oni se tako i izjasnjavaju,samo u svetosavsko-fasistoidnoj pripizdini postoji fenomen"nacionalnih (z)bunjevaca".kako objasniti taj fenomen...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Re: Bunjevci neće da budu Hrvati!
Četničkom čizmom.max123 wrote:kako objasniti taj fenomen...
a šokci? šta je sa njima?
2014-04-14
A što je onda, ako nije Srbin? Nema što drugo biti.
crvenkasti-
2014-04-17
od komunizma jedino vam "guštaju " granice i sve sto
navodi vodu na hr stranu, sve ostalo je cetnistvo.
ne mogu da verujem da iko pretpostavlja, da bilo ko,
u srbiji, danas,
ima zabranu da se nacionalno izrazi onako kako oseca.
svetosavlje !
to simbolizuje organizovanu srpsku drzavu,
u duhovnom ( ortodoxnu ) i svetovnom smislu !
jos u doba nemanjica srbija je priznavala na svom
prostoru duge narode, te sad da ne prizna.
alo bre,
pitajte ih zasto zele da budu to sto osecaju da jesu,
a ne ono sto hrvatima odgvoara.
to je sad barem jednostavno i lako.
navodi vodu na hr stranu, sve ostalo je cetnistvo.
ne mogu da verujem da iko pretpostavlja, da bilo ko,
u srbiji, danas,
ima zabranu da se nacionalno izrazi onako kako oseca.
svetosavlje !
to simbolizuje organizovanu srpsku drzavu,
u duhovnom ( ortodoxnu ) i svetovnom smislu !
jos u doba nemanjica srbija je priznavala na svom
prostoru duge narode, te sad da ne prizna.
alo bre,
pitajte ih zasto zele da budu to sto osecaju da jesu,
a ne ono sto hrvatima odgvoara.
to je sad barem jednostavno i lako.
Guest- Guest
ovo su izvorni bunjevci.... ;)
2015-08-08
Njih još ne progone, prvo čekaju završiti rashrvaćivanje Bunjevacah.Winter is coming wrote:a šokci? šta je sa njima?
točno se zna put i seoba bunjevaca od krmpota u prvom naletu pa sve do Rukavina u trećem... i potom seobe u bačku pod vodstvom franjevaca... to je vrijeme kad su srbi bili rijetka vrsta u bačkoj...ali nebitno... dio bunjevaca na tim tamo prostorima se posrbio, dio je diplomatičan, pa veli da su samo bunjevci, a jedan manji dio i dan danas su na liniji
aj ti sad reci da ovo nije ugodno za čuti...;) a pizzdić šta je za reć....;):)))))
aj ti sad reci da ovo nije ugodno za čuti...;) a pizzdić šta je za reć....;):)))))
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
bunjevci se u stvari nikad nisu tako samonazivali... tako su ih od seobe do seobe zvali domicilni kad su ovi dolazeći na prostor uzurpirali ispaše, pomalo se pravili toše i na finjaka ozimali zemlju, i usput nisu jebali ni hej ni vlasteline a ni crkvenu vlast ako im nije povlađivala....Regoč wrote:Njih još ne progone, prvo čekaju završiti rashrvaćivanje Bunjevacah.Winter is coming wrote:a šokci? šta je sa njima?
2015-08-08
ne mogu biti srbi teletino.. mogu biti odnarođeni hrvati, ali srbi ne mogu biti.... eventualno politički srpski hrvati koji se odriču svog hrvatskog naziva u korist imena koje im drugi nadjenuše... u liču mleci, u bačkoj mađari... vi čejenu s tim nemate ništa....;)crvenkasti wrote:A što je onda, ako nije Srbin? Nema što drugo biti.
2015-08-08
max123 wrote:http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:629319-Bunjevci-nece-da-budu-Hrvati
+++++
Jebo te ceo Glavni narodnooslobodilački odbor iz 1945. godine, Bando crvena komunjarska. To ti jebaš merilo za demokratiju i nacionalna prava.
Ima onih koji se izjašnajavaju Hrvatima i onih koji to ne žele. Kako im već drago. Istina je da su jugoslavenske vlasti donijele odredbu nakon rada da se svi Bunjevci imaju smatrati Hrvatima, željeli oni to ili ne.
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Ima onih koji se izjašnajavaju Hrvatima i onih koji to ne žele. Kako im već drago. Istina je da su jugoslavenske vlasti donijele odredbu nakon rada da se svi Bunjevci imaju smatrati Hrvatima, željeli oni to ili ne.
sto je totalitarna mjera..
Neupitna je ta odredba.
No, nije ni za sumnjat da je politicka klima u Srbiji unazad dvadesetak godina utjecala na ovo događanje.
No, nije ni za sumnjat da je politicka klima u Srbiji unazad dvadesetak godina utjecala na ovo događanje.
2014-04-12
Da, i to je onda stvorilo neku vrstu otpora kod ofdređenog broja Bunjevaca koji su, ako su i ranije imali sentiment pripadanja hrvatskoj naciji, nakon takve mjere počeli isticati svoju etničku posebnost.kic wrote:Starhemberg wrote:Ima onih koji se izjašnajavaju Hrvatima i onih koji to ne žele. Kako im već drago. Istina je da su jugoslavenske vlasti donijele odredbu nakon rada da se svi Bunjevci imaju smatrati Hrvatima, željeli oni to ili ne.
sto je totalitarna mjera..
Last edited by Starhemberg on 11/10/2016, 16:46; edited 1 time in total
Guest- Guest
pa to je tako u reali i to nije od jučer već otkad su u toj zadnjoj velikoj seobi bunjevaca ošli i na tu stranu... uglavnom nema kod bunjevaca ništa mistično ili neistraženo...Starhemberg wrote:Ima onih koji se izjašnajavaju Hrvatima i onih koji to ne žele. Kako im već drago. Istina je da su jugoslavenske vlasti donijele odredbu nakon rada da se svi Bunjevci imaju smatrati Hrvatima, željeli oni to ili ne.
2015-08-08
Jedan moj poznanik treba uskoro doktorirati na novosadsmom sveučilištu na temu Bunjevaca. Pročitao sam rad i smatram ga vrlo dobrim, toliko je dobar da će mu zauvijek zatvoriti vrata gotovo svih državnih fakulteta u Srbiji nakon njegove objave. Čovjek je samo objektivno, i na osnovu izvora, novina, pisama, publikacija itd. iznio činjenice koje se "autoritetima" ne sviđaju.
Guest- Guest
kod mene ima mjesto uz Savu koje se zove Bobovac, a nazvali su ga po mjestu u bosni, Vareš, odakle su došli odbijajući islamizaciju... i do dana današnjeg su ostali zasebni i posebni i oni su porijeklom bunjevci, ali oni se tako ne zovu a i mi ih ne zovemo bunjevcima...
2015-08-08
Page 1 of 19 • 1, 2, 3 ... 10 ... 19
Similar topics
» Bunjevci više nisu Hrvati
» Špirić: Plan Bošnjaka je da budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» KOLINDA U VUKOVARU S USTAŠKIM ČIZMAMA I PORUKOM "Puno će vode proteći Dunavom pre nego što Srbi i Hrvati budu PRIJATELJI"
» Serija debilnih izjava u 'regionu'!Vučić:"Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike koje sam otvorio"!
» Špirić: Plan Bošnjaka je da budu konstitutivni, a Srbi i Hrvati konstruktivni
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» KOLINDA U VUKOVARU S USTAŠKIM ČIZMAMA I PORUKOM "Puno će vode proteći Dunavom pre nego što Srbi i Hrvati budu PRIJATELJI"
» Serija debilnih izjava u 'regionu'!Vučić:"Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike koje sam otvorio"!
Page 1 of 19