anketa - da li život počinje začećem?
Page 7 of 12
Page 7 of 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
POČINJE LI ŽIVOT ZAČEĆEM
Re: anketa - da li život počinje začećem?
Da, tako zaceca pocinju:)kaja_333 wrote:Susjed, nestašan si.dijagram wrote:Nema zaceca,..jel.kaja_333 wrote:Ovaj susjed uvijek nekako skrene temu na sex.
Vis da je tema:)
Nista bez nestasluka.
dijagram- Posts : 18912
2015-08-09
epikur37 wrote:Život počinje začećem....nema smisla dalje raspravljati
Guest- Guest
a gdje si, nema te bas nestotre911 wrote:epikur37 wrote:Život počinje začećem....nema smisla dalje raspravljati
dijagram-
2015-08-09
U tom slučaju trauma je sigurna bilo da se izvrši abortus ili ne no nije to tema kajokaja_333 wrote:Ti ne razumiješ traume koje to nosi sa sobom kao prvo i osnovno.Regoč wrote:Netko se rodi pa umre nakon dva i pol sat. Treba li ga ubiti na porodu?
Evo ti primjer moje poznanice, sa djetetom je bilo sve u redu prvih mjeseci , bar nitko nije primijetio ništa. U četvrtom mjesecu su shvatili da organe ima krivo spojene i nema šanse za zivot međutim moze egzistirati u majčinoj utrobi do 5, 6, 7, mjeseca, postoji mogućnost i da se rodi živo pa odmah umre.
Treba li maltretirati takvu majku svakim novim danom ili napraviti pobačaj i skratiti joj muke?
Ti vjerojatno mislis da da, i ove koje se mole , ja mislim da ne.
Guest- Guest
Ali jos je veća ako agoniju produzavas.tre911 wrote:U tom slučaju trauma je sigurna bilo da se izvrši abortus ili ne no nije to tema kajokaja_333 wrote:Ti ne razumiješ traume koje to nosi sa sobom kao prvo i osnovno.Regoč wrote:Netko se rodi pa umre nakon dva i pol sat. Treba li ga ubiti na porodu?
Evo ti primjer moje poznanice, sa djetetom je bilo sve u redu prvih mjeseci , bar nitko nije primijetio ništa. U četvrtom mjesecu su shvatili da organe ima krivo spojene i nema šanse za zivot međutim moze egzistirati u majčinoj utrobi do 5, 6, 7, mjeseca, postoji mogućnost i da se rodi živo pa odmah umre.
Treba li maltretirati takvu majku svakim novim danom ili napraviti pobačaj i skratiti joj muke?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Evo došao prije koji sat sa salaša tvoga kompe Ilije G. bez noge. Napravio je ludilo od njega a nije još ni blizu kraja onoga što planira. Tamo imamo godišnjicu brigade u subotu pa smo malo to sve uređivali i slagali prema potrebama. Oćeš naletiti?dijagram wrote:a gdje si, nema te bas nestotre911 wrote:epikur37 wrote:Život počinje začećem....nema smisla dalje raspravljati
Guest- Guest
Nada posljednja umire, što se mene tiče osobna stvar i ne bi u to zadirao, velika je to muka i teško to može razumjeti neko ko to nije doživio no to je opet stvar pojedinca no nekako mislim da je roditelju lakše nakon što dijete umre prirodnim putem nego da ga sam eutanazira bez obzira na sve. Opet kažem moje mišljenje i ne kažem da je to meritum.kaja_333 wrote:Ali jos je veća ako agoniju produzavas.tre911 wrote:U tom slučaju trauma je sigurna bilo da se izvrši abortus ili ne no nije to tema kajokaja_333 wrote:Ti ne razumiješ traume koje to nosi sa sobom kao prvo i osnovno.Regoč wrote:Netko se rodi pa umre nakon dva i pol sat. Treba li ga ubiti na porodu?
Guest- Guest
ziva tvar jeste ali bez svijesti ,samo prazna organska ljustura
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
''Duh je ono, što oživljava, tijelo ne koristi ništa. Riječi, koje vam ja rekoh, jesu duh i život.'' ( Ivan, 6,63 )
red wolf-
2016-02-10
marcellus wrote:dzmrdz wrote:marcellus wrote:dzmrdz wrote:Po tome dete od 3, 5 ili 10 godina (u vecini slucajeva i dok ne dosegene pariod sexualne zrelosti) nije zivo bice u tom periodu jer se ne moze razmnozavati..marcellus wrote:definicija živog bića (organizma) se zasniva na tome može li rasti i razvijati se i reproducirati se, postoji li homeostaza, i postoji li mogućnost bilo kakve reakcije na promjene u okolini.
jest, to je i dalje isti organizam. Takva je definicija živog bića i tako se uči i u školi. Živa bića se razmnožavaju, to ime je bitna osobina. Ne nužno svako, naravno, nešto i otpadne, evolucija jebiga nije baš ugodna prema svima, neko mora i izumrijeti
naravno da jeste samo taj parametar koji si spomenuo, razmnozavanje, nije bas iskljuciva osnova po kojem se moze to odrediti
Mogućnost razmnožavanja je isključiva osobina živih bića koja ih razlikuje od neživih, zato se uzima kao mjerilo. Ne uspije se svako živo biće razmnožiti, ali se ništa neživo ne može razmnožavati.
Dobro sada smo usli u igru reci, ja sam samo repliciro na tvoju izjavau da je sposobnost razmnozavanja jedna od odobina koja kvalificira neki entitet da se smatra zivim bicem.
Mnogi organizmi u odredjenim stadijima svog postojanja nemaju tu sposobnost ali ih i dalje smatramo zivim bicima i u konacinici "zivotom".
Cinom zaceca se kreira prva instanca u tom ciklusu i bez nje nema zivota, ona je neiozostavni deo toga ciklusa i samim tim zivot.
Ako zbog niceg drugog, samo zacece pored toga sto je bezpogovorno zivot u biologijskom smislu, bi isto tako trebalo da se sa filozofskog i a time i moralnog i etickog stajalista smatra zivotom jer je prvi korak u tom krugu.
Da li se jedna osoba smatra zrelom cim se rodi? Naravno da ne ali isto tako taj period nezrelosti , bez obizra na dob, je jedan neizostavni deo razvojnog puta zrele osobe.
pretpostavlajm da je anketa povezana sa pitanjem da li je abortus ok kad je nesto tek zaceto, e tu sada treba odmeriti rizik i benefit ali u svakom slucaju ja licno nisam za to da se propagira abortus bez da se ta osoba koja zeli da abortira dobro ne upozna sa svim opcijama i educira u svezi s tim.
e zato je vec potrebna malo sira drustvena potpora, lova, zakoni..pre svega u ovom svetu voljnost da se potrosi lova na te stavri..
Mozda i najvaznije u svemu tome jeste da se dobro gleda na to kakav cemo svet i s kakvim idejama ostaviti buducim generacijama u nasledstvo jer danas zacece nije zivot, sutra nece biti embrion a prekosutra niti samo dete..
Mislim da nazalost nas svet i mi ljudi u zadnje vreme idemo u pravcu odstupanja od nekih moralnih normativa (koji se eto nekad podudaraju i sa religijskim sto nije cudo s obzirom da je religija u mnogim kulturama uglavnom i pocetak moralnih normi i standarda)i tako polako idemo u jednu drugu krajnost..za sve treba izbalansiran pristup i tako i ova tema nije pitanje koje moze biti odgovoreno samo sa DA ili NE.
U stavrnom zivotu ovo pitanje ce trebati malo vise analize i zavisice od slucaja do slucaja
Guest- Guest
Dobro si to napisao,drele B-)
2014-04-12
E to pre meditacije a posle cu biti jos pametniji!maggie13 wrote:Dobro si to nspisao,drele B-)
Guest- Guest
ima li pravo čovjek naprasno prekinuti svoj život, da li je samoubojstvo legalno, i da li samoubojice svojim činom prouzroče prenesenu sputavajuću odgovornost....
2015-08-08
u biti se deda poigrao riječima.
počima li svijest začećem, to mu je bila intencija.
2014-12-30
pa odmah sam reko da šera trik pitanja...veber wrote:u biti se deda poigrao riječima.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ali je ekipa ispisala roman duži od rat i mirmichaellcmacha wrote:pa odmah sam reko da šera trik pitanja...veber wrote:u biti se deda poigrao riječima.
2014-12-30
michaellcmacha wrote:ima li pravo čovjek naprasno prekinuti svoj život, da li je samoubojstvo legalno, i da li samoubojice svojim činom prouzroče prenesenu sputavajuću odgovornost....
U svakom slucaju neces u zatvor, tvoj zivot i mozes s njim sta hoces. Bog je dao slobodnu volju ljudima, navodno...
E druga je stvar da li to treba da bude role model pa da svi se puknemo kad dodjemo pred zid..naravno da ne treba.
Narvno da se treba educirati u tome kako zivot preziviti, iznenadjujuce je da se o tome ne uci u skolama a nema fundamentalnije materije u zivotu od samog zivota. Pretpostavljam da je veronauka donekle odradjivala taj posao u proslosti, naravno i stabilna porodica kao stup na kojem se oslanjalo i drustvo i pojedinac kada dodju krizna vremena i momenti je vec odavno potkopana i sabotirana sa svih strana.
Trebalo bi od osnovne skole da nas uce kojekakvim tehnikama koje ce pomoci kad se dodje u neke krize i sl. Napravili bi veliku promenu ako mene pitas samo daleko smo mi od tog nivoa svesti.
Tu je mesta i za drustvo i za drzavu i za sve relevantne institucije da se ukljuce ali najbolje bi bilo od malih nogu...
Guest- Guest
Od prvog razreda im utrpati selfhelp literaturu.
Trinity-
2014-04-17
ti po običaju slabo razumiješ hrvatski... ;)))... potpuno si krivo razumio pitanje, mada tvoja besjeda nije niti loša niti kriva, ali nema baš puno veze sa jasno postavljenim pitanjem....dzmrdz wrote:michaellcmacha wrote:ima li pravo čovjek naprasno prekinuti svoj život, da li je samoubojstvo legalno, i da li samoubojice svojim činom prouzroče prenesenu sputavajuću odgovornost....
U svakom slucaju neces u zatvor, tvoj zivot i mozes s njim sta hoces. Bog je dao slobodnu volju ljudima, navodno...
E druga je stvar da li to treba da bude role model pa da svi se puknemo kad dodjemo pred zid..naravno da ne treba.
Narvno da se treba educirati u tome kako zivot preziviti, iznenadjujuce je da se o tome ne uci u skolama a nema fundamentalnije materije u zivotu od samog zivota. Pretpostavljam da je veronauka donekle odradjivala taj posao u proslosti, naravno i stabilna porodica kao stup na kojem se oslanjalo i drustvo i pojedinac kada dodju krizna vremena i momenti je vec odavno potkopana i sabotirana sa svih strana.
Trebalo bi od osnovne skole da nas uce kojekakvim tehnikama koje ce pomoci kad se dodje u neke krize i sl. Napravili bi veliku promenu ako mene pitas samo daleko smo mi od tog nivoa svesti.
Tu je mesta i za drustvo i za drzavu i za sve relevantne institucije da se ukljuce ali najbolje bi bilo od malih nogu...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
''Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije nego što iz krila majčina izađe, ja te posvetih, za proroka svim narodima postavih te (Jeremija 1,4-5)."
Živiš i prije nego uđeš u tijelo čovječe.
red wolf-
2016-02-10
Page 7 of 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Anonimna anketa za život
» ''Kada zaista počinje život? Evo što kažu religije, a što znanost''
» Tusk u ljubavnom zanosu na redu izljeva ljubavi je sad Tači:'Dragi predsedniče Hašime,život počinje u 50'.
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» ''Kada zaista počinje život? Evo što kažu religije, a što znanost''
» Tusk u ljubavnom zanosu na redu izljeva ljubavi je sad Tači:'Dragi predsedniče Hašime,život počinje u 50'.
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
Page 7 of 12