anketa - da li život počinje začećem?
Page 3 of 12
Page 3 of 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
POČINJE LI ŽIVOT ZAČEĆEM
Re: anketa - da li život počinje začećem?
marcellus wrote:Humans are multicellular organisms composed of many trillions of cells grouped into specialized tissues and organs.
onda po toj definiciji embrijo nije ljudsko biće, opet si demantirao sam sebe, bravo
to što je čovjek višestanično biće ne znači da stanice od kojih je sačinjen nisu žive dok je ukupni organizam živ, svaka stanica je živa
npr. tumor je primjer na koji način ljudske stanice mogu početi voditi zaseban život neovisan o ljudskom organizmu, uzimati hranu iz svoje okoline, tj. hraniti se organizmom bolesnika, prilagođavaju se promjenama u okolini, tj. prilagođavaju se ljekovima kojim se pokušava ubiti tumor, razmnožavaju se, tj tumori rastu u veličini i šire se tijelom, a cijelo vrijeme stanice tumora imaju isti DNK kao i čovjek, no ne čine višestanični organizam
Guest- Guest
to se zove "metakognitivne sposobnosti" i osobina je vrlo rijetkih oblika života, ali nije jedinstvena za ljude
deda ilerminatus wrote:marcellus wrote:Humans are multicellular organisms composed of many trillions of cells grouped into specialized tissues and organs.
onda po toj definiciji embrijo nije ljudsko biće, opet si demantirao sam sebe, bravo
to što je čovjek višestanično biće ne znači da stanice od kojih je sačinjen nisu žive dok je ukupni organizam živ, svaka stanica je živa
npr. tumor je primjer na koji način ljudske stanice mogu početi voditi zaseban život neovisan o ljudskom organizmu, uzimati hranu iz svoje okoline, tj. hraniti se organizmom bolesnika, prilagođavaju se promjenama u okolini, tj. prilagođavaju se ljekovima kojim se pokušava ubiti tumor, razmnožavaju se, tj tumori rastu u veličini i šire se tijelom, a cijelo vrijeme stanice tumora imaju isti DNK kao i čovjek, no ne čine višestanični organizam
lupetaš bezveze kao i obično, to se zove "pseudofilozofiranje"
epikur37 wrote:Život počinje začećem....nema smisla dalje raspravljati
najbolje cenzurirati internet da vas neuke ne uznemiravaju činjenice
Guest- Guest
naravno da su stanice žive, svaka stanica ima stanični život, ali nije zasebno živo biće, nije živi organizam (ako ne govorimo o jednostaničnim oblicima života, ezekiel i slično)
svaki dio živog bića je živ, ali dio živog bića nije živo biće za sebe
marcellus wrote:deda ilerminatus wrote:marcellus wrote:Humans are multicellular organisms composed of many trillions of cells grouped into specialized tissues and organs.
lupetaš bezveze kao i obično, to se zove "pseudofilozofiranje"
ti si se navikao razgovarati s neukim i neobrazovanim bedacima poput tebe, znaš izmislit, slagat, a kako nitko nema dva grama mozga, onda nitko ni ne propitkuje gluposti koje širiš
Guest- Guest
i štakori se spolno razmnožavaju pa sad ne vidim smisao u tom gledanju..marcellus wrote:kic wrote:često se niti ne zna kad je to začeće bilo..marcellus wrote:kic wrote:pokusavam se drzat ljudi ipak ovdje..marcellus wrote:kic wrote:pravno glediste je, da je cerebralna smrt, trenutak covjekove smrti, tako da i obrnuto pocetak mozdanih procesa u fetusu moglo biti pocetak zivota..
ne, naravno, jer živa bića nemaju nužno cerebralne procese, čak često ni mozak kao takav.
ako život bukve počinje spajanjem muške i ženske spolne stanice, onda tako počinje i život ljudi... živa bića su živa bića i neke su stvari univerzalne kod svih koja se spolno razmnožavaju. Ako život ribice počinje trenutkom oplođenja jajašca onda tako isto počinje i život čovjeka.
meni je početak moždane aktivnosti dobar početak, mi se izdvajamo od ostalog "života" po našem razvijenom živčanom sustavu i prednjem dijelu mozga..
ne znam, ali previše ste nabrijani nekad da je to odbojno..
početak moždane aktivnosti je upravo to, početak moždane aktivnosti, ne života kao takvog. Mi se po tome ne izdvajamo od ostalog života, štakori isto posjeduju svijest o vlastitim misaonim procesima, kao i ljudi i čimpanze...
ako ćemo oko svijesti, ovako je to, po meni:
biljke - mogu osjetiti temparaturu, svijetlost i tak.. nemaju mozga..
reptili - imaju osjećaj za prostor, imaju neki osnov mozga..
ajmo reć sve današnje živine - imaju sposobnosti za opstanak, preživljavanje, pa i druženje, imaju razvijeniji limbni sustav
i onda smo tu mi, ljudi, i samo mi imamo taj prefrontalno Cortex koji nam omogućava percepciju vremena, gledanje naprijed je ono što nas izdvaja, zato su ideologije, planovi i sve ostalo i mogući..
tako da ja izdvajam mozak kao bitno kod čovjeka, meni je to racionalno, a sad kužim da se nikom ovdje neće promijenit mišljenje pa nema veze.
Naravno da su živi, svaka je stanica živa, ali nije zasebno biće.marcellus wrote:spermij i jajna stanica nisu živi
svijest je svijest, a život je život, jedno s drugim nema veze
naravno da samo živa bića, i to samo neka, imaju svijest, ali to nije ono što ih čini živim bićima.
Što se mene tiče, apsolutno tu možemo stati.epikur37 wrote:Život počinje začećem....nema smisla dalje raspravljati
da li je tumor zasebno biće?Regoč wrote:Naravno da su živi, svaka je stanica živa, ali nije zasebno biće.marcellus wrote:spermij i jajna stanica nisu živi
Guest- Guest
živim bićima ih čini mogućnost da rastu i reproduciraju se, da reagiraju na okolinu (koja god bila, u nekoj mjeri) i da razmjenjuju tvari s okolinom
svijest kao takva nema veze s pojmom života
svijest kao takva nema veze s pojmom života
deda ilerminatus wrote:da li je tumor zasebno biće?Regoč wrote:Naravno da su živi, svaka je stanica živa, ali nije zasebno biće.marcellus wrote:spermij i jajna stanica nisu živi
ne, naravno
pa tema nije o promjeni mišljenja, nego o tome kad nastaje životkic wrote:
tako da ja izdvajam mozak kao bitno kod čovjeka, meni je to racionalno, a sad kužim da se nikom ovdje neće promijenit mišljenje pa nema veze.
da li je nastao jednom pred 3.5 milijardi godina, ili nastaje danas svaki put kad se netko seksa bez kontracepcije?
Guest- Guest
To jest činjenica, ali ne mienja na stvari da je začeće bilo. Ni ja ne znam da u Vietnamu živi Hi Šo Nim pa on svejedno tamo živi. Ili ona.kic wrote:često se niti ne zna kad je to začeće bilo
Nije, on je zloćudni dio tiela.deda ilerminatus wrote:da li je tumor zasebno biće?Regoč wrote:Naravno da su živi, svaka je stanica živa, ali nije zasebno biće.marcellus wrote:spermij i jajna stanica nisu živi
Sigurno da zacecem dolazi do procesa u kojem se formira novi oblik zivota. Muske i zenske stanice kao zasebni entiteti (ne mislim na BIH) pri spajanju kreiraju nesto sasvim novo i zasigurno zivo, koliko je to nesto novo inteligentno ili svesno je drugo pitanje ali zasigurno da je oblik zivog organizma sa stajalista biologije.
etika ima svoj stav, pravo svoj, zena i punica svoj stav... (sto moze rezultirati time da zacece jednog okonca zivot druge jedinke koja je kao svesna i inteligentna)
etika ima svoj stav, pravo svoj, zena i punica svoj stav... (sto moze rezultirati time da zacece jednog okonca zivot druge jedinke koja je kao svesna i inteligentna)
Guest- Guest
Regoč-
2015-08-21
I disagree.. svijest je proces, računanja mnogih parametara kako bi stvorili svijet, u kojem se JA onda i pojavljujem..marcellus wrote:naravno da samo živa bića, i to samo neka, imaju svijest, ali to nije ono što ih čini živim bićima.
za mene su i biljke živa bića inače :)
Page 3 of 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Anonimna anketa za život
» ''Kada zaista počinje život? Evo što kažu religije, a što znanost''
» Tusk u ljubavnom zanosu na redu izljeva ljubavi je sad Tači:'Dragi predsedniče Hašime,život počinje u 50'.
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» ''Kada zaista počinje život? Evo što kažu religije, a što znanost''
» Tusk u ljubavnom zanosu na redu izljeva ljubavi je sad Tači:'Dragi predsedniče Hašime,život počinje u 50'.
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
Page 3 of 12