Sirija
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Sirija
s ovim sto si napisao apsolutno se slazem, recimo jos 88godine mi smo bili sigurni da ce biti rata, znaci dvije godine unaprijed, bivsa jugoslavija kao model j ebila jako dobra da se politicari nisu uzjebali i kako to biva krenuli radit sranja s nacionalizmom i slicnijem sranjima, u biti srbi u srbiji isto kao hrvati nisu bili ni za kakovo ratovanje pa cak ni podjelu drzave ali propaganda je odradila svoje, 88 godine smo sto/posto znali da ce planut jer na rastuci nacionalizam u srbiji je morao doci odgovor u hrvatskoj i bosni, sve se to jos ljepo upakiravalo u neko ocuvanje jugoslavije al su u stvari bile aspiracije politicara konkretno slobe o velicini, poslije se pojavio njegov pandan u hrvatskoj i bal je mogao poceti, mogli su tada jugoslaviju odrzat silom ali tudjman je dobro odigrao igru i na kraju postigao cilj dok je milosevic dobio po picki i zavrsio kako je zavrsio, no, za mene je to proslo svrseno vrijeme, svaka daljnja prisjecanja na stara vremena su mi glupa, ja pamtim stara vremena jedino po svojim zivotnim odlukama i onim kako sam prosao, politicki nisam nikad bio orjentiran ni na nekoj partijskoj a ni nacionalnoj osnovi, u stvari ja nemam naciju, imam samo pleme a pleme nije ni jedne nacije, hrvati i srbi su u stvari potekli iz plemena al to je druga prica, sto se tice sudara i kamo cu pusku okrenut, ja sam uvijek cijenio svoj izbor a ne naredjenje, kako pleme gravitira prema danasnjoj hrvatsko tako bi bilo prirodno da uzmemo stranu ali ako treba ratovat za americke interese onda zajebi, u biti cak je malo suvisno pricati o eventualnom ratu jer tog na balkanu nece biti, ako ko sa podrucja balkana bude i ratovao to ce biti na drugim podrucjima nesto kao dobrovoljci ili placeni vojnici,michaellcmacha wrote:pa logično da gledaju da što duže traje... i rimsko carstvo je puklo već u 4 stoljeću ali se ovak ili onak zapadni dio održao još kojih 150 godina, a istočni se formalno održao još 1000 godina a neformalno je ošo u kurac nekih 300 godina nakon teodozija.... što se tiče puške i o čije će rame biti obješena i u kojem smjeru uperena o tom ti nećeš odlučivati koliko god tebi to lijepo zvučalo.... najmanje 100 000 "branitelja" koji su registarski evidentirani nikad nisu željeli hrvatsku i da su postojale okolnosti za razvoj građanskog rata oni bi sigurno bili militarni protivnici uspostave hrvatske državnosti kroz borbu za neovisnost, evo ti primjera provokatora, debilka, jastreba, i još ponekih pojedinaca koji su samo spletom okolnosti i danim razvojem događaja ostali na hrvatskoj strani i čak i bili dio priče o Domovinskom ratu.... oni koji su te gurnuli na američku stranu u danas sutra mogužem ratnom raspletu danas više nisu živi, ako gledaš strogo jednoobrazno, a ako razumiješ malo dublje razloge zašto smo mi trenutno tu gdje jesmo onda ti je valjda jasno da je najveći krivac srbija i velikosrpske aspiracije kojima se pred kraj 20.-og stoljeća učinilo da u sklopu tektonskih geopolitičkih poremećaja mogu ugrabiti teritorija koliko su zamislili pri tom koristeći silu do krajnjih granica....moguće da se nisu uzjebali nakon MARŠalove smrti, bi ono neprirodno državno ustrojstvo još uvijek postojalo, a možda i ne bi, ali bi podjela bila malo manje traumatična....Leviathan2 wrote:ja, to stoji, al nigdje nije napisano da ja necu okrenut pusku na ruse, medjutim ako se to dogodi onda i na amerikance i na one koji su me gurnuli da budem saveznik amerim, jebga, meta ko u prici, sto se tice imperija, to stoji, nebi bio imperij da to ne radi, medjutim svaki imperij ima rok trajanja, tog su svjesni i ameri al idu na to da traje sto duljemichaellcmacha wrote:gle ti si tu nabrojao svašta nešto i sve stoji, ali svejedno ništa od tog ne pobija činjenicu da smo mi formalno i stvarno američki igrači i ako bude globalnog fajta ameri vs ruje mi ćemo ziher dobiti po piksi, ali od rusa ne od amera i slijedi scenarij sexualnog zlostavljanja kako sam naveo.... tak da to što ti bezuvjetno simpatiziraš putina ne bude pomoglo da ti guzovi prođu loss.... a to što ameri žele porobiti cijeli svijet... eh pa imperij ne bi bio imperij da mu to nije primarni cilj.... svim imperijama do sada je to bio primarni cilj i sve se ulagalo u izvršenje i dovršenje tog cilja i sa gledišta imperije je to njeno legitimno pravo....Leviathan2 wrote:ok je to sve sto govoris, iz moje perspektive na balkanu nece biti ratova, ovo je bio zadnji, sitnijeh pizdarijica na relaciji shiptari srbi i makedonci shiptari da, bosanci dizu puno dreke al koliko sam upucen iz prve ruke, znaci dole sam bio i znam kako bi ljudi reagirali, mislim da bi krenulo nesto zajednicko protiv vlastodrzaca, sto se tice zapada, nije zapad ono sto je bio, vjeruj da se srozalo veoma nisko u odnosu na 20 godina unazad,
sto se tice jode, joda ima alergiju na ruse to sam sto posto siguran, mozda ne na same ruse kao ljude al na rusiju i ono sto ona predstvalja u njegovoj slici poretka stvari
inace ja nisam neki veliki rusofil, rusija mi je stvarno fascinantna zemlja i narod al isto tako su mi fascinantni i ljudi na nepali i mongoli, putin kad je dosao na vlast je za mene bio tek neki bezlicni tip kojeg nisam dozivljavao dugi niz godina, cak mi je bio i antipatican zbog berlusconija i tih shema, medjutim unazad par godina ima moju bezrezervnu podrsku u otporu protiv amera, amere sam poceo dozivljavat kao izvoriste svih zala na planetu, jednostavno idu da porobe planetu, dezurni siledzija, mozda najveci trenutak u tomu je kad sam isao malo dublje proucavat americko djelovanje po svijetu, do tog momenta amerika me nije bas zanimala niti je je imala neki upliv u moj svakodnevni zivot, nema ni sad bas previse al svakog pa i kom una dozivljavam pozitivno ako se suprostavi amerima, inace sto se tice vojne situacije dole, istina da ameri iznudjuju poteze rusima ali isto tako rusi iznudjuju poteze od amera, rusi su u analitici stigli amere i jedini im je problem sto ih ameri medijski zagusuju tako da jednostavno rusi ne mogu nista reci ni napraviti da to ameri ne iskrive kako njima pase, sto se tice i tih poteza veliku tezinu ima sto rusi moraju da suradjuju sa sirijskom vojskom, ne zamjeraju se israelu, ne nagaze turke jer ako ih nagaze ovi zatvaraju bosfor i onda moraju u rat s njima, rusi si ne mogu dozvolit da im turcadija zatvori bosfor i tu im je ogromna slabost koju ameri eksploatiraju,
inace ovdje sam spomenuo jos jednu opciju koju ce ameri najvjerojatnije zaigrat a to je sukob turcadije i grka kad vec nije upalilo sa rusenjem suhoja, i onda se bosfor sigurno zatvara. tad se moze ocekivat ruski odgovor na prvu, inace tu ima potencijala zbog otoka koje turcadija smatra svojim i potencijalni sukob jos tinja a i neki oficiri iz turske su pobjegli u grcku nakon onog drzavnog udara sto bi mogao biti dodatni izgovor za zapocinjanje rata ako ih ovi ne izruce
Winter is coming wrote:
Uh ova je dobra od Konashenka :
" Operators of Russian air defence systems wont have time to identify the origin of airstrikes, and the response will be immediate
and illusions about " invisibile " jets will inevitably be crushed by disappointing reality "
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
drugim rijecima, no fly zona iznad sirije, mislim da ipak ima nesto u onom da su izginuli neki rusi u deir zouruYehudi wrote:Winter is coming wrote:
Uh ova je dobra od Konashenka :
" Operators of Russian air defence systems wont have time to identify the origin of airstrikes, and the response will be immediate
and illusions about " invisibile " jets will inevitably be crushed by disappointing reality "
----------------------------------------------------
Lewi
Mogućno da je pogino pokoji Rus tamo ali to je biće revanš za onu ekipu koa je izginila u Ruskom
bombardiranju špilje u kojoj su bili strani obavještajci. Ameri, Saudi pa čini se i Izraelski
2014-04-20
Russian helicopter delivering humanitarian aid to Syria's Hama was attacked by Daesh militants from manpads
,although the crew managed to dodge the missiles, according to the statement of the Hmeymim Reconciliation center.
A Russian transport Mil Mi-8 helicopter on route to deliver humanitarian aid in Syria's Hama province came under fire
from Daesh (Islamic State /ISIL) man-portable air-defense systems (MANPAD) on Saturday, the Russian center for Syrian
reconciliation at the Hmeymim airbase said in a statement. "Due to the high altitude, early launch detection and the crew's skill
in maneuvering, the missile was dodged. Nobody on board of the helicopter was injured," the statement read. The Daesh
militants reportedly received two MANPADS from Iraq on October 6 to ensure the air defense of militants fighting the
government forces trying to take control of the road from Hama to Aleppo.
Read more: https://sputniknews.com/middleeast/20161008/1046134823/russian-helicopter-attacked.html
----------------------------------------------
Navodno samo dva -manpadsa- su imali .............no sada ćemo viditi kad počnu padati
strani zrakoplovi.
U Iraku su Kurdi oborili Turski lovac prošli tjedan
,although the crew managed to dodge the missiles, according to the statement of the Hmeymim Reconciliation center.
A Russian transport Mil Mi-8 helicopter on route to deliver humanitarian aid in Syria's Hama province came under fire
from Daesh (Islamic State /ISIL) man-portable air-defense systems (MANPAD) on Saturday, the Russian center for Syrian
reconciliation at the Hmeymim airbase said in a statement. "Due to the high altitude, early launch detection and the crew's skill
in maneuvering, the missile was dodged. Nobody on board of the helicopter was injured," the statement read. The Daesh
militants reportedly received two MANPADS from Iraq on October 6 to ensure the air defense of militants fighting the
government forces trying to take control of the road from Hama to Aleppo.
Read more: https://sputniknews.com/middleeast/20161008/1046134823/russian-helicopter-attacked.html
----------------------------------------------
Navodno samo dva -manpadsa- su imali .............no sada ćemo viditi kad počnu padati
strani zrakoplovi.
U Iraku su Kurdi oborili Turski lovac prošli tjedan
2014-04-20
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu pa dobro ih grizu maco
Pogledati animaciju iz linka
https://twitter.com/WarfareWW/status/784424072562282497
2014-04-20
da, ovo sam citao, kru te jebo koji masakar, mislim da sad huti nece ostavljat nijednog sauda zivog, a tek ce biti krvi dole ne do koljena nego do pasa,
saudi nemaju blage na koga su krenuli a mislim da ce im iran doturit i protuzracnu obranu, jebalo majku biti pilot i da te uhvate, ovo sto rade sirijskim pilotima je nista, citao sam u proslom ratu u jemenu da su hutiji neke egipcane drzali 6 mjeseci na konstantnom mucenju i 2 su ostavili da pricaju, ostale su na kraju pobili ko pse
2014-04-14
mislim da ce cak sad ovijeh dana krenut i presijecanje na pola, ni kaptagon im nece pomoci, a kad ga nestane onda ce cvilit ko psiYehudi wrote:Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu pa dobro ih grizu maco
zanimljivo
vufff..!!! egzoskeleton??? Pa to ima da lomi i golim rukama bez bedaLeviathan2 wrote:Russian Armed Forces to have Ratnik-3 combat outfit with a built-in exoskeleton/target designation system on the visor
zanimljivo
Guest- Guest
nije po zenevskoj konvenciji
2014-04-14
pa ta mi je omiljena
2014-04-14
Ti Egzoskeletoni kad dozive 3-4 generaciju,moli Boga da ne naletis na lika sa tim na sebi..
Guest- Guest
i samo odijelo je opako, lisnati pokrov a i nema toplinski odraz, tako da je po noci nula bodova za protivnikabogomdani wrote:Ti Egzoskeletoni kad dozive 3-4 generaciju,moli Boga da ne naletis na lika sa tim na sebi..
Opet me podsjeti na to,Kako se Ameri zabrinuli,jer Ruje smislise da priguse termicki odraz Armate-14Leviathan2 wrote:i samo odijelo je opako, lisnati pokrov a i nema toplinski odraz, tako da je po noci nula bodova za protivnikabogomdani wrote:Ti Egzoskeletoni kad dozive 3-4 generaciju,moli Boga da ne naletis na lika sa tim na sebi..
Dobro dosle ove Sankcije Rusiji..malo si morali sami nabiti petu u guzicu i poceti razmisljati kako nes proizvesti..
Guest- Guest
ma rusi su to vec isplanirali dok je armata bila u projektu, paralelno sa ispitivanjem armate se ide na apgrejdanje svim i svacim, vec naveliko pricaju o bezposadnom upravljanju, vec imaju iskustvo sa onih par besposadnih vozila koja su se dobro pokazala u siriji, sad kontaj sto sve moze armata ucinit na bojnom polju i nema straha da ce netko poginutbogomdani wrote:Opet me podsjeti na to,Kako se Ameri zabrinuli,jer Ruje smislise da priguse termicki odraz Armate-14Leviathan2 wrote:i samo odijelo je opako, lisnati pokrov a i nema toplinski odraz, tako da je po noci nula bodova za protivnikabogomdani wrote:Ti Egzoskeletoni kad dozive 3-4 generaciju,moli Boga da ne naletis na lika sa tim na sebi..
Dobro dosle ove Sankcije Rusiji..malo si morali sami nabiti petu u guzicu i poceti razmisljati kako nes proizvesti..
Armata se moze braniti protiv raketlina koje opucavaju tenk odozgora,i jos gore,za Amere sokantno,da ima odbranu protiv topovskih zrna sa osiromasenim uronom..teoretski,Ameri nemaju trenutno nista da je roknu,u arsenaluLeviathan2 wrote:ma rusi su to vec isplanirali dok je armata bila u projektu, paralelno sa ispitivanjem armate se ide na apgrejdanje svim i svacim, vec naveliko pricaju o bezposadnom upravljanju, vec imaju iskustvo sa onih par besposadnih vozila koja su se dobro pokazala u siriji, sad kontaj sto sve moze armata ucinit na bojnom polju i nema straha da ce netko poginutbogomdani wrote:Opet me podsjeti na to,Kako se Ameri zabrinuli,jer Ruje smislise da priguse termicki odraz Armate-14Leviathan2 wrote:i samo odijelo je opako, lisnati pokrov a i nema toplinski odraz, tako da je po noci nula bodova za protivnikabogomdani wrote:Ti Egzoskeletoni kad dozive 3-4 generaciju,moli Boga da ne naletis na lika sa tim na sebi..
Guest- Guest
nemaju ali nema ni tih armata bas puno u tome je kvaka,dok ih ne bude bar 1000 to ja ne smatram da je uslo u serijsku proizvodnju
2014-04-14
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Page 27 of 50