ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sirija

Page 26 of 50 Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50  Next

Go down

Sirija - Page 26 Empty Re: Sirija

Post by Yehudi 8/10/2016, 18:00

Leviathan2 wrote:
Yehudi wrote:Evo odat ću vam jednu "tajnu" ...............u Albaniji postoje dva kampa za regrutaciju i obuku islamo koljača.

PS - Ne radi se o Kolačima - bakljave, tuumbe, kokice , sezam i sl

već se radi o obuci islamista sa raznih strana koji potom idu u Tursku pa u Siriju.
jeho, a onaj na kozovu si zaboravio, cak im instruktori black opovi iz cie,  znaci ne neko pusto mjesto kao po bosni gdje vehabi koljaci imaju vojne vjezbe nego bas kamp, znaci tri su regularna kod shiptara

Onda si propustio ono šta sam poviše postao.

300 ih ode sa Kosova ( i Metohije ) a vrati se 400............kako to???? Suspect

A tih 400 koji su se vratili.............."nitko im u trag nije moga ući" Kako to?

A jedan od njih je onaj šta je svezao lika za banderu i gadja ga RPG-om 

a drugoga su ubili kao pasa. Taj i još njih 30 su se vratili na Kosovo i Metohiju  pa  nestali......

raspršili se po Bosni I Hercegovini .....itd

Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Guest 8/10/2016, 18:04

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudi 8/10/2016, 18:30

Nakon napada -al usre - SAA napravila kontranapad i oslobodila Al Hamu

u kotlu Qudsiye u pokrajini Damask

http://umap.openstreetmap.fr/fr/map/desyracuse-syria-civil-war-2-september-2016_100864#12/33.5717/36.2782

Yusha Yuseef ‏@MIG29_ 4h4 hours ago
Breaking: Syrian army enters Al-Hamah in Damascus Suburbs, Jihadists turned themselves in

Hamza sulyman ‏@hamza_780 3h3 hours ago
#SAA controls the #AlHamah in Damascus Countryside

Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 8/10/2016, 18:33

Na jugozapadu od Damaska  (Pokrajina Damask) u jednom od kotlova a Zapadne Gute - Der Habija

su SAA, 42ga i 47ma brigada 4te divizije u napačkoj poziciji.

Sirija - Page 26 CuLjD-aXYAA_ard
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 8/10/2016, 18:42

Čuj ovo, dok Jund al Aksa u pogibeljnom sukobu  ( esetci mrtvih  sa obe strane ) sprotiv

Ahrar Ash Sham, SAA koristi situaciju i oslobadja  sljedeća područja

Al-Qahiru, Al-Tulaysiyah, al Sha'atah, Khafsin, Tal al-Aswad i Ras al-Hosn/Ayn plus neka brda.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Guest 8/10/2016, 18:51

Yehudi wrote:Sirija - Page 26 CuMnLDzWgAAGH7Y

Iznenadni napad -isis-a istočno od Palmire

Sirija - Page 26 CuMrv8SVYAAJj7T

ruffthecrimedog ‏
[ltr]@ruffthecrimedog[/ltr]
  17h[size=1]17 hours ago[/size]
Interesting weapons cache captured by IS from regime forces East of Palmyra, Homs: 3 RPG-22s, 6 RPO-A Shmel, 1 RPG-18, 6 ZSU 23mm barrels.

------------------------------------------------------

Aj eto, štakori rade svoje ali to neće ometi planove.

Ovo oružje koje su uzeli................pa ja toliko imam doma..............zanemarivo.

To je RuAF već zbomba dok ja ovo pišem.

navijaš za ISIS, navijaš za ISIS, prenio si vijest da je ISIS zauzeo kod palmire manje skladište oružja, navijaš za ISIS i mrziš rusijuuu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudi 8/10/2016, 19:08

Syria // #Aleppo // Over 50% of Manashar brij is under SAA control as rebels withdraw fro the area after losing the Owija district.

------------------------------------------

Sirija - Page 26 CuNdFeDXgAEeDZp

Syria // #Hama // Rebel frontline has collapsed as village after village falls. Rebels are failing to cover each other's rear positions.

Prije 7 h

----------------------------------------

Ako uspiju osloboditi  manashir i Hanano distrikt koji je odmah do manashira,

pada cijela ta gornja polovica Aleppa
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 8/10/2016, 19:11

dva brata wrote:
Yehudi wrote:Sirija - Page 26 CuMnLDzWgAAGH7Y

Iznenadni napad -isis-a istočno od Palmire

Sirija - Page 26 CuMrv8SVYAAJj7T

ruffthecrimedog ‏

[ltr]@ruffthecrimedog[/ltr]

17h[size=1]17 hours ago[/size]
Interesting weapons cache captured by IS from regime forces East of Palmyra, Homs: 3 RPG-22s, 6 RPO-A Shmel, 1 RPG-18, 6 ZSU 23mm barrels.

------------------------------------------------------

Aj eto, štakori rade svoje ali to neće ometi planove.

Ovo oružje koje su uzeli................pa ja toliko imam doma..............zanemarivo.

To je RuAF već zbomba dok ja ovo pišem.

navijaš za ISIS, navijaš za ISIS, prenio si vijest da je ISIS zauzeo kod palmire manje skladište oružja, navijaš za ISIS i mrziš rusijuuu

B-)  OK (skužili  smo) 

Inače Rusija se piše sa velikim početnim slovom..............kao......R U S I J A   B-)
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/10/2016, 19:16

u alepu su gadno poceli stiskat stakore, udaraju sa svih strana i stakori vise ne stignu manevrisat sa ljudstvom, ajd jos koji tjedan ovim tempom i saga o alepu gotova, na hami im isto vade mast a u latakiji ih isto cherece po onim brdima samo sto pored alepa to nebitna vijest, 
sad nek krnu jos ghoutu i odmah im slobodno nekih 10 milja vojnika a ako sjebu alepo onda su na konju, sad samo odjebati mirovne prekide,  cim sirijskoj vojsci krene odmah sponzori pocnu srat sa humanitarnoscu, odjeb i deri, jedino rjesenje je da kozojebi pocnu ucit njemacki :D

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by epikur37 8/10/2016, 19:20

Leviathan2 wrote:u alepu su gadno poceli stiskat stakore, udaraju sa svih strana i stakori vise ne stignu manevrisat sa ljudstvom, ajd jos koji tjedan ovim tempom i saga o alepu gotova, na hami im isto vade mast a u latakiji ih isto cherece po onim brdima samo sto pored alepa to nebitna vijest, 
sad nek krnu jos ghoutu i odmah im slobodno nekih 10 milja vojnika a ako sjebu alepo onda su na konju, sad samo odjebati mirovne prekide,  cim sirijskoj vojsci krene odmah sponzori pocnu srat sa humanitarnoscu, odjeb i deri, jedino rjesenje je da kozojebi pocnu ucit njemacki :D

Pa merkelica kmeči, traži sankcije rusiji i nto...e pa lipo...samo trpat u njemačku :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/10/2016, 19:24

epikur37 wrote:
Leviathan2 wrote:u alepu su gadno poceli stiskat stakore, udaraju sa svih strana i stakori vise ne stignu manevrisat sa ljudstvom, ajd jos koji tjedan ovim tempom i saga o alepu gotova, na hami im isto vade mast a u latakiji ih isto cherece po onim brdima samo sto pored alepa to nebitna vijest, 

Pa merkelica kmeči, traži sankcije rusiji i nto...e pa lipo...samo trpat u njemačku :)
jebga, svabe se isto trebaju ucit novom izrazavanju

Friede sei mit euch, Allah ist der Größte

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/10/2016, 19:27

Aleppo
The offensive in Aleppo is running like clockwork. Some people questioned why the SAA and allies are opening up new fronts inside the city instead of advancing in one or two fronts deeper and faster. The answers may lie into the fact that the SAA and allies are taking low casualties and the terrorists, on the other hand, are taking very high casualties which are not replaceable. There is a limited number of terrorists inside Aleppo, some sources say. By the start of the offensive, there were 5,000 able fighters, but it is assumed that close to 1,000 are dead or wounded since the start of the Aleppo city offensive, such that their numbers have dwindled to 4,000. These terrorists are spread thin defending entire pockets.  When a large number is needed in one area to counter-attack or hold the ground, it has to come from another front line. This is why we see new fronts popping up with shifting battles.  It all appears random to anoutsider, but, it is planned in advance by the SAA High Command and its allies. Not long ago we saw a similar strategy at work in East Ghouta and Darayaa.
For the past 2 days we witnessed 5 offensives taking place at the same time:

U’wayja – SAA and Liwaa` al Quds control all of it up to the Jandoul Roundabout and the high ground on the quarries and sawmills. This advance was expected and the terrorists will build now their defensive lines inside the urban area of Haydariyyah District. Very important advances inside Manaasher Al-Burayj as well. This this is key to flank the Hanaanu district.
Bustaan Al-Baashaa – 60-70% of the district is liberated, with building to building fighting.
Sulaymaan al Halabi – there was a counter offensive late yesterday and the terrorists retook 20% of the district, this is being corrected right now.
Al-Shaykh Sa’eed – very important advance inside this district. the SAA and allies went too far and risked being cut off. It had to retreat to a better defensive line overnight during a fierce terrorist counter-attack. The SAA is again rolling over the enemy inside this district and the war of attrition is very detrimental to the terrorists at this stage. Expect their defensive lines to collapse and pockets being formed in few days.
Salaah-Al-Deen -This is a new front, more likely a defensive move to expand the security zone for the 1.5MM civilians in Western Aleppo, while building on top of the victorious campaign in Al-‘Aamiriyya Quarter, which is currently fully liberated.

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Winter is coming 8/10/2016, 19:31

ne vjerujem u neka pimirja,to ce vjerovatno biti to,jos par malo jacih napada i prdnuli su u chabar

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/10/2016, 19:35

Winter is coming wrote:
ne vjerujem u neka pimirja,to ce vjerovatno biti to,jos par malo jacih napada i prdnuli su u chabar
meni je zanimljiva ona americk, nema pregovaranja sa teroristima a ovamo siluju sirijsku vladu da pregovara i uspostavlja primirja, u biti sirijska vlast grijesi, svakim pregovaranjem s teroristima daj im mrvicu legitimitet i priznavanja, deri, ko ostane pricat ce

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/10/2016, 19:38

ono o cemu cijelo vrijeme pricam, napadi iz vise pravaca, saa je nabildala dosta ljudstva u alepu da si to moze priustiti i to je inace taktika koja je koristena protiv saa od strane kozojeba,  tigrovi krenu u akciju ovi udare na drugo mjesto, aj salji pojacanje i ostavis ndf i drugorazrednu vojsku a ovi onda zakoce , e sad tu taktiku primjenit u alepu, napad sa svih strana pa nek se onda rasporedjuju, kad ih sabiju na odredjen prostor onda ih dotuci artiljerijom i avionima

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 8/10/2016, 19:55

Leviathan2 wrote:
michaellcmacha wrote:
Leviathan2 wrote:ok je to sve sto govoris, iz moje perspektive na balkanu nece biti ratova, ovo je bio zadnji, sitnijeh pizdarijica na relaciji shiptari srbi i makedonci shiptari da, bosanci dizu puno dreke al koliko sam upucen iz prve ruke, znaci dole sam bio i znam kako bi ljudi reagirali, mislim da bi krenulo nesto zajednicko protiv vlastodrzaca,   sto se tice zapada, nije zapad ono sto je bio, vjeruj da se srozalo veoma nisko u odnosu na 20 godina unazad, 
sto se tice jode, joda ima alergiju na ruse to sam sto posto siguran, mozda ne na same ruse kao ljude al na rusiju i ono sto ona predstvalja u njegovoj slici poretka stvari
inace ja nisam neki veliki rusofil, rusija mi je stvarno fascinantna zemlja i narod al isto tako su mi fascinantni i ljudi na nepali i mongoli, putin kad je dosao na vlast je za mene bio tek neki bezlicni tip kojeg nisam dozivljavao dugi niz godina, cak mi je bio i antipatican zbog berlusconija i tih shema,  medjutim unazad par godina ima moju bezrezervnu podrsku u otporu protiv amera, amere sam poceo dozivljavat kao izvoriste svih zala na planetu, jednostavno idu da porobe planetu, dezurni siledzija,  mozda najveci trenutak u tomu je kad sam isao malo dublje proucavat americko djelovanje po svijetu, do tog momenta amerika me nije bas zanimala niti je je imala neki upliv u moj svakodnevni zivot, nema ni sad bas previse al svakog pa i kom una dozivljavam pozitivno ako se suprostavi amerima, inace sto se tice vojne situacije dole, istina da ameri iznudjuju poteze rusima ali isto tako rusi iznudjuju poteze od amera, rusi su u analitici stigli amere i jedini im je problem sto ih ameri medijski zagusuju tako da jednostavno rusi ne mogu nista reci ni napraviti da to ameri ne iskrive kako njima pase, sto se tice i tih poteza veliku tezinu ima sto rusi moraju da suradjuju sa sirijskom vojskom, ne zamjeraju se israelu, ne nagaze turke jer ako ih nagaze ovi zatvaraju bosfor i onda moraju u rat s njima, rusi si ne mogu dozvolit da im turcadija zatvori bosfor i tu im je ogromna slabost koju ameri eksploatiraju,
inace ovdje sam spomenuo jos jednu opciju koju ce ameri najvjerojatnije zaigrat a to je sukob turcadije i grka kad vec nije upalilo sa rusenjem suhoja, i onda se bosfor sigurno zatvara. tad se moze ocekivat ruski odgovor na prvu, inace tu ima potencijala zbog otoka koje turcadija smatra svojim i potencijalni sukob jos tinja a i neki oficiri  iz turske su pobjegli u grcku nakon onog drzavnog udara sto bi mogao biti dodatni izgovor za zapocinjanje rata ako ih ovi ne izruce
gle ti si tu nabrojao svašta nešto i sve stoji, ali svejedno ništa od tog ne pobija činjenicu da smo mi formalno i stvarno američki igrači i ako bude globalnog fajta ameri vs ruje mi ćemo ziher dobiti po piksi, ali od rusa ne od amera i slijedi scenarij sexualnog zlostavljanja kako sam naveo.... tak da to što ti bezuvjetno simpatiziraš putina ne bude pomoglo da ti guzovi prođu loss.... a to što ameri žele porobiti cijeli svijet... eh pa imperij ne bi bio imperij da mu to nije primarni cilj.... svim imperijama do sada je to bio primarni cilj i sve se ulagalo u izvršenje i dovršenje tog cilja i sa gledišta imperije je to njeno legitimno pravo....
ja, to stoji, al nigdje nije napisano da ja necu okrenut pusku na ruse, medjutim ako se to dogodi onda i na amerikance i na one koji su me gurnuli da budem saveznik amerim, jebga, meta ko u prici,  sto se tice imperija, to stoji, nebi bio imperij da to ne radi, medjutim svaki imperij ima rok trajanja, tog su svjesni i ameri al idu na to da traje sto dulje
pa logično da gledaju da što duže traje... i rimsko carstvo je puklo već u 4 stoljeću ali se ovak ili onak zapadni dio održao još kojih 150 godina, a istočni se formalno održao još 1000 godina a neformalno je ošo u kurac nekih 300 godina nakon teodozija.... što se tiče puške i o čije će rame biti obješena i u kojem smjeru uperena o tom ti nećeš odlučivati koliko god tebi to lijepo zvučalo.... najmanje 100 000 "branitelja" koji su registarski evidentirani nikad nisu željeli hrvatsku i da su postojale okolnosti za razvoj građanskog rata oni bi sigurno bili militarni protivnici uspostave hrvatske državnosti kroz borbu za neovisnost, evo ti primjera provokatora, debilka, jastreba, i još ponekih pojedinaca koji su samo spletom okolnosti i danim razvojem događaja ostali na hrvatskoj strani i čak i bili dio priče o Domovinskom ratu.... oni koji su te gurnuli na američku stranu u danas sutra mogužem ratnom raspletu danas više nisu živi, ako gledaš strogo jednoobrazno, a ako razumiješ malo dublje razloge zašto smo mi trenutno tu gdje jesmo onda ti je valjda jasno da je najveći krivac srbija i velikosrpske aspiracije kojima se pred kraj 20.-og stoljeća učinilo da u sklopu tektonskih geopolitičkih poremećaja mogu ugrabiti teritorija koliko su zamislili pri tom koristeći silu do krajnjih granica....moguće da se nisu uzjebali nakon MARŠalove smrti, bi ono neprirodno državno ustrojstvo još uvijek postojalo, a možda i ne bi, ali bi podjela bila malo manje traumatična....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Yehudi 8/10/2016, 19:57

Leviathan2 wrote:Aleppo

The answers may lie into the fact that the SAA and allies are taking low casualties and the terrorists, on the other hand, are taking very high casualties which are not replaceable. There is a limited number of terrorists inside Aleppo, some sources say. By the start of the offensive, there were 5,000 able fighters, but it is assumed that close to 1,000 are dead or wounded since the start of the Aleppo city offensive, such that their numbers have dwindled to 4,000. These terrorists are spread thin defending entire pockets.  When a large number is needed in one area to counter-attack or hold the ground, it has to come from another front line. This is why we see new fronts popping up with shifting battles.  It all appears random to anoutsider, but, it is planned in advance by the SAA High Command and its allies. Not long ago we saw a similar strategy at work in East Ghouta and Darayaa.
For the past 2 days we witnessed 5 offensives taking place at the same time:

Ruska škola, ovo je trening i praksa urbane borbe............ovo je tema analiza na vojnim akademijama.

Napada se sporadično, u manjim grupama, Snaperi skidaju pa slijedi po par RPG  tj novi ruski bacač  Šmelj 

Шмель-М

---------------------------------------------------------------

Ne zovu ga uzaludu -topništvo pješaštva jer mu je učinak jednak

udaru granate od haubice 

Inače upravo ga koriste snage Rusije u Siriji ( Kadirovci i  Specnaz )
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Winter is coming 8/10/2016, 19:58

hijene imaju jednolicnu ishranu ali sta ces,bice i za zimnicu  cat

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Winter is coming 8/10/2016, 20:03

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Winter is coming 8/10/2016, 20:07

al usranci kazu da ce se boriti,aj dobro  cat

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Leviathan2 8/10/2016, 21:11

michaellcmacha wrote:
Leviathan2 wrote:
michaellcmacha wrote:
Leviathan2 wrote:ok je to sve sto govoris, iz moje perspektive na balkanu nece biti ratova, ovo je bio zadnji, sitnijeh pizdarijica na relaciji shiptari srbi i makedonci shiptari da, bosanci dizu puno dreke al koliko sam upucen iz prve ruke, znaci dole sam bio i znam kako bi ljudi reagirali, mislim da bi krenulo nesto zajednicko protiv vlastodrzaca,   sto se tice zapada, nije zapad ono sto je bio, vjeruj da se srozalo veoma nisko u odnosu na 20 godina unazad, 
sto se tice jode, joda ima alergiju na ruse to sam sto posto siguran, mozda ne na same ruse kao ljude al na rusiju i ono sto ona predstvalja u njegovoj slici poretka stvari
inace ja nisam neki veliki rusofil, rusija mi je stvarno fascinantna zemlja i narod al isto tako su mi fascinantni i ljudi na nepali i mongoli, putin kad je dosao na vlast je za mene bio tek neki bezlicni tip kojeg nisam dozivljavao dugi niz godina, cak mi je bio i antipatican zbog berlusconija i tih shema,  medjutim unazad par godina ima moju bezrezervnu podrsku u otporu protiv amera, amere sam poceo dozivljavat kao izvoriste svih zala na planetu, jednostavno idu da porobe planetu, dezurni siledzija,  mozda najveci trenutak u tomu je kad sam isao malo dublje proucavat americko djelovanje po svijetu, do tog momenta amerika me nije bas zanimala niti je je imala neki upliv u moj svakodnevni zivot, nema ni sad bas previse al svakog pa i kom una dozivljavam pozitivno ako se suprostavi amerima, inace sto se tice vojne situacije dole, istina da ameri iznudjuju poteze rusima ali isto tako rusi iznudjuju poteze od amera, rusi su u analitici stigli amere i jedini im je problem sto ih ameri medijski zagusuju tako da jednostavno rusi ne mogu nista reci ni napraviti da to ameri ne iskrive kako njima pase, sto se tice i tih poteza veliku tezinu ima sto rusi moraju da suradjuju sa sirijskom vojskom, ne zamjeraju se israelu, ne nagaze turke jer ako ih nagaze ovi zatvaraju bosfor i onda moraju u rat s njima, rusi si ne mogu dozvolit da im turcadija zatvori bosfor i tu im je ogromna slabost koju ameri eksploatiraju,
inace ovdje sam spomenuo jos jednu opciju koju ce ameri najvjerojatnije zaigrat a to je sukob turcadije i grka kad vec nije upalilo sa rusenjem suhoja, i onda se bosfor sigurno zatvara. tad se moze ocekivat ruski odgovor na prvu, inace tu ima potencijala zbog otoka koje turcadija smatra svojim i potencijalni sukob jos tinja a i neki oficiri  iz turske su pobjegli u grcku nakon onog drzavnog udara sto bi mogao biti dodatni izgovor za zapocinjanje rata ako ih ovi ne izruce
gle ti si tu nabrojao svašta nešto i sve stoji, ali svejedno ništa od tog ne pobija činjenicu da smo mi formalno i stvarno američki igrači i ako bude globalnog fajta ameri vs ruje mi ćemo ziher dobiti po piksi, ali od rusa ne od amera i slijedi scenarij sexualnog zlostavljanja kako sam naveo.... tak da to što ti bezuvjetno simpatiziraš putina ne bude pomoglo da ti guzovi prođu loss.... a to što ameri žele porobiti cijeli svijet... eh pa imperij ne bi bio imperij da mu to nije primarni cilj.... svim imperijama do sada je to bio primarni cilj i sve se ulagalo u izvršenje i dovršenje tog cilja i sa gledišta imperije je to njeno legitimno pravo....
ja, to stoji, al nigdje nije napisano da ja necu okrenut pusku na ruse, medjutim ako se to dogodi onda i na amerikance i na one koji su me gurnuli da budem saveznik amerim, jebga, meta ko u prici,  sto se tice imperija, to stoji, nebi bio imperij da to ne radi, medjutim svaki imperij ima rok trajanja, tog su svjesni i ameri al idu na to da traje sto dulje
pa logično da gledaju da što duže traje... i rimsko carstvo je puklo već u 4 stoljeću ali se ovak ili onak zapadni dio održao još kojih 150 godina, a istočni se formalno održao još 1000 godina a neformalno je ošo u kurac nekih 300 godina nakon teodozija.... što se tiče puške i o čije će rame biti obješena i u kojem smjeru uperena o tom ti nećeš odlučivati koliko god tebi to lijepo zvučalo.... najmanje 100 000 "branitelja" koji su registarski evidentirani nikad nisu željeli hrvatsku i da su postojale okolnosti za razvoj građanskog rata oni bi sigurno bili militarni protivnici uspostave hrvatske državnosti kroz borbu za neovisnost, evo ti primjera provokatora, debilka, jastreba, i još ponekih pojedinaca koji su samo spletom okolnosti i danim razvojem događaja ostali na hrvatskoj strani i čak i bili dio priče o Domovinskom ratu.... oni koji su te gurnuli na američku stranu u danas sutra mogužem ratnom raspletu danas više nisu živi, ako gledaš strogo jednoobrazno, a ako razumiješ malo dublje razloge zašto smo mi trenutno tu gdje jesmo onda ti je valjda jasno da je najveći krivac srbija i velikosrpske aspiracije kojima se pred kraj 20.-og stoljeća učinilo da u sklopu tektonskih geopolitičkih poremećaja mogu ugrabiti teritorija koliko su zamislili pri tom koristeći silu do krajnjih granica....moguće da se nisu uzjebali nakon MARŠalove smrti, bi ono neprirodno državno ustrojstvo još uvijek postojalo, a možda i ne bi, ali bi podjela bila malo manje traumatična....
s ovim sto si napisao apsolutno se slazem,  recimo jos 88godine mi smo bili sigurni da ce biti rata, znaci dvije godine unaprijed, bivsa jugoslavija kao model j ebila jako dobra da se politicari nisu uzjebali i kako to biva krenuli radit sranja  s nacionalizmom i slicnijem sranjima, u biti srbi u srbiji isto kao hrvati nisu bili ni za kakovo ratovanje pa cak ni podjelu drzave ali propaganda je odradila svoje, 88 godine smo sto/posto znali da ce planut jer na rastuci nacionalizam u srbiji je morao doci odgovor u hrvatskoj i bosni, sve se to jos ljepo upakiravalo u neko ocuvanje jugoslavije al su u stvari bile aspiracije politicara konkretno slobe o velicini, poslije se pojavio njegov pandan u hrvatskoj i bal je mogao poceti, mogli su tada jugoslaviju odrzat silom ali tudjman je dobro odigrao igru i na kraju postigao cilj dok je milosevic dobio po picki i zavrsio kako je zavrsio, no, za mene je to proslo svrseno vrijeme, svaka daljnja prisjecanja na stara vremena su mi glupa, ja pamtim stara vremena jedino po svojim zivotnim odlukama i onim kako sam prosao, politicki nisam nikad bio orjentiran ni na nekoj partijskoj a ni nacionalnoj osnovi, u stvari ja nemam naciju, imam samo pleme a pleme nije ni jedne nacije, hrvati i srbi su u stvari potekli iz plemena al to je druga prica,  sto se tice sudara i kamo cu pusku okrenut, ja sam uvijek cijenio svoj izbor a ne naredjenje, kako pleme gravitira prema danasnjoj hrvatsko tako bi bilo prirodno da uzmemo stranu ali ako treba ratovat za americke interese onda zajebi,  u biti cak je malo suvisno pricati o eventualnom ratu jer tog na balkanu nece biti, ako ko sa podrucja balkana bude i ratovao to ce biti na drugim podrucjima nesto kao dobrovoljci ili placeni vojnici,

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 26 of 50 Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics
» Sirija