Srušena iranska, slavenska i gotska teorija
Page 5 of 12
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: Srušena iranska, slavenska i gotska teorija
jebga reg kad citas postove na polaRegoč wrote:Kakve su to kronike?
Pročitao sam tvoje postove, ali u njima ne nalazim nikakve poveznice, literaturu ili izvore. A uistinu bi me takvo što zanimalo.Leviathan2 wrote:jebga reg kad citas postove na polaRegoč wrote:Kakve su to kronike?
Ovaj link na članak nema puno veze s naslovom. Koliko sam ja upoznata sa istraživanjima visoka je koncentracija iste haplogrupe (po xy paru kromosoma) na području dalmacije i bih. To ne dokazuje da su ti ljudi potomci ovdašnjih stanovnika iz neolita, jer se naprosto njihov DNK u kostima nije očuvao (zbog visoke temperature okoliša) i ne može se ustanoviti haplogrupa. Čitala sam da je kod naših prisutna mutacija haplogrupe koje daleko više ima u ukrajini oko kijeva, ali se tamo u postotcima gubi zbog brojnosti ukupne populacije. Još također stoji da naša mutacija nije starija od 2000 god u odnosu na ukrajinsku haplogrupu.
Kad bi jedan dinarac naselio antarktik, tamo bi imaji 100% -tnu populaciju dinaraca (po haplogrupi).
Kad bi jedan dinarac naselio antarktik, tamo bi imaji 100% -tnu populaciju dinaraca (po haplogrupi).
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
plemenske kronike,
izvorno je plemenski spomenar,
nesto kao dnevnik o dogadjajima koji su direktno ili indirektno utjecali na zivot i opstanak plemena,
nije izvor informacija za nikog, mozda vijece odluci drugacije nekad u buducnosti al za sad ne, nikog u stvari istinski i ne zanima osim mozda kojek opsjednutog istrazivaca povjesti,
nesto kao dnevnik o dogadjajima koji su direktno ili indirektno utjecali na zivot i opstanak plemena,
nije izvor informacija za nikog, mozda vijece odluci drugacije nekad u buducnosti al za sad ne, nikog u stvari istinski i ne zanima osim mozda kojek opsjednutog istrazivaca povjesti,
“Ovaj rad rasvjetljava neke globalne migracijske procese, a logičan je slijed dugogodišnjih istraživanja koja smo objavili još prije 16 godina u časopisu Science kada smo analizom Y kromosoma utvrdili da su 3/4 muškaraca iz današnje Hrvatske i BiH zapravo izravni potomci ljudi koji su na prostorima tzv. Balkanskog utočišta te na prostoru ‘Ukrajinskog utočišta’ preživjeli zadnje ledeno doba. Ostatak populacije uglavnom predstavlja potomke naroda koji su u ovaj dio Europe pristizali južno-istočnim pravcem, u posljednjih 10.000 godina, uglavnom tijekom procesa neolitizacije”, izjavio je prof.dr. Dragan Primorac.
Ostatak možete vidjeti ovdje:
http://net.hr/danas/znanost/senzacionalno-otkrice-u-potvrdi-prve-africke-migracije-homo-sapiensa-sudjelovali-i-hrvatski-znanstvenici/
I1b*...Svatko si svoj haplotip može provjeriti kod liječnika za samo 120€.
Sitnica, a ne da se ovdje prepucavamo sve ove godine otkad o ovome pišem.
Inače prof. Primorac forezniku predaje na jednom prestižnom američkom sveučilištu.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Hrvati, Nijemci i naša austrijska braća smo germani po rasi i nato pakt po opredjeljenju :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ženske ne mogu . (mogu mitohondrijsko jedino) al o toj nije riječ.Eroo wrote:Regoč wrote:
Ovo je ključni dio teksta:
“Ovaj rad rasvjetljava neke globalne migracijske procese, a logičan je slijed dugogodišnjih istraživanja koja smo objavili još prije 16 godina u časopisu Science kada smo analizom Y kromosoma utvrdili da su 3/4 muškaraca iz današnje Hrvatske i BiH zapravo izravni potomci ljudi koji su na prostorima tzv. Balkanskog utočišta te na prostoru ‘Ukrajinskog utočišta’ preživjeli zadnje ledeno doba. Ostatak populacije uglavnom predstavlja potomke naroda koji su u ovaj dio Europe pristizali južno-istočnim pravcem, u posljednjih 10.000 godina, uglavnom tijekom procesa neolitizacije”, izjavio je prof.dr. Dragan Primorac.
http://net.hr/danas/znanost/senzacionalno-otkrice-u-potvrdi-prve-africke-migracije-homo-sapiensa-sudjelovali-i-hrvatski-znanstvenici/
Inače prof. Primorac forezniku predaje na jednom prestižnom američkom sveučilištu.
2016-03-09
Vidio sam i ta ispitivanja. Gledano "mitohondrijski" uopće se nismo miješali s tuđinima.Sa žeMske strane smo konstanta.frakcija wrote:ženske ne mogu . (mogu mitohondrijsko jedino) al o toj nije riječ.Eroo wrote:Regoč wrote:
Dakle, djeca smo jedne od 8 sestara. Takorekuć.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Naslov, kao i podnaslov, postavljeni su senzacionalistički da se skrene pozornost, a možda potakne na čitanje pa i komentiranje. Iako senzacionalistički, naslov nije netočan jer ako se Primorčeve tvrdnje pokažu istinitima sve tri teorije o podrietlu Hrvatah otpadaju.frakcija wrote:Ovaj link na članak nema puno veze s naslovom.
Ovo što si napisala ne ću osporavati jer mi se ne čini kao vezano za temu. Naime, Primorac prema podatcima koje je prikupio iz uzorakah današnje hrvatske populacije (nije mi jasno je li uzimao krv samo onih koji se izjašnjavaju Hrvatima ili svima koji naseljavaju Hrvatsku i Bosher bez obzira na vjeru i narodnost) zaključuje da većina naših predakah živi ovdje još od prije posljednjega ledenoga doba. Ono što ti iznosiš jesu neki problemi, ali kako bi ti to konkretno primienila na Primorčeve zaključke? Osporila bi da nam većina predakah živi ovdje više od 10.000 godinah? Tvrdiš da to uopće ne možemo zaključiti jer nema dovoljno kvalitetnoga materijala za istraživanje? Konkretiziraj malo svoja razmišljanja.frakcija wrote:Koliko sam ja upoznata sa istraživanjima visoka je koncentracija iste haplogrupe (po xy paru kromosoma) na području dalmacije i bih. To ne dokazuje da su ti ljudi potomci ovdašnjih stanovnika iz neolita, jer se naprosto njihov DNK u kostima nije očuvao (zbog visoke temperature okoliša) i ne može se ustanoviti haplogrupa. Čitala sam da je kod naših prisutna mutacija haplogrupe koje daleko više ima u ukrajini oko kijeva, ali se tamo u postotcima gubi zbog brojnosti ukupne populacije. Još također stoji da naša mutacija nije starija od 2000 god u odnosu na ukrajinsku haplogrupu.
Aha, laprdaš koješta kao Redwolf, nema nikakvih tekstovah.Leviathan2 wrote:plemenske kronike,
Što ženske ne mogu? Ne možemo pratiti svoje ženske pretke? Ili žene ne mogu pratiti svoje pretke? I, Ero, kojih osam sestarah? Nešto kao kćeri prave Eve iz istočne Afrike ili tomu slično samo na hrvatskoj razini?Eroo wrote:Vidio sam i ta ispitivanja. Gledano "mitohondrijski" uopće se nismo miješali s tuđinima.Sa žeMske strane smo konstanta.frakcija wrote:ženske ne mogu . (mogu mitohondrijsko jedino) al o toj nije riječ.
nisam rekla da nema dovoljno kvalitetnog materijala, nego da uopće nema materijala za genetsko ispitivanje kostiju starih 10 000 godina. jedino što je činjenično jest da su dinarci daleki rođaci po ćaći. ima daljnega roda dosta i na sardiniji..interesantno meni da na tim područjima žive legende o kostima ljudi divova...očuvan je denisovanski zub u sibiru i neki dnk homo sapiensa na sjeveru njemačke zbog konstantno niske temperature.. na višim temperaturama se sve brzo razgradi i ne može se utvrditi dnk. nakon primorčevih starih istraživanja postoje novija sa novim sugestijama..Regoč wrote:Naslov, kao i podnaslov, postavljeni su senzacionalistički da se skrene pozornost, a možda potakne na čitanje pa i komentiranje. Iako senzacionalistički, naslov nije netočan jer ako se Primorčeve tvrdnje pokažu istinitima sve tri teorije o podrietlu Hrvatah otpadaju.frakcija wrote:Ovaj link na članak nema puno veze s naslovom.Ovo što si napisala ne ću osporavati jer mi se ne čini kao vezano za temu. Naime, Primorac prema podatcima koje je prikupio iz uzorakah današnje hrvatske populacije (nije mi jasno je li uzimao krv samo onih koji se izjašnjavaju Hrvatima ili svima koji naseljavaju Hrvatsku i Bosher bez obzira na vjeru i narodnost) zaključuje da većina naših predakah živi ovdje još od prije posljednjega ledenoga doba. Ono što ti iznosiš jesu neki problemi, ali kako bi ti to konkretno primienila na Primorčeve zaključke? Osporila bi da nam većina predakah živi ovdje više od 10.000 godinah? Tvrdiš da to uopće ne možemo zaključiti jer nema dovoljno kvalitetnoga materijala za istraživanje? Konkretiziraj malo svoja razmišljanja.frakcija wrote:Koliko sam ja upoznata sa istraživanjima visoka je koncentracija iste haplogrupe (po xy paru kromosoma) na području dalmacije i bih. To ne dokazuje da su ti ljudi potomci ovdašnjih stanovnika iz neolita, jer se naprosto njihov DNK u kostima nije očuvao (zbog visoke temperature okoliša) i ne može se ustanoviti haplogrupa. Čitala sam da je kod naših prisutna mutacija haplogrupe koje daleko više ima u ukrajini oko kijeva, ali se tamo u postotcima gubi zbog brojnosti ukupne populacije. Još također stoji da naša mutacija nije starija od 2000 god u odnosu na ukrajinsku haplogrupu.
Da zaključimo s tim famoznim Dinarcima: kod haplotipa I2a1b (kako se granaju , haplotipovi dobivaju nova imena ..to je nekad bio primorčev Eu7, poslije erin I1b*..za isti se trenutno koristi naziv I2a1b*...)na Balkanu starost zajedničkog pretka iznosi oko 2350 godina, što znači se da se po historijskim zapisima radi o dolasku tzv. Keltogalačana (kao da je takav narod ikad postojao) u 4. stoljeću pr. n.e, odnosno njihovom prelasku preko Dunava iz obližnjih mjesta u Podunavlju i Karpatima te dolazak u blagoslovljenu našu zemlju. Međutim, taj haplotip je po svuda prisutan i u istočnoj Europi, kao u Grčkoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj Češkoj, Slovačkoj, Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, Litvi, a najstariji je na Britanskom otočju gdje postoje još tri druge podgrane I2a1b starosti zajedničkog pretka oko 5000 god. Uz to imamo njegov bratski I2a1a na suprotnoj strani Europe na Korzici te u španjolskim regijama Galiciji, Aragonu i Anadaluziji, gdje je starost zajedničkog pretka iznosi oko 5250 god. U genetici haplotip I2a1b se naziva „istočnoeuropski“, a zbog antropološke jezične i kulturne sličnosti prof. Kljosov ga naziva drugim slavenskim haplotipom. To je je uz R1a1 najstariji haplotip u Europi; I2a je nastao je prije oko 20-25 hiljada godina, u Europi je prisutan 14-15 hiljada godina. Ta dva plemena su uvijek skupa, i to su, dakle, starosjeditelji Europe.
[url=link]http://www.tacno.net/slideshow/apsurdistan-ciji-je-gen-najstariji-srpski-hrvatski-ili-bosanski/[/url]
2016-03-09
primorac prati haplogrupe po y kromosomu.. to ti ja nemam.Regoč wrote:Što ženske ne mogu? Ne možemo pratiti svoje ženske pretke? Ili žene ne mogu pratiti svoje pretke? I, Ero, kojih osam sestarah? Nešto kao kćeri prave Eve iz istočne Afrike ili tomu slično samo na hrvatskoj razini?Eroo wrote:Vidio sam i ta ispitivanja. Gledano "mitohondrijski" uopće se nismo miješali s tuđinima.Sa žeMske strane smo konstanta.frakcija wrote:ženske ne mogu . (mogu mitohondrijsko jedino) al o toj nije riječ.
2016-03-09
Aha, ali ti možeš pratiti svoje ženske pretke? Samo ne možeš muške. Mogu li ja pratiti i ženske pretke ili mogu samo muške?frakcija wrote:primorac prati haplogrupe po y kromosomu.. to ti ja nemam.Regoč wrote:Što ženske ne mogu? Ne možemo pratiti svoje ženske pretke? Ili žene ne mogu pratiti svoje pretke? I, Ero, kojih osam sestarah? Nešto kao kćeri prave Eve iz istočne Afrike ili tomu slično samo na hrvatskoj razini?Eroo wrote:Vidio sam i ta ispitivanja. Gledano "mitohondrijski" uopće se nismo miješali s tuđinima.Sa žeMske strane smo konstanta.frakcija wrote:ženske ne mogu . (mogu mitohondrijsko jedino) al o toj nije riječ.
ti moš sve jer imaš i pišu i mitohondrije..evo usput još jedan link..na prethodnom su navedeni i izvori.Regoč wrote:Aha, ali ti možeš pratiti svoje ženske pretke? Samo ne možeš muške. Mogu li ja pratiti i ženske pretke ili mogu samo muške?frakcija wrote:primorac prati haplogrupe po y kromosomu.. to ti ja nemam.Regoč wrote:Što ženske ne mogu? Ne možemo pratiti svoje ženske pretke? Ili žene ne mogu pratiti svoje pretke? I, Ero, kojih osam sestarah? Nešto kao kćeri prave Eve iz istočne Afrike ili tomu slično samo na hrvatskoj razini?Eroo wrote:Vidio sam i ta ispitivanja. Gledano "mitohondrijski" uopće se nismo miješali s tuđinima.Sa žeMske strane smo konstanta.frakcija wrote:ženske ne mogu . (mogu mitohondrijsko jedino) al o toj nije riječ.
2016-03-09
Ti osporavaš cielo istraživanje? Ne misliš li da bi takvu pogrješku (nemogućnost usporedbe s toliko starim kostima ili nepostojanje toliko starih genah) već uočili drugi znanstvenici?
osim ljetovat u tvojoj kuhinji.frakcija wrote:ti moš sve
ne osporavam..podaci su točni..al je zaključak romantičan i neutemeljen. čak i da jesu preci dinaraca živjeli tu iz nekog razloga su otišli u ukrajinu da bi se ponovo vratili prije 2000 god. (po novijim istraživanjima)Regoč wrote:Ti osporavaš cielo istraživanje? Ne misliš li da bi takvu pogrješku (nemogućnost usporedbe s toliko starim kostima ili nepostojanje toliko starih genah) već uočili drugi znanstvenici?
2016-03-09
Eroo wrote:Vidio sam i ta ispitivanja. Gledano "mitohondrijski" uopće se nismo miješali s tuđinima.Sa žeMske strane smo konstanta.frakcija wrote:ženske ne mogu . (mogu mitohondrijsko jedino) al o toj nije riječ.Eroo wrote:Regoč wrote:
pokupilo ti 120€ a ne znaš šta si platio.
ti testovi ti pokazuju taj I1b koji se prenosi samo sa oca na sina itd..
Dakle ti u teoriji možeš oženiti crnkinju, pa onda sin će ti imati I1b kao i ostali Hercegovci... pa taj mulat oženi crnkinju pa mu onda rodi sina.. pa i ovaj ima I1b.. pa onda oženi azijatkinju pa i ova mu rodi sina opet I1b,
još gore - testovi ti ne pokazuju materinu stranu, itd..
uglavnom test ne govori ništa o "rasnoj čistoći hercegovaca", pokupili ti pare 120€ a nisi skužio šta si platio..
Guest- Guest
Koliko sam razumio članak, na Balkanu i u Ukrajini ostali su nezaleđeni prostori na koje se smjestilo stanovništvo koje je prethodno kontinuirano živjelo na čitavu tom teritoriju, a što bi objasnilo gensku sličnost. Nakon kraja ledenoga doba kreće ponovno naseljavanje dotad zaleđenih prostorah pa i ponovni dodiri genski sličnih (istovjetnih?) populacijah.frakcija wrote:ne osporavam..podaci su točni..al je zaključak romantičan i neutemeljen. čak i da jesu preci dinaraca živjeli tu iz nekog razloga su otišli u ukrajinu da bi se ponovo vratili prije 2000 god. (po novijim istraživanjima)Regoč wrote:Ti osporavaš cielo istraživanje? Ne misliš li da bi takvu pogrješku (nemogućnost usporedbe s toliko starim kostima ili nepostojanje toliko starih genah) već uočili drugi znanstvenici?
otprilike se zna što je baza kojeg ogranka i u kojem vremenskom razdoblju se izdvajaju novi ogranci (prepoznaju nove specifične mutacije)..ovdašnje mutacije se razlikuju od npr. ukrajinskih preračunato u vremenski interval za cca 2000 god..ALI..u ukrajini ima daleko više nositelja bratskih ogranaka, iako se njihov postotak gubi u ukupnoj populaciji ukrajinaca.. kod nas je visoka koncentracija, ALI je mali broj stanovnika na ovom području. da banaliziram..pošto je antartik nenaseljen..kad bi tamo naselio 1 dinarac, koncentracija njegove haplogrupe bi bila 100%. Iz toga bi bilo pogrešno zaključiti da dinarci potječu sa antartika jer im je tamo najveća koncentracija haplogrupe (u ukupnoj populaciji).Regoč wrote:Koliko sam razumio članak, na Balkanu i u Ukrajini ostali su nezaleđeni prostori na koje se smjestilo stanovništvo koje je prethodno kontinuirano živjelo na čitavu tom teritoriju, a što bi objasnilo gensku sličnost. Nakon kraja ledenoga doba kreće ponovno naseljavanje dotad zaleđenih prostorah pa i ponovni dodiri genski sličnih (istovjetnih?) populacijah.frakcija wrote:ne osporavam..podaci su točni..al je zaključak romantičan i neutemeljen. čak i da jesu preci dinaraca živjeli tu iz nekog razloga su otišli u ukrajinu da bi se ponovo vratili prije 2000 god. (po novijim istraživanjima)Regoč wrote:Ti osporavaš cielo istraživanje? Ne misliš li da bi takvu pogrješku (nemogućnost usporedbe s toliko starim kostima ili nepostojanje toliko starih genah) već uočili drugi znanstvenici?
2016-03-09
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Similar topics
» srušena bolnica u alepu
» Srušena crkva na livadi Fate Orlović
» Slavni sportaš se hvali: Srušena zastava Hrvata u Varešu
» Srušena granica: Kipchoge prošao marathon ispod 2 sata
» Iranska revolucija 2.0
» Srušena crkva na livadi Fate Orlović
» Slavni sportaš se hvali: Srušena zastava Hrvata u Varešu
» Srušena granica: Kipchoge prošao marathon ispod 2 sata