Jugoslavija je poštivala radnička prava!
Page 5 of 13
Page 5 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Re: Jugoslavija je poštivala radnička prava!
kolerik wrote:provocator wrote:Mene su banirali i zbog mnogo bezazlenijh stvari... Nisam pristalica baniranja ali nemojte jedan drugom spominjati majku. Majke su svetinja.
Ako hoces da me baniraju, prijavi, imas ban listu.
Ja se svoje majke slabo sjecam, ali meni je moj narod, koji je izrucen Sori i slicnima njoj, svetinja.
Evo ja sam te prijavio kurvin sine hercegovanski.
Guest- Guest
Meni je večeras to u živo napravio jedan Torlak. Naravno okružen čoporom svojih suplemenika.provocator wrote:OK ali nemoj majku psovat nikome. Ja to ni najpijaniji nisam nikada nikome napravio. Majke poštujem. To su žene a za mene su žene svetinja.kolerik wrote:provocator wrote:Čemu psovanje majke?! Čemu?
Pa ako joj to ne prodre kroz te alkoholne isparine, onda ne znam sto hoce.
Ne dam na svoj narod, svoje i sebe.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ooooh,pa to je šjor Srze..ić.provocator wrote:Švedski stol za penzionere u samostalnoj Hrvatskoj!
2014-04-22
to je neka vrsta reciklaze,u anglosaksoniji isto imas ljude koji se okolo vojzikaju u trakovima i skupljaju sve sto je metalno
2014-04-14
Uglavnom se kod nas u kontejnerima skupljaju boce i limenke.Winter is coming wrote:to je neka vrsta reciklaze,u anglosaksoniji isto imas ljude koji se okolo vojzikaju u trakovima i skupljaju sve sto je metalno
Ljeti se ovdje na moru od toga može dobro zaraditi.
2014-04-22
ti si u pemziji boli te kukac,nego od cega bi covjek po tim balkanima mogao zivjeti?
2014-04-14
Zato sto u tim zemljama deru po novcaniku za kradju. Za javasluk i ostale balkanske "fazone" opomena pa noga u guzicu ekspresno.maggie13 wrote:Znaci da nisu ljudi postali lopovi u RH..nauceni su neodgovornosti i neodgovaranju mnogo ranije te to prenijeli na potomke.
Zanimljivo kako se prilagode brzo zivotu u zemljama s pravilima.
omni-
2014-04-12
marcellus wrote:Provo! 45 sati radiš, zaspiš, sjebeš se i dobiješ ti 15 godina robije a ne onaj tko ti je naredio! Pizda im materina izrabljivačka! Još onda radnika ni krivog ni dužnog pošalju u zatvor! Jebi im majku kapitalističku!
Kad bi ti bio normalan a ne psihopat kao što jesi i kad bi se novinarstvom bavio profesionalno a ne baviš se nego fušariš, onda bi prije svega trebao tražiti sve moguće dostupne i nedostupne informacije o toj nesreći ali ti nisi tražio ti si najobičniji psihopata chaos maker. Jer vidi vraga ja koji veze sa istraživačkim novinarstvom nemam našao sam u dvadesetak sekundi informaciju iz prve ruke:
citiram:
"Imam nekih podataka o nesreci na GK.
Nije se bas pazilo na ogranicenje u radnom vremenu-radilo se do iznemoglostisamo da je bilo placeno.Za Vinkovce su otisli po vlastitom trazenju, kao turu viska i tamo su pokupili jos jednu turu za Zagreb,ta se pokazala previse .Nije bilo prisile, trebali su hitno extra novci. (Znam i
zasto ali nek bude...)
Inace trebala je biti druga ekipa,moj stari kao pomocnik.Sad,jel je to stajalo glave toliko putnika ili je mog starog spasilo godina u zatvoru ,ispalo je kako je ispalo.
Premoren zaspati na dizelu koji fino vibrira,sa statickim budnikom(Kakav budnik ima 200 podserija, ako je u sjedalu naslonis dlan na koljeno i spavas,masina se njise i ruka sama radi?)
Vlak je poceo kociti tek nakon prekida zracnog voda,lokomotiva zbog tezine nije iskocila na skretnici i stala je taman na peronu.
Zbog spleta tracnica vagoni su bocno klizili ko po ledu,prozori su bili jednodjelni i kad su stakla pukla putnici su ispadali pod klizece vagone koji su ih doslovno samljeli u kašu,djelovi su prskali po zidu .Kad su u tome izmedju tracnica nasli neozlijedjeno dijete to je slomilo i one koji su se najbolje drzali.Vojska je odma bila tu jer je uzbunu dao oficir iz Branimirove.
Stari je bio na dvije rekonstrukcije,Vaga i Knezevic su bili svaki u jednom kupeu sa pratnjom.
Prvo su isli prema Podsusedu i normalno su vozili ne sjeca se nekih posebnih zahtjeva .Na drugoj voznji isli su na otvorenu prugu,morali su natjerati na nekih 105km i zakociti samo lokomotivskom kocnicom.Sve nade da kocnice nisu ispravne pale su kad su uspjeli ne samo usporiti nego i stati.A ispis je pokazao da su Knezevic i Varga od signala jos i ubrzali.
On potpuno razumije sto im se dogodilo,jer se dogodilo svima,nekad na sekundu, a nekad ti "fali" dobar komad pruge,nemoras ni zaspati mozak se iskopca i prekine nove informacije.
http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/109-velika-zeljeznicka-nesreca-u-zagrebu-na-gk-1974/page-2
Guest- Guest
jastreb wrote:Nisam znao za ovaj slučaj.
Moja vjera je sada poljuljana...
darth_vader-
2014-04-17
provocator wrote:
S vama kroz život!
a u jugi je ko čistio snijeg pred dućanom nego prodavačice? I ko bi trebao čistit snijeg pred dućanom? Zaposleni, po zakonu, ne?
Druga stvar što je ovaj iza seljak. A u jugi snijeg nije pred dućanima čistio niko, pa su kupci lomili noge.
kolerik wrote:Iz svega sto ste prilozili ispada da ni Jugoslavija ni Hrvatska ne drze prevec do radnickih i socijalnih prava.
Jedna je tu ispala malo licemjernija od druge i to je to.
jugoslavija je držala do neradničkih prava. Mogo si bit pijanac, pol godine na bolovanju, kasnit, ić na pauze, i nisu ti mogli dat otkaz, samo te premjestit negdje gdje ćeš radit manje štete
radnike se kažnjavalo jer su kvarili neradničku idilu
kaja_333 wrote:Pa je, poštivala je radnička prava, ovo je izuzetak. Istočna Njemačka jos vise. Ali nije poštivala građanska prava.
A ovi koji vire iz smeća prije nisu jer doduše nije bilo toliko nezaposlenih a mozda su i te mirovine bile bolje ali nisu imali ni bogznašto za naći u smeću .
A mislim da ih je i pola trknutih u glavu. Misle da ce naći nekakvo blago slučajno bačeno.
Radnička prava su bila jako relativna stvar u jugi. Kašnjenje plaće, neisplata, isplata u naturi i materijalu, isplata u bezvrijednom inflatornom novcu, itd.
jedino što se tolerirao nerad i opijanje na radnom mjestu
što se tiče kontejnera, kako rekoh, onda još nije bilo PET ambalaže
Doba poljoprivrednih radova pola drzave na bolovanju a poslije odmor od tezackog posla, na radnom mjestu naravno. Muhhaahhahahaaa
2014-04-14
ili ono kad bi poslali radnike na "prinudni neplaćeni godišnji odmor" koji je znao potrajat par godina
eh...kakvo ej to vrijeme bilo kad niej bilo mobitela..jedna televizija u selu..a pisma i poruke si slao golubima pismonosama..ili preko postara..koji ti je donio pemziju s tri dana zakasnjenja jer je u thomosu pregorila svjecica pa se cekalo da ej posalju iz zagreba...Sora wrote:A ti kupljeni glasaci hdzeja nas
ukopavaju vec 2 desetljeca .
Mladi drkaju po mobitelma i forumima na frigidne uticnice
A stari zive od slave u ratu.
BOgtejebo sve dok se medusobno ne pomlate
vuksadinare- Posts : 100336
2015-09-08
jastreb wrote:Nisam znao za ovaj slučaj.
Al da je baš svima promakao ovaj detalj...
darth_vader-
2014-04-17
Usne Stjepana Gnječa wrote:kolerik wrote:provocator wrote:Mene su banirali i zbog mnogo bezazlenijh stvari... Nisam pristalica baniranja ali nemojte jedan drugom spominjati majku. Majke su svetinja.
Ako hoces da me baniraju, prijavi, imas ban listu.
Ja se svoje majke slabo sjecam, ali meni je moj narod, koji je izrucen Sori i slicnima njoj, svetinja.
Evo ja sam te prijavio kurvin sine hercegovanski.
Ajme Gnjec silno si me uvrijedio i uzrujao...
Razocarao cak.
Guest- Guest
Skoncentriraj se na topic.Usne Stjepana Gnječa wrote:maggie13 wrote:Sve te navike nisu nastale preko noci.
Ali ih dobro skriva....
Guest- Guest
marcellus wrote:Pa svi znamo što Sora misli o Hrvatima, kakve veze ima. I što Stanojko misli, i neki drugi. Skuliraj.
Ne nista ne znate sto mislm o Hrvatima
Jer ne mislim nista o njima nego o politici
I o sto rece Zoki o carsiji koja se zahvaljujuci medijima rasirila prilicno
Dakle mislm o onom sto mogu vidjeti i citati tu na forumu
O Marcelku da je smece lazljivo i manipulativno kojem je obraz debel ko dzon i ne da se smesti jer je svjestan kako je lakse progurati laz nego istonu . Marcelko smece lazljivo kad pljune nekog , taj moze biti siguran da je bolji od njega
A sto mislim o hercegbosancima ?
A sta se ovaj pjeni taj neki kolerik ?
Ne ja , nego mnogi oko mene ..kazu da ste unistili Hrvatsku .
Hercegbosanci tj. Njihovi krpelji kpji
- uzmaju hrvatske mirovine
- koji glumataju vjernike kako bi lakse krali gdje stignu
- kpji su sudjelovali u laznom ratu sa srbima
- kpji su dobrim dijelm opljackali hrvatske tvornice u tranziciji
- kpji su izmjenili hrvatsku povijest i doveli nas na gubitnicku stranu
A da sumiram
hrvatska je taoc hercegbosanske politike
Ovisnost o povijesti je zasluga te bolesne ovisnosti hrvatske s bih RVATNAMA
TO SVE DOVELO JE HRVATE NA RUB OPSTANKA
A VI SE PJENITE
BOLI ME ONA
marcellus wrote:Provo! 45 sati radiš, zaspiš, sjebeš se i dobiješ ti 15 godina robije a ne onaj tko ti je naredio! Pizda im materina izrabljivačka! Još onda radnika ni krivog ni dužnog pošalju u zatvor! Jebi im majku kapitalističku!
Da je bilo banana u toj jebenoj jugi ne bi tvoje sinapse usljed nedostatka kalija bile danas out of order.
Guest- Guest
marcellus wrote:ili ono kad bi poslali radnike na "prinudni neplaćeni godišnji odmor" koji je znao potrajat par godina
Znas sta ?
Bljuje mi se od tvojih argumenata
Jel ti stvarno mislis da je forum vrtic za maloumnike
Ajd mrs u zahod
I operi ruke poslije
Nemoj srati po forumu vise :yuno:
Page 5 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Prava LGBT zajednica nisu ljudska prava, Afrika poručuje UN-u
» SDP: Prava žena, ljudska prava, multikulti
» '' Znanost KOJA JE PRAVA? MOŽETE LI VI PREPOZNATI KOJA SLIKA JE PRAVA? Umjetna inteligencija je stvorila lažnu stvarnost i imamo razloga za brigu''
» Radnička Fronta na aparatima..
» RADNIČKA FRONTA ZBIRNO
» SDP: Prava žena, ljudska prava, multikulti
» '' Znanost KOJA JE PRAVA? MOŽETE LI VI PREPOZNATI KOJA SLIKA JE PRAVA? Umjetna inteligencija je stvorila lažnu stvarnost i imamo razloga za brigu''
» Radnička Fronta na aparatima..
» RADNIČKA FRONTA ZBIRNO
Page 5 of 13