ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jugoslavija je poštivala radnička prava!

Page 6 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Jugoslavija je poštivala radnička prava! - Page 6 Empty Re: Jugoslavija je poštivala radnička prava!

Post by Sora Wed 31 Aug - 6:05

marcellus wrote:ili ono kad bi poslali radnike na "prinudni neplaćeni godišnji odmor" koji je znao potrajat par godina

Znas sta ?
Bljuje mi se od tvojih argumenata
Jel ti stvarno mislis da je forum vrtic za maloumnike
Ajd mrs u zahod
I operi ruke poslije
Nemoj srati po forumu vise :yuno:

Sora

2014-04-29

Back to top Go down

Jugoslavija je poštivala radnička prava! - Page 6 Empty Re: Jugoslavija je poštivala radnička prava!

Post by kaya Wed 31 Aug - 6:09

Usne Stjepana Gnječa wrote:
kaja_333 wrote:Pa je, poštivala je radnička prava, ovo je izuzetak. Istočna Njemačka jos vise. Ali nije poštivala građanska prava. 
A ovi koji vire iz smeća prije nisu jer doduše nije bilo toliko nezaposlenih a mozda su i te mirovine bile bolje ali nisu imali ni bogznašto za naći u smeću .
A mislim da ih je i pola trknutih u glavu. Misle da ce naći nekakvo blago slučajno bačeno.

Dabogda nemala ni za šibice. Eto to ja tebi iskreno želim dabogda ti se u životu desilo da moraš kopati po kontejnerima za smeće da bi preživjela. Pazi! to se može dogoditi jako lako.
A bas ti hvala na lijepim željama. Ipak ostajem pri svom da je pola trknutih jer vidim. Vozi se tip od 45 na biciklu i kopa po smeću, da je normalan otišao bi raditi bilo sto . A to mu se pretpostavljam neda da ga poslodavac ne bi iskorištavao . 
Ili pijanci . Osim toga mi imamo pučke kuhinje i Caritas za odjeću  . Nema potrebe za kopanje po smeću. Ali neki su shvatili to kao posao. 
Ja sam nedavno bacila iz garaže neke stvari od metala koje su zahrđale i nakon par minuta kada sam dosla dosla baciti drugu vreću vec su naravno noge od lika s biciklom virile iz kante , nakon cega izlazi on sa zahrdalim nožem koji je iskopao između drugih stvari. I jos me lijepo pita sto ima u drugoj vreći. 
Pa sad mi reci da traže hranu?!
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Sora Wed 31 Aug - 6:09

Eva wrote:
marcellus wrote:Provo! 45 sati radiš, zaspiš, sjebeš se i dobiješ ti 15 godina robije a ne onaj tko ti je naredio! Pizda im materina izrabljivačka! Još onda radnika ni krivog ni dužnog pošalju u zatvor! Jebi im majku kapitalističku!

Da je bilo banana u toj jebenoj jugi ne bi tvoje sinapse usljed nedostatka kalija bile danas out of order.

Ma pusti
Covjek misli da se GOEBELS U NJEMU REINKARNIRAO

ajmo marcelko ..vrapce ti nije daleko i imaju dobre psihice
Lijece i SKRIBOMANIJU. I MANIJU PROGANJANJA. I SUMANUTE IDEJE

2014-04-29

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 31 Aug - 6:11

ljudi moji bilo ej i loseg i dobrog kao svagdje..bilo ej onih koji su profitirali i onih koji nisu....ne bi tito izmislio one dvije...'ne drzi se zakona ko pijan plota'..ili..'snađi se druže'....ko ej kriv mom tetku i tetki sto nisu drpali ko vecina drugih u tvornici...građevinski materijal ili se slizavali sa sefovima i poslovođama da im zazmire sto iznose nelegalno van tvornickog kruga..jebiga niko ih nije tjerao...da poslusaju ono 'snađi se druze'..i ne 'dr'z se zakona ko pijan plota'
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest Wed 31 Aug - 6:13

Zato je danas super. Nikad nam nije bilo bolje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 31 Aug - 6:16

..i u ono vrijeme je bilo laktarenja prema direktorima,sefovima,partijcima i nosenja pokloncica..i kuverti..da te ubace preko reda za stan..ohoho bilo ej toga itekako..moglo se to lijepo vidjeti u starim yu serijama poput 'vruc vetar'..ili..'pogon'..pa i gruntovcani...no tko bi ljudima zamjerio svako se bori za bolji zivot na nacin kako si sam odredi....obicno se smatralo bedacima onim koji su samo htjeli posteno raditi i zarađivati..pa nisu imali vikendice,kuce ili stancine..i nisu se gurali 'preko reda'...odnosno iznosili drp stvari iz kruga tvornice pokazujuci lazne papire portiru sa potpisom direktora ili sefa....kojem su prije toga uturili da se jelte nađe..koverticu u pađo...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sora Wed 31 Aug - 6:17

vuksadinare wrote:ljudi moji bilo ej i loseg i dobrog kao svagdje..bilo ej onih koji su profitirali i onih koji nisu....ne bi tito izmislio one dvije...'ne drzi se zakona ko pijan plota'..ili..'snađi se druže'....ko ej kriv mom tetku i tetki sto nisu drpali ko vecina drugih u tvornici...građevinski materijal ili se slizavali sa sefovima i poslovođama da im zazmire sto iznose nelegalno van tvornickog kruga..jebiga niko ih nije tjerao...da poslusaju ono 'snađi se druze'..i ne 'dr'z se zakona ko pijan plota'

Ma kaj god
HRVATSKO PRAVOSUDE NE FUNKCIONIRA UOPCE , bezakonje je prakticki i ne moze se usporediti s TITINIM DA SE NE TREBA DRZATI ZAKONA KO PIJAN PLOTA
TO SU DVIJE RAZLICITE VELICINE.
A o kradi
Pa niste normalni usporediti to nesto gradevinskog materijala sa STOTINU MILIJARDI OPLJACKSNIH IZ HRVATSKE TIJEKOM TRANZICIJE OD STRANE HDZ OVIH LOPINA
IMAS LI TI VUCE UOPCE NEKU misaonu analizu za primjeniti u oba skucaja
.
Recimo poredbu ?
Nego tu floskulu da je bilo i loseg i dobrog

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest Wed 31 Aug - 6:18

Pa jasno, kak je HDZ skupil članstvo nego od takvih.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 31 Aug - 6:19

Sora wrote:
vuksadinare wrote:ljudi moji bilo ej i loseg i dobrog kao svagdje..bilo ej onih koji su profitirali i onih koji nisu....ne bi tito izmislio one dvije...'ne drzi se zakona ko pijan plota'..ili..'snađi se druže'....ko ej kriv mom tetku i tetki sto nisu drpali ko vecina drugih u tvornici...građevinski materijal ili se slizavali sa sefovima i poslovođama da im zazmire sto iznose nelegalno van tvornickog kruga..jebiga niko ih nije tjerao...da poslusaju ono 'snađi se druze'..i ne 'dr'z se zakona ko pijan plota'

Ma kaj god
HRVATSKO PRAVOSUDE NE FUNKCIONIRA UOPCE , bezakonje je prakticki i ne moze se usporediti s TITINIM DA SE NE TREBA DRZATI ZAKONA KO PIJAN PLOTA
A o kradi
Pa niste normalni usporediti to nesto gradevinskog materijala sa STOTINU MILIJARDI OPLJACKSNIH IZ HRVATSKE TIJEKOM TRANZICIJE OD STRANE HDZ OVIH LOPINA
.
Recimo poredbu ?
krađa je krađa...ukrao ciglu ili milijun...danas cigla..sutra lova..tako to ide..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest Wed 31 Aug - 6:19

A najjače je kaj protiv Juge sere lik čiji starci su za vrijeme tvrdokornog komunizma imali gajbu na Trgu Republike. Ono za krepat od smeha, kak veli Provocator.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora Wed 31 Aug - 6:20

vuksadinare wrote:
Sora wrote:

Ma kaj god
A o kradi
.
Recimo poredbu ?
krađa je krađa...ukrao ciglu ili milijun...danas cigla..sutra lova..tako to ide..

Onda kreni od Adama i eve

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora Wed 31 Aug - 6:21

Sora wrote:
marcellus wrote:Pa svi znamo što Sora misli o Hrvatima, kakve veze ima. I što Stanojko misli, i neki drugi. Skuliraj.

Ne nista ne znate sto mislm o Hrvatima
Jer ne mislim nista o njima nego o politici
I o sto rece Zoki o carsiji koja se zahvaljujuci medijima rasirila prilicno
Dakle mislm o onom sto mogu vidjeti i citati tu na forumu
O Marcelku da je smece lazljivo i manipulativno kojem je obraz debel ko dzon i ne da se smesti jer je svjestan kako je lakse progurati laz nego istonu . Marcelko smece lazljivo kad pljune nekog , taj moze biti siguran da je bolji od njega
A sto mislim o hercegbosancima ?
A sta se ovaj pjeni taj neki kolerik ?
 Ne ja , nego mnogi oko mene ..kazu da ste unistili Hrvatsku .
  Hercegbosanci tj. Njihovi krpelji kpji
 - uzmaju hrvatske mirovine
- koji glumataju vjernike kako bi lakse krali gdje stignu
- kpji su sudjelovali u laznom ratu sa srbima
- kpji su dobrim dijelm opljackali hrvatske tvornice u tranziciji
- kpji su izmjenili hrvatsku povijest i doveli nas na gubitnicku stranu

A da sumiram
hrvatska je taoc hercegbosanske politike
Ovisnost o povijesti je zasluga te bolesne ovisnosti hrvatske s bih RVATNAMA
TO SVE DOVELO JE HRVATE NA RUB OPSTANKA
A VI  SE PJENITE
BOLI ME ONA :omg

Hercegbosanci unistili hrvate jos krace

2014-04-29

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 31 Aug - 6:21

......ja ne krivim te ljude..koji su se 'snasli'..jbg...ne mo's biti jeben i posten....
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 31 Aug - 6:23

Sora wrote:
Sora wrote:
marcellus wrote:Pa svi znamo što Sora misli o Hrvatima, kakve veze ima. I što Stanojko misli, i neki drugi. Skuliraj.

Ne nista ne znate sto mislm o Hrvatima
Jer ne mislim nista o njima nego o politici
I o sto rece Zoki o carsiji koja se zahvaljujuci medijima rasirila prilicno
Dakle mislm o onom sto mogu vidjeti i citati tu na forumu
O Marcelku da je smece lazljivo i manipulativno kojem je obraz debel ko dzon i ne da se smesti jer je svjestan kako je lakse progurati laz nego istonu . Marcelko smece lazljivo kad pljune nekog , taj moze biti siguran da je bolji od njega
A sto mislim o hercegbosancima ?
A sta se ovaj pjeni taj neki kolerik ?
 Ne ja , nego mnogi oko mene ..kazu da ste unistili Hrvatsku .
  Hercegbosanci tj. Njihovi krpelji kpji
 - uzmaju hrvatske mirovine
- koji glumataju vjernike kako bi lakse krali gdje stignu
- kpji su sudjelovali u laznom ratu sa srbima
- kpji su dobrim dijelm opljackali hrvatske tvornice u tranziciji
- kpji su izmjenili hrvatsku povijest i doveli nas na gubitnicku stranu

A da sumiram
hrvatska je taoc hercegbosanske politike
Ovisnost o povijesti je zasluga te bolesne ovisnosti hrvatske s bih RVATNAMA
TO SVE DOVELO JE HRVATE NA RUB OPSTANKA
A VI  SE PJENITE
BOLI ME ONA :omg

Hercegbosanci unistili hrvate jos krace
ajd ne boj biti toliko zabrinuta za hrvate....cedo vec ostri noz da ti rodbini stavi opet pod grlo....
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by kaya Wed 31 Aug - 6:27

marcellus wrote:
kaja_333 wrote:Pa je, poštivala je radnička prava, ovo je izuzetak. Istočna Njemačka jos vise. Ali nije poštivala građanska prava. 
A ovi koji vire iz smeća prije nisu jer doduše nije bilo toliko nezaposlenih a mozda su i te mirovine bile bolje ali nisu imali ni bogznašto za naći u smeću .
A mislim da ih je i pola trknutih u glavu. Misle da ce naći nekakvo blago slučajno bačeno.

Radnička prava su bila jako relativna stvar u jugi. Kašnjenje plaće, neisplata, isplata u naturi i materijalu, isplata u bezvrijednom inflatornom novcu, itd.

jedino što se tolerirao nerad i opijanje na radnom mjestu

što se tiče kontejnera, kako rekoh, onda još nije bilo PET ambalaže
Radnička prava bila su zaštićena kako god. Place su bile jadne ali 99% sigurne, nitko nije mogao ne isplatiti placu , otkaz je bio jako otežan i zaista ga nisi mogao dobiti zbog krade šnite pršuta , alkoholičari , narkomani slani su na liječenje, ni oni nisu mogli dobiti otkaz, placu nitko nije mogao uzeti kao danas ovrhom direktno kod poslodavca, to je bilo od radnika a tko ima potraživanja prema njemu mogao je jedino za sud, uveli su masu toga, zabrana maloljetničkog rada, skraćeno vrijeme za trudnice  i stavili ta prava u ustavnu kategoriju. 
Ovo tu je izuzetak , moguće da nije imao zamjenu ili je sam tražio liniju. Radno vrijeme nije sigurno bilo 45 sati jer je " morao". 
Doduše i danas nije radno vrijeme 45 sati . Danas nemaju takvu zaštitu doduše i vrlo jednostavno možes dati nekome otkaz . Mada su i radnici nikakvi, sve im je izrabljivanje  pa tako čitamo svaki dan tužne price kako joj je nesretnoj grozno jer peče biftek ljeti  na 40 stupnjeva u restoranu  koji joj se gadi,  za izrabljivača. I prije ga je pekla a niju  ju drug osobno Tito hladio lepezom. Ili kako ne mogu prodavati koktele na plazi jer je vruće za 200 kuna dnevno ili moraju očistiti snijeg a zima je ili neće voziti autobus jer je 6000 kn malo . Pa odu vani gdje rade ko crvi i vesele se i pišu kako divno jer im je gazda za rođendan kupio smoki.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by kaya Wed 31 Aug - 6:29

Eva wrote:A najjače je kaj protiv Juge sere lik čiji starci su za vrijeme tvrdokornog komunizma imali gajbu na Trgu Republike. Ono za krepat od smeha, kak veli Provocator.
Pa mozda su ga imali i prije kao i moji  . Gdje si ti imala stan kao izgenocidisana  Židovka?
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest Wed 31 Aug - 6:29

Zna to sve Marelo, pa njegovi starci su bili elita koja je stanovala na Trgu Republike. On kao i Crveni ima issue s tatekom. Crveni jer mu je stari čedo, a Marčelo jer mu stari notorni komunjarski kulak.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 31 Aug - 6:30

kaja_333 wrote:
Eva wrote:A najjače je kaj protiv Juge sere lik čiji starci su za vrijeme tvrdokornog komunizma imali gajbu na Trgu Republike. Ono za krepat od smeha, kak veli Provocator.
Pa mozda su ga imali i prije kao i moji  . Gdje si ti imala stan kao izgenocidisana  Židovka?

Nigdi, uzel drug Šibl.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 31 Aug - 6:31

Eva wrote:
kaja_333 wrote:

Nigdi, uzel drug Šibl.

VIdi se tko je bil podoban u doba komunizma. lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya Wed 31 Aug - 6:36

Uostalom poznat je meni radnički mentalni sklop u Hrvatskoj. Poslovi koji su teški i prije su bili teški. Uvijek je vruće raditi u kuhinji ljeti ili konobariti ili voziti autobus koji prije nije imao ni klimu. Ali njih jebe sto je netko vlasnik a oni radnici. Oni nisu svjesni problema koje on ima kao vlasnik a zaradu bi djelu pola pola s tim da troškove plati vlasnik. Vani to lakše progutaju jer je kao stranac.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by kaya Wed 31 Aug - 6:36

kaja_333 wrote:Uostalom poznat je meni radnički mentalni sklop u Hrvatskoj. Poslovi koji su teški i prije su bili teški. Uvijek je vruće raditi u kuhinji ljeti ili konobariti ili voziti autobus koji prije nije imao ni klimu. Ali njih jebe sto je netko vlasnik a oni radnici. Oni nisu svjesni problema koje on ima kao vlasnik a zaradu bi djelili  pola pola s tim da troškove plati vlasnik. Vani to lakše progutaju jer je kao stranac.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

Back to top

- Similar topics