ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jugoslavija je poštivala radnička prava!

Page 11 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next

Go down

Jugoslavija je poštivala radnička prava! - Page 11 Empty Re: Jugoslavija je poštivala radnička prava!

Post by Guest 31/8/2016, 11:32

bogomdani wrote:
tre911 wrote:
Eva wrote:
tre911 wrote:
Eva wrote:Kak se mogel stan zaradit u Jugi kad je bila tamnica za Hrvate?!????
Kako god i baš me briga no ovdje sereš i prosipaš žuć prema marcu samo zato što te nabije nogom kad se sjeti i zato što ti se ne sviđa što i kako piše. Okani se prosipanja žući i dođi sebi dok imaš kome.

Mene je briga jer volim logične zadatke. Nelogično je da su zaradili stan a Juga je bila tako trula i još su Hrvate tamničili. Ne štima rima.
Ti i logika??? nemoj me jebati, strašno No
ebi ga Tree..Efa ti do balcaka gurnula,a ti se sve nemotjnije otimaš...Effa je vrlo logicna cura,postavlja prava pitanja... ;)
Joj svetac ajde malo oladi, što se svima krpaš  u pokušaju konverzacije, reci direktno što te muči i zdravo.

Guest
Guest

Back to top Go down

Jugoslavija je poštivala radnička prava! - Page 11 Empty Re: Jugoslavija je poštivala radnička prava!

Post by marcellus 31/8/2016, 12:02

Eva wrote:
marcellus wrote:
Eva wrote:Kak se mogel stan zaradit u Jugi kad je bila tamnica za Hrvate?!????

lepo tak da si stan koji si imal od austro ugarske u Zagrebu i još jedan mali zamijeniš za jedan veliki u centru + digneš kredu za uredit ga

A kak vam komunisit nisu oduzeli imovinu jer Hrvate se proganjalo i sve im se otimalo? I tko je daval kredite u Jugi kad je sve bilo loše i bezveze?

pa zakaj bi nama oduzeli mi nismo bili židovi

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 12:05

Pa nisu jebali sam Židove, Juga je i Hrvate mlatila.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 12:44

kolerik wrote:Bilo kako bilo, koliko stignem pratiti, u cijelom svijetu je erozija radnickih prava, dok prava ''posebnih skupina'' rastu...a rade svi ili barem to zele, a pederi ne mogu biti svi.

To nije ni mimoislo Hrvatsku, azijske zemlje su spustile ljestvicu, pa 'os-'nes Banglades, kako glasi veleumna izreka jedne gospodje :)

Sto se tice kontenjera, pa to je posast, ali sasvim sigurno tim ljudima niti je dobro u zivotu niti se oni sa time dobro nose. Ne bih generalizirao, svatko tu ima neku svoju pricu, ali hranu ne traze, vise ih zanimaju sirovine koje mogu prodati kasnije.

To je mozda utjesno, jer nemamo primarnu selekciju otpada niti njime znamo gospodariti, ali sa druge strane da nema toga, ti ljudi bi nasli nesto drugo, vjerojatno bi prosili i slicno.

Nekim ljudima zivot naprosto nije dobro sjeo.

Jako si pametan majketi, jedna od najčešće korištenih logičkih obmana koje vi rvatne koristite je da lokalni problem podignete na globalni nivo pa tako lokalni problem više ne izgleda problem nego way of life.

Jebemti mater usput.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 31/8/2016, 12:47

marcellus wrote:
kolerik wrote:
Velim, krivo poimanje sto je to kapitalizam i kako funkcionira. Nije onda cudo da nam je kako nam je, u cjelini, kao ekonomiji. Na svim razinama je ''snalazenje'', a na kraju svi nastradaju jer nitko ne igra po pravilima trzista i kapitalistickoj logici.

socijalizam je osamdesetih, kad su shvatili da ne mogu stanovništvu osigurati ni minimum standarda i pravne zaštite, kamoli srediti gruntovnicu ili bilo koju instituciju sistema, a sve su bile korumpirane do dna, proklamirao filozofiju "snađi se druže" kao ventil socijalnog nezadovoljstva.

Ta filozofija još živi.

Socijalizam osamdesetih je. Gradanima sfrj omogucavao RASKOSAN ZIVOT.
Zbog inflacije je kredit za izgradnju kuce pao na vrijednost kutije sibica.
Tecajni omjeri su bili vrlo povoljni za sverc devizama.
No obicni ljudi mogli su doci do deviza i tako da bi ih kupili izravno u npr. Cehoslovackpj.
Dinar je bio kao konvertibilna valuta u mjenjacnjicama visoko kotirao. Ili bi se kupovalo devize na ulici.
Uglavnom smo u zemljama istocnog bloka BILI BOSSOVI. KLANJALI SU NAM SE DO ZEMLJE.
ZA JEDNE TRAPERICE KUPOVALI SMO SREBRNINU, BUNDE I POLUDRAGO KAMENJE.
Socijalizam je osamdesetih potpuno raspustio stegu u bilo cemu.
Meditim nacionalisti su vec pripremali teren za raspad juge.
NO VEC 25 godina zivimo od prodaje SOCIJALSTICKOG BLAGA .
A nista novo nismo privredili. ceste su u dugovima.
I sve vise tog je tude vlasnistvo.
U Hotelima je dobrodoslica na njemackom pracena rijecima OSJECAJTE SE KOD KUCE. :tss

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 31/8/2016, 12:48

Eva wrote:Pa nisu jebali sam Židove, Juga je i Hrvate mlatila.

Kurcem u celo :aw

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 12:50

Sora wrote:
Eva wrote:Pa nisu jebali sam Židove, Juga je i Hrvate mlatila.

Kurcem u celo :aw

A Marčela su izgladnjivali nestašicom banana. Posljedica vidimo danas kakve su kad majmun u formativnoj dobi ne papa banane.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sora 31/8/2016, 12:54

Ne kuzim taj problem s nedostatkom banana .
Ako nesto nema onda ti ne fali ako ne znas za to.
Ja npr. Ne jedem krinja inu juhu iako mislim da bi bila fina .
Nema je i koji pm praviti problem oko tog.
To moze samo idiot marcelovog ranga .
Drugo.
Nabijem Konzum i njegovo voce .
Vec mi dosta jesti TRULEZ KONZUMOVU.
PIZDAMUMATERINA VRATILA SAM DINJU JER JE BILA KO REPA.
JUCER UZMEM 3 breskve po 7 kuna reko da vidim koji vrag im fali .
Kad nisu 14 kuna.
I razrezem kad smece inutra trulo.
Na ijem todorica i voce u Konzumu . Nek si to da hdz glasacima .
Govno pasje .

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 31/8/2016, 12:56

U jugoslaviji nije bilo banana
Ali nije bilo TRULOG UVOZNOG SMECA SVAKI DAN .
TRULE BRESKE , LUBENICE, DINJE .
FUUUUUJ zagorci mi zivot konzumovo smece

2014-04-29

Back to top Go down

Post by marcellus 31/8/2016, 15:32

Sora wrote:U jugoslaviji nije bilo banana
Ali nije bilo TRULOG UVOZNOG SMECA  SVAKI DAN .

ne, trulo smeće u jugi je uglavnom bilo domaće. Ja sam najviše volio onu zenelu salamu. Izvorno je bila obojena umjetnim bojilom u crvenu ali bi redukcije struje zahvatile i frižidere u dućanu pa bi pozelenila.

inače voće i povrće u konzumu slabo kupujem jer je uglavnom domaće

Last edited by marcellus on 31/8/2016, 15:39; edited 1 time in total

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 31/8/2016, 15:33

nekidan pitam u dućanu, zašto vam je ovaj svinjski but po 40 kuna a ovaj drugi po 24

veli ovaj po 40 je domaći a ovaj po 24 je njemački, takve su tamo cijene

a jel ima razlike u kvaliteti pitam

veli ima švapski je bolji

reko daj mi švapski

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 31/8/2016, 15:34

ovi naši prasad hrane svakakvim svinjarijama

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 15:36

Tvoje djetinjstvo je tužnije od Twistovog, Evo mi zasuzile oči.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by v_vlado 31/8/2016, 16:41

Šta je to jugoslavija??????
v_vlado
v_vlado

2015-07-28

Back to top Go down

Post by Sora 31/8/2016, 17:17

v_vlado wrote:Šta je to jugoslavija??????
To je marcelkova nocna mora
Ludak bio i osto

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 31/8/2016, 17:20

marcellus wrote:
Sora wrote:U jugoslaviji nije bilo banana
Ali nije bilo TRULOG UVOZNOG SMECA  SVAKI DAN .

ne, trulo smeće u jugi je uglavnom bilo domaće. Ja sam najviše volio onu zenelu salamu. Izvorno je bila obojena umjetnim bojilom u crvenu ali bi redukcije struje zahvatile i frižidere u dućanu pa bi pozelenila.

inače voće i povrće u konzumu slabo kupujem jer je uglavnom domaće

Naravno da je u JUGI BILO,SVE DOMACE
SAD NI NE MOZE BITI POSTO JE POLJOPRIVREDA KREPALA
A TO STO SI JEO ZELENE SALAME..
IMAS CUDAN UKUS .
bilo je super salama . :usisava

2014-04-29

Back to top Go down

Post by marcellus 31/8/2016, 17:27

sve je bilo domaće jer nije bilo uvoza pa smo išli u trst i grac...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by crvenkasti 31/8/2016, 17:29

marcellus wrote:sve je bilo domaće jer nije bilo uvoza pa smo išli u trst i grac...

Što ja najgore, bilo toga i iz Srbije. A moraš jest.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 17:29

marcellus wrote:sve je bilo domaće jer nije bilo uvoza pa smo išli u trst i grac...

To su išli sam buržuji. Radnička klasa se oblačila po nami.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 17:55

Eva wrote: Tvoje djetinjstvo je tužnije od Twistovog, Evo mi zasuzile oči.
lol! Tamnica naroda..secam se mojih skolskih drugova koji su dolazili u skolu direktno iz tamnice..pisu jadni zadacnice a lisice im oko ruku zveckaju..nikad vise!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 17:58

E da, jesi ti bio u Norveskoj ikada? Ja siromasnije ponude nisam vidio nikada u zivotu sto se tice izbora artikala a znas zasto? Jer stite domace! Ogromna trgovina sa dve (2) vrste ribe u konzervi ili dve vrste cokolade i sl
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next

Back to top

- Similar topics