ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jugoslavija je poštivala radnička prava!

Page 7 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Jugoslavija je poštivala radnička prava! - Page 7 Empty Re: Jugoslavija je poštivala radnička prava!

Post by kaya 31/8/2016, 08:36

kaja_333 wrote:Uostalom poznat je meni radnički mentalni sklop u Hrvatskoj. Poslovi koji su teški i prije su bili teški. Uvijek je vruće raditi u kuhinji ljeti ili konobariti ili voziti autobus koji prije nije imao ni klimu. Ali njih jebe sto je netko vlasnik a oni radnici. Oni nisu svjesni problema koje on ima kao vlasnik a zaradu bi djelili  pola pola s tim da troškove plati vlasnik. Vani to lakše progutaju jer je kao stranac.

kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Jugoslavija je poštivala radnička prava! - Page 7 Empty Re: Jugoslavija je poštivala radnička prava!

Post by kaya 31/8/2016, 08:38

Eva wrote:
kaja_333 wrote:
Eva wrote:A najjače je kaj protiv Juge sere lik čiji starci su za vrijeme tvrdokornog komunizma imali gajbu na Trgu Republike. Ono za krepat od smeha, kak veli Provocator.
Pa mozda su ga imali i prije kao i moji  . Gdje si ti imala stan kao izgenocidisana  Židovka?

Nigdi, uzel drug Šibl.
Je, pa sta su na cesti ostali. Ako su imali samo stan nije im uzeo .
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by vuksadinare 31/8/2016, 08:38

kaja_333 wrote:Uostalom poznat je meni radnički mentalni sklop u Hrvatskoj. Poslovi koji su teški i prije su bili teški. Uvijek je vruće raditi u kuhinji ljeti ili konobariti ili voziti autobus koji prije nije imao ni klimu. Ali njih jebe sto je netko vlasnik a oni radnici. Oni nisu svjesni problema koje on ima kao vlasnik a zaradu bi djelu pola pola s tim da troškove plati vlasnik. Vani to lakše progutaju jer je kao stranac.
to je to...'ne bu meni nigdar niko zapovedal a najmanje sused'
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 08:38

Bilo kako bilo, koliko stignem pratiti, u cijelom svijetu je erozija radnickih prava, dok prava ''posebnih skupina'' rastu...a rade svi ili barem to zele, a pederi ne mogu biti svi.

To nije ni mimoislo Hrvatsku, azijske zemlje su spustile ljestvicu, pa 'os-'nes Banglades, kako glasi veleumna izreka jedne gospodje :)

Sto se tice kontenjera, pa to je posast, ali sasvim sigurno tim ljudima niti je dobro u zivotu niti se oni sa time dobro nose. Ne bih generalizirao, svatko tu ima neku svoju pricu, ali hranu ne traze, vise ih zanimaju sirovine koje mogu prodati kasnije.

To je mozda utjesno, jer nemamo primarnu selekciju otpada niti njime znamo gospodariti, ali sa druge strane da nema toga, ti ljudi bi nasli nesto drugo, vjerojatno bi prosili i slicno.

Nekim ljudima zivot naprosto nije dobro sjeo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 31/8/2016, 08:39

..svi na jedan kotao..i glup i pametan..i lopov i posten...pa kom obojci kom opanci...ili tko se 'vise snasao'...a nije glumio aliju sirotanovica
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by kaya 31/8/2016, 08:39

vuksadinare wrote:
kaja_333 wrote:Uostalom poznat je meni radnički mentalni sklop u Hrvatskoj. Poslovi koji su teški i prije su bili teški. Uvijek je vruće raditi u kuhinji ljeti ili konobariti ili voziti autobus koji prije nije imao ni klimu. Ali njih jebe sto je netko vlasnik a oni radnici. Oni nisu svjesni problema koje on ima kao vlasnik a zaradu bi djelu pola pola s tim da troškove plati vlasnik. Vani to lakše progutaju jer je kao stranac.
Pa znam, proucila sam im mentalni sklop iz jedne i druge perspektive.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 08:41

Eva wrote:
kaja_333 wrote:
Eva wrote:A najjače je kaj protiv Juge sere lik čiji starci su za vrijeme tvrdokornog komunizma imali gajbu na Trgu Republike. Ono za krepat od smeha, kak veli Provocator.
Pa mozda su ga imali i prije kao i moji  . Gdje si ti imala stan kao izgenocidisana  Židovka?

Nigdi, uzel drug Šibl.

Divno, fenomenalna drzava.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 08:41

kaja_333 wrote:
Eva wrote:
kaja_333 wrote:

Nigdi, uzel drug Šibl.

Pa u stan je baki udovici s dvoje djece uselio partizanski mladi bračni par, pa kad se pobunila prijetil joj da bi drugarcia mogla ostati i bez glave a ne samo dijela stana.
Viš Marčelovima se nitko ni uselil u stan a nit su im ga oduzeli, nego su se drugovi lijepo bahatali po Trgu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 31/8/2016, 08:42

kaja_333 wrote:
vuksadinare wrote:
Pa znam, proucila sam im mentalni sklop iz jedne i druge perspektive.
...ili ono..'druze direktore nije u redu da susjed ima vecu kucu od mene,nije u duhu socijalizma'..pa kako druze on ima vecu kucu od tebe....'pa druze direktore on vam radi u njemackoj sigurno neki koji nije u duhu tekovina revolucije,kapitalist'...e druze nece moci tako..ne moze on vise imat od tebe...uzmi građevinskog materijala koliko oces...ja ti pisem priznanicu pokazi na porti...nece tamo neki kapitalist imat vecu kucu od tebe
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 31/8/2016, 08:44

hvala druze direktore..poslat cu vam po sinu citavog odojka i 500 maraka
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 08:46

vuksadinare wrote:..svi na jedan kotao..i glup i pametan..i lopov i posten...pa kom obojci kom opanci...ili tko se 'vise snasao'...a nije glumio aliju sirotanovica

Ja sam 100% za. Mene ne smeta smanjenje prava ako ona rezu granu na kojoj svi sjedimo, dizu cijenu rada (ali sumnjam, puno je vise dizu porezi i doprinosi).

Ali nepravda, to da netko, koliko god vrijedan bio, koliko god pametan bio ne moze bogznasto napraviti, dok drugi metnu iskaznicu na celo i padaju im milijuni u dzep, to nije kapitalizam. To je antiteza kapitalizmu, balkansko poimanje istog.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 08:47

A kaj ti očekuješ od vladavine HDZ-a di je 50% članstva notornih komunjara?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 31/8/2016, 08:48

kolerik wrote:
vuksadinare wrote:..svi na jedan kotao..i glup i pametan..i lopov i posten...pa kom obojci kom opanci...ili tko se 'vise snasao'...a nije glumio aliju sirotanovica

Ja sam 100% za. Mene ne smeta smanjenje prava ako ona rezu granu na kojoj svi sjedimo, dizu cijenu rada (ali sumnjam, puno je vise dizu porezi i doprinosi).

Ali nepravda, to da netko, koliko god vrijedan bio, koliko god pametan bio ne moze bogznasto napraviti, dok drugi metnu iskaznicu na celo i padaju im milijuni u dzep, to nije kapitalizam. To je antiteza kapitalizmu, balkansko poimanje istog.
..tko brani pametnom da stavi iskaznicu na celo..jos ce vise profitirat...jbg snađi se druze kad si vec ili se smatras pametnim
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 08:48

Uostalom partizanski general je zbetoniral temelje države, to nemre valjat nikak. Stoka sintog zuba i dalje mora past travu jedino sad smiju i blejat, eto to je promijena.

Last edited by Eva on 31/8/2016, 08:49; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 31/8/2016, 08:48

kolerik wrote:

Sto se tice kontenjera, pa to je posast, ali sasvim sigurno tim ljudima niti je dobro u zivotu niti se oni sa time dobro nose. Ne bih generalizirao, svatko tu ima neku svoju pricu, ali hranu ne traze, vise ih zanimaju sirovine koje mogu prodati kasnije.

To je ono sto smo prije gledali vani . Posao im je na bicikl i tražiti po smeću nešto. Oni čekaju u zasjedi jebate da netko baci nešto .
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by vuksadinare 31/8/2016, 08:50

..a ionako to vise nece dugo trajati..veliki ratovi su na pragu....ko je uzivao uzivao je..onaj koji nije nikad uzivao nema sto izgubit osim vlastitog zivota
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by kaya 31/8/2016, 08:52

vuksadinare wrote:hvala druze direktore..poslat cu vam po sinu citavog odojka i 500 maraka
Ma da. Pazi on bi place kao u Njemačkoj , ali ne zanima ih sto klima nije kao u Njemačkoj ili davanja . Ne zanima ih sto je tu porez i prirez i davanja i PDV i dobit 800%. 
Jer on vozi bus 8 znas , to je teško a moze biti doma a tamo neki Marko Markic je vlasnik 8 autobusa , doduše u leasingu al jebe se vozaču za to. On vozi i treba dobit pola. To ti je razmišljanje.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 31/8/2016, 08:53

kaja_333 wrote:
kolerik wrote:

To je ono sto smo prije gledali vani . Posao im je na bicikl i tražiti po smeću nešto. Oni čekaju u zasjedi jebate da netko baci nešto .

A ono, meni to malo vuce na

Jugoslavija je poštivala radnička prava! - Page 7 6dacc8fc37b7892f417b15644e53c37c
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 31/8/2016, 08:55

Eva wrote:
kaja_333 wrote:
Eva wrote:
kaja_333 wrote:

Nigdi, uzel drug Šibl.

Pa u stan je baki udovici s dvoje djece uselio partizanski mladi bračni par, pa kad se pobunila prijetil joj da bi drugarcia mogla ostati i bez glave a ne samo dijela stana.
Viš Marčelovima se nitko ni uselil u stan a nit su im ga oduzeli, nego su se drugovi lijepo bahatali po Trgu.
A pa ovisi koliki je bio stan. Ako su bili veliki jesu, useljavali su drugove i Drugarice a sto je isto katastrofa. Mojima nisu jer ih je bilo 5 na sto kvadrata , malo vise.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by vuksadinare 31/8/2016, 08:55

kaja_333 wrote:
vuksadinare wrote:hvala druze direktore..poslat cu vam po sinu citavog odojka i 500 maraka
Ma da. Pazi on bi place kao u Njemačkoj , ali ne zanima ih sto klima nije kao u Njemačkoj ili davanja . Ne zanima ih sto je tu porez i prirez i davanja i PDV i dobit 800%. 
Jer on vozi bus 8 znas , to je teško a moze biti doma a tamo neki Marko Markic je vlasnik 8 autobusa , doduše u leasingu al jebe se vozaču za to. On vozi i treba dobit pola. To ti je razmišljanje.
....pusti...znam aj takve..nije njima toliko da budu vlasnici jer tu jos vise treba delat....i msilit kak zaradit place za druge..nego on ili oni bi ovaku...radio bi ali da je pol godine po bolovanjima,slobodnim danima a dobru placu..i uzgred da ga nitko en zajebava...plus..da u toku radnog vremena ima bar dva sata slobodnog veremena da skokne na plac ili u birtiju
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by kaya 31/8/2016, 08:55

kolerik wrote:
kaja_333 wrote:
kolerik wrote:

A ono, meni to malo vuce na

Jugoslavija je poštivala radnička prava! - Page 7 6dacc8fc37b7892f417b15644e53c37c
I meni.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Next

Back to top

- Similar topics