Jugoslavija je poštivala radnička prava!
Page 7 of 13
Page 7 of 13 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Re: Jugoslavija je poštivala radnička prava!
kaja_333 wrote:Uostalom poznat je meni radnički mentalni sklop u Hrvatskoj. Poslovi koji su teški i prije su bili teški. Uvijek je vruće raditi u kuhinji ljeti ili konobariti ili voziti autobus koji prije nije imao ni klimu. Ali njih jebe sto je netko vlasnik a oni radnici. Oni nisu svjesni problema koje on ima kao vlasnik a zaradu bi djelili pola pola s tim da troškove plati vlasnik. Vani to lakše progutaju jer je kao stranac.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Je, pa sta su na cesti ostali. Ako su imali samo stan nije im uzeo .Eva wrote:kaja_333 wrote:Pa mozda su ga imali i prije kao i moji . Gdje si ti imala stan kao izgenocidisana Židovka?Eva wrote:A najjače je kaj protiv Juge sere lik čiji starci su za vrijeme tvrdokornog komunizma imali gajbu na Trgu Republike. Ono za krepat od smeha, kak veli Provocator.
Nigdi, uzel drug Šibl.
2015-08-15
to je to...'ne bu meni nigdar niko zapovedal a najmanje sused'kaja_333 wrote:Uostalom poznat je meni radnički mentalni sklop u Hrvatskoj. Poslovi koji su teški i prije su bili teški. Uvijek je vruće raditi u kuhinji ljeti ili konobariti ili voziti autobus koji prije nije imao ni klimu. Ali njih jebe sto je netko vlasnik a oni radnici. Oni nisu svjesni problema koje on ima kao vlasnik a zaradu bi djelu pola pola s tim da troškove plati vlasnik. Vani to lakše progutaju jer je kao stranac.
vuksadinare- Posts : 100342
2015-09-08
Bilo kako bilo, koliko stignem pratiti, u cijelom svijetu je erozija radnickih prava, dok prava ''posebnih skupina'' rastu...a rade svi ili barem to zele, a pederi ne mogu biti svi.
To nije ni mimoislo Hrvatsku, azijske zemlje su spustile ljestvicu, pa 'os-'nes Banglades, kako glasi veleumna izreka jedne gospodje :)
Sto se tice kontenjera, pa to je posast, ali sasvim sigurno tim ljudima niti je dobro u zivotu niti se oni sa time dobro nose. Ne bih generalizirao, svatko tu ima neku svoju pricu, ali hranu ne traze, vise ih zanimaju sirovine koje mogu prodati kasnije.
To je mozda utjesno, jer nemamo primarnu selekciju otpada niti njime znamo gospodariti, ali sa druge strane da nema toga, ti ljudi bi nasli nesto drugo, vjerojatno bi prosili i slicno.
Nekim ljudima zivot naprosto nije dobro sjeo.
To nije ni mimoislo Hrvatsku, azijske zemlje su spustile ljestvicu, pa 'os-'nes Banglades, kako glasi veleumna izreka jedne gospodje :)
Sto se tice kontenjera, pa to je posast, ali sasvim sigurno tim ljudima niti je dobro u zivotu niti se oni sa time dobro nose. Ne bih generalizirao, svatko tu ima neku svoju pricu, ali hranu ne traze, vise ih zanimaju sirovine koje mogu prodati kasnije.
To je mozda utjesno, jer nemamo primarnu selekciju otpada niti njime znamo gospodariti, ali sa druge strane da nema toga, ti ljudi bi nasli nesto drugo, vjerojatno bi prosili i slicno.
Nekim ljudima zivot naprosto nije dobro sjeo.
Guest- Guest
..svi na jedan kotao..i glup i pametan..i lopov i posten...pa kom obojci kom opanci...ili tko se 'vise snasao'...a nije glumio aliju sirotanovica
2015-09-08
Pa znam, proucila sam im mentalni sklop iz jedne i druge perspektive.vuksadinare wrote:to je to...'ne bu meni nigdar niko zapovedal a najmanje sused'kaja_333 wrote:Uostalom poznat je meni radnički mentalni sklop u Hrvatskoj. Poslovi koji su teški i prije su bili teški. Uvijek je vruće raditi u kuhinji ljeti ili konobariti ili voziti autobus koji prije nije imao ni klimu. Ali njih jebe sto je netko vlasnik a oni radnici. Oni nisu svjesni problema koje on ima kao vlasnik a zaradu bi djelu pola pola s tim da troškove plati vlasnik. Vani to lakše progutaju jer je kao stranac.
2015-08-15
Eva wrote:kaja_333 wrote:Pa mozda su ga imali i prije kao i moji . Gdje si ti imala stan kao izgenocidisana Židovka?Eva wrote:A najjače je kaj protiv Juge sere lik čiji starci su za vrijeme tvrdokornog komunizma imali gajbu na Trgu Republike. Ono za krepat od smeha, kak veli Provocator.
Nigdi, uzel drug Šibl.
Divno, fenomenalna drzava.
Guest- Guest
kaja_333 wrote:Je, pa sta su na cesti ostali. Ako su imali samo stan nije im uzeo .Eva wrote:kaja_333 wrote:Pa mozda su ga imali i prije kao i moji . Gdje si ti imala stan kao izgenocidisana Židovka?Eva wrote:A najjače je kaj protiv Juge sere lik čiji starci su za vrijeme tvrdokornog komunizma imali gajbu na Trgu Republike. Ono za krepat od smeha, kak veli Provocator.
Nigdi, uzel drug Šibl.
Pa u stan je baki udovici s dvoje djece uselio partizanski mladi bračni par, pa kad se pobunila prijetil joj da bi drugarcia mogla ostati i bez glave a ne samo dijela stana.
Viš Marčelovima se nitko ni uselil u stan a nit su im ga oduzeli, nego su se drugovi lijepo bahatali po Trgu.
Guest- Guest
...ili ono..'druze direktore nije u redu da susjed ima vecu kucu od mene,nije u duhu socijalizma'..pa kako druze on ima vecu kucu od tebe....'pa druze direktore on vam radi u njemackoj sigurno neki koji nije u duhu tekovina revolucije,kapitalist'...e druze nece moci tako..ne moze on vise imat od tebe...uzmi građevinskog materijala koliko oces...ja ti pisem priznanicu pokazi na porti...nece tamo neki kapitalist imat vecu kucu od tebekaja_333 wrote:Pa znam, proucila sam im mentalni sklop iz jedne i druge perspektive.vuksadinare wrote:to je to...'ne bu meni nigdar niko zapovedal a najmanje sused'kaja_333 wrote:Uostalom poznat je meni radnički mentalni sklop u Hrvatskoj. Poslovi koji su teški i prije su bili teški. Uvijek je vruće raditi u kuhinji ljeti ili konobariti ili voziti autobus koji prije nije imao ni klimu. Ali njih jebe sto je netko vlasnik a oni radnici. Oni nisu svjesni problema koje on ima kao vlasnik a zaradu bi djelu pola pola s tim da troškove plati vlasnik. Vani to lakše progutaju jer je kao stranac.
2015-09-08
hvala druze direktore..poslat cu vam po sinu citavog odojka i 500 maraka
2015-09-08
vuksadinare wrote:..svi na jedan kotao..i glup i pametan..i lopov i posten...pa kom obojci kom opanci...ili tko se 'vise snasao'...a nije glumio aliju sirotanovica
Ja sam 100% za. Mene ne smeta smanjenje prava ako ona rezu granu na kojoj svi sjedimo, dizu cijenu rada (ali sumnjam, puno je vise dizu porezi i doprinosi).
Ali nepravda, to da netko, koliko god vrijedan bio, koliko god pametan bio ne moze bogznasto napraviti, dok drugi metnu iskaznicu na celo i padaju im milijuni u dzep, to nije kapitalizam. To je antiteza kapitalizmu, balkansko poimanje istog.
Guest- Guest
A kaj ti očekuješ od vladavine HDZ-a di je 50% članstva notornih komunjara?
Guest- Guest
..tko brani pametnom da stavi iskaznicu na celo..jos ce vise profitirat...jbg snađi se druze kad si vec ili se smatras pametnimkolerik wrote:vuksadinare wrote:..svi na jedan kotao..i glup i pametan..i lopov i posten...pa kom obojci kom opanci...ili tko se 'vise snasao'...a nije glumio aliju sirotanovica
Ja sam 100% za. Mene ne smeta smanjenje prava ako ona rezu granu na kojoj svi sjedimo, dizu cijenu rada (ali sumnjam, puno je vise dizu porezi i doprinosi).
Ali nepravda, to da netko, koliko god vrijedan bio, koliko god pametan bio ne moze bogznasto napraviti, dok drugi metnu iskaznicu na celo i padaju im milijuni u dzep, to nije kapitalizam. To je antiteza kapitalizmu, balkansko poimanje istog.
2015-09-08
Uostalom partizanski general je zbetoniral temelje države, to nemre valjat nikak. Stoka sintog zuba i dalje mora past travu jedino sad smiju i blejat, eto to je promijena.
Last edited by Eva on 31/8/2016, 08:49; edited 1 time in total
Guest- Guest
To je ono sto smo prije gledali vani . Posao im je na bicikl i tražiti po smeću nešto. Oni čekaju u zasjedi jebate da netko baci nešto .kolerik wrote:
2015-08-15
..a ionako to vise nece dugo trajati..veliki ratovi su na pragu....ko je uzivao uzivao je..onaj koji nije nikad uzivao nema sto izgubit osim vlastitog zivota
2015-09-08
Ma da. Pazi on bi place kao u Njemačkoj , ali ne zanima ih sto klima nije kao u Njemačkoj ili davanja . Ne zanima ih sto je tu porez i prirez i davanja i PDV i dobit 800%.vuksadinare wrote:hvala druze direktore..poslat cu vam po sinu citavog odojka i 500 maraka
Jer on vozi bus 8 znas , to je teško a moze biti doma a tamo neki Marko Markic je vlasnik 8 autobusa , doduše u leasingu al jebe se vozaču za to. On vozi i treba dobit pola. To ti je razmišljanje.
2015-08-15
kaja_333 wrote:To je ono sto smo prije gledali vani . Posao im je na bicikl i tražiti po smeću nešto. Oni čekaju u zasjedi jebate da netko baci nešto .kolerik wrote:
A ono, meni to malo vuce na
Guest- Guest
A pa ovisi koliki je bio stan. Ako su bili veliki jesu, useljavali su drugove i Drugarice a sto je isto katastrofa. Mojima nisu jer ih je bilo 5 na sto kvadrata , malo vise.Eva wrote:kaja_333 wrote:Je, pa sta su na cesti ostali. Ako su imali samo stan nije im uzeo .Eva wrote:kaja_333 wrote:Pa mozda su ga imali i prije kao i moji . Gdje si ti imala stan kao izgenocidisana Židovka?Eva wrote:A najjače je kaj protiv Juge sere lik čiji starci su za vrijeme tvrdokornog komunizma imali gajbu na Trgu Republike. Ono za krepat od smeha, kak veli Provocator.
Nigdi, uzel drug Šibl.
Pa u stan je baki udovici s dvoje djece uselio partizanski mladi bračni par, pa kad se pobunila prijetil joj da bi drugarcia mogla ostati i bez glave a ne samo dijela stana.
Viš Marčelovima se nitko ni uselil u stan a nit su im ga oduzeli, nego su se drugovi lijepo bahatali po Trgu.
2015-08-15
....pusti...znam aj takve..nije njima toliko da budu vlasnici jer tu jos vise treba delat....i msilit kak zaradit place za druge..nego on ili oni bi ovaku...radio bi ali da je pol godine po bolovanjima,slobodnim danima a dobru placu..i uzgred da ga nitko en zajebava...plus..da u toku radnog vremena ima bar dva sata slobodnog veremena da skokne na plac ili u birtijukaja_333 wrote:Ma da. Pazi on bi place kao u Njemačkoj , ali ne zanima ih sto klima nije kao u Njemačkoj ili davanja . Ne zanima ih sto je tu porez i prirez i davanja i PDV i dobit 800%.vuksadinare wrote:hvala druze direktore..poslat cu vam po sinu citavog odojka i 500 maraka
Jer on vozi bus 8 znas , to je teško a moze biti doma a tamo neki Marko Markic je vlasnik 8 autobusa , doduše u leasingu al jebe se vozaču za to. On vozi i treba dobit pola. To ti je razmišljanje.
2015-09-08
I meni.kolerik wrote:kaja_333 wrote:To je ono sto smo prije gledali vani . Posao im je na bicikl i tražiti po smeću nešto. Oni čekaju u zasjedi jebate da netko baci nešto .kolerik wrote:
A ono, meni to malo vuce na
2015-08-15
Page 7 of 13 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Prava LGBT zajednica nisu ljudska prava, Afrika poručuje UN-u
» SDP: Prava žena, ljudska prava, multikulti
» '' Znanost KOJA JE PRAVA? MOŽETE LI VI PREPOZNATI KOJA SLIKA JE PRAVA? Umjetna inteligencija je stvorila lažnu stvarnost i imamo razloga za brigu''
» Radnička Fronta na aparatima..
» RADNIČKA FRONTA ZBIRNO
» SDP: Prava žena, ljudska prava, multikulti
» '' Znanost KOJA JE PRAVA? MOŽETE LI VI PREPOZNATI KOJA SLIKA JE PRAVA? Umjetna inteligencija je stvorila lažnu stvarnost i imamo razloga za brigu''
» Radnička Fronta na aparatima..
» RADNIČKA FRONTA ZBIRNO
Page 7 of 13