Zbog nameta i parazita Hrvatska ostaje bez domaćih rakija
Page 5 of 16
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Re: Zbog nameta i parazita Hrvatska ostaje bez domaćih rakija
ove ruske sorte su izgleda bas jebene,a jesi cuo sa one neke japanske pcele?jastreb wrote:Nije mi znano. Kod nas drže uglavnom krčku ovcu i nešto manje ličku pramenku.Winter is coming wrote:jebes masline,nego jesi cuo za neku rusku sortu Uvce,zove se Romanovka a janji se nekoliko puta godisnje,sao neznam kakva je kvaliteta mesa takvijeh janjacajastreb wrote:Ne znam bi li masline uspjele gore,u kontinentu?
Winter is coming- Posts : 9181
2014-04-14
Ne. Ovdje 100% drže sive pčele. To znam jer sam se svojevremeno pokušavao baviti oko pčela.Winter is coming wrote:ove ruske sorte su izgleda bas jebene,a jesi cuo sa one neke japanske pcele?jastreb wrote:Nije mi znano. Kod nas drže uglavnom krčku ovcu i nešto manje ličku pramenku.Winter is coming wrote:jebes masline,nego jesi cuo za neku rusku sortu Uvce,zove se Romanovka a janji se nekoliko puta godisnje,sao neznam kakva je kvaliteta mesa takvijeh janjacajastreb wrote:Ne znam bi li masline uspjele gore,u kontinentu?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pa sta se desilo jadan nebio? pogledaj ovaj poucni dokumentarac od pcelama silo necistajastreb wrote:Ne. Ovdje 100% drže sive pčele. To znam jer sam se svojevremeno pokušavao baviti oko pčela.Winter is coming wrote:ove ruske sorte su izgleda bas jebene,a jesi cuo sa one neke japanske pcele?jastreb wrote:Nije mi znano. Kod nas drže uglavnom krčku ovcu i nešto manje ličku pramenku.Winter is coming wrote:jebes masline,nego jesi cuo za neku rusku sortu Uvce,zove se Romanovka a janji se nekoliko puta godisnje,sao neznam kakva je kvaliteta mesa takvijeh janjacajastreb wrote:Ne znam bi li masline uspjele gore,u kontinentu?
Winter is coming-
2014-04-14
Winter is coming wrote:pa da vjerujem,a znas li sta je ovo?Noor wrote:Winter is coming wrote:bananu? ma nece to dugo.sa ovom smokvom je lako dok je malena,zastititi je ali kad naraste onda se vise ne moze ombotavati nekim kartonimatre911 wrote:Kod nas ih treba zaštititi samo dok su manje i stavlja ih se na južnu stranu obično iza nekog objekta da nije na udaru sjevernih vjetrova, no juče, pardon prekjučer sam bio kod prijatelja i začudio se čovjek u dvorištu ima BANANU!!! Zimi joj sve lišće strga i zaštiti a na proljeće opet potjera i sad mu je oko metar i nešto visoka.Winter is coming wrote:da,i u anglosaksoniji su ih poceli saditi ali ih treba preko zime zastititi
pa kasnije ni ne trebaš, moja mama ima dvije velike, istina uz južni zid rastu i rode ko blesave
tegle
Guest- Guest
Čarobni grah? :DDWinter is coming wrote:pa da vjerujem,a znas li sta je ovo?Noor wrote:Winter is coming wrote:bananu? ma nece to dugo.sa ovom smokvom je lako dok je malena,zastititi je ali kad naraste onda se vise ne moze ombotavati nekim kartonimatre911 wrote:Kod nas ih treba zaštititi samo dok su manje i stavlja ih se na južnu stranu obično iza nekog objekta da nije na udaru sjevernih vjetrova, no juče, pardon prekjučer sam bio kod prijatelja i začudio se čovjek u dvorištu ima BANANU!!! Zimi joj sve lišće strga i zaštiti a na proljeće opet potjera i sad mu je oko metar i nešto visoka.Winter is coming wrote:da,i u anglosaksoniji su ih poceli saditi ali ih treba preko zime zastititi
pa kasnije ni ne trebaš, moja mama ima dvije velike, istina uz južni zid rastu i rode ko blesave
Guest- Guest
Nije to je moj eksperiment neki,te 4 tegle...Paulownia,neko brzorastuce drvo,zanimalo me jel to stvarno tako brzo raste kako sam cuo,posadio sam ga iz sjemenki
Winter is coming-
2014-04-14
Onda sam blizu, to brzo praši u visinu skoro ko čarobni grah :))Winter is coming wrote:Nije to je moj eksperiment neki,te 4 tegle...Paulownia,neko brzorastuce drvo,zanimalo me jel to stvarno tako brzo raste kako sam cuo,posadio sam ga iz sjemenki
Guest- Guest
da trebalo bi mada neki lik tvrdi da ako su posadjene iz sjemena nece biti kao kad ih kupis iz nekog rasadnika gdje ih aklimatiziraju i rade im neznam ni ja sta,ma u biti neki hibrid izgleda,nisam ih ljubitelj ali je ipak to samo drvo,nista jestivo,navodno uspjeva na nekim losim tlima i brzo raste,samo ne vjerujem ja u to dok se ne uvjerim
2014-04-14
to ne znam, čuo sam samo da jako brzo praše u visinu a sad koliko je istina pojma nemam.Winter is coming wrote:da trebalo bi mada neki lik tvrdi da ako su posadjene iz sjemena nece biti kao kad ih kupis iz nekog rasadnika gdje ih aklimatiziraju i rade im neznam ni ja sta,ma u biti neki hibrid izgleda,nisam ih ljubitelj ali je ipak to samo drvo,nista jestivo,navodno uspjeva na nekim losim tlima i brzo raste,samo ne vjerujem ja u to dok se ne uvjerim
Guest- Guest
da,vidjeh na netu neke filmove gdje rastu kao da su na steroidima ali sad cu znati iz prve ruke
2014-04-14
E to sam vidio u Petrovcima zasadjeno po ulici a ja sam mislio isto uraditi medjutim treba zalivati stalno tj jedno vreme a znaci ne mogu :(tre911 wrote:Onda sam blizu, to brzo praši u visinu skoro ko čarobni grah :))Winter is coming wrote:Nije to je moj eksperiment neki,te 4 tegle...Paulownia,neko brzorastuce drvo,zanimalo me jel to stvarno tako brzo raste kako sam cuo,posadio sam ga iz sjemenki
Guest- Guest
http://www.hrpaulovnija.com/index.php?content=O_paulovniji
Guest- Guest
ma da sma znao da je to ustvari neki Hibrid nebi se u to upustao ali ajde sad sta je tu je,grota bi je sad bilo baciti,uostalom to je drvo,nije za jesti,moze se upotrijebiti za ogrijev,pecenje prasaca,janjaca i ostalih sisara
2014-04-14
Mos se i obesiti na to ako krene ponzlu :p
Guest- Guest
ne mogu,nije mi to u krvi,da dignem ruku na sebe
2014-04-14
Salim se kolega, ne daj Boze!
Guest- Guest
ma znam
2014-04-14
evo jos jedan interesantn clanak..moj kraj ..Srem! :)
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:623258-Pet-puta-secem-isto-drvo
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:623258-Pet-puta-secem-isto-drvo
Guest- Guest
Ne bi znao ništa o tome, ono tek sam nedavno čuo za nju i kažu da brzo raste, sve ostalo mi je ono da kažem kinesko selo.Winter is coming wrote:ma da sma znao da je to ustvari neki Hibrid nebi se u to upustao ali ajde sad sta je tu je,grota bi je sad bilo baciti,uostalom to je drvo,nije za jesti,moze se upotrijebiti za ogrijev,pecenje prasaca,janjaca i ostalih sisara
Guest- Guest
Srem je tik do Backe jeli tako?
2014-04-14
tre911 wrote:Ne bi znao ništa o tome, ono tek sam nedavno čuo za nju i kažu da brzo raste, sve ostalo mi je ono da kažem kinesko selo.Winter is coming wrote:ma da sma znao da je to ustvari neki Hibrid nebi se u to upustao ali ajde sad sta je tu je,grota bi je sad bilo baciti,uostalom to je drvo,nije za jesti,moze se upotrijebiti za ogrijev,pecenje prasaca,janjaca i ostalih sisara
Ja i moj kolega iz VK koji mi spominjao to drvo bas idemo kroz Petrovce i vidimo ogromne listove neke biljke i nagadjamo sta je to hahaha..a on mi celo vreme prica o tom drvetu i kad sam dosao kuci ja na google i skuzim da je to u stavri to.
Guest- Guest
Page 5 of 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Similar topics
» Stvara se EU vojska,Hrvatska ostaje uz Ameriku
» Hrvatska ostaje vjerna nuklearnom sporazumu s Iranom
» Hrvatska ostaje bez mladih. Posljedice će biti katastrofalne
» Užas: Hrvatska ostaje bez Srba, do idućeg popisa bit će statistička greška
» Hrvatska od danas zvanično raspolaže imovinom bivše Jugoslavije: Bez nekretnina ostaje i Srbija
» Hrvatska ostaje vjerna nuklearnom sporazumu s Iranom
» Hrvatska ostaje bez mladih. Posljedice će biti katastrofalne
» Užas: Hrvatska ostaje bez Srba, do idućeg popisa bit će statistička greška
» Hrvatska od danas zvanično raspolaže imovinom bivše Jugoslavije: Bez nekretnina ostaje i Srbija
Page 5 of 16