Zbog nameta i parazita Hrvatska ostaje bez domaćih rakija
Page 10 of 16
Page 10 of 16 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16
Re: Zbog nameta i parazita Hrvatska ostaje bez domaćih rakija
To ne znam ali znam da smo ovu iz trpinje zvali govnara, brale moj tri dasna te glava boli. Navodno su u šljiviku i patke i kokši sr...i a oni to lopatom skupljali zajedno sa šljivama pa dobiješ nešto što se navodno zove rakija a u principu je septička :(((dzmrdz wrote:tre911 wrote:Da čuo sam, u iscjeđen kom ubace šećer i čekau da provrije i onda ponovno u kotao/kazan. Jebam ja takvu rakiju i onoga koji to radi :(MaximusDecimusMiridije wrote:klerko wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:
Pa nacelno da. Ma ujebali su ta sranja s rakijom. Imas sada sranja koliko dropa mora biti za koliko litara, koliko smijes skuhati i te 3.14zdematerine. Nije da se pridrzavaju ljudi pretjerano toga. Ali pretpostavljam da bi kod prodaje inspektori bili rigorozniji. U najmanju ruku moras imat nekakav certifikat izvornosti i labaratorijsku potvrdu da ne trujes ljude :D
sigurno nemoš imat 50 trsova i 8000 l vina... :D
A nemoras....ali za rakiju znaju ljudi iskuhavat drop i po nekoliko puta :D to je sada verboten :)
Bas...navodno su u Boboti od balege pravili...:(((
Guest- Guest
E da, imali smo i kajsiju tacno ispred kuce do ulice nekada. Bila je toliko velika da je isla na krov krosnja, radjala je samo svake druge godine ali kad rodi to je bio raspasoj. valjda od topline krova u leto ta krosnja je davala tako velike i socne plodove da se najezim i sada. Uglavnom smo pravili sok od toga..stari je odrezao zbog kuce ...steta bas...
Guest- Guest
tre911 wrote:To ne znam ali znam da smo ovu iz trpinje zvali govnara, brale moj tri dasna te glava boli. Navodno su u šljiviku i patke i kokši sr...i a oni to lopatom skupljali zajedno sa šljivama pa dobiješ nešto što se navodno zove rakija a u principu je septička :(((dzmrdz wrote:tre911 wrote:Da čuo sam, u iscjeđen kom ubace šećer i čekau da provrije i onda ponovno u kotao/kazan. Jebam ja takvu rakiju i onoga koji to radi :(MaximusDecimusMiridije wrote:klerko wrote:
A nemoras....ali za rakiju znaju ljudi iskuhavat drop i po nekoliko puta :D to je sada verboten :)
Ama rade ljudi nevidjenih sranja....pa sjecas se onog ludjaka prije par godina sta je mrtve zmije u rakiju stavljao pa izasao u novinama pa ga uhapsilo sutradan jer je ubijao zasticene vrste. Ima debila da ti pamet stane...igraju se i rade pizdarije pa dobiju nista na kraju balade.
Guest- Guest
tre911 wrote:To ne znam ali znam da smo ovu iz trpinje zvali govnara, brale moj tri dasna te glava boli. Navodno su u šljiviku i patke i kokši sr...i a oni to lopatom skupljali zajedno sa šljivama pa dobiješ nešto što se navodno zove rakija a u principu je septička :(((dzmrdz wrote:tre911 wrote:Da čuo sam, u iscjeđen kom ubace šećer i čekau da provrije i onda ponovno u kotao/kazan. Jebam ja takvu rakiju i onoga koji to radi :(MaximusDecimusMiridije wrote:klerko wrote:
Moguce da je onda to to, mada kad bolje razmislim koja bi to budala radila svesno. Moji su imali oko 100 stabala najvise i deda je to orezivao redovno i kad se bralo nije dao da se lomi i siluje. Znam da smo u prikolice tipa Dubrava kupili, imali smo po 500-600l sto se ja secam a znam da je nekada navodno bilo i blizu 1000l. E sad koliko secera je tu islo ne znam, ja znam da smo otprilike za moje kratke vldavine negde oko 2-3 kg po kazanu najvise
I sada imam "kace" dve, jedna je 27 a druga 19 kazana velicine
Guest- Guest
stavljao zmije u rakiju? koji tripovi jebote
2014-04-14
Znas nase ljude, culi za crva u tekili pa misle ma sta ce nama oni tamo neki musavi ucit kako se pije.,.daj zmiju! daj 5 komada!Winter is coming wrote:stavljao zmije u rakiju? koji tripovi jebote
Guest- Guest
Winter is coming wrote:stavljao zmije u rakiju? koji tripovi jebote
A stari ludjak neki. Poskokusa nazvao rakiju...tvrdio da lijeci sve.
http://www.slobodnadalmacija.hr/scena/mozaik/clanak/id/183500/domaca-lozovaca-s-pet-sest-poskoka-lijeci-sve-bolesti
Guest- Guest
ja sam cuo da su neki u vinariji metali bensedine i artane u vino da bude jace,e sad jeli zbilja istina...dzmrdz wrote:Znas nase ljude, culi za crva u tekili pa misle ma sta ce nama oni tamo neki musavi ucit kako se pije.,.daj zmiju! daj 5 komada!Winter is coming wrote:stavljao zmije u rakiju? koji tripovi jebote
2014-04-14
lijeci kurac,jos ako je zmija otrovnicaMaximusDecimusMiridije wrote:Winter is coming wrote:stavljao zmije u rakiju? koji tripovi jebote
A stari ludjak neki. Poskokusa nazvao rakiju...tvrdio da lijeci sve.
http://www.slobodnadalmacija.hr/scena/mozaik/clanak/id/183500/domaca-lozovaca-s-pet-sest-poskoka-lijeci-sve-bolesti
2014-04-14
dzmrdz wrote:Znas nase ljude, culi za crva u tekili pa misle ma sta ce nama oni tamo neki musavi ucit kako se pije.,.daj zmiju! daj 5 komada!Winter is coming wrote:stavljao zmije u rakiju? koji tripovi jebote
a jesi čuo za "kopi luwak", najskuplju kavu na svijetu?
Guest- Guest
Je svi su gledali Bucket List :p
Guest- Guest
Iskreno, ne! Ja ne pijem kafu niti sam ja ikada pio pa mozda i zato. pretpostavljam da je neko ludilo a?Noor wrote:dzmrdz wrote:Znas nase ljude, culi za crva u tekili pa misle ma sta ce nama oni tamo neki musavi ucit kako se pije.,.daj zmiju! daj 5 komada!Winter is coming wrote:stavljao zmije u rakiju? koji tripovi jebote
e sada vidim da jesam ali nisam znao da se tako zove...cim sam vidio da je govno na slici setih se..:((
Guest- Guest
šta jesi? pio si je ipak? i jel bila fina?dzmrdz wrote:Iskreno, ne! Ja ne pijem kafu niti sam ja ikada pio pa mozda i zato. pretpostavljam da je neko ludilo a?Noor wrote:dzmrdz wrote:Znas nase ljude, culi za crva u tekili pa misle ma sta ce nama oni tamo neki musavi ucit kako se pije.,.daj zmiju! daj 5 komada!Winter is coming wrote:stavljao zmije u rakiju? koji tripovi jebote
e sada vidim da jesam ali nisam znao da se tako zove...cim sam vidio da je govno na slici setih se..:((
Guest- Guest
Noor wrote:šta jesi? pio si je ipak? i jel bila fina?dzmrdz wrote:Iskreno, ne! Ja ne pijem kafu niti sam ja ikada pio pa mozda i zato. pretpostavljam da je neko ludilo a?Noor wrote:dzmrdz wrote:Znas nase ljude, culi za crva u tekili pa misle ma sta ce nama oni tamo neki musavi ucit kako se pije.,.daj zmiju! daj 5 komada!Winter is coming wrote:stavljao zmije u rakiju? koji tripovi jebote
nisam pio nego nisam odmah skuzio po imenu pa sam napisao jedan deo odgovora i onda sam proguglo i cim sam vidio onu zivotinjicu i govno setio sam se da je sa Sumatre neka kafa specijalna jer je zivotinjica ta probavi delimicno...
ima je za kupiti 40 fuja preko 200 grama..masala
jedem govna za dzabe a jos da platim haha
Guest- Guest
dzmrdz wrote:Noor wrote:šta jesi? pio si je ipak? i jel bila fina?dzmrdz wrote:Iskreno, ne! Ja ne pijem kafu niti sam ja ikada pio pa mozda i zato. pretpostavljam da je neko ludilo a?Noor wrote:dzmrdz wrote:
Znas nase ljude, culi za crva u tekili pa misle ma sta ce nama oni tamo neki musavi ucit kako se pije.,.daj zmiju! daj 5 komada!
nisam pio nego nisam odmah skuzio po imenu pa sam napisao jedan deo odgovora i onda sam proguglo i cim sam vidio onu zivotinjicu i govno setio sam se da je sa Sumatre neka kafa specijalna jer je zivotinjica ta probavi delimicno...
ima je u zg za 500 kn, a ima i dovoljno snobova koji to plate
Guest- Guest
Bome strava, ja već dvadeset godina pravim rašu i nikada mi nije palo na pamet da pravim sranja pa tam imao samo jedan kotao rakije.MaximusDecimusMiridije wrote:tre911 wrote:To ne znam ali znam da smo ovu iz trpinje zvali govnara, brale moj tri dasna te glava boli. Navodno su u šljiviku i patke i kokši sr...i a oni to lopatom skupljali zajedno sa šljivama pa dobiješ nešto što se navodno zove rakija a u principu je septička :(((dzmrdz wrote:tre911 wrote:Da čuo sam, u iscjeđen kom ubace šećer i čekau da provrije i onda ponovno u kotao/kazan. Jebam ja takvu rakiju i onoga koji to radi :(MaximusDecimusMiridije wrote:
Ama rade ljudi nevidjenih sranja....pa sjecas se onog ludjaka prije par godina sta je mrtve zmije u rakiju stavljao pa izasao u novinama pa ga uhapsilo sutradan jer je ubijao zasticene vrste. Ima debila da ti pamet stane...igraju se i rade pizdarije pa dobiju nista na kraju balade.
Guest- Guest
Ovisno o kotlu ali to je negdje otprilike 1:10 omjer dobivene rakije i kg šljiva. Što se tiče šećera ubace ga max do 2% da ubije kiselinu iz kožice i gorčinu koštice. Ja to drugačije radim pa onda ne trebam ni to :)dzmrdz wrote:tre911 wrote:To ne znam ali znam da smo ovu iz trpinje zvali govnara, brale moj tri dasna te glava boli. Navodno su u šljiviku i patke i kokši sr...i a oni to lopatom skupljali zajedno sa šljivama pa dobiješ nešto što se navodno zove rakija a u principu je septička :(((dzmrdz wrote:tre911 wrote:Da čuo sam, u iscjeđen kom ubace šećer i čekau da provrije i onda ponovno u kotao/kazan. Jebam ja takvu rakiju i onoga koji to radi :(MaximusDecimusMiridije wrote:
Moguce da je onda to to, mada kad bolje razmislim koja bi to budala radila svesno. Moji su imali oko 100 stabala najvise i deda je to orezivao redovno i kad se bralo nije dao da se lomi i siluje. Znam da smo u prikolice tipa Dubrava kupili, imali smo po 500-600l sto se ja secam a znam da je nekada navodno bilo i blizu 1000l. E sad koliko secera je tu islo ne znam, ja znam da smo otprilike za moje kratke vldavine negde oko 2-3 kg po kazanu najvise
Guest- Guest
gle kako se uzme... na neki način jesam u toj priči jer smo nekada imali voćnjak 400 stabala bistrice i stotinjak krušaka i nešto sitno jabuka, ali u stvari i nisam jer to više nije u funkciji ikako mi se čini za mog mandata ni ne bude, a vjerojatnost za aktivaciju nekih novih klinaca u tu priču je ravna nuli ili vrlo blizu nuli....ali ok tak je kak je.... što se tiče mozganja šta bi bilo dobro raditi na zemlji i da li se upuštati u neke projektno poslovne aranžmane po tom pitanju moj stav je da ne niti u ludilu, ali to je moj stav i ništa više, a ovako uz vikendicu ili na staračkom imanju imati nešto i nekoliko nečega bilo čega to je ok, a li ništa više od tog jer čim se prevrši mjera ošo si u krc, a da nisi tog ni svjestan.... što se tiče priča o starim sortama i domaćim sortama treeba neke stvari raščistiti.... na području balkana, kad je u pitanju kontinentalni dio kojeg zaposjedaju u određenom dijelu hrvatska, bih i srbija onda treba znati da na tom prostoru nema apsolutno ništa od starih sorata ili kako neki vole ustvrditi autohtonih jel... taj sveukupan prostor je doslovno unazad samo par stotina godina bio šupalj i prazan doslovno bez ičega i da skratim kruške su na ove prostore dopeljali česi, šljive su došle preko bugarske, marelice i višnje iz afganistana, svekoliko sortno voće i povrće u 90% iz nizozemske a ostatak iz francuske i engleske... eto znam da zvuči nestvarno ali to je surova stvarnost... da nam nije bilo trumana tek bi 1990 jeli rajčicu i mi i srbi, ali bez obzira na tu činjenicu i kod nas poneki a u srbiji ih je i više ima tulipana koji tvrde da je srpski jabučar ili naš hvarski ili neretvanski sorta koja se u nas ili u njih uzgaja od davnina... iako se radi o varijacijama rajčice herkules koja se kod nas udomaćila i izvarirala unazad 50-tak godina....dzmrdz wrote:da znam, sve mi je to poznato. ringlov..to sam cuo ba sove godine..mora da je u jednom selu vako a drugom nako...hahatre911 wrote:Ja sam krenio onako od zajebancije sa bobom i nije me oduševio mada je plod onako prilično velik i ukusan. Vjerojatno bi trebao biti puno bolji ali to zahtjeva dodatnu zajebanciju za što nemam ni vremena ni volje pa sam odustao od njega. Mi zerdelije zovemo stablo divlje šljive, možda ti je poznato pod nazivom ringlov i to je praktično korov među drvećem i iko se sa tim ne želi zahebavati (ako mislimo na isto), ogrozd je grmolika biljka sa sočnim plodovima do veličine onih malih rajčica u grozdovima(ne mogu se sad sjetiti kako se zovu) i ima specifičan okus, vrlo prijatan no ne možeš puno toga dobiti po grmu.dzmrdz wrote:Kad je vec tema, ja ne znam koliko je Maramiha u tome ali meni je jako interesantno naprimer uzzgajanje nekih autohtonih i vec skoro pa nestalih vrsta voca i povrca. Ovde u UK se to zahuktava, razne vrste nekih kupusa i sl..kontam kod nas je bilo nekih starinskih biljaka koje nisam dugo vidio jer su ih zamenile novije i hibridne. Naprimer mi kazemo "bob", slicno kao pasulj nesto, zatim "zerdelije", "ogrozd" i sl..ima toga jos al ne mogu se setiti sada..
jedino finalizacija proizvoda se moze isplatiti, ne znam kako i ne znam sta ali na to se treba ici.
Bob bi trebalo prelistati sta se moze od toga i slicno, mora biti nesto
zerdelije, ogrozd, ribizle, eh...duga topla leta
zerdelija i izgleda tako nesto neuredno bas
2015-08-08
tre911 wrote:Ovisno o kotlu ali to je negdje otprilike 1:10 omjer dobivene rakije i kg šljiva. Što se tiče šećera ubace ga max do 2% da ubije kiselinu iz kožice i gorčinu koštice. Ja to drugačije radim pa onda ne trebam ni to :)dzmrdz wrote:tre911 wrote:To ne znam ali znam da smo ovu iz trpinje zvali govnara, brale moj tri dasna te glava boli. Navodno su u šljiviku i patke i kokši sr...i a oni to lopatom skupljali zajedno sa šljivama pa dobiješ nešto što se navodno zove rakija a u principu je septička :(((dzmrdz wrote:tre911 wrote:
Da čuo sam, u iscjeđen kom ubace šećer i čekau da provrije i onda ponovno u kotao/kazan. Jebam ja takvu rakiju i onoga koji to radi :(
Dobro ako radis iskljucivo za svoje potreb onda ide druga taktika. Moji su prodavali a znam da sigurno nije bila brlja, imali smo uvek dosta sljiva i nije bilo potrebe ali se uvek malo dodavalo.
Guest- Guest
kad će miha opet stavit slike od mrtvih četnika?
crvenkasti-
2014-04-17
tko si hoće priuštiti dobru etiopsku kavu, ekstra kvalitete nek si kupi pol kile davidoff kave mislim da je oko 250 kuna i to je na našem tržištu vrlo vjerojatno najkvalitetnije od kave za tu cijenu... meni je šogi to dilao jedno vrijeme i znao sam se ogrebat kad je kakva akcija i mogu reć da je to vrhunska kava...Noor wrote:dzmrdz wrote:Noor wrote:šta jesi? pio si je ipak? i jel bila fina?dzmrdz wrote:Iskreno, ne! Ja ne pijem kafu niti sam ja ikada pio pa mozda i zato. pretpostavljam da je neko ludilo a?Noor wrote:
ima je u zg za 500 kn, a ima i dovoljno snobova koji to plate
2015-08-08
Page 10 of 16 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16
Similar topics
» Stvara se EU vojska,Hrvatska ostaje uz Ameriku
» Hrvatska ostaje vjerna nuklearnom sporazumu s Iranom
» Hrvatska ostaje bez mladih. Posljedice će biti katastrofalne
» Užas: Hrvatska ostaje bez Srba, do idućeg popisa bit će statistička greška
» Hrvatska od danas zvanično raspolaže imovinom bivše Jugoslavije: Bez nekretnina ostaje i Srbija
» Hrvatska ostaje vjerna nuklearnom sporazumu s Iranom
» Hrvatska ostaje bez mladih. Posljedice će biti katastrofalne
» Užas: Hrvatska ostaje bez Srba, do idućeg popisa bit će statistička greška
» Hrvatska od danas zvanično raspolaže imovinom bivše Jugoslavije: Bez nekretnina ostaje i Srbija
Page 10 of 16