Hrvatica u Njemačkoj: "I ja želim dio tog kolača"
Page 7 of 31
Page 7 of 31 • 1 ... 6, 7, 8 ... 19 ... 31
Re: Hrvatica u Njemačkoj: "I ja želim dio tog kolača"
RayMabus wrote:Ostat cete vi bez omladine men se cini ....hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Hr ...PDV 25% a o placama tko uopce i radi da i ne pricam.
Švica iduce godine oslobađa tržište rada za hr državljane , Austrija nakon toga ....nema to više ono ustaše , četnici , partizani nego nema posla odhebi : Bože cuvaj Hrvatsku odo ja u Njemačku i to tamo.
Nemacka mesalica ima opet da obnovi Bratstvo i Jedinstvo, svih Jugoslovenskih naroda i narodnosti
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ovo ti baš ne vrijedi za parove posebno za parove s djecom koje ovdje nemaju zbrinuto stambeno pitanje , žele raditi a nemaju gdje.MaximusDecimusMiridije wrote: Odu vani, skontaju da treba radit 10-12 sati dnevno i da pola love ode na smjestaj i rezije....nema ekipe...nema vremena za uzivanje u vlastitim hobijima i shemama. I onda se zivot svodi na pisanje po forumu "spasio sam se odkad sam otisao" i to je otprilike sav drustveni zivot. Svi drapaju isto. A najmanji je problem usuditi se i probati.
Ako se post odnosi samo na samce ok slažem se al obitelji posebno sa djecom nisu ova prica.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
I po 16 sati rade, ne druze se a ako se i druze bog te pito na sto to lici, na sve smo ne na druzenje. Skupi se raznih ljudi razlicitih interesa i svjetonazora i nesto kao se druze, pa malo se posvadaju pa krpice i tako. Zive ko kurac ali ima onih (bar ja znam jednog) kojima je lova svrha zivota, I nadomjesta sve ostale potrebe. Money zombies. Samo nek iduMaximusDecimusMiridije wrote:Jel hrana jeftinija Isusati? Ajde neka. Dabogda se nauzivao te i bolje i jeftinije i kvalitetnije spize u tom slucaju. Nevidjena kolicina pizdarija napisano ovdje u stranicu-dvije. Svasta boktemazo. Prije svega dvije trecine sudionika rasprave nema razvijene radne navike do mjere da bi uopce uspjeli u nekoj od tih drzava. A to govorim od frlje ne poznam nikoga uzivo :D . Stojte s mirom gdje jeste...ja ne kuzim opce to toliko izdrkavanje na zivot vani. Svaka cast onima koji stvarno zele razvijati nekakvu karijeru vani i kontaju da imaju bolje uvjete. Svaka cast i sretno. Ali sve ovo ostalo? Odu vani, skontaju da treba radit 10-12 sati dnevno i da pola love ode na smjestaj i rezije....nema ekipe...nema vremena za uzivanje u vlastitim hobijima i shemama. I onda se zivot svodi na pisanje po forumu "spasio sam se odkad sam otisao" i to je otprilike sav drustveni zivot. Svi drapaju isto. A najmanji je problem usuditi se i probati.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
RayMabus wrote:Ovo ti baš ne vrijedi za parove posebno za parove s djecom koje ovdje nemaju zbrinuto stambeno pitanje , žele raditi a nemaju gdje.MaximusDecimusMiridije wrote: Odu vani, skontaju da treba radit 10-12 sati dnevno i da pola love ode na smjestaj i rezije....nema ekipe...nema vremena za uzivanje u vlastitim hobijima i shemama. I onda se zivot svodi na pisanje po forumu "spasio sam se odkad sam otisao" i to je otprilike sav drustveni zivot. Svi drapaju isto. A najmanji je problem usuditi se i probati.
Ako se post odnosi samo na samce ok slažem se al obitelji posebno sa djecom nisu ova prica.
Jedan par koji ja znam. Muz je otisao kao u Njemacku a ostala zena s troje djece. Kao doci ce i oni kad se on smjesti. U godinu dana je 4-5 poslova promjenio i na kraju balade se vratio kuci. Nije naviknut on na to. On je naviknuo se raditi svoju sihtu ovdje, onda iza toga malo nogomet,malo u ribe....navecer kladionica,tiket...malo guzit zenu i onda na spavanac i jovo na novo. A nes ne...vani odes, izmoris se ko debil prije svega jer nemas papire za nista smisleno raditi...znaci radis neko sranje od posla i kad dodes doma nije ti ni do cega...nemozes dignut olovku s poda kamoli nesto drugo. Jer vecina je nekvalificirano i pizde non stop da mi je ovo da mi je ono. Idi jebote....beri jabuke,tikve,razvozi radnike,radi ko sofer. Poslova bez velikih zahtjeva ko u prici...ali je tesko. Ljudi vole imati alibi za svaki kurac i pricaju sve i svasta. Ima i jedan par...ona radi ko sobarica u njemackoj a on kao sofer. Imaju dijete mali ima malo ispod 2 godine. Ostavili ga da zivi sa bratom i zenom mu na 6 mjeseci dok se ne snadju. Ima svega i svacega....sve je to jedan jebeni nered i kaos di ljudi prvi sami sa sobom neznaju sta hoce.
Guest- Guest
Ako se, i kada, doseliš u neku državi i tamo ostaneš živjeti, onda si novoj domovini dužan uzvratiti na najbolji mogući način....Ostavit trag, koji će bit u ponos obitelji i na zadovoljstvo novoj domovini. Svaki drugi način je promašen život.
Last edited by Eroo on Fri 19 Aug - 17:29; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Znaju oni jako dobro šta hoce sam je na njihovu veliku žalost socijalna država napravila cici krep.MaximusDecimusMiridije wrote:sve je to jedan jebeni nered i kaos di ljudi prvi sami sa sobom neznaju sta hoce.
2014-04-11
MaximusDecimusMiridije wrote:Jel hrana jeftinija Isusati? Ajde neka. Dabogda se nauzivao te i bolje i jeftinije i kvalitetnije spize u tom slucaju. Nevidjena kolicina pizdarija napisano ovdje u stranicu-dvije. Svasta boktemazo. Prije svega dvije trecine sudionika rasprave nema razvijene radne navike do mjere da bi uopce uspjeli u nekoj od tih drzava. A to govorim od frlje ne poznam nikoga uzivo :D . Stojte s mirom gdje jeste...ja ne kuzim opce to toliko izdrkavanje na zivot vani. Svaka cast onima koji stvarno zele razvijati nekakvu karijeru vani i kontaju da imaju bolje uvjete. Svaka cast i sretno. Ali sve ovo ostalo? Odu vani, skontaju da treba radit 10-12 sati dnevno i da pola love ode na smjestaj i rezije....nema ekipe...nema vremena za uzivanje u vlastitim hobijima i shemama. I onda se zivot svodi na pisanje po forumu "spasio sam se odkad sam otisao" i to je otprilike sav drustveni zivot. Svi drapaju isto. A najmanji je problem usuditi se i probati.
istina nije njemačka bog zna što.. većina u RH će tamo raditi za minimalac i pola ode za stan i režije..
ALI zajeb je što u RH , znam ljudi koji ovdje ne mogu dobiti nikakav posao, niti minimalac, pa nemaju izbora nego u Njemačku.... već neki posao sa 4-5k plaćom, nitko nebi iša u njemačku..
dok IT inžinjeri u njemačkoj bez problema brzo dođu do 3k €
Guest- Guest
Eroo wrote:Ako se, i kada, doseliš u neku državi i tamo ostaneš živjeti, onda si novoj domovini dužan uzvratiti na najbolji mogući način....Ostavit trag, koji će bit u ponos obitelji i na zadovoljstvo novoj domovini. Svaki drugi način je promašen život.
to je romanticarsko glediste, vecina ih moze ostavit samo leda I zdravlje, a takode vecina ih je dosla zato sto je morala a ne zato sto su zelili, nije bilo izbora
2014-04-19
dva brata wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Jel hrana jeftinija Isusati? Ajde neka. Dabogda se nauzivao te i bolje i jeftinije i kvalitetnije spize u tom slucaju. Nevidjena kolicina pizdarija napisano ovdje u stranicu-dvije. Svasta boktemazo. Prije svega dvije trecine sudionika rasprave nema razvijene radne navike do mjere da bi uopce uspjeli u nekoj od tih drzava. A to govorim od frlje ne poznam nikoga uzivo :D . Stojte s mirom gdje jeste...ja ne kuzim opce to toliko izdrkavanje na zivot vani. Svaka cast onima koji stvarno zele razvijati nekakvu karijeru vani i kontaju da imaju bolje uvjete. Svaka cast i sretno. Ali sve ovo ostalo? Odu vani, skontaju da treba radit 10-12 sati dnevno i da pola love ode na smjestaj i rezije....nema ekipe...nema vremena za uzivanje u vlastitim hobijima i shemama. I onda se zivot svodi na pisanje po forumu "spasio sam se odkad sam otisao" i to je otprilike sav drustveni zivot. Svi drapaju isto. A najmanji je problem usuditi se i probati.
istina nije njemačka bog zna što.. većina u RH će tamo raditi za minimalac i pola ode za stan i režije..
ALI zajeb je što u RH , znam ljudi koji ovdje ne mogu dobiti nikakav posao, niti minimalac, pa nemaju izbora nego u Njemačku.... već neki posao sa 4-5k plaćom, nitko nebi iša u njemačku..
U Dubrovniku ima poslova za popizdit. Traze diplomirano sve i svasta. Arhitekte,Gradjevinare...ovo-ono. Dostavnih poslova bez pretjerivanja na desetke ima otvoreno u svakome trenutku, radnike po hotelima traze,po kaficima....sve i svasta. Nitko nece u startu...prva recenica bude "ode mi pola place na smjestaj". Domaci nece da rade nista....imaju manje-vise svi neki kurac koji mogu izdavati i ne pada na pamet nikome da se zajebava kad nemora...i ciao djaci.
Guest- Guest
prckov wrote:Eroo wrote:Ako se, i kada, doseliš u neku državi i tamo ostaneš živjeti, onda si novoj domovini dužan uzvratiti na najbolji mogući način....Ostavit trag, koji će bit u ponos obitelji i na zadovoljstvo novoj domovini. Svaki drugi način je promašen život.
to je romanticarsko glediste, vecina ih moze ostavit samo leda I zdravlje, a takode vecina ih je dosla zato sto je morala a ne zato sto su zelili, nije bilo izbora
Guest- Guest
Naravno, neću se valjda zajebavati s kemijom ili medicinom!Usne Stjepana Gnječa wrote:Regoč wrote:Pa kad u državnoj službi ništa ne radimo, osim što mito uzimamo.
Aha, ti si onaj Doc. dr. sc. prof. komp. knjiž. i inf.
Smještaj sezonaca jedan je od ključnih problema za sezonce. Zbog pretvaranja stanova u apartmane nema dovoljno stanova niti za domaće podstanare, a i ti su stanovi iz istoga razloga preskupi. Rješavanje toga pitanja presudno je za čak 42 posto ispitanika kojima je osiguranje smještaja najvažnije.MaximusDecimusMiridije wrote:
U Dubrovniku ima poslova za popizdit. Traze diplomirano sve i svasta. Arhitekte,Gradjevinare...ovo-ono. Dostavnih poslova bez pretjerivanja na desetke ima otvoreno u svakome trenutku, radnike po hotelima traze,po kaficima....sve i svasta. Nitko nece u startu...prva recenica bude "ode mi pola place na smjestaj". Domaci nece da rade nista....imaju manje-vise svi neki kurac koji mogu izdavati i ne pada na pamet nikome da se zajebava kad nemora...i ciao djaci.
U Dubrovniku je očito taj problem znatno viši od hrvatskog prosjeka. Troškovi smještaja većinu sezonskih poslova čine neisplativim. Poslodavci, čini se, još nisu spremni ponuditi bolje uvjete.
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/dubrovnik/clanak/id/316529/sezonci-nerado-prihvacaju-ponueni-posao-u-dubrovniku
Jbga kad smještaj pojede pola place.
2014-04-11
prckov wrote:Eroo wrote:Ako se, i kada, doseliš u neku državi i tamo ostaneš živjeti, onda si novoj domovini dužan uzvratiti na najbolji mogući način....Ostavit trag, koji će bit u ponos obitelji i na zadovoljstvo novoj domovini. Svaki drugi način je promašen život.
Većina ih ide obogatiti, tako je to u ljudskoj prirodi. Čak ni izbjeglice od rata nisu zadovoljne s ponuđenim krovom nad glavom i hranom...Sve smo to već vidjeli. Takve se teško integrira u normalne građane. Osobno mislim da integracija istih uopće nije moguća.
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
i kaže jevtinija joj spiza.. jebe semate vukorepe pošto je kil mesa.. ovi stalno pizdu račan-mijesić i po cile dane na karte.. niko neće se motike maši moj kume.
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
triba radit..čuješ li ti šta ja tebi govorin
2016-03-09
frakcija wrote:i kaže jevtinija joj spiza.. jebe semate vukorepe pošto je kil mesa.. ovi stalno pizdu račan-mijesić i po cile dane na karte.. niko neće se motike maši moj kume.
Nema do domaće spize
Guest- Guest
nego štaUsne Stjepana Gnječa wrote:frakcija wrote:i kaže jevtinija joj spiza.. jebe semate vukorepe pošto je kil mesa.. ovi stalno pizdu račan-mijesić i po cile dane na karte.. niko neće se motike maši moj kume.
Nema do domaće spize
kad su se moja pokojna baba i pokojna olgita svađale jel na dom došla pašteta il salveta..dok je bila štafeta..eto tako nastaju narječja..
ps
i di je to mladi bob samo po 10 kn?
2016-03-09
MaximusDecimusMiridije wrote:dva brata wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Jel hrana jeftinija Isusati? Ajde neka. Dabogda se nauzivao te i bolje i jeftinije i kvalitetnije spize u tom slucaju. Nevidjena kolicina pizdarija napisano ovdje u stranicu-dvije. Svasta boktemazo. Prije svega dvije trecine sudionika rasprave nema razvijene radne navike do mjere da bi uopce uspjeli u nekoj od tih drzava. A to govorim od frlje ne poznam nikoga uzivo :D . Stojte s mirom gdje jeste...ja ne kuzim opce to toliko izdrkavanje na zivot vani. Svaka cast onima koji stvarno zele razvijati nekakvu karijeru vani i kontaju da imaju bolje uvjete. Svaka cast i sretno. Ali sve ovo ostalo? Odu vani, skontaju da treba radit 10-12 sati dnevno i da pola love ode na smjestaj i rezije....nema ekipe...nema vremena za uzivanje u vlastitim hobijima i shemama. I onda se zivot svodi na pisanje po forumu "spasio sam se odkad sam otisao" i to je otprilike sav drustveni zivot. Svi drapaju isto. A najmanji je problem usuditi se i probati.
a nije baš da može bilo tko bilo šta radit..
ti u dubrovniku traže recepcionere, ljude u agencijama, konobare, kuvare, i slično osoblje - sa iskustvom.
nikome se od njih neda , da obuči nekoga od nezaposlenih da radi ovaj posao, nego očekuju da imaš iskustva. evo probaj se ti ili ja zaposliti kao kuvar ili konobar u neka od tih mjesta u dubrovniku pa ćeš vidjeti expresni odjeb..
da su poslodavci pametni i da je država pametna, onda bi tjekom zime skupili ekipu sa biroa, i napravili tečaj za konobare i kuvare, u 2-3 mjeseca tjekom zime, i onda taman 4mjesec ovi spremni za radit.. taman lagano dok je lagano 4,5 mjesec steknu još malo vještine, i 6 mjesec počinje žiža, i već su su spremni..
naravno državu odnosno hrvatski zavod za zapošljavanje boli kurac, tamo je uhljebima preko veze samo bitno da dobiju svoju plaću i da te zovu non stop i nešto "evidentiraju"(nisu nikome našli posao) , a koštaju nas 300milijuna kuna,
a pohlepni poslodavci očekuju odmah gotova radnika.. to je išlo do ove godine, ali bogami otišli slavonci u njemačku, pa ovi što rade na jadranu još veći pritisak.. pogotov0 za kuvare i konobare kojih nema(pravi kuvar i konobar se trenira godinama, iskreno lakše će netko sa 120 IQ postati programer nego dobar konobar ili kuhar)
ali kako rekoh, da su ovi pametni poslodavci, onda bi organizirali i tražili radnike preko zime, i to bez iskustva, nudili prekvalifikaciju, obuku, lovu, i naravno ugovor da moraš raditi za njih nakon toga..
Guest- Guest
evo ja kuvan skoro kvarat stoljeća i sve se izide.. a znan i programirat.. i jope po satnice na određeno u školi.
al zato prispijen na forum i sve..odnija đava prišu...ajde ne padaju ni vanka sikire s obzirom na količinu boravka na forumu.
al zato prispijen na forum i sve..odnija đava prišu...ajde ne padaju ni vanka sikire s obzirom na količinu boravka na forumu.
2016-03-09
i onda bi ti ekipa dala 4-5k kuna u dubrovniku, pitanje je bili ima smještaj, moraš imati iskustva, a postoji dobra šansa da ćeš na letiti na debile u RH gdje ćeš se dogovoriti jedno a raditi ćeš tipa 12-14h dnevno bez pauze.. nije niti čudno zašto im nitko ne želi raditi, nij nitko, rade ljudi, ali već u splitu se zna gdje su dobri uvjeti , a gdje su loši
Guest- Guest
a šta amo se hvalit. .evo i ja iman redovni posao + iman svoj business(planiram iza nove možda i firmu) + planiram investirati u uzgoj smilja, čak i apartman jedan.. šta ću sada.. hvalite me usta moja :Dfrakcija wrote:evo ja kuvan skoro kvarat stoljeća i sve se izide.. a znan i programirat.. i jope po satnice na određeno u školi.
Guest- Guest
Page 7 of 31 • 1 ... 6, 7, 8 ... 19 ... 31
Similar topics
» ''Dalija Orešković: ''Ne želim popraviti HDZ, želim ga razmontirati''
» Muslimani se nude Njemačkoj kao vojni imami u njemačkoj vojsci
» Hrvatica u Beogradu
» Hrvatica merka gajbu u BGD
» Udala se najseksepilnija Hrvatica
» Muslimani se nude Njemačkoj kao vojni imami u njemačkoj vojsci
» Hrvatica u Beogradu
» Hrvatica merka gajbu u BGD
» Udala se najseksepilnija Hrvatica