Na današnji dan rijeka vraćena Hrvatskoj...
Page 6 of 13
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Re: Na današnji dan rijeka vraćena Hrvatskoj...
ma ne, andric je shvatio primat srpskog jezika,Regoč wrote:Trebao vam je Hrvat da dobijete Nobelovu nagradu (što i ne čudi kad vam je Vuk oblikovao jezik prepisujući hrvatske rječnike), a i to otimajući od Krleže. Samo za to Rolović je zaslužio metak.pizzon wrote:nemoj da se brinete za preciznost srpskog jezika.
sve je ok. dovoljan je primer i.andric !
vuk prepisivao od krleze ? ili sam pogresno ukapirao ?
ovo tvoje gore je od kenjaze-
sto se tice rolovica, tu si zapao u mentalnu i moralnu problematiku
Guest- Guest
Poanta - neuk si, ali nije to tvoja greška jer nisi mogao ni naučiti. Srpska jezična pravila jednostano ne postoje.Stanojko wrote:Ooooo...bem te zivote. Hajde onda, napisi mi Enver Hodza, kao sto sam citao i valjao se svojevremeno dok sam citao START...Piglet wrote:Mda, možemo se mi u krug natjeravati, ali činjenica je da samo ti ovdje ne znaš kako napisati centimetar, papa Franjo, Elvis Presley, srBstvo, Indianapolis.Stanojko wrote:Pogadajaj sta hoces, ali bi me bilo sramota da prodam jezik kojim su mi preci pricali... Cak se i ne borite za njega... Tuga...Piglet wrote:Da pogodim, nisi stavio link jer se radi o blogu nekog nesretnog srpskog sirotana poput tebe koji jadan ne zna za defektna srpska jezična pravila pa nastane takva brljotina?Stanojko wrote:Poenta - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
Nepismen narod sa defektnim jezikom, dijeliš njegovu sudbinu, a ovdje se nešto preseravaš
Piglet- Posts : 1506
2016-02-24
I? Hoces li da napises posto znas "rvacka" jezicka pravila? Dakle - Enver Hodza, hocemo li?Piglet wrote:Poanta - neuk si, ali nije to tvoja greška jer nisi mogao ni naučiti. Srpska jezična pravila jednostano ne postoje.Stanojko wrote:Ooooo...bem te zivote. Hajde onda, napisi mi Enver Hodza, kao sto sam citao i valjao se svojevremeno dok sam citao START...Piglet wrote:Mda, možemo se mi u krug natjeravati, ali činjenica je da samo ti ovdje ne znaš kako napisati centimetar, papa Franjo, Elvis Presley, srBstvo, Indianapolis.Stanojko wrote:Pogadajaj sta hoces, ali bi me bilo sramota da prodam jezik kojim su mi preci pricali... Cak se i ne borite za njega... Tuga...Piglet wrote:
Da pogodim, nisi stavio link jer se radi o blogu nekog nesretnog srpskog sirotana poput tebe koji jadan ne zna za defektna srpska jezična pravila pa nastane takva brljotina?
Nepismen narod sa defektnim jezikom, dijeliš njegovu sudbinu, a ovdje se nešto preseravaš
Što bre? Ko im jebe mater.Stanojko wrote:Poenta - SPASIMO HRVATSKI JEZIK!
Dobro, sirotane, Enver Hoxha. Hoćeš našu fonetsku abecedu da ti postavim -Stanojko wrote:I? Hoces li da napises posto znas "rvacka" jezicka pravila? Dakle - Enver Hodza, hocemo li?Piglet wrote:Poanta - neuk si, ali nije to tvoja greška jer nisi mogao ni naučiti. Srpska jezična pravila jednostano ne postoje.Stanojko wrote:Ooooo...bem te zivote. Hajde onda, napisi mi Enver Hodza, kao sto sam citao i valjao se svojevremeno dok sam citao START...Piglet wrote:Mda, možemo se mi u krug natjeravati, ali činjenica je da samo ti ovdje ne znaš kako napisati centimetar, papa Franjo, Elvis Presley, srBstvo, Indianapolis.Stanojko wrote:
Pogadajaj sta hoces, ali bi me bilo sramota da prodam jezik kojim su mi preci pricali... Cak se i ne borite za njega... Tuga...
Ajde sad ti prevedi na "srBski" ovih par mojih riječi.
2016-02-24
To što si peder nema veze sa tvojom nepismenošću.tre911 wrote:I onda će reći da sam ja peder ajde šetajdzango wrote:Nije "o ničemu", nego "ni o čemu", jebam te nepismena.tre911 wrote:Hahaha, pa ti nemaš pojma o ničemu pa ni o tomeStanojko wrote:Hrvatski ti je Nurkica-pametnica postovala gore... Ne brukaj setre911 wrote:
pa pričam jedinim jezikom koji je normalan( na ovim prostorima ) i ima pravopis i gramatiku kako spada-HRVATSKIM dočim ti imaš nešto na razini vrtića, ono što god napišeš dobiješ peticu, bitno da ljudi skuže što je pjesnik htio reći
Hahahahahahahahahahaahha...izgugla ga konacno..... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaaPiglet wrote:Dobro, sirotane, Enver Hoxha. Hoćeš našu fonetsku abecedu da ti postavim -Stanojko wrote:I? Hoces li da napises posto znas "rvacka" jezicka pravila? Dakle - Enver Hodza, hocemo li?Piglet wrote:Poanta - neuk si, ali nije to tvoja greška jer nisi mogao ni naučiti. Srpska jezična pravila jednostano ne postoje.Stanojko wrote:Ooooo...bem te zivote. Hajde onda, napisi mi Enver Hodza, kao sto sam citao i valjao se svojevremeno dok sam citao START...Piglet wrote:
Mda, možemo se mi u krug natjeravati, ali činjenica je da samo ti ovdje ne znaš kako napisati centimetar, papa Franjo, Elvis Presley, srBstvo, Indianapolis.
A jebote budale, Englezi, Nijemci, Hrvati, Fracuzi mu isto pišu i čitaju ime, a ovaj neuki pajac misli da je to samo hrvatska verzija. O srpska nepismena sirotinjo, i Bogu si teška.Stanojko wrote:Hahahahahahahahahahaahha...izgugla ga konacno..... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaaPiglet wrote:Dobro, sirotane, Enver Hoxha. Hoćeš našu fonetsku abecedu da ti postavim -Stanojko wrote:I? Hoces li da napises posto znas "rvacka" jezicka pravila? Dakle - Enver Hodza, hocemo li?Piglet wrote:Poanta - neuk si, ali nije to tvoja greška jer nisi mogao ni naučiti. Srpska jezična pravila jednostano ne postoje.Stanojko wrote:
Ooooo...bem te zivote. Hajde onda, napisi mi Enver Hodza, kao sto sam citao i valjao se svojevremeno dok sam citao START...
2016-02-24
Ovo si dobro uočio glede jezičnih (ne)prilkah u Jugoslaviji: hrvatski je bio potiskivan do razine zatora.pizzon wrote:ma ne, andric je shvatio primat srpskog jezika,Regoč wrote:Trebao vam je Hrvat da dobijete Nobelovu nagradu (što i ne čudi kad vam je Vuk oblikovao jezik prepisujući hrvatske rječnike), a i to otimajući od Krleže. Samo za to Rolović je zaslužio metak.pizzon wrote:nemoj da se brinete za preciznost srpskog jezika.
sve je ok. dovoljan je primer i.andric !
Naravno da si pogrješno skužio, kako bi prepisivao od nekoga tko se rodio više od dva desetljeća nakon njegove smrti. Vuk je prepisivao hrvatske rječnike koji su nastajali od 16. stoljeća, počevši s Vrančićem.pizzon wrote:vuk prepisivao od krleze ? ili sam pogresno ukapirao ?
Bolje kenjati, nego imati zatvor.pizzon wrote:ovo tvoje gore je od kenjaze-
Ne, zašto? Krleža je bio predviđen kao dobitnik, a ovaj je nasrao odroda Andrića. Pravo mu budi! Roloviću, ne Andriću.pizzon wrote:sto se tice rolovica, tu si zapao u mentalnu i moralnu problematiku
Svima koji dvoje oko podrietla hrvatskoga jezika ili ga osporavaju preporučujem Povijest hrvatskoga književnog jezika Milana Moguša kao osnovnu literaturu pa neka grade dalje.
Jebote, a mali dudek koji ne zna kako da mu napise ime u izvornom obliku, taj je nepismen? Haahhahahahahaahaha...koja ste vi duhovna sirotinja... Videla zaba kako se konj potkiva pa podigla nogu...Piglet wrote:A jebote budale, Englezi, Nijemci, Hrvati, Fracuzi mu isto pišu i čitaju ime, a ovaj neuki pajac misli da je to samo hrvatska verzija. O srpska nepismena sirotinjo, i Bogu si teška.Stanojko wrote:Hahahahahahahahahahaahha...izgugla ga konacno..... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaaPiglet wrote:Dobro, sirotane, Enver Hoxha. Hoćeš našu fonetsku abecedu da ti postavim -Stanojko wrote:I? Hoces li da napises posto znas "rvacka" jezicka pravila? Dakle - Enver Hodza, hocemo li?Piglet wrote:
Poanta - neuk si, ali nije to tvoja greška jer nisi mogao ni naučiti. Srpska jezična pravila jednostano ne postoje.
Smiešno ti je kako je čovjek pisao vlastito ime i prezime? Ma, da, u pravu si, ljepše je Karagjorgjeviq.Stanojko wrote:Hahahahahahahahahahaahha... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaa
Adje ti konačno napiši srBske verzije riječi, bježiš od toga kao iz Slavonije 90ih. Kako bi ti pametan napisao na čistom srpskom centimetar, papa Franjo, Indianapolis?Stanojko wrote:Jebote, a mali dudek koji ne zna kako da mu napise ime u izvornom obliku, taj je nepismen? Haahhahahahahaahaha...koja ste vi duhovna sirotinja... Videla zaba kako se konj potkiva pa podigla nogu...Piglet wrote:A jebote budale, Englezi, Nijemci, Hrvati, Fracuzi mu isto pišu i čitaju ime, a ovaj neuki pajac misli da je to samo hrvatska verzija. O srpska nepismena sirotinjo, i Bogu si teška.Stanojko wrote:Hahahahahahahahahahaahha...izgugla ga konacno..... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaaPiglet wrote:Dobro, sirotane, Enver Hoxha. Hoćeš našu fonetsku abecedu da ti postavim -Stanojko wrote:
I? Hoces li da napises posto znas "rvacka" jezicka pravila? Dakle - Enver Hodza, hocemo li?
2016-02-24
Dobro, napisi mi sledecu recenicu na rvackom: "Ja sam severnokorejski predsednik Kim-Dzong Un!"Regoč wrote:Smiešno ti je kako je čovjek pisao vlastito ime i prezime? Ma, da, u pravu si, ljepše je Karagjorgjeviq.Stanojko wrote:Hahahahahahahahahahaahha... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaa
Pa vec si napisao mucenice, samo malo nepismeno. Pravilno je: Papa Franja, Indijanapolis...Piglet wrote:Adje ti konačno napiši srBske verzije riječi, bježiš od toga kao iz Slavonije 90ih. Kako bi ti pametan napisao na čistom srpskom centimetar, papa Franjo, Indianapolis?Stanojko wrote:Jebote, a mali dudek koji ne zna kako da mu napise ime u izvornom obliku, taj je nepismen? Haahhahahahahaahaha...koja ste vi duhovna sirotinja... Videla zaba kako se konj potkiva pa podigla nogu...Piglet wrote:A jebote budale, Englezi, Nijemci, Hrvati, Fracuzi mu isto pišu i čitaju ime, a ovaj neuki pajac misli da je to samo hrvatska verzija. O srpska nepismena sirotinjo, i Bogu si teška.Stanojko wrote:Hahahahahahahahahahaahha...izgugla ga konacno..... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaaPiglet wrote:
Dobro, sirotane, Enver Hoxha. Hoćeš našu fonetsku abecedu da ti postavim -
Piši si sam, nisam ti ja tajnica.Stanojko wrote:Dobro, napisi mi sledecu recenicu na rvackom: "Ja sam severnokorejski predsednik Kim-Dzong Un!"Regoč wrote:Smiešno ti je kako je čovjek pisao vlastito ime i prezime? Ma, da, u pravu si, ljepše je Karagjorgjeviq.Stanojko wrote:Hahahahahahahahahahaahha... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaa
Prc, sta bi!? Ne znas da napises ime coveku!!!? Bruko rvacka...Regoč wrote:Piši si sam, nisam ti ja tajnica.Stanojko wrote:Dobro, napisi mi sledecu recenicu na rvackom: "Ja sam severnokorejski predsednik Kim-Dzong Un!"Regoč wrote:Smiešno ti je kako je čovjek pisao vlastito ime i prezime? Ma, da, u pravu si, ljepše je Karagjorgjeviq.Stanojko wrote:Hahahahahahahahahahaahha... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaa
Možemo pisati izgovorno ili po transkripciji koju je za međunarodnu uporabu propisala njegova zemlja. Osobno mi je draže ovo prvo za sva nelatinična pisma, mada u priopćajnicama prevladava ovo drugo.Stanojko wrote:Prc, sta bi!? Ne znas da napises ime coveku!!!? Bruko rvacka...Regoč wrote:Piši si sam, nisam ti ja tajnica.Stanojko wrote:Dobro, napisi mi sledecu recenicu na rvackom: "Ja sam severnokorejski predsednik Kim-Dzong Un!"Regoč wrote:Smiešno ti je kako je čovjek pisao vlastito ime i prezime? Ma, da, u pravu si, ljepše je Karagjorgjeviq.Stanojko wrote:Hahahahahahahahahahaahha... Enver Hoxha....hahahahahahhahahaahahhaa
Hajde po transkripciji.Regoč wrote:Možemo pisati izgovorno ili po transkripciji koju je za međunarodnu uporabu propisala njegova zemlja. Osobno mi je draže ovo prvo za sva nelatinična pisma, mada u priopćajnicama prevladava ovo drugo.Stanojko wrote:Prc, sta bi!? Ne znas da napises ime coveku!!!? Bruko rvacka...Regoč wrote:Piši si sam, nisam ti ja tajnica.Stanojko wrote:Dobro, napisi mi sledecu recenicu na rvackom: "Ja sam severnokorejski predsednik Kim-Dzong Un!"Regoč wrote:
Smiešno ti je kako je čovjek pisao vlastito ime i prezime? Ma, da, u pravu si, ljepše je Karagjorgjeviq.
Stanojko wrote:Pa vec si napisao mucenice, samo malo nepismeno. Pravilno je: Papa Franja, Indijanapolis...
U Srpskoj pravoslavnoj crkvi kažu da treba pogledati zvaničnu čestitku patrijarha srpskog Irineja, a u njenom zaglavlju stoji "Njegova Svetost Papa Franjo", dakle sa "o".
Nikolić papu prekrštava u Franciska
Sudeći po poslednjim izjavama, Nikolić namerava da papu i dalje naziva Francisko.
Tucić: Elizabetu ne zovemo Jelisaveta
- Mi kraljicu Elizabetu ne zovemo Jelisaveta, pa prema tome ne bi trebalo ni Frančeska da zovemo Franja, nego Frančesko, jer su njegovi roditelji porekom Italijani, a i italijanski je jezik koji sekoristi u Vatikanu - objašnjava Tucić.
Njegov kolega Mirko Đorđević, kjniževnik i prevodilac, smatra, međutim, da je Franjo odgovarajuće ime i da je mnogo važnije šta ono predstavlja, od toga kako se izgovara.
- Novi papa je ime izabrao po velikom svecu Franji Asiškom i mi ga zovemo tim imenom oduvek. Međutim, mnogo je važnije to što to ime simbolizuje siromaštvo i skromnost - zaključio je Đorđević.
Na katedri za italijanski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu rekli su nam da su i oni u nedoumici i da su juče celo prepodne proveli u diskusijama u vezi sa papinim imenom.
2016-02-24
Regoč-
2015-08-21
Dobro, papa Franjo ti je bilo malo preteško, probaj sa ovim - Andy Murray, Dirk Kuyt, Mesut Özil.Stanojko wrote:Pa vec si napisao mucenice, samo malo nepismeno. Pravilno je: Papa Franja, Indijanapolis...Piglet wrote:Adje ti konačno napiši srBske verzije riječi, bježiš od toga kao iz Slavonije 90ih. Kako bi ti pametan napisao na čistom srpskom centimetar, papa Franjo, Indianapolis?
2016-02-24
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Pada Rijeka, posljednji bastion komunizma u Hrvatskoj
» Na današnji dan 14.9.1991 počele blokade i oslobađanje vojarni JNa u Hrvatskoj
» Rusi traže od Turske "prijateljski gest" - da Aja Sofija bude vraćena
» Dinu Radji opet vracena klasifikacija-ustasa naime slusao je Thompsona 1992 u Barceloni
» Poplavljena Rijeka
» Na današnji dan 14.9.1991 počele blokade i oslobađanje vojarni JNa u Hrvatskoj
» Rusi traže od Turske "prijateljski gest" - da Aja Sofija bude vraćena
» Dinu Radji opet vracena klasifikacija-ustasa naime slusao je Thompsona 1992 u Barceloni
» Poplavljena Rijeka
Page 6 of 13