Na današnji dan rijeka vraćena Hrvatskoj...
Page 13 of 13
Page 13 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Re: Na današnji dan rijeka vraćena Hrvatskoj...
Ja sam glede toga uglavnom samouk...Sa svim dijalektima sam na "Ti".Regoč wrote:Sve što trebam znati, naučio sam još u vrtiću.
Balade Perice Kerempuha čitam s lakoćom, jednako kao Šimića, Marulića ili Gundulića....
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
...i pe'metara je pe'metara...udba wrote:Koliko je k'liko, dva dana je "dvadni", ali ima i produljenja, puž je spuž.Eroo wrote:Uvik pojednostavimo: Filip je Pilip, šofer je šover, Hrvat je 'Rvat,Hrvatska je 'Rvacka, daboGda je daboda itd.
Malo vježbe ne škodi, jelda...Učite i vi, tribat će van...
Tako smo skratili i neke druge stvari, kao napr. :
'mocaisinaiduva. Amen
Last edited by Eroo on 10/8/2016, 15:13; edited 1 time in total
2016-07-22
ne znan jedino šta je sić, jel to konusna kanta ili cilindrična.
uvijek kad mi kažu "sić" ja siđem dolje kad niže, a to ustvari znači "donesi kantu"
Sić i nije baš 'ercegovački...udba wrote:ne znan jedino šta je sić, jel to konusna kanta ili cilindrična.
2016-07-22
Nego čije?Eroo wrote:Sić i nije baš 'ercegovački...udba wrote:ne znan jedino šta je sić, jel to konusna kanta ili cilindrična.
Što se skraćivanja tiče, zaboravismo:
a - molim
e - da
i - jedi
o - to ti je reka?
u - (političko opredjeljenje)
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Zanimljivo je kako se u 'Ercegovini potrude izgovarati i najteže izraze, ali samo kad psuju:
...prč*** kr'...itd
...prč*** kr'...itd
udba wrote:Nego čije?Eroo wrote:Sić i nije baš 'ercegovački...udba wrote:ne znan jedino šta je sić, jel to konusna kanta ili cilindrična.
Što se skraćivanja tiče, zaboravismo:
a - molim
e - da
i - jedi
o - to ti je reka?
u - (političko opredjeljenje)
Last edited by Eroo on 10/8/2016, 15:26; edited 1 time in total
2016-07-22
U tvom slučaju je jasno da nije bolest sve što boliStanojko wrote:Sto da patim, pobogu?Regoč wrote:Svi ga rabimo, kako u govoru, tako i u pismu, ovisno o situaciji služimo se fazličitim funkcijskim stilovima. A ti pati i slobodno piši svoje budalaštine!Stanojko wrote:Ne koristi se u svakodnevnom govoru, pripazite vi to ipak malo...Regoč wrote:Ne damo, iako ni nije u opasnosti. Izvrsno se drži i obogaćuje.Stanojko wrote:
Pozdravljam. Ne dajte da hrvatski jezik umre...
Guest- Guest
hahahaha led te jebo glupog, bože sačuvaj da bi srbi bili za nešto krivi kao u ovom slučaju gdje ste bili njemačke kujice i titrali im jaja qa onda postali ruske kučke i njima također skunuli gaće kao i njemcima a bome i turcima prije njih. Kako koja vojska naiđe jebe bez vađenja a tu ste se vi pokazali kao vrhunski gostoljubiv narodStanojko wrote:Ne znam kako da ti kazem, ali crvendace su doveli rusi nakon prodaje Srbije od strane engleza... Komunci nisu bili cimbenici...Regoč wrote:Što su ti Veliku Srbiju razbili partizani i to s 95 % boracah Srbah. Ironično, jel?Stanojko wrote:Sto da patim, pobogu?Regoč wrote:Svi ga rabimo, kako u govoru, tako i u pismu, ovisno o situaciji služimo se fazličitim funkcijskim stilovima. A ti pati i slobodno piši svoje budalaštine!Stanojko wrote:
Ne koristi se u svakodnevnom govoru, pripazite vi to ipak malo...
Guest- Guest
Page 13 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Pada Rijeka, posljednji bastion komunizma u Hrvatskoj
» Na današnji dan 14.9.1991 počele blokade i oslobađanje vojarni JNa u Hrvatskoj
» Rusi traže od Turske "prijateljski gest" - da Aja Sofija bude vraćena
» Dinu Radji opet vracena klasifikacija-ustasa naime slusao je Thompsona 1992 u Barceloni
» Poplavljena Rijeka
» Na današnji dan 14.9.1991 počele blokade i oslobađanje vojarni JNa u Hrvatskoj
» Rusi traže od Turske "prijateljski gest" - da Aja Sofija bude vraćena
» Dinu Radji opet vracena klasifikacija-ustasa naime slusao je Thompsona 1992 u Barceloni
» Poplavljena Rijeka
Page 13 of 13