Milosevic agent CIA
Page 5 of 9
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Milosevic agent CIA
Strah od naoružanih Hrvata je rezultira sa 1/3 okupiranog RH teritrorija!!! no reci mi onda zašto su srbi iz tog okupiranog dijela protjerali skoro svo nesrpsko stanovništvo??? Zašto u tom protjerivanju i genocidu (kako ga srbi doživljavaju) nije bilo nikog drugoga za protjerati osim onih koji su i sami protjerivali prije toga?dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:Mozda i vise od 20 000, imas knjige o položaju Hrvata u kraljevini, teror po svim nivoima. A ustase? Pa Hrvati jesu krvoločni , posebno kada ih netko dira . Šute , šute i onda krvoločni postanu. I mene iznenade. Ne svi naravno.dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:A 20 000 ubijenih i zatvorenih Hrvata u kraljevini? Mislis da to nije motiv nego nako , palo im na pamet bezvezedzmrdz wrote:
Pa gde nadje 1804 sada jebote...U knjizi zvanoj The Serbs, novinar Tim Judah kaze kako bez obzira na sve sto je se dogadjalo negativno izmedju Srba i Hrvata do 1941 ne moze da objasni niti opravda nivo sistematskog ubijanja od 1941 pa nadalje. On je nezavistan istarzivac i svasta je rekao u toj knjizi i dobrog i loseg.
zatvarani su bili i Srbi a za 20000 ubijenih bih molio neke dokaze da su ubijeni od Srba iskljucivo a ne od zandara medju kojima je bilo svih naroda.
U mom selu su za jedan dan ustase ubile oko 50 i nesto ljudi. za jedan dan. sve civili, starci, zene i deca. Nema ih na internetu, nema ih nigde zavedenih ali ima spomenik i imaju zivi ljudi koji su to prezivili a medju njima i moja baka koja je bila u logoru u Pozegi sa 10 godina..
Eto vidis, i ja sam se iznenadio za Srbe. Sutili su dosta, jedan svetski rat pa drugi su bili ovce za klanje..i onda 91 nisu hteli to da dozive pa su se od zrtve pretvorili u zlocnce..ali da, ne zvuci simpa..ipak su to Srbi.
Guest- Guest
Pa ajmo onda argumentima i o tome. Naime neću poreći zločine nad srbima niti ću ići prema onoj tezi ko je prvi započeo ali ću udariti direktno u srce pobune u srbu i analizirati istu kao i pokolj nad Hrvatima u Borićevcu i Zrinu pa ti pokušaj uočiti svemirske nelogičnosti i svemu tome.dzmrdz wrote:tre911 wrote:No sa druge strane možemo komotno reći da će srbi prihvatiti bilo kakvu teoriju koja će skinuti ili umanjiti krivicu za koju su objektivno sami krivi pa tako i ove kojekave teorije koje bi išle u ovom smjeru kao što je i ova tema. No činjenice su jasne i nedvosmislene a je li neko sa vama manipulirao to je potpuno ireleventno do ste vi držali mač u ruci dok su drugi imali običnu šibudzmrdz wrote:Regoč wrote:Ma, sve je to CIA isplanirala. I da nas Srbi napadnu, i da se mi branimo, i da Srbi izgube pa da napadnu Kosovu pa da izgube...Viš ti te CIA-e kako planira.
Niko ne moze da isplanira nista 100% ali da su imali prste u pumpanju atmosfere imali su sigurno.
Imali su i prste u pojedinim akcijama koje su imale za cilj da se Srbi okrive za ratne zlocine i u tim akcijama su bili placeni pojedinci sto ne znaci da nije bilo ostalih neistrumentalizovanih zlocina. Naravno tebi ne odgovara da je bbilo sta moguce izuzev da su Srbi onakvima kakve ti prizeljkujes.
Nista novo, poznat fenomen
Dobro istina je u vom ratu da su Srbi bili nadmocniji vojno, a kako je bilo u 2 sv ratu?
Da li je u ustaskim rukama bio mac ili siba?
1....Ustanak u Srbu je oružana pobuna protiv ustaških zločina nad Srbima u Lici koji je započeo napadom na žandarmeriju u Srbu 27. VII.1941. Radilo se o masovnom ustanku gerilskih jedinica i naroda kotara Donjeg Lapca pokrenutog od strane Komunističke partije Hrvatske. Početak tog ustanka se slavio od 1945. do 1990. kao republički praznik Dan ustanka naroda Hrvatske a obilježava se i danas proslavom u Srbu.
2....
27. srpnja 1941. u Srbu se dogodio drugi značajniji oružani sukob protiv vlasti Nezavisne Države Hrvatske, koji je neopravdano prikazivan kao prvi takav sukob. Jugoslavenska historiografija zaobilazila je četnički ustanak u istočnoj Hercegovini mjesec dana prije.[5]
U Srbu su pobunu od 27. srpnja 1941. godine vodili četnički kolovođe i srpski pobunjenici Torbica, Keča, Omčikus i Radenović koji su na dan ustanka osnovali u Srbu oružani četnički puk (brigadu) s 1000 četnika (vođa četnika u kninskoj krajini bio je bivši pravoslavni pop Momčilo Đujić koji je osnovao tzv. Dinarsku diviziju). Vođa srpskih komunista u Lici, Đorđe Đoko Jovanić, bio je zapovjednik partizanskog odreda sa 60 srpskih komunista koji su se pridružili četničkom ustanku i sudjelovali u etničkom čišćenju hrvatskih civila. U samome mjestu Srb, srpski pobunjenici osvojili su napuštenu žandarmerijsku stanicu NDH, i zarobili mjesnog župnika rimokatoličke crkve mosinjora Jurja Gospodnetića i potom ga mučili i ispekli na ražnju. [6]
Jugokomunistička historiografija taj dan slavi kao Dan ustanka naroda Hrvatske. Do 1991. godine, u SR Hrvatskoj taj se datum obilježavao kao Dan ustanka naroda i narodnosti SR Hrvatske, čije je obilježavanje odredio ZAVNOH na svojoj posljednjoj sjednici u kolovozu 1945. godine, a u samostalnoj Hrvatskoj, kao Dan antifašističke borbe obilježava se 22. lipnja, jer je na taj dan 1941. osnovan Prvi sisački partizanski odred.
3...
Razaranje sela i zločini nad Boričevljanima
Podrobniji članak o temi: razaranje BoričevcaPo uspostavi NDH, Srbi iz Lapačkog kraja su podigli pobunu, te su Hrvati iz Boričevca u noći između 1. i 2. kolovoza 1941. g. bili prisiljeni pobjeći u Kulen Vakuf, a 2. kolovoza srpski pobunjenici ušli su u Boričevac, razorili ga, do temelja uništili[8] i pobili preostalo stanovništvo te počinili zločine i u ostalim mjestima u okolici: Brotinja, Poljica, Mišljenovac, Donji i Gornji Lapac.[9] Četnici su 27. srpnja u Brotinju bacili u jamu 38 Hrvata, prezimenom Ivezići. Najmlađi (Jakov) imao je 2, a najstariji (Luka) 82 godine.[10] Za taj zločin nitko nije odgovarao. Dio Srba nosio je četnička obilježja (kokarde), a dio partizanska obilježja (crvene petokrake). Srbi su 6. rujna 1941. napali i Kulen Vakuf te pobili više stotina Hrvata i Muslimana iz Boričevaca.[11][12]
Boričevljani su ubijeni i proganjani, a djecu su im bacali u Dabine jame.[13] Ime sela Boričevca praktično je nestalo sa zemljovida.[13] Preživjeli Boričevljani izbjegli su u bjelovarski kraj.[13]
Dakle možemo o raznim izvorima i to je manje bitno jer ćeš ti držati svoju a ja svoju a partizani svoju stranu ali ono bitno je da su NENAORUŽANI srbi tada napravili ustanak i osvojili jako USTAŠKO uporište u kom su pobili na desetine ljudi, sve koji se tamo zatekli. Dakle ovako, kako su to nenaoružani srbi??? osvojili jako ustaško uporište(borićevac)???? ako su samo civili nastradali a ne spominje se nigdje niti jedan stradali ustaša u jakom ustaškom uporištu??? [size=13]Zar ti ne zvuči kao klasična zamjena teza?[/size][size=13][size=13][size=16][size=13] Naime manipulacija je ta koja ovdje vlada a ljudi ne žele vidjeti tako jednostavne stvari poput logičnih klopki u koju sami upadaju bez razmišljanja o bilo čemu.[/size][/size][/size][/size]
Guest- Guest
Nisam se dobro Odrazio :D, mislio sam na musliće da to nisu napravili, moja greška u pisanju hebiga, mišljenja sam kao i ti u ovom slučaju.MaximusDecimusMiridije wrote:tre911 wrote:Moje mišljenje je da nisu ali nebitno za rasparvau, činjenica je da su srbi do tada ispalili na tisuće granata na sarajevo i da su pobili stotine ljudi pa ako merkale eventualno i nisu srbi napravili evidentno je da su takvu politiku vodili pa je stoga i zločin bez puno razmišljanje i pripisan njima.dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:Ajde reci nam jednu akciju , gdje su Srbi okrivljeni a nisu bili krivi.dzmrdz wrote:
Niko ne moze da isplanira nista 100% ali da su imali prste u pumpanju atmosfere imali su sigurno.
Imali su i prste u pojedinim akcijama koje su imale za cilj da se Srbi okrive za ratne zlocine
Ljudi su ubijeni, naravno da su krivi ali to i jeste poenta sto sad ti kazes Srbi...ja znam da su pojedinci uradili stavri za koje su dobili lovu da bi krivica bila pripisana Srbima.
a bas kad me viuces za jezik, naprimer Merkale..moj teco pokojni je bio visoko pozicionirani artiljerac (potpukovnik) Sarajevskog korpusa i cim se to desilo rekao mi je da su sami sebi Muslimani to namestili..isto se desilo u Racku na Kosovu, ono sto su Skorpioni radili je isto van njihove rutine al ne bih u detalje..Srebrenica..postoji video koji explicitno govori o nameri da se zrtvuje grad..ako su Srbi bad boys zasto im se jos i pakuje, kome je to u interesu bilo??
da smo imali budala jesmo, nazalost!
Ali jebiga kad jesu to napravili. To je kod njih opcenito interesantna stvar. Gdje god je ocigledno da su napravili pizdariju i da su dokazi tu. Jasni ko dan. Onda je to kao...uzavrela krv ili osveta ili neki slican kurac. Kao nadju oni neko opravdanje. A ovakve stvari di bi se nesto kao moglo ushemiti....kao ovi gadjali sami sebe. Isto kao sto smo mi lozili gume u Dubrovniku i ina sranja. To je jednostavno luda nacija i gotovo.
Guest- Guest
Gle možeš pisati o manipulaciji i o tome što su sa vama napravili, no činjenica jeste da su srbi ti koji su držali nož i potegli isti kad su smatrali to potrebnim.dzmrdz wrote:tre911 wrote:Moje mišljenje je da nisu ali nebitno za rasparvau, činjenica je da su srbi do tada ispalili na tisuće granata na sarajevo i da su pobili stotine ljudi pa ako merkale eventualno i nisu srbi napravili evidentno je da su takvu politiku vodili pa je stoga i zločin bez puno razmišljanje i pripisan njima.dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:Ajde reci nam jednu akciju , gdje su Srbi okrivljeni a nisu bili krivi.dzmrdz wrote:
Imali su i prste u pojedinim akcijama koje su imale za cilj da se Srbi okrive za ratne zlocine
Ljudi su ubijeni, naravno da su krivi ali to i jeste poenta sto sad ti kazes Srbi...ja znam da su pojedinci uradili stavri za koje su dobili lovu da bi krivica bila pripisana Srbima.
a bas kad me viuces za jezik, naprimer Merkale..moj teco pokojni je bio visoko pozicionirani artiljerac (potpukovnik) Sarajevskog korpusa i cim se to desilo rekao mi je da su sami sebi Muslimani to namestili..isto se desilo u Racku na Kosovu, ono sto su Skorpioni radili je isto van njihove rutine al ne bih u detalje..Srebrenica..postoji video koji explicitno govori o nameri da se zrtvuje grad..ako su Srbi bad boys zasto im se jos i pakuje, kome je to u interesu bilo??
da smo imali budala jesmo, nazalost!
e jebiga sad, znaci dogadjaj koji je direktno izazvao Nato udare po RS se odjednom banalizuje a cista namestaljka ( velika verovatnoca u najmanju ruku). Pa zasto onda nije niko odgovarao za te Merkale, zasto nije niko odgovarao za namestanje Srebrenice pod noz??
To su landmark dogadjaji i ne mozes reci ma dobro Srbi su svakako to zasluzili..jebote pa ajde se stavi u kozu Srba. Nasa istina se nije cula nigde a ne cuje se ni sada. Ja sam svedok da mi je tip Irac rekao kako smo mi pobili "1 million Bosnians.."..de malo
ne mogu ja poreci Ovcaru ali nas se naziva dotepencima, ciganima, dodjosima, cetnicima, basibozucima, trofaznim, smradonjama, bradonjama i da samo mirno stojimo?
Pa ja sam bio 5 razred osnovne skole kad su mi jebali majku cetnicku i srpsku a do tada nisam imao pimma o tome. e tada sam poceo da budem svestan ko sam mada nisam bio ekstreman nikada pa ni sada.
Ko je te klince naucio Hrvate da sam ja Srbin i da mi to kazu? Dokle god se ne upitate zasto Srbima Hrvatska nije preca od Srbije (srbiam u hrvatskoj) nakon toliko godina nema nista od dijaloga. Koliko god je Beograd huskacki se pokazao toliko je i odgovornost Hrvatske bila prema delu svog naroda koji je ucetsvovao u njenoj izgradnji vekovima a moji su sve kupili sto imamo i nismo bili ko Siptari da ne placamo poreze i sl a trazimo nesto svoje..svako ima svoj udeo ali prvo sto se izvuce je "vi izjednacujete krivnju"..
Vi ne morate vise da priznate nista, nas vise nema i HR ali radi sebe treba malo se suociti sa istinom i zasto su ljudi tipa Kihr ubijeni..
Ja mogu pričati dijametralno suprotna stajališta od tvoga gdje sam u borovu selu doživio ono ama baš svašta i to puno prije 91, tamo negdje od 88e na dalje jer sam i tamo kao mladić zalazio u potrazi za provodom i djevojkama kao i masa drugih.
Kira je ubila udba, odnosno boljkovac i njegovi konkretno no to je druga tema a zbog koje mi i danas u RH imamo strašno puno problema.
Guest- Guest
Tre je obican naciradikal.
O tome su ovdje godinama pisali i svi smo to dobro zapamtili.
Dobro, slčicno su i o meni ali sad je rijec o njemu:)
dijagram-
2015-08-09
Ja to tako gledam iz perspektive onoga što sam doživio kao sudionik tih događaja i držim da je to prilično objektivno jer je srbija tada izgubila u 4 dimenziji ratovanja a to se samo odrazilo na levele ispod togakic wrote:tre je živa legenda :)
Guest- Guest
dijagram wrote:Tre je obican naciradikal.
Guest- Guest
tre911 wrote:dijagram wrote:Tre je obican naciradikal.
dijagram-
2015-08-09
tre911 wrote:Mi Vukovar nismo mogli obraniti i napisaću ti opširniji post jer vidim da ovdje pisao nisi iako sam to više puta detaljno objasnio. Naime srbija je u odnosu na RH tada imala neusporedivo veće i nadmoćnije snage no to se pokazalo da nije odlučujući faktor jer što se toga tiče vi ste trebali pregaziti RH kao dinamo partizan sa 5:0. No dogodilo se nešto što je malo tko mogao predvidjeti a to je hrvatsko srce i srpska propaganda. Ono što je nas uistinu spasilo iako je Vu pao je srpska propagandna mašinerija a posebno HRVATSKO SRCE i žrtva koju su vukovarci i svih onih koji su tamo došli sa strane(naklon do zemlje.)dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:I svugdje postoje neke teorije, postoji i teorija da je Tuđman žrtvovao Vukovar ali ... Tko je došao i vukao ljude iz bolnice na streljanje?
Ne znam za Vukovar al znam da su ga Hrvati prakticki izgubili u roku od 20 dana i onda 16 primirja i povlacenja..to je samo kreten mogao da tako odradi i neka ti kaze neki slavonac iskreno da li su se cudom cudili zasto Srbi nisu isli dalje nakon pada Vukovara.
Imam prijatelje koji su bili na hrvatskoj strani i potvrdili su vise puta. Spasilo vas je cudo i ko zna sta a ne kazem da bi ostalo srpsko nego da je Vukovar bio mnogo brze skoro osvojen nego sto je na kraju ispalo. Onima sa Trpinjske ceste skidam kapu za hrabrost i to svaki Srbin kaze takodjer koji je ratovao ali da je neko obstruirao srpske napade jeste 100%
Ako zelis da banalizujes stavri mozes, sebe lazes a mene ne. pametna si, skuzices
Da, srpska propag. mašinerija je raspirila mit o nebeskome narodu, o nepobjedivosti srpske vojske, o srpskom vukovaru( srpskoj virovitici, srpskom Karlovcu.....) o zaklanoj srpskoj nejači, o osvojenim položajima....a kako na ternu stvari nisu išle kao se zamislilo u sukobu sa Hrvatskim srcem srpska propagandna mašinerija se pojačavala u potrazi za novim topovskim mesom... Krajnji rezultat je bio da su svi zagrizli na Vukovar umjesto da su prošli kraj njega i nastavili dalje do Županje i spojili se sa Tuzlanskim korpusom a u takvom razvoju situacije gdje su srbi praktično držali papuk bi bila bezizlazna situacija za RH i samo bi se trebala čekati kapitulacija.
Ironia je u tome a što je marc na ovom i prošlom forumu pisao a to glasi nekako ovako; ako ne možeš računati na hrvatsku pamet uvijek možeš računati na srpsku glupost! U ovom slučaju pun pogodak, zavezati tolike snage na stratigiski nevažnu točku i to uz pomoć srpskih medija je vrhunac i vojne i medijske gluposti koju su samo srbi mogli napraviti. Mi u Vukovaru smo dali sve što imamo-srce i to se pokazalo ključno u ratu između SRB i RH jer na to niko u srbiji nije mogao računati i predvidjeti ovaj faktor koji ste izbacili iz jednađbe i zato izgubili rat... da ne pričam dalje što je Vukovar ljudima u tom trenutku u RH značio i kako je promjenio svijest da ćemo razjebati JNA i srbe ko beba zvečku kad se domognemo oružija.
One slike slanja tenkova prema vukovaru i mjeseci držanja(što je dalo kompletnoj RH vremena za konsolidiraje i nabavku oružja) nakon toga su demoralizirali srbe a podigli hrvate, preokrenili kompletnu svijest i na jednoj i na drugoj strani obrnuto proporcionalno.Crne vreće kojih je bilo na tisuće (bez pretjerivanja) su podgrijavali gnjev kod srba i nisu im dozvolili da racionalno razmišljaju kao kod kockara koji počne gubiti i ulaže sve do onog trenutka kada skuži da je dobio ali ni približno koliko je uložio a to je stvorilo takav gnjev kod srba da su klali sve po redu (čast izuzetcima koji su zaštitili pojedine ljude, respect prema njima) a kada tome dodamo onih 40 famoznih srpskih zaklanih beba koje je srpska propagandna mašinerija stvorila kao i masu drugih gluposti(bacane srpske nejači lavovima, tegla očiju pred poglavnikom, 2 milijuna ubijenih srba u jasenovcu....) je za vas ispalo katastrofalno, ali ono baš epohalno katastrofalno
Dalje je sve išlo svoji tokom gdje ste dobijali šamare za šamarom da bi konačni poraz i vojne doktrine i velikosrpske ideologije dožiivjeli akcijom OLUJA, oslobođenjem Hrvatskog kraljevskog grada Knina i predajom srpskih postrojbi generalu Stipetiću kod Petrinje To je bio šok za vas pa smo nastavili istim tempom i u BiH pa ste i tamo popili gorku kavu i vaša sreća da su nas amerikanci zaustavili. Možemo i o tom segmentu (ili bilo kojem iz ovoga što sam napisao) no post je ionako dugačak pa da ne duljim dalje.
Ne zato sto hocu da ti se slihtam nego se ja stavrno slazem s tobom da je Srbe unistila ta sirova i prizemna propaganda. to je prouzrokovalo podcenjivanjem protivnika a znamo sta se desilo.
U te zaklane bebe sam i ja verovao jer tada je to bilo tako a verovatno je to navelo jedan deo Srba na zlocine i odmazdu. Postoji i hrvatska propaganda, u toj propagandi mi smo barbari koji su pali s Marsa odjendom i napali Hrvate..To sto si ti najebo u Borovu selu 88 se moglo desiti bilo kome pa i meni da sam isao tada, ja sam najebo 85 u drugom selu ali necu ici u detalje..
samo da je bilo zlocina na Srbima o kojima se ne zna i ne pise u VU bilo je. Moji su s Mitnice rodjaci bome jos u aprilu 91 morali na momente da se sklanjaju i pojedinacna nestajanja Srba i dizanje lokala u vazduh je doslo mnogo ranije nego je Vu napadnut..
svaka izgubljena bitka posle 91 je izgublejna zato sto je osvojen Vukovar, tada i tako.
srbi u hr se nisu mogli nikada sa ne znam koliko oruzja nositi na duze staze sa hrvatima jer jednostavno vise je hrvata koji su branili svoje nego srba ali nismo smeli ni doci u tu situaciju pod jedan..
Guest- Guest
tre911 wrote:Strah od naoružanih Hrvata je rezultira sa 1/3 okupiranog RH teritrorija!!! no reci mi onda zašto su srbi iz tog okupiranog dijela protjerali skoro svo nesrpsko stanovništvo??? Zašto u tom protjerivanju i genocidu (kako ga srbi doživljavaju) nije bilo nikog drugoga za protjerati osim onih koji su i sami protjerivali prije toga?dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:Mozda i vise od 20 000, imas knjige o položaju Hrvata u kraljevini, teror po svim nivoima. A ustase? Pa Hrvati jesu krvoločni , posebno kada ih netko dira . Šute , šute i onda krvoločni postanu. I mene iznenade. Ne svi naravno.dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:
A 20 000 ubijenih i zatvorenih Hrvata u kraljevini? Mislis da to nije motiv nego nako , palo im na pamet bezveze
zatvarani su bili i Srbi a za 20000 ubijenih bih molio neke dokaze da su ubijeni od Srba iskljucivo a ne od zandara medju kojima je bilo svih naroda.
U mom selu su za jedan dan ustase ubile oko 50 i nesto ljudi. za jedan dan. sve civili, starci, zene i deca. Nema ih na internetu, nema ih nigde zavedenih ali ima spomenik i imaju zivi ljudi koji su to prezivili a medju njima i moja baka koja je bila u logoru u Pozegi sa 10 godina..
Eto vidis, i ja sam se iznenadio za Srbe. Sutili su dosta, jedan svetski rat pa drugi su bili ovce za klanje..i onda 91 nisu hteli to da dozive pa su se od zrtve pretvorili u zlocnce..ali da, ne zvuci simpa..ipak su to Srbi.
Strah je napravio da se ljudi uhvate oruzija a ne da bi se stvarala Velika Srbija. Velika Srbija je progurana kao ideja a ja sam je licno prvi puta cuo od Hrvata u skoli pred sami rat. Kasnije kad je puklo pali su svi rezoni i istine i zdrav razum..
Moji su nasilno svi djuture pokrsteni u 2 sv ratu i vodili su ih ko ovce u koloni u susedno hrvatsko selo..jel to tebi nista ne znaci za svest ljudi? Pobijeno 54 mestana u jednom danu od ustasa koji su opkolili selo, ubili su sve sto su uhvatili tog dana a sreca pa je vecina pobegla u sumu..
Oni sleperi sa oruzijem iz Madjarske, ja sam gledao tada to na Tv i svi smo se sledili. Mi tada oruzija nekog nismo imali sem lovackog..
Last edited by dzmrdz on 6/8/2016, 22:37; edited 1 time in total
Guest- Guest
A slusaj U Karinu na moru recimo davno prije 1991, tamo negdje od 1988-ome, se nije bas uputno bilo izjasnjavati bilo cime osim Srbinom, a posto ih je vecina imala vikendice na Jadriji, onda su si svakakve pizdarije i tamo dozvoljavali u alkoholiziranom stanju. Tako da o strahovima Sibensko-Kninske zupanije prije rata bi se dalo raspravljati. Pa onda recimo, svaka peta nicim izazvana Kakma se pise isto na cirilici i latinici i tako.
Ne negiram ja tvoja iskustva, ali ne sjecam se bas da ste nesto ugorzeni bili, a ja sam tada 1990.-te imala 14 godina i babu sa majcine strane u Si.
Ne negiram ja tvoja iskustva, ali ne sjecam se bas da ste nesto ugorzeni bili, a ja sam tada 1990.-te imala 14 godina i babu sa majcine strane u Si.
darla- Admin
2015-10-22
Ma sudbine se isprepliću, ja ću uvijek stati i pred Boga i pred čovjeka čist,evo ni jedan srbin iz moje okolice nije ubijen od našeg metka dočim je stradao od granate iz bobote kao komšo aleksa ili jovan kada je išao gasiti požar u komercu. Drugome je žena bila hrvatica i to je bio dovoljan razlog da ga ucmekaju i da mu se grob do danas nije pronašao.dzmrdz wrote:tre911 wrote:Mi Vukovar nismo mogli obraniti i napisaću ti opširniji post jer vidim da ovdje pisao nisi iako sam to više puta detaljno objasnio. Naime srbija je u odnosu na RH tada imala neusporedivo veće i nadmoćnije snage no to se pokazalo da nije odlučujući faktor jer što se toga tiče vi ste trebali pregaziti RH kao dinamo partizan sa 5:0. No dogodilo se nešto što je malo tko mogao predvidjeti a to je hrvatsko srce i srpska propaganda. Ono što je nas uistinu spasilo iako je Vu pao je srpska propagandna mašinerija a posebno HRVATSKO SRCE i žrtva koju su vukovarci i svih onih koji su tamo došli sa strane(naklon do zemlje.)dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:I svugdje postoje neke teorije, postoji i teorija da je Tuđman žrtvovao Vukovar ali ... Tko je došao i vukao ljude iz bolnice na streljanje?
Ne znam za Vukovar al znam da su ga Hrvati prakticki izgubili u roku od 20 dana i onda 16 primirja i povlacenja..to je samo kreten mogao da tako odradi i neka ti kaze neki slavonac iskreno da li su se cudom cudili zasto Srbi nisu isli dalje nakon pada Vukovara.
Imam prijatelje koji su bili na hrvatskoj strani i potvrdili su vise puta. Spasilo vas je cudo i ko zna sta a ne kazem da bi ostalo srpsko nego da je Vukovar bio mnogo brze skoro osvojen nego sto je na kraju ispalo. Onima sa Trpinjske ceste skidam kapu za hrabrost i to svaki Srbin kaze takodjer koji je ratovao ali da je neko obstruirao srpske napade jeste 100%
Ako zelis da banalizujes stavri mozes, sebe lazes a mene ne. pametna si, skuzices
Da, srpska propag. mašinerija je raspirila mit o nebeskome narodu, o nepobjedivosti srpske vojske, o srpskom vukovaru( srpskoj virovitici, srpskom Karlovcu.....) o zaklanoj srpskoj nejači, o osvojenim položajima....a kako na ternu stvari nisu išle kao se zamislilo u sukobu sa Hrvatskim srcem srpska propagandna mašinerija se pojačavala u potrazi za novim topovskim mesom... Krajnji rezultat je bio da su svi zagrizli na Vukovar umjesto da su prošli kraj njega i nastavili dalje do Županje i spojili se sa Tuzlanskim korpusom a u takvom razvoju situacije gdje su srbi praktično držali papuk bi bila bezizlazna situacija za RH i samo bi se trebala čekati kapitulacija.
Ironia je u tome a što je marc na ovom i prošlom forumu pisao a to glasi nekako ovako; ako ne možeš računati na hrvatsku pamet uvijek možeš računati na srpsku glupost! U ovom slučaju pun pogodak, zavezati tolike snage na stratigiski nevažnu točku i to uz pomoć srpskih medija je vrhunac i vojne i medijske gluposti koju su samo srbi mogli napraviti. Mi u Vukovaru smo dali sve što imamo-srce i to se pokazalo ključno u ratu između SRB i RH jer na to niko u srbiji nije mogao računati i predvidjeti ovaj faktor koji ste izbacili iz jednađbe i zato izgubili rat... da ne pričam dalje što je Vukovar ljudima u tom trenutku u RH značio i kako je promjenio svijest da ćemo razjebati JNA i srbe ko beba zvečku kad se domognemo oružija.
One slike slanja tenkova prema vukovaru i mjeseci držanja(što je dalo kompletnoj RH vremena za konsolidiraje i nabavku oružja) nakon toga su demoralizirali srbe a podigli hrvate, preokrenili kompletnu svijest i na jednoj i na drugoj strani obrnuto proporcionalno.Crne vreće kojih je bilo na tisuće (bez pretjerivanja) su podgrijavali gnjev kod srba i nisu im dozvolili da racionalno razmišljaju kao kod kockara koji počne gubiti i ulaže sve do onog trenutka kada skuži da je dobio ali ni približno koliko je uložio a to je stvorilo takav gnjev kod srba da su klali sve po redu (čast izuzetcima koji su zaštitili pojedine ljude, respect prema njima) a kada tome dodamo onih 40 famoznih srpskih zaklanih beba koje je srpska propagandna mašinerija stvorila kao i masu drugih gluposti(bacane srpske nejači lavovima, tegla očiju pred poglavnikom, 2 milijuna ubijenih srba u jasenovcu....) je za vas ispalo katastrofalno, ali ono baš epohalno katastrofalno
Dalje je sve išlo svoji tokom gdje ste dobijali šamare za šamarom da bi konačni poraz i vojne doktrine i velikosrpske ideologije dožiivjeli akcijom OLUJA, oslobođenjem Hrvatskog kraljevskog grada Knina i predajom srpskih postrojbi generalu Stipetiću kod Petrinje To je bio šok za vas pa smo nastavili istim tempom i u BiH pa ste i tamo popili gorku kavu i vaša sreća da su nas amerikanci zaustavili. Možemo i o tom segmentu (ili bilo kojem iz ovoga što sam napisao) no post je ionako dugačak pa da ne duljim dalje.
Ne zato sto hocu da ti se slihtam nego se ja stavrno slazem s tobom da je Srbe unistila ta sirova i prizemna propaganda. to je prouzrokovalo podcenjivanjem protivnika a znamo sta se desilo.
U te zaklane bebe sam i ja verovao jer tada je to bilo tako a verovatno je to navelo jedan deo Srba na zlocine i odmazdu. Postoji i hrvatska propaganda, u toj propagandi mi smo barbari koji su pali s Marsa odjendom i napali Hrvate..To sto si ti najebo u Borovu selu 88 se moglo desiti bilo kome pa i meni da sam isao tada, ja sam najebo 85 u drugom selu ali necu ici u detalje..
samo da je bilo zlocina na Srbima o kojima se ne zna i ne pise u VU bilo je. Moji su s Mitnice rodjaci bome jos u aprilu 91 morali na momente da se sklanjaju i pojedinacna nestajanja Srba i dizanje lokala u vazduh je doslo mnogo ranije nego je Vu napadnut..
svaka izgubljena bitka posle 91 je izgublejna zato sto je osvojen Vukovar, tada i tako.
srbi u hr se nisu mogli nikada sa ne znam koliko oruzja nositi na duze staze sa hrvatima jer jednostavno vise je hrvata koji su branili svoje nego srba ali nismo smeli ni doci u tu situaciju pod jedan..
Guest- Guest
tre911 wrote:Ma sudbine se isprepliću, ja ću uvijek stati i pred Boga i pred čovjeka čist,evo ni jedan srbin iz moje okolice nije ubijen od našeg metka dočim je stradao od granate iz bobote kao komšo aleksa ili jovan kada je išao gasiti požar u komercu. Drugome je žena bila hrvatica i to je bio dovoljan razlog da ga ucmekaju i da mu se grob do danas nije pronašao.dzmrdz wrote:tre911 wrote:Mi Vukovar nismo mogli obraniti i napisaću ti opširniji post jer vidim da ovdje pisao nisi iako sam to više puta detaljno objasnio. Naime srbija je u odnosu na RH tada imala neusporedivo veće i nadmoćnije snage no to se pokazalo da nije odlučujući faktor jer što se toga tiče vi ste trebali pregaziti RH kao dinamo partizan sa 5:0. No dogodilo se nešto što je malo tko mogao predvidjeti a to je hrvatsko srce i srpska propaganda. Ono što je nas uistinu spasilo iako je Vu pao je srpska propagandna mašinerija a posebno HRVATSKO SRCE i žrtva koju su vukovarci i svih onih koji su tamo došli sa strane(naklon do zemlje.)dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:I svugdje postoje neke teorije, postoji i teorija da je Tuđman žrtvovao Vukovar ali ... Tko je došao i vukao ljude iz bolnice na streljanje?
Pa ja to i govorim da je svega bilo na sve strane i da je rat bio drugaciji na Baniji, drugaciji u VU, Kninu, Karlovcu..negde su Srbi bili divljali negde Hrvati i eto frke.
Ja gledam to na mikro razini kako je nastajalo i sve mi govori kako je tu budala bilo svuda. Znam jednu situaciju u kojoj su momci neki iz jednog hrvatskog sela dobili batine u srpskom misleci da je zato jer su hrvati a istina je bila to da je nazvao hrvat iz treceg sela ovog u srpskom selu vlasnika lokala i rekao da nadje nekoga da oviu dvojicu ispizdi a radi nekih kockarskih dugova ili konobarica ili sl. cak sam bio prisutan kad se ta sema dogovarala jer je jedan moj prijatelj isao da tuce te momke.
ti momci su osli misleci da su ih srbi radi srpstav istukli ne nzajuci da im je hrvat to sredio.
mozda su oni u ratu ubili nekog srbina radi toga? moguce a? i obratno...na ovo ti se kunem da je istina
Guest- Guest
Pa je, kad poteče krv sve drugo se gura u stranu no zašto mađari i rusini nastradaše, muslimani, njemci, česi,slovaci....jebemu sve nesrpsko je protjerano iz okupiranog područja a to ipak širi horizonte i otvara karte u vezi velikosrpske agresije. Možemo i sa jedne i sa druge strane žaliti za nevinim žrtvama ali rekoh srbi nikada neće mnoći izbjeći činjenicu da su oni ti koji su držali mač i napravili strahovitu količinu sranja a što je na kraju donjelo najveću patnju upravo tvome narodu.dzmrdz wrote:tre911 wrote:Strah od naoružanih Hrvata je rezultira sa 1/3 okupiranog RH teritrorija!!! no reci mi onda zašto su srbi iz tog okupiranog dijela protjerali skoro svo nesrpsko stanovništvo??? Zašto u tom protjerivanju i genocidu (kako ga srbi doživljavaju) nije bilo nikog drugoga za protjerati osim onih koji su i sami protjerivali prije toga?dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:Mozda i vise od 20 000, imas knjige o položaju Hrvata u kraljevini, teror po svim nivoima. A ustase? Pa Hrvati jesu krvoločni , posebno kada ih netko dira . Šute , šute i onda krvoločni postanu. I mene iznenade. Ne svi naravno.dzmrdz wrote:
Strah je napravio da se ljudi uhvate oruzija a ne da bi se stvarala Velika Srbija. Velika Srbija je progurana kao ideja a ja sam je licno prvi puta cuo od Hrvata u skoli pred sami rat. Kasnije kad je puklo pali su svi rezoni i istine i zdrav razum..
Moji su nasilno svi djuture pokrsteni u 2 sv ratu i vodili su ih ko ovce u koloni u susedno hrvatsko selo..jel to tebi nista ne znaci za svest ljudi? Pobijeno 54 mestana u jednom danu od ustasa koji su opkolili selo, ubili su sve sto su uhvatili tog dana a sreca pa je vecina pobegla u sumu..
Oni sleperi sa oruzijem iz Madjarske, ja sam gledao tada to na Tv i svi smo se sledili. Mi tada oruzija nekog nismo imali sem lovackog..
Guest- Guest
darla wrote:A slusaj U Karinu na moru recimo davno prije 1991, tamo negdje od 1988-ome, se nije bas uputno bilo izjasnjavati bilo cime osim Srbinom, a posto ih je vecina imala vikendice na Jadriji, onda su si svakakve pizdarije i tamo dozvoljavali u alkoholiziranom stanju. Tako da o strahovima Sibensko-Kninske zupanije prije rata bi se dalo raspravljati. Pa onda recimo, svaka peta nicim izazvana Kakma se pise isto na cirilici i latinici i tako.
A cuj, u Zadru ni 85 nisi mogao dobiti hleb a bila je Yugoslavija kao..a svi se razumemo jedni druge..znam tipa iz moje ulice koji se prekrstio u Hrvata samo zato sto mu stari bio Srbin alkos i maltretiro staru. taj je ljuci ustasa bego oni 100% hrvati..cujem da mu je i brat isto sada to uradio
Guest- Guest
Ma bilo je svašta ali kad podvučemu crtu, zbrojimo, oduzmemo, podjelimo...dobijemo jasnu bilancu i to debelo na vašu štetu mada neću reći da smo mi bili svetci. Ajmo se odmaknuti od Vu, idemo na Osijek gdje je stradalo 950 civila u bezumnom granatiranju. Jel ima koji srpski grad da je stradao u ratu? zatim županja, 1000 dana opće opasnosti, slavonski brod, zagreb i zvončići po dječjoj bolnci, gospić, zadar, šibenik,dubrovnik...jebiga brojke su neumornedzmrdz wrote:
Pa ja to i govorim da je svega bilo na sve strane i da je rat bio drugaciji na Baniji, drugaciji u VU, Kninu, Karlovcu..negde su Srbi bili divljali negde Hrvati i eto frke.
Ja gledam to na mikro razini kako je nastajalo i sve mi govori kako je tu budala bilo svuda. Znam jednu situaciju u kojoj su momci neki iz jednog hrvatskog sela dobili batine u srpskom misleci da je zato jer su hrvati a istina je bila to da je nazvao hrvat iz treceg sela ovog u srpskom selu vlasnika lokala i rekao da nadje nekoga da oviu dvojicu ispizdi a radi nekih kockarskih dugova ili konobarica ili sl. cak sam bio prisutan kad se ta sema dogovarala jer je jedan moj prijatelj isao da tuce te momke.
ti momci su osli misleci da su ih srbi radi srpstav istukli ne nzajuci da im je hrvat to sredio.
mozda su oni u ratu ubili nekog srbina radi toga? moguce a? i obratno...na ovo ti se kunem da je istina
Guest- Guest
tre911 wrote:Pa je, kad poteče krv sve drugo se gura u stranu no zašto mađari i rusini nastradaše, muslimani, njemci, česi,slovaci....jebemu sve nesrpsko je protjerano iz okupiranog područja a to ipak širi horizonte i otvara karte u vezi velikosrpske agresije. Možemo i sa jedne i sa druge strane žaliti za nevinim žrtvama ali rekoh srbi nikada neće mnoći izbjeći činjenicu da su oni ti koji su držali mač i napravili strahovitu količinu sranja a što je na kraju donjelo najveću patnju upravo tvome narodu.dzmrdz wrote:tre911 wrote:Strah od naoružanih Hrvata je rezultira sa 1/3 okupiranog RH teritrorija!!! no reci mi onda zašto su srbi iz tog okupiranog dijela protjerali skoro svo nesrpsko stanovništvo??? Zašto u tom protjerivanju i genocidu (kako ga srbi doživljavaju) nije bilo nikog drugoga za protjerati osim onih koji su i sami protjerivali prije toga?dzmrdz wrote:kaja_333 wrote:
Mozda i vise od 20 000, imas knjige o položaju Hrvata u kraljevini, teror po svim nivoima. A ustase? Pa Hrvati jesu krvoločni , posebno kada ih netko dira . Šute , šute i onda krvoločni postanu. I mene iznenade. Ne svi naravno.
Da, istina. NDH je ostavila jedan veliki trag na Srbima pa cak i kad se oduzmu neistine i mitovi i umanje brojke x10. Naravno, neki su se dobro omastili tim zrtvama i ugrabili sebi fotelje partijske i izdrkavali se kako su hteli nad ostatkom/. Veliku su imali Srbi odgovornost u YU kao vecinski narod a isto tako i Hrvati u Hr kao vecinski prema Srbima.
Srpska propaganda je ucinila najvise zla, a ostaje da se vidi koliko ce Hrvati biti mudriji od Srba.
Guest- Guest
dzmrdz wrote:
A cuj, u Zadru ni 85 nisi mogao dobiti hleb a bila je Yugoslavija kao..a svi se razumemo jedni druge..znam tipa iz moje ulice koji se prekrstio u Hrvata samo zato sto mu stari bio Srbin alkos i maltretiro staru. taj je ljuci ustasa bego oni 100% hrvati..cujem da mu je i brat isto sada to uradio
To su bile regionalne spike. Kad bi dosao zagrebcanin u Sibenik u to doba i trazio konzervu rajcica, ona u ducanu bi pitala, a sta vam je to? Dok nije naucio da mora reci vaz pomidora. Pa danas kad dodjes u Buje, ti mrtvo hladno odgovara na talijanskom kao da te ne razumije. Malo to ima veze sa time, da su oni prije spomenuti iz Karina, prvi nozeve potezali kad je rat poceo, kako su i pricali u supijanim stanjima.
Meni je zao normalnih Srba koji su najebali u kolektivnom naletu tadasnjeg velikosrpskog ludila, ali nazalost tesko gutam pricu mi postali cetnici jer smo eto morali. S druge strane drago mi cuti i drugu stranu u normalnom tonu.
darla- Admin
2015-10-22
tre911 wrote:Ma bilo je svašta ali kad podvučemu crtu, zbrojimo, oduzmemo, podjelimo...dobijemo jasnu bilancu i to debelo na vašu štetu mada neću reći da smo mi bili svetci. Ajmo se odmaknuti od Vu, idemo na Osijek gdje je stradalo 950 civila u bezumnom granatiranju. Jel ima koji srpski grad da je stradao u ratu? zatim županja, 1000 dana opće opasnosti, slavonski brod, zagreb i zvončići po dječjoj bolnci, gospić, zadar, šibenik,dubrovnik...jebiga brojke su neumornedzmrdz wrote:
Desilo se ne ponovilo se, brojke su jasne. Treba prekinuti taj krug jednom a zato je potrebno dvoje.
Guest- Guest
darla wrote:dzmrdz wrote:
To su bile regionalne spike. Kad bi dosao zagrebcanin u Sibenik u to doba i trazio konzervu rajcica, ona u ducanu bi pitala, a sta vam je to? Dok nije naucio da mora reci vaz pomidora. Pa danas kad dodjes u Buje, ti mrtvo hladno odgovara na talijanskom kao da te ne razumije. Malo to ima veze sa time, da su oni prije spomenuti iz Karina, prvi nozeve potezali kad je rat poceo, kako su i pricali u supijanim stanjima.
Meni je zao normalnih Srba koji su najebali u kolektivnom naletu tadasnjeg velikosrpskog ludila, ali nazalost tesko gutam pricu mi postali cetnici jer smo eto morali. S druge strane drago mi cuti i drugu stranu u normalnom tonu.
Pa nismo svi bili cetnici, izuzev ako je svako cetnik ko je bio na srpskoj strani. Naravno da HTV nije prikazivao neke umerene ljude nego sve te krezave i cupave i sl
meni je bilo prirodno da budem na srpskoj starni a to sto se svasta zvalo Srbinom , jebiga..ja da biram ko moze ko ne moze ne bi nas bilo vise od Spartanaca..300
Guest- Guest
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» OTKRIVEN AGENT MOL-a
» Brazilski VD predsjednik agent CIA-e
» Slikovnica
» agent sova ponovo okuplja udbu
» Milosevic predao Krajinu...
» Brazilski VD predsjednik agent CIA-e
» Slikovnica
» agent sova ponovo okuplja udbu
» Milosevic predao Krajinu...