Bivši francuski premijer: "Turskoj nije mjesto u EU, prekinuti pregovore i s balkanskim zemljama"
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Bivši francuski premijer: "Turskoj nije mjesto u EU, prekinuti pregovore i s balkanskim zemljama"
NEKADAŠNJI francuski premijer Alain Juppe založio se u ponedjeljak za zaustavljanje širenja EU-a, ocjenjujući da ondje nema mjesta za Tursku i zahtijevajući prekid pregovora s balkanskim zemljama.
"Po mojem mišljenju moramo prekinuti postupak proširivanja", izjavio je kandidat na predizborima desnice za predsjedničke izbore 2017. u Francuskoj, trenutni favorit ispitivanja javnog mnijenja u intervjuu koji je objavio njemački dnevnik Die Welt prigodom njegova posjeta Berlinu.
"Turskoj nije mjesto u EU-u", dodao je on. "Nije pozvana da jednog dana postane punopravna članica EU-a", ocijenio je Juppe. "EU je toliko oslabljen, rizik je prevelik da se u ovom trenutku integrira zemlja velika poput Turske".
"A čak je i za balkanske zemlje s obzirom na slabost EU-a u ovom trenutku bolje da se prekine postupak prijama", ocijenio je on. "Ne možemo izgraditi novi kat u kući čiji su temelji oslabjeli."
Pregovori o članstvu Ankare u EU počeli su 2005. Na jugoistoku Europe dvije su zemlje već članice EU-a - Hrvatska i Slovenija, a države kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje su Albanija, BiH, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/bivsi-francuski-premijer-turskoj-nije-mjesto-u-eu-prekinuti-pregovore-i-s-balkanskim-zemljama/907046.aspx
"Po mojem mišljenju moramo prekinuti postupak proširivanja", izjavio je kandidat na predizborima desnice za predsjedničke izbore 2017. u Francuskoj, trenutni favorit ispitivanja javnog mnijenja u intervjuu koji je objavio njemački dnevnik Die Welt prigodom njegova posjeta Berlinu.
"Turskoj nije mjesto u EU-u", dodao je on. "Nije pozvana da jednog dana postane punopravna članica EU-a", ocijenio je Juppe. "EU je toliko oslabljen, rizik je prevelik da se u ovom trenutku integrira zemlja velika poput Turske".
"A čak je i za balkanske zemlje s obzirom na slabost EU-a u ovom trenutku bolje da se prekine postupak prijama", ocijenio je on. "Ne možemo izgraditi novi kat u kući čiji su temelji oslabjeli."
Pregovori o članstvu Ankare u EU počeli su 2005. Na jugoistoku Europe dvije su zemlje već članice EU-a - Hrvatska i Slovenija, a države kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje su Albanija, BiH, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/bivsi-francuski-premijer-turskoj-nije-mjesto-u-eu-prekinuti-pregovore-i-s-balkanskim-zemljama/907046.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Bivši francuski premijer: "Turskoj nije mjesto u EU, prekinuti pregovore i s balkanskim zemljama"
pižon reže vene
Srbiju i Kosovo još treba primiti. Nema smisla da ta dva oka u glavi ostanu izvan matice, Slovenije i Hrvatske.
Albaniju, Kosovo i 24% BeHa treba primiti. Ovo ostalo nek se drži po strani kak bi ostalo spašeno.
Re: Bivši francuski premijer: "Turskoj nije mjesto u EU, prekinuti pregovore i s balkanskim zemljama"
Turskoj nije mjesto u EU mada ostaje otvoreno pitanje a gdje će onda ona dva miljona Sirijaca plus svi ostali koji dođu iz unutrašnjosti Azije i žele se dokopat zapadne Evrope preko balkanske rute.
To je već stvarni problem.
To je već stvarni problem.
2014-04-11
Nama je problem Njemačka s Merkelicom i slicnim mozgovima na vlasti jer budimo iskreni niti jedan imigrant nebi krenuo preko balkanske rute da ih ovi ne zovu da im budu jeftina radna snaga tj da ih čeka metak tamo umjesto socijale i posla.
Mi ( zemlje na balkanskoj ruti ) smo u nekom svojevrsnom sendviću bez mogucnosti odlucivanja o icemu.
Mi ( zemlje na balkanskoj ruti ) smo u nekom svojevrsnom sendviću bez mogucnosti odlucivanja o icemu.
2014-04-11
Turska je od uvijek bila neprijatelj Europe ali jbg. globalizacija, kapitalizam, jeftina proizvodnja...to je kad se osobni interesi određenih lobija stave ispred nacionalnih interesa onda imamo sranje tipa "Turska u EU".
Last edited by dawson on 18/7/2016, 11:42; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath-
2015-08-22
Kako su bre uvek budu pametni i konkretni oni bivši što nisu na vlasti i ne pitaju se nizašta? Dok su na vlasti, svi pevaju istu pesmu i prodaju maglu.
To mnogi ne shvaćaju a to je moj razlog zašto ja navijam za ISIL i krvopolića po Evropi.dzango wrote:Kako su bre uvek budu pametni i konkretni oni bivši što nisu na vlasti i ne pitaju se nizašta? Dok su na vlasti, svi pevaju istu pesmu i prodaju maglu.
Kad te ubiju i raznesu onda se ti misli oćeš li i dalje podržavat neokapitalističke političare i njihove lobije.
2014-04-11
I ja sam za ISIL. Ali ne u svojoj kući. Može po EU.RayMabus wrote:To mnogi ne shvaćaju a to je moj razlog zašto ja navijam za ISIL i krvopolića po Evropi.dzango wrote:Kako su bre uvek budu pametni i konkretni oni bivši što nisu na vlasti i ne pitaju se nizašta? Dok su na vlasti, svi pevaju istu pesmu i prodaju maglu.
Kad te ubiju i raznesu onda se ti misli oćeš li i dalje podržavat neokapitalističke političare i njihove lobije.
Na zapadnu Evropu sam i mislio. Visoko razvijene zemlje zapadne Evrope koje imaju posla jer imaju jaku industriju a fali im radne snage.dzango wrote:I ja sam za ISIL. Ali ne u svojoj kući. Može po EU.RayMabus wrote:To mnogi ne shvaćaju a to je moj razlog zašto ja navijam za ISIL i krvopolića po Evropi.dzango wrote:Kako su bre uvek budu pametni i konkretni oni bivši što nisu na vlasti i ne pitaju se nizašta? Dok su na vlasti, svi pevaju istu pesmu i prodaju maglu.
2014-04-11
Ali prvo mora pojesti sendvič.marcellus wrote:pižon reže vene
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Lako moguce buduci gazda dole. Mada sve je to kurac...uvijek oni tako seru pred izbore a onda skroz druga prica kad dodu na vlast. Ovaj u principu kopira Marinu sa zeru suptilnijim recenicama. Sarky je isti qrac radio prije....pa dosao na vlast i ono....mellowed down :D
Guest- Guest
gargamel0101 wrote:Ali prvo mora pojesti sendvič.marcellus wrote:pižon reže vene
Guest- Guest
Trenutak ! Danas, u Briselu, Vucic prima
cestitke direktno od Kerija I Borisa J. povodom otvaranja pog. Neka prekinu
pregovore ili neka prestanu sa kenjazom.
cestitke direktno od Kerija I Borisa J. povodom otvaranja pog. Neka prekinu
pregovore ili neka prestanu sa kenjazom.
Guest- Guest
chater wrote:Trenutak ! Danas, u Briselu, Vucic prima
cestitke direktno od Kerija I Borisa J. povodom otvaranja pog.
Kakve veze njih dvojica imaju s EU ?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pa valjda ih smatra kao poguranacepikur37 wrote:chater wrote:Trenutak ! Danas, u Briselu, Vucic prima
cestitke direktno od Kerija I Borisa J. povodom otvaranja pog.
Kakve veze njih dvojica imaju s EU ?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Zasto su prisilili hr. da povuce blokad
Guest- Guest
.....jer vas zalechater wrote:Zasto su prisilili hr. da povuce blokad
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ajde, pušite svi q.
nemci i austrijanci, zele srbiju u eu, iz pol. i ekom. razloga,
ameri, eng. i fran. iz cisto pol.
a to, da v.b. napusti eu i pokrene proceduru, to je ?
škoti traze odlaganje aktiviranja procedure.
znaci, pre ce v.b. ostati u eu nego sto ce blokirati srbiju.
srbija i c.g. prolaze, relativno ubrzano, a za ostale necu da gatam.
nisam ja baba vanga. ne mogu da apostofiraju, tursku, albaniju, makedoniju, ili kosmet, pa i bih, a srbiju i c.g. preskoce u komentarima.
govrim srbija a msm tursk i t.d. uostalo, neka prekinu, ili neka nam
daju rok, 90 dana, da u parlamentu sami donesemo odluku o napustanju pregovora.
nemci i austrijanci, zele srbiju u eu, iz pol. i ekom. razloga,
ameri, eng. i fran. iz cisto pol.
a to, da v.b. napusti eu i pokrene proceduru, to je ?
škoti traze odlaganje aktiviranja procedure.
znaci, pre ce v.b. ostati u eu nego sto ce blokirati srbiju.
srbija i c.g. prolaze, relativno ubrzano, a za ostale necu da gatam.
nisam ja baba vanga. ne mogu da apostofiraju, tursku, albaniju, makedoniju, ili kosmet, pa i bih, a srbiju i c.g. preskoce u komentarima.
govrim srbija a msm tursk i t.d. uostalo, neka prekinu, ili neka nam
daju rok, 90 dana, da u parlamentu sami donesemo odluku o napustanju pregovora.
Guest- Guest
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Ako nije Klaus pucao iz topa, onda je Zeman: Turskoj nije mjesto u EU, ponaša se kao saveznica Islamske države
» Nije samo odvoz smeća: Bivši premijer nakupio dugovanja za komunalije
» Bivši premijer ostao bez auta,štednje i dva stana
» Bivši premijer Shinzo Abe ustrijeljen na političkom skupu na zapadu zemlje
» Bivši francuski premijer okrenuo leđa kandidatu svoje stranke, glasat će za Macrona
» Nije samo odvoz smeća: Bivši premijer nakupio dugovanja za komunalije
» Bivši premijer ostao bez auta,štednje i dva stana
» Bivši premijer Shinzo Abe ustrijeljen na političkom skupu na zapadu zemlje
» Bivši francuski premijer okrenuo leđa kandidatu svoje stranke, glasat će za Macrona
Page 1 of 6