Splitski poduzetnik u očaju: Nitko ne želi raditi
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Splitski poduzetnik u očaju: Nitko ne želi raditi
a imaju i HASAP (HACCP)preko_vode_do_slobode wrote:
prije su ljudi kupovali to i ja sam kupovao, sada više ne, vidim tih prodavača po plaži, gotovo su nestali, upravo zbog razloga što sam rekao. kafići/koji usput imaju i fast food i prodaju krafini , su na svakom koraku.
Guest- Guest
kako rekoh ovo je kurčev poduzetnik, ima ideju, kuka da mu nitko ne želi raditi na suncu , a sam nije pokušao svoju ideju provesti u djelo.. e da nitko mu od ukrainaca neće doći, jer ne možeš ljeti u splitu naći smještaj, nitko ne iznamljuje sezoncima
Guest- Guest
pphvalno je ako ne ploćo državi, i skrivo prihod.preko_vode_do_slobode wrote:aben wrote:ali ni nebitna, kaže maks da in poduzetnik ploti više, i bi, da ne moro dati još sto kun državi, znoči bilo bi mu 200 kn plis monća plus 5 kun po prodaji. da je tako, i jo bi pošo voziti...preko_vode_do_slobode wrote:ovdje je država nebitna, pa bih molio vas dvojicu da ne trolate temu :Ddeda hipster wrote:najbolje abena poslat u Aafriku, tamo nema države ni zakona
dobro, ne bi jer je leto, al razumiš...
nema ovdje ništa davanja državi, ovdje država ne smeta, ovdje sva lova ide na ruke i preko ruku, sigurno neće ove nositi fiskalnu kasu i pos aparat dok prodaju koktele, niti će se zajebavati sa prijavama ovaj as, ..
njemu je najveći zajeb što bi "lezi lebe da te jeben", dobio ideju, i sam ne pokušava raditi , rad na suncu je smrt , ako je nekome napeto raditi na suncu pa da sjebe zdravlje za 100kn good luck
i nejasno je jel čovik oće da jebe kruva. možda si u pravu, al ni siguro.
ali kad rečeš da un ne pokušava roditi, nakon ča je ulolži šoldi i organiziro poso, govori da ti ne razumiš ča je poso. šoldi i organizacija jesu poso. vami komunistima* je jedino lopata poso.
*ok, nisi komunist, tribalo mi je za dramatizaciju:)
2014-04-16
za ovo se složin,preko_vode_do_slobode wrote:kako rekoh ovo je kurčev poduzetnik, ima ideju, kuka da mu nitko ne želi raditi na suncu , a sam nije pokušao svoju ideju provesti u djelo.. e da nitko mu od ukrainaca neće doći, jer ne možeš ljeti u splitu naći smještaj, nitko ne iznamljuje sezoncima
poduzetnici rješavaju probleme, ne kukaju. poduzetnik bi dove ukraijnke, danju bi pedalale, noću spavale u gazdinom podrumu, i to opet za lovu.
2014-04-16
aben wrote:pphvalno je ako ne ploćo državi, i skrivo prihod.preko_vode_do_slobode wrote:aben wrote:ali ni nebitna, kaže maks da in poduzetnik ploti više, i bi, da ne moro dati još sto kun državi, znoči bilo bi mu 200 kn plis monća plus 5 kun po prodaji. da je tako, i jo bi pošo voziti...preko_vode_do_slobode wrote:ovdje je država nebitna, pa bih molio vas dvojicu da ne trolate temu :Ddeda hipster wrote:najbolje abena poslat u Aafriku, tamo nema države ni zakona
nema ovdje ništa davanja državi, ovdje država ne smeta, ovdje sva lova ide na ruke i preko ruku, sigurno neće ove nositi fiskalnu kasu i pos aparat dok prodaju koktele, niti će se zajebavati sa prijavama ovaj as, ..
njemu je najveći zajeb što bi "lezi lebe da te jeben", dobio ideju, i sam ne pokušava raditi , rad na suncu je smrt , ako je nekome napeto raditi na suncu pa da sjebe zdravlje za 100kn good luck
ali kad rečeš da un ne pokušava roditi, nakon ča je ulolži šoldi i organiziro poso, govori da ti ne razumiš ča je poso. šoldi i organizacija jesu poso. vami komunistima* je jedino lopata poso.
:D
već sam te mislio vrijeđati :D
pravi poduzetnik i organizira i vodi posao, a bogami i radi na terenu u početku, gotovo svi uspješni poduzetnici su to prošli, čisto da vidi kako zaista cijeli posao funkcionira. to jednostavno preduvijet za biti uspješan poduzetnik.
inače neš ti ideje, i investicije i organizacije(ideja prodavati koktele na plaži sa biciklima po suncu, organizacija -napuniti prodavače koktelom, investicija možeš sve u par tisuća kn) očito da mu je ideja i investicija i organizacija na lošem nivou jer je propao prije nego je počeo raditi
a jedan od razloga propasti je što sam nije pokušao raditi.. da nebuden dosadan ako si pričao sa uspješnim poduzetnicima, bla bla radili su sve od vrha do dna..
Guest- Guest
nemoj omalovažavati poduzetnistvo zbog opsega. ako je inveaticija mala, tin bolje.preko_vode_do_slobode wrote:aben wrote:pphvalno je ako ne ploćo državi, i skrivo prihod.preko_vode_do_slobode wrote:aben wrote:ali ni nebitna, kaže maks da in poduzetnik ploti više, i bi, da ne moro dati još sto kun državi, znoči bilo bi mu 200 kn plis monća plus 5 kun po prodaji. da je tako, i jo bi pošo voziti...preko_vode_do_slobode wrote:
ovdje je država nebitna, pa bih molio vas dvojicu da ne trolate temu :D
:D
već sam te mislio vrijeđati :D
pravi poduzetnik i organizira i vodi posao, a bogami i radi na terenu u početku, gotovo svi uspješni poduzetnici su to prošli, čisto da vidi kako zaista cijeli posao funkcionira. to jednostavno preduvijet za biti uspješan poduzetnik.
inače neš ti ideje, i investicije i organizacije(ideja prodavati koktele na plaži sa biciklima po suncu, organizacija -napuniti prodavače koktelom, investicija možeš sve u par tisuća kn) očito da mu je ideja i investicija i organizacija na lošem nivou jer je propao prije nego je počeo raditi
a jedan od razloga propasti je što sam nije pokušao raditi.. da nebuden dosadan ako si pričao sa uspješnim poduzetnicima, bla bla radili su sve od vrha do dna..
zamisli investitora u taksi kompaniju. moro li un znati voziti auto?
zamisli bilo kojeg investitora i bilo ku branšu. jer,ti predmnijevaš poduzetnika i prvotnu akumulaciju, ali un to ni, un je omoh investiro, a ki zno kako je zarodi šolde.
2014-04-16
ne omalovažavan poduzeništvo, nego poduzeništvo lika koji kuka "lini splićani se ne žele pržiti na suncu za 120kn po smjeni" a sam to ne želi raditi i čudi se zašto mu nitko drugi ne radi
Guest- Guest
Malo,brate.deda hipster wrote:
Dnevnica za šest sati rada je sto kuna,
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Malo,brate.deda hipster wrote:
Dnevnica za šest sati rada je sto kuna,
malo...
a opet nije to karijera , imas 18g. pa okusas se par dana , mozda otkrijes da imas talent za uvalit robu...mozes i neke svoje ideje progurat kad vec pedaliras o gazdinom trosku , vidim da i on zelen
svako iskustvo je dobro
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Uvjeti su užasni , jel moze da leže u hladu a da kupci sami naprave koktel , zarada pola pola, pola radniku jer pazi na njih pola poslodavcu jer je investirao. Ako ne ići ce na otvoreno tužiti te kapitalističke prokletnike..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Jeben mu poslovni plan, biće.... da poduzetnik.... neće on daleko dogurati s takvim socijalističkim načinom razmišljanja...
darth_vader-
2014-04-17
A jedan mu je uzeo bicikl i koktele i otišao sjediti u kafiću . Za 6 sati se vratio i tražio 100 kn! Ne vjerujem . Pa to ti je to sto ja pričam, to sve treba potjerati s burze..
2015-08-15
A da ih pobacamo sve u kolhoze.... te jebene lijene Dalmatince koji odbijaju dati svoj doprinos slobodnom poduzetništvu... ja ne vidim drugog rješenja...
darth_vader-
2014-04-17
Skinuti ih s burze. Možda to. Kad vec neće ovaj prokletnik sam voziti bicikl a njima dati sto kuna jer paze iz hlada da je sve ok.jasambrend wrote:A da ih pobacamo sve u kolhoze.... te jebene lijene Dalmatince koji odbijaju dati svoj doprinos slobodnom poduzetništvu... ja ne vidim drugog rješenja...
2015-08-15
Škorput?
Opet martolog!
Ima li u tom Splitu koji fetivi Splićanin?
Opet martolog!
Ima li u tom Splitu koji fetivi Splićanin?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
poanta je što as sam nije probao prodavati biciklom koktele, nego pametuje "nitko ne želi prodavati za mene za 100kn".. asu tvoja poslovna ideja, sjedni na biciklu i probaj.. ako ne ništa čisto da vidiš na kojim plažama ide na kojim neide.. itdkaja_333 wrote:Skinuti ih s burze. Možda to. Kad vec neće ovaj prokletnik sam voziti bicikl a njima dati sto kuna jer paze iz hlada da je sve ok.jasambrend wrote:A da ih pobacamo sve u kolhoze.... te jebene lijene Dalmatince koji odbijaju dati svoj doprinos slobodnom poduzetništvu... ja ne vidim drugog rješenja...
Guest- Guest
Ali lik ima 28 godina i po svemu sudeći ni dana radnog staža čim ga takvi filmovi pucaju, a docira drugima kako ne žele raditi.... lijepo Yoda reče... povedi ih svojim primjerom.... preko vode do slobode.... možda bi se koji naivac i okuražio...
darth_vader-
2014-04-17
Pa možda čovjek nabavlja robu, organizira, prodaje na vise lokacija, kako bi to sam. Kao da kažeš sto vlasnik petrola ne prodaje sam benzin.preko_vode_do_slobode wrote:poanta je što as sam nije probao prodavati biciklom koktele, nego pametuje "nitko ne želi prodavati za mene za 100kn".. asu tvoja poslovna ideja, sjedni na biciklu i probaj.. ako ne ništa čisto da vidiš na kojim plažama ide na kojim neide.. itdkaja_333 wrote:Skinuti ih s burze. Možda to. Kad vec neće ovaj prokletnik sam voziti bicikl a njima dati sto kuna jer paze iz hlada da je sve ok.jasambrend wrote:A da ih pobacamo sve u kolhoze.... te jebene lijene Dalmatince koji odbijaju dati svoj doprinos slobodnom poduzetništvu... ja ne vidim drugog rješenja...
2015-08-15
ne prodaje. vidiš gore u članku da kuka "eto ako nitko neće prodavati dodje mi da sam krenem". pa da sam kreni. i da nije neki vlasnik benzinske pumpe, ili velike trgovine, ili velike tvornice da mora raditi u managemntu da nema vremena biti u pogonu. ne , kupio je par polovnih bicikli, sokovnik, frižider, nije to neki veliki mentalni napor, pa da sada on kaže "eto iman ogroman business, 100biciklista leti po splitskim plažama, kokteli idu luđački, neman vrimena ja ići prodavati, moran nabaviti voće, mixat koktele, vodit evidenciju itd".. kupiš par komada voća i rakije, smixaš u koktel, staviš dvi kockice leda u plastičnu čašu i probaj sam ići po plaži na 40c(nakon par dana ti se guli koža) i vikati "kokteli 30kn" dok na svim tim plažama kafići i restorani gdje ekipa se okupa i digne se gore u lad i popije pićekaja_333 wrote:Pa možda čovjek nabavlja robu, organizira, prodaje na vise lokacija, kako bi to sam. Kao da kažeš sto vlasnik petrola ne prodaje sam benzin.preko_vode_do_slobode wrote:poanta je što as sam nije probao prodavati biciklom koktele, nego pametuje "nitko ne želi prodavati za mene za 100kn".. asu tvoja poslovna ideja, sjedni na biciklu i probaj.. ako ne ništa čisto da vidiš na kojim plažama ide na kojim neide.. itdkaja_333 wrote:Skinuti ih s burze. Možda to. Kad vec neće ovaj prokletnik sam voziti bicikl a njima dati sto kuna jer paze iz hlada da je sve ok.jasambrend wrote:A da ih pobacamo sve u kolhoze.... te jebene lijene Dalmatince koji odbijaju dati svoj doprinos slobodnom poduzetništvu... ja ne vidim drugog rješenja...
Guest- Guest
kaja_333 wrote:Skinuti ih s burze. Možda to. Kad vec neće ovaj prokletnik sam voziti bicikl a njima dati sto kuna jer paze iz hlada da je sve ok.jasambrend wrote:A da ih pobacamo sve u kolhoze.... te jebene lijene Dalmatince koji odbijaju dati svoj doprinos slobodnom poduzetništvu... ja ne vidim drugog rješenja...
Kako god... poslovni plan mu je očigledni fail.... ozbiljan poduzetnik valjda sam sebi sondira teren prije, nego krene na neko tržište, a ne kmeči po novinama kako nitko ne želi surađivati s njim, a on jadan ima tako genijalan plan.... a sažeto cijeli plan mu Del Boyev moto " This time next year..."
darth_vader-
2014-04-17
Problem je on dobro dijagnosticirao, nemaju oni love ali ni treba im pa im se ne radi. Dosta im je da imaju za cigarete i kavu. Doma im skuhaju njihovi za pojest nešto i njima dosta.
2015-08-15
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Agencije kombijima obilaze Zagoru tražeći žene za čišćenje apartmana
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
Page 3 of 4