Splitski poduzetnik u očaju: Nitko ne želi raditi
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Splitski poduzetnik u očaju: Nitko ne želi raditi
Splitski poduzetnik u očaju: Nitko ne želi raditi, morat ću uvoziti radnike iz Ukrajine i BiH!
Mislim da ću odustati od Splita i od ponedjeljka s kolegama pokušati u Dubrovniku ili Zagrebu - kaže naš sugovornik, mladi poduzetnik iz Splita
Lijeni su, neće da rade i mame zovu umjesto njih da se raspitaju za posao, a i kada dođu raditi odustanu nakon dva sata, zgroženo nam priča poslodavac Ivan Škorput (28).
- Naša firma se zove Wheeltail i u Ukrajini je pokrenuta prošle godine. Ovu zimu su mi došli kolege pokretači firme, tri mlada momka od 24 godine iz Ukrajine s idejom prodaje koktela na biciklima. Firma im već prodaje sokove u Italiji i Ukrajini i super im ide pa su očekivali da će im i u Splitu ići jednako dobro. No, razočarali su se - priča nam mladi Škorput.
S radom su počeli ima deset dana u restoranu Euforija na Bačvicama, gdje su iznajmili prostor. Njegovi kolege odmah su pitali hoće li dovesti svoje ljude iz Ukrajine, na što im je rekao da ne budu ludi jer ovdje ima i previše nezaposlenih, koji će posao jedva dočekati. Uredili su kuhinju, nabavili frižidere i šest bicikla, a sve to sada stoji neiskorišteno.
- Naš prostor u restoranu Euforija zjapi prazan, a menta, limeta, limun i sve voće koje smo kupili nam je propalo od stajanja. Ma neugodno mi je pred Ukrajincima, ne znam kako da im objasnim ovu situciju. Ljudi ne vjeruju svojim očima. Oglas smo stavili i na facebook stranici tražim/nudim posao, a naši zaposlenici dobiju uniformu, majice i pederušu, ali nisu obavezni nositi ju - ističe Škorput.
- Naši uvjeti su rekao bih više nego dobri. I naglasio bih kako nije problem što ljudi ne zovu na oglas, već kada dođu ne žele raditi, već se okrenu i odu. Dnevno nas nazove od 20 do 50 zainteresiranih ljudi, a pojavi se njih deset.Mislim da je najveći problem što naši ljudi ne vole primati plaću po učinku - napominje naš sugovornik.
Dnevnica za šest sati rada je sto kuna, a po prodanom koktelu dobije se pet kuna. Radnici mogu birati smjenu i koliko sati tjedno žele raditi.
- Ma ne znam, ljudi očito očekuju da dođu biciklom na plažu, legnu i sunčaju se šest sati, a da prodaja ide sama od sebe.
http://www.dalmacijanews.hr/clanak/tsa5-splitski-poduzetnik-u-ocaju-nitko-ne-zeli-raditi-morat-cu-uvoziti-radnike-iz-ukrajine-i-bih#/clanak/tsa5-splitski-poduzetnik-u-ocaju-nitko-ne-zeli-raditi-morat-cu-uvoziti-radnike-iz-ukrajine-i-bih
Guest- Guest
Re: Splitski poduzetnik u očaju: Nitko ne želi raditi
Al seru.....po učinku radiš kad radiš za sebe a ovdje zaposleni žele neku vrstu norme i sigurnu plaču.....a da im prvi mjesec daju fiksnu plaču a dalje po učinku pa da vidiš zainteresiranih.....na tjedan možda i dvoje....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
100 kuna,,,ahaaaaaa..pa to se za 2 ure nabere željeza i bakra
stenjalica-
2015-10-18
Da po najvećem suncu voziš bicikl, prodaješ njihova govna i još da ti plata nije sigurna? Normalno da niko neće.
A zdravo gibanje,svjež zrak,podrugljivi pogledi okoline...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Je u Dubrovniku ce im pogotovo raditi .
darla- Admin
2015-10-22
darla wrote:Je u Dubrovniku ce im pogotovo raditi .
16kn satnica + 5kn bonus na ruke, ako neće lijeni Dalmatinci ima Savonaca koji će rado raditi
Guest- Guest
deda hipster wrote:
16kn satnica + 5kn bonus na ruke, ako neće lijeni Dalmatinci ima Savonaca koji će rado raditi
Aha, ako si budu mogli priustiti smjestaj .
Ne poznajes ti mentalitet, bolje im je da ostanu u Splitu.
darla- Admin
2015-10-22
Dobro im nisu dali i loptice da žongliraju i neku muziku da pevaju dok sve to rade.
dzango wrote:Dobro im nisu dali i loptice da žongliraju i neku muziku da pevaju dok sve to rade.
Ma za studente kao ljetni posao to moze proci, sve povrh toga, nula bodova.
darla- Admin
2015-10-22
Nek voze sami svoje bicikle i prodaju smrdljive koktele za neizvesnu zaradu, ako je to tako dobro.darla wrote:dzango wrote:Dobro im nisu dali i loptice da žongliraju i neku muziku da pevaju dok sve to rade.
darla wrote:
Za satnicu od 2 eura im to nitko neće raditi, to nije posao to je glupost, dućane i kafiće imaš na svakom uglu.
Guest- Guest
Tocno.deda hipster wrote:darla wrote:
Za satnicu od 2 eura im to nitko neće raditi, to nije posao to je glupost, dućane i kafiće imaš na svakom uglu.
Ljudi konobar ljeti , 2 eura dobiju na manci kad nekome donesu kavu na stol ( figurativno receno al ponata je ta ).
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ma što ga nije tim jogurtom u glavu
2014-04-19
šest sati vozikanja, sto kun,plus monća, plus 50 ako prodoš deset proizvoda?
četire ipo iljod kun na misec?
ni loše.
ono ča je loše je ča poslodavac moro plotiti državi za radnika. zaštita radnikov u vidu doprinosa, zastite na radu isl poskupljuje poslovanje i smanjivo ploću ili poskupljuje proizvod.
ni loše.
ono ča je loše je ča poslodavac moro plotiti državi za radnika. zaštita radnikov u vidu doprinosa, zastite na radu isl poskupljuje poslovanje i smanjivo ploću ili poskupljuje proizvod.
2014-04-16
koji kralj, dobio ideju, investirao par tisuća kuna u frižider, sokovnik, i par bicikli i postao poduzetnik. pohvalno."splicki poduzetnik" wrote: Nastavi li se ovako bit ću primoran dovesti ljude iz Ukrajine ili Bosne i Hercegovine. Oni bi bili sretni da dobiju posao, za razliku od ovih Splićana. Ma počet ću i ja prodavati ukoliko se ovako nastavi
i gle čuda, nitko mu ne želi raditi raditi posao KOJI ON SAM NE RADI :D
pa bog te hebo, što sam ne ideš po plaži i prodaješ svoje koktele , ne nego as bi sjedio doma i drugi bi mu radili, a on bi na kraju pokupio pare.
I onda
"nitko lud ne želi voziti biciklu i tegliti ranac nakrcan koktelima, i trčati plažama gdje su kafići svakih 15metara i derati se "kokteli 30kn" , po najvećem suncu i vrućini, kada bili tko tko hoće može se uspeti 10meteara i sjesti u kafić u sjenu i popiti koktel"
lijeni splićani, dovest ću ja ukraince. kako da ne. taman će neki ukrainac dolaziti iz ukraine, još su oni onako blidi, pa kada ih zavida 40c sunce, umrit će u roku par dana.. i gdje će ukrainci platiti smještaj u splitu? u splitu je podstandarstvo jebeno skupo i to zimi, a liti svi rentaju u turizam, nitko ne renta stan.. a šta ako ukraincu nitko ne kupi koktele, em će ga spržiti sunce, kako će se vratiti u ukrainu?
prvo as se zajeba jer sam nije prodavao, imaš "odličnu ideju" "u koju samu ti vjeruješ" a lik sam ne želi raditi na suncu
Guest- Guest
pošo sun viti koliko država ploćo dicu od uhljebov, ko bele prometnike, bobije.
7 uri dnevno, u dvi smjene, 2600 kun. misli sun da je i više. ispado da je bolje kod privatnikov, za ne verovati...
7 uri dnevno, u dvi smjene, 2600 kun. misli sun da je i više. ispado da je bolje kod privatnikov, za ne verovati...
2014-04-16
ovdje je najmanji problem država. lik bi vjerojatno i na crno plaća.aben wrote:šest sati vozikanja, sto kun,plus monća, plus 50 ako prodoš deset proizvoda?
ni loše.
problem je što lik je investirao u svoj business par tisuća kuna(frižider, biciklu) a lik sam nije pokušao prodavati koktele , da uopće vidi ima li posao smisla, a uvalio bi drugima da prodaju..
Guest- Guest
o čemu ti govori, pa zoč bi un sun pošo na biciklu?preko_vode_do_slobode wrote:koji kralj, dobio ideju, investirao par tisuća kuna u frižider, sokovnik, i par bicikli i postao poduzetnik. pohvalno.splicki poduzetnik wrote: Nastavi li se ovako bit ću primoran dovesti ljude iz Ukrajine ili Bosne i Hercegovine. Oni bi bili sretni da dobiju posao, za razliku od ovih Splićana. Ma počet ću i ja prodavati ukoliko se ovako nastavi
pa bog te hebo, što sam ne ideš po plaži i prodaješ svoje koktele , ne nego as bi sjedio doma i drugi bi mu radili, a on bi na kraju pokupio pare.
I onda
"nitko lud ne želi voziti biciklu i tegliti ranac nakrcan koktelima, i trčati plažama gdje su kafići svakih 15metara i derati se "kokteli 30kn" , po najvećem suncu i vrućini, kada bili tko tko hoće može se uspeti 10meteara i sjesti u kafić u sjenu i popiti koktel"
lijeni splićani, dovest ću ja ukraince. kako da ne. taman će neki ukrainac dolaziti iz ukraine, još su oni onako blidi, pa kada ih zavida 40c sunce, umrit će u roku par dana.. i gdje će ukrainci platiti smještaj u splitu? u splitu je podstandarstvo jebeno skupo i to zimi, a liti svi rentaju u turizam, nitko ne renta stan.. a šta ako ukraincu nitko ne kupi koktele, em će ga spržiti sunce, kako će se vratiti u ukrainu?
prvo as se zajeba jer sam nije prodavao, imaš "odličnu ideju" "u koju samu ti vjeruješ" a lik sam ne želi raditi na suncu
ko da rečeš ča todorić sun ne vozi kamion.
2014-04-16
aben wrote:o čemu ti govori, pa zoč bi un sun pošo na biciklu?preko_vode_do_slobode wrote:koji kralj, dobio ideju, investirao par tisuća kuna u frižider, sokovnik, i par bicikli i postao poduzetnik. pohvalno.splicki poduzetnik wrote: Nastavi li se ovako bit ću primoran dovesti ljude iz Ukrajine ili Bosne i Hercegovine. Oni bi bili sretni da dobiju posao, za razliku od ovih Splićana. Ma počet ću i ja prodavati ukoliko se ovako nastavi
I onda
ko da rečeš ča todorić sun ne vozi kamion.
pa OK, ali zato mu voze drugi, a ovaj as nije todorić?
ti si anarho-kapitalist, i kao takav zagovaraš slobodnu volju. slobodna volja je radnika , da se fizički ne ubijaju na 40C i to da trče i prodavaju koktele, kada kafića po plažama na svakom koraku, kada niti sam "gazda" nije okušao taj posao i laje "svi su drugi lijeni ali eto niti ja nisam probao"
Guest- Guest
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Agencije kombijima obilaze Zagoru tražeći žene za čišćenje apartmana
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
Page 1 of 4