Splitski poduzetnik u očaju: Nitko ne želi raditi
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Splitski poduzetnik u očaju: Nitko ne želi raditi
aben wrote:o čemu ti govori, pa zoč bi un sun pošo na biciklu?preko_vode_do_slobode wrote:koji kralj, dobio ideju, investirao par tisuća kuna u frižider, sokovnik, i par bicikli i postao poduzetnik. pohvalno.splicki poduzetnik wrote: Nastavi li se ovako bit ću primoran dovesti ljude iz Ukrajine ili Bosne i Hercegovine. Oni bi bili sretni da dobiju posao, za razliku od ovih Splićana. Ma počet ću i ja prodavati ukoliko se ovako nastavi
i gle čuda, nitko mu ne želi raditi raditi posao KOJI ON SAM NE RADI :D
pa bog te hebo, što sam ne ideš po plaži i prodaješ svoje koktele , ne nego as bi sjedio doma i drugi bi mu radili, a on bi na kraju pokupio pare.
I onda
"nitko lud ne želi voziti biciklu i tegliti ranac nakrcan koktelima, i trčati plažama gdje su kafići svakih 15metara i derati se "kokteli 30kn" , po najvećem suncu i vrućini, kada bili tko tko hoće može se uspeti 10meteara i sjesti u kafić u sjenu i popiti koktel"
lijeni splićani, dovest ću ja ukraince. kako da ne. taman će neki ukrainac dolaziti iz ukraine, još su oni onako blidi, pa kada ih zavida 40c sunce, umrit će u roku par dana.. i gdje će ukrainci platiti smještaj u splitu? u splitu je podstandarstvo jebeno skupo i to zimi, a liti svi rentaju u turizam, nitko ne renta stan.. a šta ako ukraincu nitko ne kupi koktele, em će ga spržiti sunce, kako će se vratiti u ukrainu?
prvo as se zajeba jer sam nije prodavao, imaš "odličnu ideju" "u koju samu ti vjeruješ" a lik sam ne želi raditi na suncu
ko da rečeš ča todorić sun ne vozi kamion.
pa OK, ali zato mu voze drugi, a ovaj as nije todorić?
ti si anarho-kapitalist, i kao takav zagovaraš slobodnu volju. slobodna volja je radnika , da se fizički ne ubijaju na 40C i to da trče i prodavaju koktele, kada kafića po plažama na svakom koraku, kada niti sam "gazda" nije okušao taj posao i laje "svi su drugi lijeni ali eto niti ja nisam probao"
Guest- Guest
nismo svi isti. un imo kapital i ideju, a prodavač moro biti siromah i probitačnog karaktera. njih dvo zajeno moro dignuti poso. ako se ne nojdu, invrsticija propado, i tržiste se čisti.preko_vode_do_slobode wrote:ovdje je najmanji problem država. lik bi vjerojatno i na crno plaća.aben wrote:šest sati vozikanja, sto kun,plus monća, plus 50 ako prodoš deset proizvoda?
četire ipo iljod kun na misec?
ni loše.
ono ča je loše je ča poslodavac moro plotiti državi za radnika. zaštita radnikov u vidu doprinosa, zastite na radu isl poskupljuje poslovanje i smanjivo ploću ili poskupljuje proizvod.
problem je što lik je investirao u svoj business par tisuća kuna(frižider, biciklu) a lik sam nije pokušao prodavati koktele , da uopće vidi ima li posao smisla, a uvalio bi drugima da prodaju..
2014-04-16
nismo svi isti. un imo kapital i ideju, a prodavač moro biti siromah i probitačnog karaktera. njih dvo zajeno moro dignuti poso. ako se ne nojdu, invrsticija propado, i tržiste se čisti.preko_vode_do_slobode wrote:ovdje je najmanji problem država. lik bi vjerojatno i na crno plaća.aben wrote:šest sati vozikanja, sto kun,plus monća, plus 50 ako prodoš deset proizvoda?
četire ipo iljod kun na misec?
ni loše.
ono ča je loše je ča poslodavac moro plotiti državi za radnika. zaštita radnikov u vidu doprinosa, zastite na radu isl poskupljuje poslovanje i smanjivo ploću ili poskupljuje proizvod.
problem je što lik je investirao u svoj business par tisuća kuna(frižider, biciklu) a lik sam nije pokušao prodavati koktele , da uopće vidi ima li posao smisla, a uvalio bi drugima da prodaju..
e, da, država je uvika problem.
2014-04-16
ima as ideju a sam nije pokušao raditi.. 99.9% svih poduzetnika koji se bave nekim svojim businessom, sami su počeli i radili su sve od vrha do dna, dok nisu postali alpha.
Dakle moj jedan rodj je otvorio hotstel, lik je sam stavljao knauf i pomagao majstoru po cile dane, pa je sam radio na recepciji, i sam je čistio svoj hostel, wc-ove, sam se brinuo za administraciju i papirologiju, dok nije uspio.
itd.
tako i drugi.
ovaj sam nije niti pokušao svoju ideju provesti, a kuka kako mu drugi neće da rade. iskreno nebih niti ja. sezonski posao, ja sam jednom kao student nešto slično radio na suncu(dio letke za neku firmu koja prodaje klima uređaje za 20kn sat) , nosio kapu, i još čak imao malo hlada.. to je smrt, nisam niti tjedan dana, koža mi se na ramenu i vratu počela guliti od pečenja..
jesi ti ikada šta radio na suncu, ili samo filozofiraš sa tipkovnice ? :D
Dakle moj jedan rodj je otvorio hotstel, lik je sam stavljao knauf i pomagao majstoru po cile dane, pa je sam radio na recepciji, i sam je čistio svoj hostel, wc-ove, sam se brinuo za administraciju i papirologiju, dok nije uspio.
itd.
tako i drugi.
ovaj sam nije niti pokušao svoju ideju provesti, a kuka kako mu drugi neće da rade. iskreno nebih niti ja. sezonski posao, ja sam jednom kao student nešto slično radio na suncu(dio letke za neku firmu koja prodaje klima uređaje za 20kn sat) , nosio kapu, i još čak imao malo hlada.. to je smrt, nisam niti tjedan dana, koža mi se na ramenu i vratu počela guliti od pečenja..
Guest- Guest
to ča un laje po novinami je jedun por postolov, a poso je drugi.preko_vode_do_slobode wrote:aben wrote:o čemu ti govori, pa zoč bi un sun pošo na biciklu?preko_vode_do_slobode wrote:koji kralj, dobio ideju, investirao par tisuća kuna u frižider, sokovnik, i par bicikli i postao poduzetnik. pohvalno.splicki poduzetnik wrote: Nastavi li se ovako bit ću primoran dovesti ljude iz Ukrajine ili Bosne i Hercegovine. Oni bi bili sretni da dobiju posao, za razliku od ovih Splićana. Ma počet ću i ja prodavati ukoliko se ovako nastavi
i gle čuda, nitko mu ne želi raditi raditi posao KOJI ON SAM NE RADI :D
pa bog te hebo, što sam ne ideš po plaži i prodaješ svoje koktele , ne nego as bi sjedio doma i drugi bi mu radili, a on bi na kraju pokupio pare.
I onda
"nitko lud ne želi voziti biciklu i tegliti ranac nakrcan koktelima, i trčati plažama gdje su kafići svakih 15metara i derati se "kokteli 30kn" , po najvećem suncu i vrućini, kada bili tko tko hoće može se uspeti 10meteara i sjesti u kafić u sjenu i popiti koktel"
lijeni splićani, dovest ću ja ukraince. kako da ne. taman će neki ukrainac dolaziti iz ukraine, još su oni onako blidi, pa kada ih zavida 40c sunce, umrit će u roku par dana.. i gdje će ukrainci platiti smještaj u splitu? u splitu je podstandarstvo jebeno skupo i to zimi, a liti svi rentaju u turizam, nitko ne renta stan.. a šta ako ukraincu nitko ne kupi koktele, em će ga spržiti sunce, kako će se vratiti u ukrainu?
prvo as se zajeba jer sam nije prodavao, imaš "odličnu ideju" "u koju samu ti vjeruješ" a lik sam ne želi raditi na suncu
ko da rečeš ča todorić sun ne vozi kamion.
pa OK, ali zato mu voze drugi, a ovaj as nije todorić?
ti si anarho-kapitalist, i kao takav zagovaraš slobodnu volju. slobodna volja je radnika , da se fizički ne ubijaju na 40C i to da trče i prodavaju koktele, kada kafića po plažama na svakom koraku, kada niti sam "gazda" nije okušao taj posao i laje "svi su drugi lijeni ali eto niti ja nisam probao"
ako niko ne će roditi, neka uvozi crnce. ako tržiste ne tribo kokteli, neka propade.
ali, budući da imun nišće posrednog iskustva s aktivnon prodajon kuvanih kukuruzov, limunode, vune o cukra, teza o kafićima na svakin kantunima pado u vodu. to je rudnik ozlota. normalno, ako nojdeš provoga čovika ki gre po plaži gori doli, i unda u deset minuti istoga turista piti oćr li tru pu, i svaki pu se lažno čudi i iznenodi da ga ni prepozno. ljudi kupuju osroma.reko bi ti ki auto vozi kreator toga posla, ali je jedini u grodu pa bolje ne.
2014-04-16
gdje drže kupači na plažama zlato da njime kupe tvoj kuhani kukuruz?
u gaćama?
nije ti danas turizam kakav je bio 80ih
u gaćama?
Guest- Guest
sve 5. nitko mu ne želi raditi posao, koji niti on sam ne želi raditi. zašto jebeno kuka a sam nije probao prodavati koktele.
to sa crncima neće proći, jer teško će crnac sa ovim poslom zaraditi 700€ mjesečno da može sebi platiti život u splitu ljeti. ako i zaradi, sa 0kuna se vraća u afriku
to sa crncima neće proći, jer teško će crnac sa ovim poslom zaraditi 700€ mjesečno da može sebi platiti život u splitu ljeti. ako i zaradi, sa 0kuna se vraća u afriku
Guest- Guest
znun ča govoriš, al ot put ni uvjet.preko_vode_do_slobode wrote:ima as ideju a sam nije pokušao raditi.. 99.9% svih poduzetnika koji se bave nekim svojim businessom, sami su počeli i radili su sve od vrha do dna, dok nisu postali alpha.
itd.
tako i drugi.
puno ljudi su vridni, ali moraju imati nekoga da in reče 'ajde'. jo sun rodi sve jer sun siromah, dofin i letci po splitu, samo nis aktivnu prodaju jer nemun karakter. sunce jednostavno ni problem ka imoš šesnajst godin.
2014-04-16
Majketi nek plati vise pa ce mu raditi.
Guest- Guest
deda hipster wrote:gdje drže kupači na plažama zlato da njime kupe tvoj kuhani kukuruz?
u gaćama?
to je imalo prije smisla, sada barem u splitu, svaka plaža, doslovno svakih 20metara na plaži kafić i restoran. dakle sjediš na plaži, i digneš se sa plaže odeš u kafić popiješ piće i pojedeš. tako čak i ja radin,
Guest- Guest
najbolje abena poslat u Aafriku, tamo nema države ni zakona
Guest- Guest
to ni moj biznis,deda hipster wrote:gdje drže kupači na plažama zlato da njime kupe tvoj kuhani kukuruz?
u gaćama?
ploćaju mu fiat valutom, ali tično je da je poso zarodi auto od 80 iljod euri prije fiskalizacije.
2014-04-16
ovdje je država nebitna, pa bih molio vas dvojicu da ne trolate temu :Ddeda hipster wrote:najbolje abena poslat u Aafriku, tamo nema države ni zakona
Guest- Guest
libertarijanci su za joku državu. ali slobodnu državu u koji svi imaju pravo na legal tender.deda hipster wrote:najbolje abena poslat u Aafriku, tamo nema države ni zakona
2014-04-16
u komunističkin mentalitetu je dumboko usođeno da aktivna prodaja ni dobra:)preko_vode_do_slobode wrote:deda hipster wrote:gdje drže kupači na plažama zlato da njime kupe tvoj kuhani kukuruz?
u gaćama?
to je imalo prije smisla, sada barem u splitu, svaka plaža, doslovno svakih 20metara na plaži kafić i restoran. dakle sjediš na plaži, i digneš se sa plaže odeš u kafić popiješ piće i pojedeš. tako čak i ja radin,
2014-04-16
ali ni nebitna, kaže maks da in poduzetnik ploti više, i bi, da ne moro dati još sto kun državi, znoči bilo bi mu 200 kn plis monća plus 5 kun po prodaji. da je tako, i jo bi pošo voziti...preko_vode_do_slobode wrote:ovdje je država nebitna, pa bih molio vas dvojicu da ne trolate temu :Ddeda hipster wrote:najbolje abena poslat u Aafriku, tamo nema države ni zakona
dobro, ne bi jer je leto, al razumiš...
2014-04-16
aben wrote:u komunističkin mentalitetu je dumboko usođeno da aktivna prodaja ni dobra:)preko_vode_do_slobode wrote:deda hipster wrote:gdje drže kupači na plažama zlato da njime kupe tvoj kuhani kukuruz?
u gaćama?
prije su ljudi kupovali to i ja sam kupovao, sada više ne, vidim tih prodavača po plaži, gotovo su nestali, upravo zbog razloga što sam rekao. kafići/koji usput imaju i fast food i prodaju krafini , su na svakom koraku.
Guest- Guest
aben wrote:ali ni nebitna, kaže maks da in poduzetnik ploti više, i bi, da ne moro dati još sto kun državi, znoči bilo bi mu 200 kn plis monća plus 5 kun po prodaji. da je tako, i jo bi pošo voziti...preko_vode_do_slobode wrote:ovdje je država nebitna, pa bih molio vas dvojicu da ne trolate temu :Ddeda hipster wrote:najbolje abena poslat u Aafriku, tamo nema države ni zakona
dobro, ne bi jer je leto, al razumiš...
nema ovdje ništa davanja državi, ovdje država ne smeta, ovdje sva lova ide na ruke i preko ruku, sigurno neće ove nositi fiskalnu kasu i pos aparat dok prodaju koktele, niti će se zajebavati sa prijavama ovaj as, ..
njemu je najveći zajeb što bi "lezi lebe da te jeben", dobio ideju, i sam ne pokušava raditi , rad na suncu je smrt , ako je nekome napeto raditi na suncu pa da sjebe zdravlje za 100kn good luck
Guest- Guest
ok, manje ih je, time jepotencijalna zarada veća. aktivna prodaja ni šala, zahtjevo vještinu s kojun se čovik moro roditi.preko_vode_do_slobode wrote:aben wrote:u komunističkin mentalitetu je dumboko usođeno da aktivna prodaja ni dobra:)preko_vode_do_slobode wrote:deda hipster wrote:gdje drže kupači na plažama zlato da njime kupe tvoj kuhani kukuruz?
u gaćama?
prije su ljudi kupovali to i ja sam kupovao, sada više ne, vidim tih prodavača po plaži, gotovo su nestali, upravo zbog razloga što sam rekao. kafići/koji usput imaju i fast food i prodaju krafini , su na svakom koraku.
2014-04-16
a imaju i HASAP (HACCP)preko_vode_do_slobode wrote:
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Agencije kombijima obilaze Zagoru tražeći žene za čišćenje apartmana
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Iako je plaća oko 10.000 kuna, nitko ne želi raditi ovaj posao
» Fali nam mladih i sposobnih ljudi , nitko ne želi raditi ovaj posao za 4500 kuna
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
Page 2 of 4