ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ovisan/ovisna sam o...

Page 15 of 23 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 23  Next

Go down

Ovisan/ovisna sam o... - Page 15 Empty Re: Ovisan/ovisna sam o...

Post by Guest 4/3/2017, 14:27

aben wrote:a, kako ti zoveč čin svjesne odluke sa vlastiton nedvojbenom  smrtnom posljedicom?

Samoubojstvo je neposredan čin oduzimanja vlastitog života upotrebom različitih metoda i tehničkih sredstava i ništa više od toga. Sve što prelazi granice te definicije spada u neke druge pojave.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 4/3/2017, 14:30

speare_shaker wrote:
Triny wrote:U stvari, najegoističniji čin.Bar što se kršćanstva tiče.

To po nekoj posebno podmukloj intepretaciji egoizma. Već sam se imao prilike suočavati sa takvim i na forumu i u realnom životu.
Zovi kako hoćeš. Kršćani će sve napraviti da se domognu neba, pa i ubiti se.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 14:30

Triny wrote:
speare_shaker wrote:Dolaze nužno jedna uz drugu. Primjer brzine i položaja čestice u Heisenbergovom načelu neodređenosti. Postojanje jedne varijable (brzine čestice) nema smisla bez postojanja druge (položaj čestice, lokacija) zato se uvijek razmatraju u paru.
Bože gluposti.

I ti očito spadaš u one koji sve što ne znaju ili ne razumiju smatraš glupostima.
To je osobito maligna pojava poznata kao solipsizam. "Svijet je mopja predstava" - Schopenhauer.
Očito nikada nisi čula niti za Heisenberga, niti za njegovo načelo neodređenosti niti za srodne varijable i ne razumiješ da fizikalni zakoni vrijede univerzalno i njima se sve podređuje u cijelom svemiru.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 4/3/2017, 14:31

speare_shaker wrote:
Triny wrote:
speare_shaker wrote:Dolaze nužno jedna uz drugu. Primjer brzine i položaja čestice u Heisenbergovom načelu neodređenosti. Postojanje jedne varijable (brzine čestice) nema smisla bez postojanja druge (položaj čestice, lokacija) zato se uvijek razmatraju u paru.
Bože gluposti.

I ti očito spadaš u one koji sve što ne znaju ili ne razumiju smatraš glupostima.
To je osobito maligna pojava poznata kao solipsizam. "Svijet je mopja predstava" - Schopenhauer.
Očito nikada nisi čula niti za Heisenberga, niti za njegovo načelo neodređenosti niti za srodne varijable i ne razumiješ da fizikalni zakoni vrijede univerzalno i njima se sve podređuje u cijelom svemiru.
Ja svaki dan radim s varijablama.Varijable su mi sastavni dio posla.  :)
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 14:33

Triny wrote:Kršćani će sve napraviti da se domognu neba, pa i ubiti se.

A ovo je čist primjer posebno otrovne pojave poznate kao generalizacija.
Dakle, neki kršćani će to možda i napraviti, ali teško da će takvih biti veći broj, jer je manje više svim kršćanima dobro poznato kako je samoubojstvo smrtni grijeh pa bi uzdanje u tu metodu da se domognu neba bilo jako "hrabar" i "pametan" potez sa malim izgledima na uspjeh.
U tom slučaju im jedino preostaje uzdati se beskrajno Božje milosrđe, ali bez jasnih izgleda na uspjeh.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 14:35

Triny wrote:Ja svaki dan radim s varijablama.Varijable su mi sastavni dio posla.  :)

Je, je i Mara svaki dan radi sa krivim pa se opet slabo razumije u isti.
Hoćeš reći da su sve varijable iste?
Očito nikada nisi čula za srodne varijable, posebno one u fizikalnom smislu te riječi i nemaš pojma na što se one odnose.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 4/3/2017, 14:35

speare_shaker wrote:
Triny wrote:Kršćani će sve napraviti da se domognu neba, pa i ubiti se.

A ovo je čist primjer posebno otrovne pojave poznate kao generalizacija.
Dakle, neki kršćani će to možda i napraviti, ali teško da će takvih biti veći broj, jer je manje više svim kršćanima dobro poznato kako je samoubojstvo smrtni grijeh pa bi uzdanje u tu metodu da se domognu neba bilo jako "hrabar" i "pametan" potez sa malim izgledima na uspjeh.
U tom slučaju im jedino preostaje uzdati se beskrajno Božje milosrđe, ali bez jasnih izgleda na uspjeh.
Dobro, da nacrtam, ubiti se za druge.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 14:36

Triny wrote:Dobro, da nacrtam, ubiti se za druge.

Oksimoron.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 14:38

Što je sad, nema više reakcija?
Idem ja nekim poslom u grad.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 4/3/2017, 14:39

speare_shaker wrote:
Triny wrote:Ja svaki dan radim s varijablama.Varijable su mi sastavni dio posla.  :)

Je, je i Mara svaki dan radi sa krivim pa se opet slabo razumije u isti.
Hoćeš reći da su sve varijable iste?
Očito nikada nisi čula za srodne varijable, posebno one u fizikalnom smislu te riječi i nemaš pojma na što se one odnose.
Prvu rečenicu neću komentirati.
Ne bi bile varijable da su iste.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 4/3/2017, 14:44

speare_shaker wrote:

Oksimoron.
Točno.  A to ti stalno tvrdiš.

Položiti život za drugoga nije isto što i izvršiti samoubojstvo.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 4/3/2017, 14:48

speare_shaker wrote:
aben wrote:pa e, liberalno ( u vugarnom današnjem, a ne viteško klasičnom smislu) socijal (eto ga) demokratska (realno, tu nemun zajerku) orijentacija je socijalizam, i to nužno progresivan.

i jo sun puno puti izjovi kako mi je potpuno jasna društvena komponenta ljudske stvarnosti,  mi se ne ne složemo oko ljudske prirode, nego oko upravljanja ljudskim društvima.
moja matrica je etička, a tvoja je konzekvencionalna.

Nije riječ o orjentaciji na socijalizam nego na kapitalizam u svojem do sada poznatom najhumanijem održivom obliku.
Mene današnja tzv. moderna ljevica koje je izdala sve ideale za koje se zalagala u prošlosti i udružila sa sa najodvratnijim bogataškim šljamom u svijetu, ne zanima, moja liberalna i socijademokratska stajališta su ona starog kova.
Moja matrica je prije svega etička, jer sam nebrojeno puta napisao kako svijet nema ekonomskih problema, nego ima problema s moralom. Svi se u konačnici naši problemi svode na probleme sa moralom i to onim vlastitim.
Ovo što danas gledamo oko sebe je posljedica nebrojenih kontradikcija i nekonzistencije u što smo upali zato jer se ni sami ne držimo vlastitih proklamiranih pravila.
a, koji je to kapitalizam, di i kad?

ok, verujen ti.
ali jo bi ipak reko da svit nemo problijem s moralom, nego imo problijem s etičnošću zakona koji ljudi donosu. ne moremo reći da je veći problijem kad je unte nemoralan, od nemoralnog zakona.

zloupotreba droga uopće ni ne postoji, ako je rič o osobnoj upotrebi. pogljedoj, 
narkoman ne šteti sebi, nego si drogiranjen donosi korist koja je puuuno veća od opasnosti. opasnost je objektivna, korist je subjektivna, iako mi eventualno uživanje ne smatramo korišću, imamo li pravo reći da je to zloupotreba? kad se ljudi u ekstremnin sportovima izlažu opasnostima, to je potpuno jednaka stvor, koja se tretiro potpuno drukčije.

ima li društvo pravo natjerati svoje članove da se ponašaju društveno korisno, i kako zovemo politički sustav koji upravo to čini?

Last edited by aben on 4/3/2017, 14:52; edited 1 time in total

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 4/3/2017, 14:50

speare_shaker wrote:
aben wrote:a, kako ti zoveč čin svjesne odluke sa vlastiton nedvojbenom  smrtnom posljedicom?

Samoubojstvo je neposredan čin oduzimanja vlastitog života upotrebom različitih metoda i tehničkih sredstava i ništa više od toga. Sve što prelazi granice te definicije spada u neke druge pojave.
ekola.
un ki skoči na bunbu u sobi punoj časnih sestor, samoubojica je, i vjerojatno će dobiti ulicu nazvanu po njemu.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 16:47

Triny wrote:
speare_shaker wrote:

Oksimoron.
Točno.  A to ti stalno tvrdiš.

Položiti život za drugoga nije isto što i izvršiti samoubojstvo.

Po tebi je onda svaki vojnik koji je položio svoj život u borbi protiv agresora na svoju domovinu zapravo samoubojica što je ne samo iznimno glup zaključak nego i podmukao i pokvaren pa i jednostavno zao.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 16:50

aben wrote:ali jo bi ipak reko da svit nemo problijem s moralom, nego imo problijem s etičnošću zakona koji ljudi donosu.

Čuj ovo, nemamo problem s moralom nego s etičnošću. pirat
A neetične zakone pišu i izglasavaju kakvi ono ljudi? :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 16:51

aben wrote:nego si drogiranjen donosi korist koja je puuuno veća od opasnosti.

Kako kaže ona pjesma, blago onom tko rano poludi... jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 17:04

aben wrote:ima li društvo pravo natjerati svoje članove da se ponašaju društveno korisno, i kako zovemo politički sustav koji upravo to čini?

:D

A sada zaista malo ozbiljnije. :)
Dakle, nema to pravo.
Ima ga pravo samo posredno "nagovarati" da ne ide tim putem jer je dokazano štetan kako za njega osobno tako i za one u svojoj okolini kojima bi mogao poslužiti kao role model za takvu praksu. :)
No, to vrijedi za neke nazovimo ih tako "normalne" situacije i "normalna" vremena.
Ukoliko problem eskalira i stvari se otmu kontroli, onda je upotreba oštrijih metoda posve legitimna. Znamo i sami do kakvih je odnosa dovelo jačanje narko kartela u Meksiku posebno u onim provincijama koje se doslovce raspadaju od silnog nasilja koje je sa sobom donijelo dilanje teških droga, zbog čega se uključila i vojska, a uskoro će problem dodatno eskalirati i vlada će biti prisiljena pokrenuti akcije masovnih smaknuća poznatih dilera kakvim se primjerice hvalio Rodrigo Duterte, predsjednik Filipina, i za što između ostalog uživa veliku popularnost u svom narodu.
Pa ti vidi koliku korist donosi uživanje teških droga i skupa sa tom praksom nužno povezana srodna varijabla dilanja. :)
Kako zovemo takav politički sustav?
Uobičajeno totalitarni, sa diktaturom kao najčešćim oblikom vladavine. :)
No, kako stvari u tom smislu nisu baš jednoobrazne, problem u definiranju takvog sustava i oblika vladavine nastaje kada isti počnu uživati legitimitet odnosno podršku velike većina stanovništva zemlje u kojima su na snazi. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 4/3/2017, 17:09

speare_shaker wrote:
aben wrote:ali jo bi ipak reko da svit nemo problijem s moralom, nego imo problijem s etičnošću zakona koji ljudi donosu.

Čuj ovo, nemamo problem s moralom nego s etičnošću. pirat
A neetične zakone pišu i izglasavaju kakvi ono ljudi? :)
ljudi nika ne će biti moralni, ali zakoni mogu biti etični.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 4/3/2017, 17:11

speare_shaker wrote:
aben wrote:nego si drogiranjen donosi korist koja je puuuno veća od opasnosti.

Kako kaže ona pjesma, blago onom tko rano poludi... jocolor
ne zun je li misliš da aun jo lud, ili un ki želi svoj život provesti krotko ali slako.
ne verujen da želiš reći da je korist objektivna kategorija.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 4/3/2017, 17:16

aben wrote:ne verujen da želiš reći da je korist objektivna kategorija.

Definicija korisnosti je najvećim dijelom subjektivna, makar bila i sveobuhvatna čime se približava strogim kriterijima objektivnosti, ali mjerenje i procjena rezultata tako subjektivno definirane korisnosti itekako može biti objektivna i to najčešće i jeste. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 4/3/2017, 17:17

speare_shaker wrote:
aben wrote:ima li društvo pravo natjerati svoje članove da se ponašaju društveno korisno, i kako zovemo politički sustav koji upravo to čini?

:D

A sada zaista malo ozbiljnije. :)
Dakle, nema to pravo.
Ima ga pravo samo posredno "nagovarati" da ne ide tim putem jer je dokazano štetan kako za njega osobno tako i za one u svojoj okolini kojima bi mogao poslužiti kao role model za takvu praksu. :)
No, to vrijedi za neke nazovimo ih tako "normalne" situacije i "normalna" vremena.
Ukoliko problem eskalira i stvari se otmu kontroli, onda je upotreba oštrijih metoda posve legitimna. Znamo i sami do kakvih je odnosa dovelo jačanje narko kartela u Meksiku posebno u onim provincijama koje se doslovce raspadaju od silnog nasilja koje je sa sobom donijelo dilanje teških droga, zbog čega se uključila i vojska, a uskoro će problem dodatno eskalirati i vlada će biti prisiljena pokrenuti akcije masovnih smaknuća poznatih dilera kakvim se primjerice hvalio Rodrigo Duterte, predsjednik Filipina, i za što između ostalog uživa veliku popularnost u svom narodu.
Pa ti vidi koliku korist donosi uživanje teških droga i skupa sa tom praksom nužno povezana srodna varijabla dilanja. :)
Kako zovemo takav politički sustav?
Uobičajeno totalitarni, sa diktaturom kao najčešćim oblikom vladavine. :)
No, kako stvari u tom smislu nisu baš jednoobrazne, problem u definiranju takvog sustava i oblika vladavine nastaje kada isti počnu uživati legitimitet odnosno podršku velike većina stanovništva zemlje u kojima su na snazi. :)
naravski da nemo. pa ipak, podržavaš takov sustav.

svo sranje s drogom je u velikoj većini uzrokovano war on drugd, akciji socijalista koji je proizvelo kriminalne kartele. etički zakoni koji ne proganjaju drogu unitili bi sav kriminal vezan za drogu, tj sveli bi ga na kriminal vezan uz banane ili mačju hronu.

pobornici totalitarizama i zabrane droge nikako ne moru objasniti zoč je alkohol legalan, zoč je ekstreman spor legalan, inkozistencije just go too deep

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 15 of 23 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 23  Next

Back to top

- Similar topics