Evropa ovisna o uvozu iz Kine i drugih država trećeg svijeta
Page 1 of 1
Evropa ovisna o uvozu iz Kine i drugih država trećeg svijeta
Evropa preskupa pa se oslanja na ove koji mogu proizvoditi jeftinije.
https://m.dw.com/hr/europu-bi-skupo-ko%C5%A1talo-bez-uvoza-iz-kine/a-58777983
https://m.dw.com/hr/europu-bi-skupo-ko%C5%A1talo-bez-uvoza-iz-kine/a-58777983
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Evropa ovisna o uvozu iz Kine i drugih država trećeg svijeta
Nije ni Kina vise jeftina. Banglades, Pakistan, Vijetnam... Srbija GEOX Vranje 225 eura plata, ispred nosa, jeftinije i od Kine. Bilo im i to skupo, pa otisli po nove subvencije u Maroko, cime plate radnikacsa istim, znaco 0 eura verovatno. Nece ni Kina biti vise ta prica, vole i oni modne marke koje kostaju, skupe automobile, telefone.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Evropa ovisna o uvozu iz Kine i drugih država trećeg svijeta
u europi i da hoćeš nemožeš više proizvoditi jeftino, čisto iz razloga jer nema radne snage.. u cijeloj europi tko hoće raditi može raditi, gotovo sve tvornice od hrvatske do švedske do njemačke traže radnike. to je i dobra stvar, pa neka malo i drugi rade i zarađuju.. prije bili kinezi, sada je pakistan , bangladeš , srbija itd.. u ostalom oni kupuju i europske proizvode.. recimo njemačka izvozi jebeno da boli glava.. evo čitam da im je kina u biti najveći trgovački partner :D
to je dobro.. meni se nesviđa dosta proizvoda iz kine je sada u EU pod carinama itd, a vjerojatno i kinezi carine EU... jedino su svi izvozili u ameriku bez ograničenja dok nije došao trump, ali njega su makli na silu(izbornom krađom itd)
to je dobro.. meni se nesviđa dosta proizvoda iz kine je sada u EU pod carinama itd, a vjerojatno i kinezi carine EU... jedino su svi izvozili u ameriku bez ograničenja dok nije došao trump, ali njega su makli na silu(izbornom krađom itd)
Similar topics
» Socijalistička Venezuela otvorila granicu sa Kolumbijom(inače vukojebinom trećeg svijeta)
» Papino ludilo: Evropa će primiti sve emigrante svijeta i smijati se
» Đenero za "Avaz": Rusiju treba vratiti tamo gdje joj je mjesto, ne smije biti popuštanja, to je zemlja trećeg svijeta
» Lista najbogatijih država svijeta
» '' NEOPREZNO ILI MUDRO? RAĐA SE PRVA 'POSTNACIONALNA' DRŽAVA SVIJETA Kako je radikalni društveni eksperiment Kanadu doveo na sam svjetski vrh ''
» Papino ludilo: Evropa će primiti sve emigrante svijeta i smijati se
» Đenero za "Avaz": Rusiju treba vratiti tamo gdje joj je mjesto, ne smije biti popuštanja, to je zemlja trećeg svijeta
» Lista najbogatijih država svijeta
» '' NEOPREZNO ILI MUDRO? RAĐA SE PRVA 'POSTNACIONALNA' DRŽAVA SVIJETA Kako je radikalni društveni eksperiment Kanadu doveo na sam svjetski vrh ''
Page 1 of 1