'ŽAO MI JE, TO JE BILA POGREŠKA' Glavni zagovornik Brexita priznao da je glasače - prevario!
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: 'ŽAO MI JE, TO JE BILA POGREŠKA' Glavni zagovornik Brexita priznao da je glasače - prevario!
Sad isključujemo struju ekipi na aparatima.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Re: 'ŽAO MI JE, TO JE BILA POGREŠKA' Glavni zagovornik Brexita priznao da je glasače - prevario!
Rađamo se kao dijelovi neke zajednice, ali umiremo kao pojedinci, i to se neće nikada promijeniti.melkior wrote:Svaka društvena interakcija i odnos podrazumijeva dobrovoljno ili prisilno odricanje od dijela vlastite slobode radi većeg dobra, neovisno o vremenu i prostoru, jednako danas, jednako za 100 godina ili jednako prije 2000 godina. U tom smislu se ništa nije promijenilo, pa ne vidim zašto bi događaji koji slijede bili toliko metafizički sudbinski za čovječanstvo.red wolf wrote:Ne, prijatelju, sloboda nema granica...melkior wrote:Ima granica, dok god mi odlučimo da nema. Između stava sve je dozvoljeno i ništa nije dozvoljeno i nema velike razlikered wolf wrote:Jer zapamti jednu stvar sloboda nema granica...
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Pa nije, ali uvijek slijedi isti obrazac.red wolf wrote:Sloboda nije vezana za tvoju vrstu...melkior wrote:Svaka društvena interakcija i odnos podrazumijeva dobrovoljno ili prisilno odricanje od dijela vlastite slobode radi većeg dobra, neovisno o vremenu i prostoru, jednako danas, jednako za 100 godina ili jednako prije 2000 godina. U tom smislu se ništa nije promijenilo, pa ne vidim zašto bi događaji koji slijede bili toliko metafizički sudbinski za čovječanstvo.red wolf wrote:Ne, prijatelju, sloboda nema granica...melkior wrote:Ima granica, dok god mi odlučimo da nema. Između stava sve je dozvoljeno i ništa nije dozvoljeno i nema velike razlikered wolf wrote:Jer zapamti jednu stvar sloboda nema granica...
2015-08-09
Pa to je iluzija...Iz zajednice Svjetla dolaziš u ovo Siromaštvo da ga oplemeniš...Rijetki to učine...I vraćaš se u Svjetlo smrću...melkior wrote:Rađamo se kao dijelovi neke zajednice, ali umiremo kao pojedinci, i to se neće nikada promijeniti.melkior wrote:Svaka društvena interakcija i odnos podrazumijeva dobrovoljno ili prisilno odricanje od dijela vlastite slobode radi većeg dobra, neovisno o vremenu i prostoru, jednako danas, jednako za 100 godina ili jednako prije 2000 godina. U tom smislu se ništa nije promijenilo, pa ne vidim zašto bi događaji koji slijede bili toliko metafizički sudbinski za čovječanstvo.red wolf wrote:Ne, prijatelju, sloboda nema granica...melkior wrote:Ima granica, dok god mi odlučimo da nema. Između stava sve je dozvoljeno i ništa nije dozvoljeno i nema velike razlikered wolf wrote:Jer zapamti jednu stvar sloboda nema granica...
red wolf-
2016-02-10
Ne.melkior wrote:Pa nije, ali uvijek slijedi isti obrazac.red wolf wrote:Sloboda nije vezana za tvoju vrstu...melkior wrote:Svaka društvena interakcija i odnos podrazumijeva dobrovoljno ili prisilno odricanje od dijela vlastite slobode radi većeg dobra, neovisno o vremenu i prostoru, jednako danas, jednako za 100 godina ili jednako prije 2000 godina. U tom smislu se ništa nije promijenilo, pa ne vidim zašto bi događaji koji slijede bili toliko metafizički sudbinski za čovječanstvo.red wolf wrote:Ne, prijatelju, sloboda nema granica...melkior wrote:
Ima granica, dok god mi odlučimo da nema. Između stava sve je dozvoljeno i ništa nije dozvoljeno i nema velike razlike
red wolf-
2016-02-10
Da. Ne možeš crva proglasiti slobodnim jer nema razum i jer ne upravlja svojim postupcima. Osnovni preduvjet slobode jest shvaćanje svojih postupaka i reperkusija koje iz njih proizlaze. Sloboda je svojstvena razumnim bićima. One koji se povode za nagonima ne možeš proglasiti slobodnima. Nitko od nas nije potpuno slobodan - mi se razvojem, oslobađamo jednog nagona da bi smo postali ovisni o drugom nagonu. Taj drugi nagon je navodno bolji od onog prvog jer podrazumijeva suptilnije potrebe i načine zadovoljavanja istih. U tome je suština razvoja, civilizacije i uopće duhovnog napretka.red wolf wrote:Ne.melkior wrote:Pa nije, ali uvijek slijedi isti obrazac.red wolf wrote:Sloboda nije vezana za tvoju vrstu...melkior wrote:Svaka društvena interakcija i odnos podrazumijeva dobrovoljno ili prisilno odricanje od dijela vlastite slobode radi većeg dobra, neovisno o vremenu i prostoru, jednako danas, jednako za 100 godina ili jednako prije 2000 godina. U tom smislu se ništa nije promijenilo, pa ne vidim zašto bi događaji koji slijede bili toliko metafizički sudbinski za čovječanstvo.red wolf wrote:
Ne, prijatelju, sloboda nema granica...
2015-08-09
Crv slijedi zapovjedi Boga...Sve životinje slijede Boga...Samo čovjek ne slijedi Boga...melkior wrote:Da. Ne možeš crva proglasiti slobodnim jer nema razum i jer ne upravlja svojim postupcima. Osnovni preduvjet slobode jest shvaćanje svojih postupaka i reperkusija koje iz njih proizlaze. Sloboda je svojstvena razumnim bićima. One koji se povode za nagonima ne možeš proglasiti slobodnima. Nitko od nas nije potpuno slobodan - mi se razvojem, oslobađamo jednog nagona da bi smo postali ovisni o drugom nagonu. Taj drugi nagon je navodno bolji od onog prvog jer podrazumijeva suptilnije potrebe i načine zadovoljavanja istih. U tome je suština razvoja, civilizacije i uopće duhovnog napretka.red wolf wrote:Ne.melkior wrote:Pa nije, ali uvijek slijedi isti obrazac.red wolf wrote:Sloboda nije vezana za tvoju vrstu...melkior wrote:
Svaka društvena interakcija i odnos podrazumijeva dobrovoljno ili prisilno odricanje od dijela vlastite slobode radi većeg dobra, neovisno o vremenu i prostoru, jednako danas, jednako za 100 godina ili jednako prije 2000 godina. U tom smislu se ništa nije promijenilo, pa ne vidim zašto bi događaji koji slijede bili toliko metafizički sudbinski za čovječanstvo.
red wolf-
2016-02-10
Ali mi, ljudska vrsta, uopće nismo biološki napredovali koliko tehnološki. Znači, ostali smo ovisni o primarnim nagonima, a zadobili smo nove koje do sada nismo poznavali, odnosno do sada smo ih zadovoljavali na prizemnije načine. Evo ti primjer digitalne revolucije: revolucija važnija od svih drugih, političkih i ekonomskih u posljednjih 100 godina. Imati novi mobitel jest sloboda ili nagon? Sloboda tweetanja jest potreba, glupost ili dokoličarenje? Potreba za hranom je pak, uvijek ista. Čovječanstvo ima temeljni problem, a taj je da njegove duhovne mogućnosti ne slijede intelektualne sposobnosti.melkior wrote:Da. Ne možeš crva proglasiti slobodnim jer nema razum i jer ne upravlja svojim postupcima. Osnovni preduvjet slobode jest shvaćanje svojih postupaka i reperkusija koje iz njih proizlaze. Sloboda je svojstvena razumnim bićima. One koji se povode za nagonima ne možeš proglasiti slobodnima. Nitko od nas nije potpuno slobodan - mi se razvojem, oslobađamo jednog nagona da bi smo postali ovisni o drugom nagonu. Taj drugi nagon je navodno bolji od onog prvog jer podrazumijeva suptilnije potrebe i načine zadovoljavanja istih. U tome je suština razvoja, civilizacije i uopće duhovnog napretka.red wolf wrote:Ne.melkior wrote:Pa nije, ali uvijek slijedi isti obrazac.red wolf wrote:Sloboda nije vezana za tvoju vrstu...melkior wrote:
Svaka društvena interakcija i odnos podrazumijeva dobrovoljno ili prisilno odricanje od dijela vlastite slobode radi većeg dobra, neovisno o vremenu i prostoru, jednako danas, jednako za 100 godina ili jednako prije 2000 godina. U tom smislu se ništa nije promijenilo, pa ne vidim zašto bi događaji koji slijede bili toliko metafizički sudbinski za čovječanstvo.
2015-08-09
Onda neka se Bog okruži crvima ako Mu je tako lakše. Nisam baš siguran da će Ga to zadovoljiti.red wolf wrote:Crv slijedi zapovjedi Boga...Sve životinje slijede Boga...Samo čovjek ne slijedi Boga...melkior wrote:Da. Ne možeš crva proglasiti slobodnim jer nema razum i jer ne upravlja svojim postupcima. Osnovni preduvjet slobode jest shvaćanje svojih postupaka i reperkusija koje iz njih proizlaze. Sloboda je svojstvena razumnim bićima. One koji se povode za nagonima ne možeš proglasiti slobodnima. Nitko od nas nije potpuno slobodan - mi se razvojem, oslobađamo jednog nagona da bi smo postali ovisni o drugom nagonu. Taj drugi nagon je navodno bolji od onog prvog jer podrazumijeva suptilnije potrebe i načine zadovoljavanja istih. U tome je suština razvoja, civilizacije i uopće duhovnog napretka.red wolf wrote:Ne.melkior wrote:Pa nije, ali uvijek slijedi isti obrazac.red wolf wrote:
Sloboda nije vezana za tvoju vrstu...
2015-08-09
Jedno je sigurno, ako je Bog stvorio čovjeka na svoju sliku, onda smo Mu to vratili s kamatama.melkior wrote:Onda neka se Bog okruži crvima ako Mu je tako lakše. Nisam baš siguran da će Ga to zadovoljiti.red wolf wrote:Crv slijedi zapovjedi Boga...Sve životinje slijede Boga...Samo čovjek ne slijedi Boga...melkior wrote:Da. Ne možeš crva proglasiti slobodnim jer nema razum i jer ne upravlja svojim postupcima. Osnovni preduvjet slobode jest shvaćanje svojih postupaka i reperkusija koje iz njih proizlaze. Sloboda je svojstvena razumnim bićima. One koji se povode za nagonima ne možeš proglasiti slobodnima. Nitko od nas nije potpuno slobodan - mi se razvojem, oslobađamo jednog nagona da bi smo postali ovisni o drugom nagonu. Taj drugi nagon je navodno bolji od onog prvog jer podrazumijeva suptilnije potrebe i načine zadovoljavanja istih. U tome je suština razvoja, civilizacije i uopće duhovnog napretka.red wolf wrote:Ne.melkior wrote:
Pa nije, ali uvijek slijedi isti obrazac.
2015-08-09
http://www.jutarnji.hr/biznis/financije-i-trzista/na-svjetskim-je-burzama-u-petak-izbrisano-vise-od-2.000-milijardi-dolara-vrijednosti-dionica/4468133/red wolf wrote:Junak 52 % Britanaca...
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
A koji će curac u toj usranoj EU? Što je to npr. nama ta famozna EU dobroga donijela? Ništa! Osim što je našim političarima koji tamo glume gljive omogućila da žive ko bubrezi u loju... Koliko to mi, obični građani, u Hrvatskoj živimo bolje jer smo već tri godine u toj usranoj uniji?
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Najbogatiji Britanac i zagovornik Brexita seli se u Monako
» Sto mislite da li je bila Tudjmanova pogreska da se pristane na mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja?
» Trump priznao Jeruzalem za glavni grad Izraela!
» Bandić priznao da je podrška HDZ-u bila greška
» Šterc priznao da je ‘tata‘ izbornog sustava: ‘Bila je to politička narudžba da HDZ spriječi gubitak izbora‘
» Sto mislite da li je bila Tudjmanova pogreska da se pristane na mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja?
» Trump priznao Jeruzalem za glavni grad Izraela!
» Bandić priznao da je podrška HDZ-u bila greška
» Šterc priznao da je ‘tata‘ izbornog sustava: ‘Bila je to politička narudžba da HDZ spriječi gubitak izbora‘
Page 4 of 4