ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sirija

Page 7 of 50 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50  Next

Go down

Sirija - Page 7 Empty Re: Sirija

Post by Guest 25/6/2016, 02:06

Inače ISIL se ponovo u ofanzivi približava kod povjesnog grada palmire.. taman ga ovi uz sve muke oslobodili, i rusi čistili mine, a sada ISIL ponovo na vratima

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/6/2016, 12:38

Yoda, danas je dan D za Aleppo. SAA i Iranci rekli dosta smo ih puštali, danas mi jebemo i nećemo ga vaditi do Tel Aviva. Uživaj

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2016, 14:36

ok asu, ja se isto nadam kao i ti, samo nemoj me ovaj put razočarati kao što si dosada 30ak puta najavio slično pa se ništa nije ostvarilo :(
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 25/6/2016, 14:56

Winter is coming wrote:
Leviathan2 wrote:joda, ovo prema raki sam vec rekao da je navlakusa il neciji hir, ko fol ameri krenuli s kurdima prema raki i ovi se odmah zaletjeli da stignu prije amera a za to vrijeme ameri s kurdima sistematski razvaljuju manbij, neznam jesi li zapazio al nema nigdje izvjestaja o civilnim zrtvama u manbiju,
uci sa onako uskijem koridorom prema raki je mogao samo idiot smisliti jer da bi isao na takovu akciju moras imati na raspolaganju barem 30 000 vojnika, ( moja procjena)  kontaj da je pola rezerva a pola je na liniji, 10 000 obezbjedjuje bokove i siri koridor dok 5 000 ide naprijed i krsi sve pred sobom,  problem kod sirijske vojske je organizacionog karaktera  jer jos uvijek kljucne pozicije komandovanja drze ljudi koji su dosli rodijackim i partijskim vezama na tu duznost, umjesto da su prema isilu napravili bedem i krenuli rjesavati opasnije igrace tipa al nusra oko haleba i idlib oni se koprcaju na 100 strana, konacno je nekom doslo do guzice da bi mogli pocistit istocnu ghoutu gdje bi oslobodiliznacajne resurse , mozda hezbolah napravi nesto ako ih opet ne premjeste na neku takozvanu vaznu frontu, ako pogledas malo rad sirijske vojske vidjeces kao da netko namjerno ne dovrsava posao nego malo pocne ovamo malo onamo i uvijek trt mrt,  vec dugo govorim da je najvazniji front onaj uz granicu i da su tamo trebali napravit udar sa pustinjskim sokolovima, jebes raqu, kad bi zatvorili latakiju i idlib do afrina onda bi se nusra i ostali stakorska gamad pocela klat izmedju sebe za okvir municije i konzervu,  uloga rusa, rusi su usli uz veliku pompu i imitiraju amere iz vremena irackog rata, centar za novinarske konferencije i slicna sranja,  turci im sruce avion dole i ovi serentaju umjesto da su dovukli par baterija tosova i sprzili cijelo podrucje uz tursku granicu  onda bi se turcadije zamislila, gledam na jednom video gdje tursko topnistvo dere po ruskoj jedinici, istina da su bili neprecisni ali da im nitko ne vrati koje djule nazad, de nemoj me yebat,  rusi kako su usli mogli su tako i nastavit umjesto da bezveze imaju gubitke mogli su sprzit do sad vise od pola kozojeba bez da imaju vise od 2 poginula, imaju s cim, oni drze konferencije za novinare i stalno se opravdavaju na svaki spin o civilnim zrtvama, kad su kozojebi rokali po alepu damasku i sl nema ni jedne osude od takozvanijeh demokrata, evo sad rabe i nervni plin i niko nista a za assada je bilo spremno bombardiranje, oni vode neke zenevske konvencije u borbi s terorizmom, jer ovo dole jest cisti nepatvoreni terorizam, ne samo kozojebski nego i americko europski jer oni su stvorili i podrzavaju skupa sa turcadijom i saudima sve te koljace, situacija na terenu je tako tako, uglavnom pat pozicija, novinarski bombasticni clanci o osvajanjima ovog ili onog su samo senzacionalizam,  umjereni kanibali imaju jako dobru medijsku kampanju i za najmanji zaselak koji uzmu dignu prasinu kao da zu zauzeli grad reda damask, situacija oko alepa je jednostavna samo je problem kako si ti spomenuo taj takozvani ndf u kojem su ljudi koji bjeze cim zazuji oko ushiju, umjesto da im neko jebe mater oni idu na front kao na vikend pecanje, onak bez obveza, ako ne grize odo ja doma, ako pocne malo kise bjezim doma,  za sada jedini koji drze sirijsku vojsku da ne dozive kolap su hezbolah i ona brigada sto operira s njima, tigar force i issam zahredine,  i cini mi se da u okolici darae izranja sposoban zapovjednik, ovo ostalo zakuratz,  recimo onijeh kadirovih 15 000 checena koje je htjeo poslat bi napravilo dole dar mar da bi se sve pushilo do meke al putin serenta, mada ako gledas siru sliku i ne serenta, naime krajnji cilj amera je rusija, rusija trpi napade sa vise frontova, digli su ukrajinu protiv, poljaci se nabrijavaju, instaliraju se baze po rumuniji ,  ngorno karabah vrije, imas onda uzbekistan i kojekakove stanove preko kojih ameri stvaraju potencijalna zarista za rusiju te neznam koliko pratis medijsku propagandu i koliko si upucen u takozvana specijalna ratovanja ali ameri pripremaju direktnu konfrontaciju s rusijom i cini mi ce da ce europa dobit po ledjima,

ovo kod Rake je bio mali set beck ali nista strasno,bitnije je ovo ratiste kod Alepa gdje SAA i Hezbolah napreduju a bitno je jer je to granica sa turkesnicama a odatle non stop dolaze pojacanja u ljudstvu i tehnici,ako se ta granica hermeticki ne zatvori niko to nemoze potamaniti toliko koliko pacova ce stici preko granice (osim uz malu pomoc atoma) Raka je znacajna jer povezuje Sirijski dio islamske drzave za Irackim djelom ali to u biti nije toliko trenutno bitno jer cisto sumnjam da ce iz iraka stici pojacanja jer im je i tamo velika pushiona,Faluja pala a iracani napreduju i dalje tako da...show must go on
prijatelj koji je dole mi je jos prosle godine govorio da se ide na zatvaranje turske granice i  odsijecanje kozojeba, zato je i prvo spajana linija gore prema afrinu od alepa a onda je trebalo zacepit idlib i pocelo bi urusavanje samo od sebe, medjutim neshvatljiva taktika i povlace se elitne jedinice na palmiru i slicna bojista  dok se ostavlja otvoren ulaz kozojeba preko idliba, i sad napad na raku, jebes raku ionako je raka puna isilovaca ko govana i jednostavno je to trebalo rjesavat pod zadnje, neki dan je hezbolah opalio par zausnjaka ndfu jer se kauboji ne ponasaju kao da su na bojistu nego idu radi toga da rade selfije s oruzjem,  isto kao sto je hezbolah cistio oko alepa, padala sela jedno za drugim i onda stop, ma jebo te generale i kurce,  hezbolah nema vise od 5-6 milja soldzera u siriji al to je udarna sila, visoko obuceni profici koji lome sve gedje naidju, zatim to primirje, koji kurac rusi uopce dole dogovaraju nesto s amerima kad znaju da ce ameri i dalje picit svoje, njima je krajnji cilj srusit assada i od sirije napravit libiju, zonu konstantnog sukoba a i ameri drze stranu saudima i turcadiji koji oce dole kalifat il neko slicno islamisticko sranje, da Saa nema snage nije istina, Saa sa vojskom koja je sad pod oruzjem i sa dodatnom mobilizacijom moze dici silu na pola miliona vojnika sto bi bilo cisto dovoljno da kamenjem pobiju islamiste a ne mecima

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Leviathan2 25/6/2016, 15:01

preko_vode_do_slobode wrote:ok asu, ja se isto nadam kao i ti, samo nemoj me ovaj put razočarati kao što si dosada 30ak puta najavio slično pa se ništa nije ostvarilo :(
 joda, problem je sto izgleda ofenzive u siriji rade novinari, neznam koliko si primjetio al uglavnom pocnu novinarske analize u nekijem nazovimo tako prosirijskim medijima i udari se kuknjava kako je to neophodno potrebno i nakon par tjedana neko odluci da ce tako biti,
ofenziva na alepu sa ovim s cim raspolazu sirijci i rusi bi u stvari trebala biti pickin dim, medjutim koliko sam vidio avioni bombardiraju tamo neke usamljene kuce koje sluze kao sklonista kozojebima umjesto da zasipaju kazetarama direkt po liniji razdvajanja, bilo bi duboko oranje kad bi rusi krenuli sa eskadrama od 5 aviona udarat tepih bombanje, dvije eskadrile il tri i zacas bi od kozojeba ostalo gnjojivo

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Winter is coming 25/6/2016, 17:35

Prije Rake ima neki aerodrom kojiako bi pao zracni udari na Raku bi se mogli znacajno intenzivirati jer je ta baza vrlo blizu Rake a ovako avioni moraju letiti iz Latakije ili gdje se vec nalazi da druga najbliza zracna baza,no to nebi trebao biti prioritet nego Alepo i zatvaranje granice prema janjicarima,tu se slazem.
Glupi Norvezani najavljuju slanje svojih trupa i treniranje "modernih" terorista,bice tu jos svasta 

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2016, 17:44

Leviathan2 wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:ok asu, ja se isto nadam kao i ti, samo nemoj me ovaj put razočarati kao što si dosada 30ak puta najavio slično pa se ništa nije ostvarilo :(
 joda, problem je sto izgleda ofenzive u siriji rade novinari, neznam koliko si primjetio al uglavnom pocnu novinarske analize u nekijem nazovimo tako prosirijskim medijima i udari se kuknjava kako je to neophodno potrebno i nakon par tjedana neko odluci da ce tako biti,
ofenziva na alepu sa ovim s cim raspolazu sirijci i rusi bi u stvari trebala biti pickin dim, medjutim koliko sam vidio avioni bombardiraju tamo neke usamljene kuce koje sluze kao sklonista kozojebima umjesto da zasipaju kazetarama direkt po liniji razdvajanja, bilo bi duboko oranje kad bi rusi krenuli sa eskadrama od 5 aviona udarat tepih bombanje, dvije eskadrile il tri i zacas bi od kozojeba ostalo gnjojivo
a ne znam stvarno se ne kužim i vojnu taktiku pa ne mogu reći zašto SAA i Rusi ne mogu izaći na kraj kako sa umjerenim tako i neumjerenim kanibalima

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2016, 17:46

evo vidim ima nekih naznaka neke možda ofanzive u sjevernom dijelu alepa, ali što se tiče ISILa, ne samo da je zaustavio SAA napredovanje prema Raqqi, nego se čak počeo ponovo širiti na račun Assada.. evo čak prijete da će odsjeći autocestu Damask -Alep

Ako to naprave, onda opet SAA ne može ništa protiv umjerenih kanibala, moraju se vraćati
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/6/2016, 18:09

https://twitter.com/Souria4Syrians/status/746548546430734336

Samo mali djelić početka današnje ofenzive.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Yehudi 25/6/2016, 18:19

preko_vode_do_slobode wrote:
Leviathan2 wrote:
a ne znam stvarno se ne kužim i vojnu taktiku pa ne mogu reći zašto SAA i Rusi ne mogu izaći na kraj kako sa umjerenim tako i neumjerenim kanibalima

Razmisli malo ako netko redovito 4-5 God šalje oružje u Siriju, ao obučavaju teroriste, ubacuju  desetke tisuća

islamista  iz više od 80 zemalja, daju im.  Turska, SA, Ameri i ostali daju koljačima operativne informacije itd.

a onda tebi kao nije jasno kako i radi čega ovi ratuju 5 God.

Radije se zapitaj zašto Ameri već 13 God ne mogu izaći na kraj sa - talibanima -
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/6/2016, 18:46

Talibani su Amerima izvor zarade. Prodaju im heroin po nižoj cijeni, koji ovi onda plasiraju na crnim tržištima heroina po desetorostruko višoj.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Leviathan2 25/6/2016, 19:10

preko_vode_do_slobode wrote:evo vidim ima nekih naznaka neke možda ofanzive u sjevernom dijelu alepa, ali što se tiče ISILa,  ne samo da je zaustavio SAA napredovanje prema Raqqi, nego se čak počeo ponovo širiti na račun Assada.. evo čak prijete da će odsjeći autocestu Damask -Alep

Ako to naprave, onda opet SAA ne može ništa protiv umjerenih kanibala, moraju se vraćati
ma nikakova ofenziva, to plasira najvise al masdar koji ima neke svoje interese  i koliko vidim plasiraju jako puno poluinformacija, jedna poluinformacija je veci faktor stete nego 10 lazi, prostudiraj malo informacijske nacine specijalnih ratovanja, obican bezazlen tekst moze posluziti kao podloga za stvaranje uvjeta za neke buduce akcije a polinformacije su najgore jer ih je tesko razlucit od lazi

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by crvenkasti 25/6/2016, 19:15

AlfaOmega wrote:Talibani su Amerima izvor zarade. Prodaju im heroin po nižoj cijeni, koji ovi onda plasiraju na crnim tržištima heroina po desetorostruko višoj.

To je ekonomija po zakonima tržišta. Ne možeš tu ništa.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 25/6/2016, 19:16

on malo prca jednog kolegu forumaša...
mutava baštarda
mutava baštarda

2015-09-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/6/2016, 19:25

Taj kolega forumaš nije naočito inteligentan da bu mogao skužit kad ga neko prca. Tak da ne prcam... Doista je pokrenuta ofenziva šiita na sjever Aleppa, a i južno od grada, u al-Hader stižu prilična pojačanja. Nekaj se sprema...

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 26/6/2016, 09:44

ebi ga..vojni ekspert Fran Višnar.. jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 26/6/2016, 09:55

Vidi ovoga... jel to rujka opet pukla tarabu, pa se vratio navijanju za kanibale? :^0

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 26/6/2016, 09:59

Rujka je u onim danima,danas idem naguziti Trejovu Ivanu.. :clown
Nego legendo..kanibali se lako mogu kontrolirati..sraz sa organiziranim vojskama je nes drugo..koja demagogija..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 26/6/2016, 10:00

Dobro.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by epikur37 26/6/2016, 10:02

crvenkasti wrote:
AlfaOmega wrote:Talibani su Amerima izvor zarade. Prodaju im heroin po nižoj cijeni, koji ovi onda plasiraju na crnim tržištima heroina po desetorostruko višoj.

To je ekonomija po zakonima tržišta. Ne možeš tu ništa.

hehe :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Leviathan2 26/6/2016, 18:23

The 'Nimr' Tiger@Souria4Syrians 21 h21 ore fa
Deir Ezzour is like a black hole for ISIS jihadists. They go in their hundreds and never return.

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 50 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics
» Sirija