ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sirija

Page 6 of 50 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Next

Go down

Sirija - Page 6 Empty Re: Sirija

Post by Leviathan2 23/6/2016, 19:51

Propagandni rat u Siriji: Novi čin s tri "mrtva ruska instruktora" i ispovijest svjedoka bitke za Raqqu

[*]

Sirija - Page 6 005
Danas portal Al-Masdar News citira islamističku agenciju Al-Amaq i navodi "kako je u borbama u Raqqi ISIL ubio tri ruska vojnika", a koja su, prema izvješću ISIL-ove agencije, potpuno izgorjela u kamionu Kamaz ruske vojske.
"Službeno medijsko krilo "Islamske države" Al-Amaq navodi kako su u srijedu njihove snage ubile tri ruska vojna savjetnike na magistrali Salamiyah - Raqqa u zapadnoj Raqqi. ISIL tvrdi da su tri ruska savjetnika ubijena u blizini pustinjskog sela Abu Alaj, koje se nalazi između kontrolnih točaka Zakiyah i Rusafeh. Tri vojna savjetnika su navodno ubijena jednim od mnogih improviziranih vozila punih eksplozivnih naprava", Al-Masdar doslovno citira Al-Amaq.
Agencija Al-Amaq je pokazala potpuno spaljeni kamion Kamaz, navodno vlasništvo ruske vojske, ali nisu prikazana tijela, nego samo fotografije iz mobitela ruskih vojnika, koji su, pravim čudom, ostala netaknuta u eksploziji.
Ovo može biti dobra reklama za mobitele koje su koristili ruski vojnici, ali nikako informacija koja je potpuno netočna i ne treba je širiti.
Naime, ruski novinar koji je sudjelovao u napadi i povlačenju sirijskih snaga iz područja Raqqe, Roman Saponkov, kaže kako su mu dosadila pitanja o lažnom ubojstvu tri ruska vojnika u području sirijskog grada Al-Tabqa.
"Ili su na internetu pronašli njihove fotografije ili je jedan od vojnih savjetnika izgubio mobitel, a za pronaći njihove fotografije se može i  hakirati nečiji profil na društvenim mrežama. No, kako su telefoni uopće pronađeni bez tijela? Što se tiče kamiona Kamaz na fotografiji, on je navodno uništen u napadu ISIL-a. To je obična glupost, jer je upravo taj Kamaz, iza tornja SiriyaTel, bio tamo par dana prije protuofenzive ISIL-a velikih razmjera.  Ja sam ga vidio osobno. Kako je spaljen. Možda Sirijci znaju, to je i njihova oprema. U principu, ovo je obična prijevara bradatih spodoba", ogorčeno piše Saponkov.
Izjava Glavnog stožera sirijske vojske o zbivanjima u Raqqi
"O situaciji na frontu Al-Tabqa: Sirijske oružane snage i saveznici su se povukli do najbliže osigurane točke, nakon što su došle 8 kilometara nadomak zračne baze Al-Tabqa. Kampanja prema Raqqi je provedena s minimalnim brojem žrtava i cilj nam je da tako i ostane. Vojnici koji su bili na isturenim položajima su bili meta napada velikih broja bombaša samoubojica u improviziranim vozilima punim eksploziva, te su se, da su bili odsječeni od zaleđine, mogli naći u okruženju. Najveći dio vojnika je prema evidenciji iz redova Sirijske Arapske Vojske, a bilo je i ruskih ruskih stručnjaka i sirijskih paravojnih skupina. Sirijski vojnici koji su sudjelovali u kampanji su vrlo visoko obučeni i s puno iskustva. Većina tih vojnika se borila 5 godina prije nego što su dobili ovu zadaću. Oni su vrlo sposobni, slušaju zapovjedi i potpuno su svjesni svojih postupaka i situacija. Ova vrsta postupka je uobičajena u bilo kakvoj vojnoj akciji i nema ničega zbog čega bi se trebalo brinuti. Sirijska vojska i saveznici neće zaustaviti kampanju u području grada Al-Tabqa, tako da u ovom slučaju povlačenje na početne položaje ne znači strah, nego spremnost za sučeljavanje", piše Glavni stožer sirijske vojske.
No, željeni učinak je postignut i nakon medijskih napisa o "bijegu iz Raqqe", "likvidaciji ruskih instruktora" i drugih napisa, sirijske snage i saveznici su u očima onih koji ovakve informacije primaju zdravo za gotovo ispali nesposobni, plašljivi i nedorasli zadaći.
Vratimo se Romanu Saponkovu koji je napisao reportažu s lica mjesta i pratio je borbene aktivnosti sirijskih snaga i ruskih savjetnika.
Roman Saponkov –Bitka na raskrižju Raqqa – Al-Tabqa
"Selo je u blizini, a golim okom sam vidio kako u mom smjeru ide digne auto, a onda se dogodila eksplozija, nakon koje nije ništa ostalo. Sad sam u pokrajini Raqqa. Sjedio sam skoro tri tjedna, a sada putujem s mojim prijateljem prevoditeljem, koji je za volanom. On poznaje sve rupe na cesti. Ceste u Siriji su idealne za ruske standarde, pa par stotina kilometara od jame do jame i nisu nešto značajno. Za veći dio vatre su odgovorni bombaši samoubojice. Ponekad se u improviziranim vozilima približe kroz pustinju, a često asfaltom.
Vani je temperatura taljenja. U automobilu je nepodnošljivo zagušljivo, dok je temperatura negdje oko 45 stupnjeva. Nezaobilazan je i vjetar s ljepljivim pijeskom. Ne postoji način da se rashladite. Vani je trava izgorjela. Nebo je čisto. Ja, rodom iz Lenjingrada, vidim sve divlje. Svatko zna da u St. Petersburgu postoji 10 vrsta kiša i razlikujemo 50 nijansi sivog neba.
Volim Siriju i navikao sam na mnogo mjesta, ali će mi prijati zagrljaj breza u  St. Petersburgu. Sirija zna iznenaditi. Ovdje je sve sprženo. Nema trave, samo kamenita pustinja. Prašina se diže vrtlog uzdiže i prelazi cestu. Vozač se zaustavlja da ga propusti. Ali, vjetar donosi vonj raspadanja. Dakle, negdje leže mrtvi militanti, koji su razbacani posvuda po dinama.
Idem da vidim kako sirijska vojska napada strateško uzletište Al-Tabqa. Pozvali smo poznanika, jednog pukovnika, ali nije odgovorio na pozive, iako mi već znamo iz vijesti da je vojska na tri kilometra od zračne luke. Razmišljam kako sam jutros na benzinskoj postaji tražio veliku zalihu vode.
Idemo do raskrižja Al-Tabqa - Deir Ez-Zor. Na visini smo u području tornjeva SiriyaTel. Vidim sumnjivu skupinu strojeva. Vojnici kažu da je to bio snažan napad, ali je sada sve pod kontrolom.
Približavamo se raskrižju kod Al-Tabqe, te se zaustavljamo kod vodotornja.
To je oko pet kilometara od čvora. Iza njega je polje nafte i električna trafostanica. Puno je automobila i ljudi. S desne strane je T-72 i udara po selu udaljenom nekoliko kilometara. Grmljavina granatiranja se čuje dva do tri udara u razmaku pet sekundi. Brzo se pune cijevi i opet se puca. U blizini se nalazi drugi T-72 i nadzire toranj na lijevo i desno. Kraj nas užurbano prolazi prvi tenk i, skrivajući se iza nasipa, otvara vatru. Ispada da neprijatelj napada s dvije strane, a je dovoljno blizu ako koristite tenkove. Kad je neprijatelj udaljen više od 5 kilometara, onda se više koristi topništvo.
Ipak, veselim se ekskluzivnoj reportaži. Saznao sam da je Al-Tabqa pred nama. Deir Ez-Zor je dvjesto osam kilometara, a Raqqa osamdeset i dva kilometra od nas. Bio sam ovdje i posljednji put, kada su ovo područje branili sirijski borci. Među njima su moji prijatelji s kojima sam se sreo jučer. Grupa su relativno male, samo male jurišne jedinice. Uspio sam se upoznati s glavnim akterima.
Ispred mene je borba, a skupina koja čini izvidnicu su poput muha. Pred nama je sirijski naoružani kamion, Scania na koju je montiran protuzračni top 57 milimetara i još nekoliko vojnih vozila s teškim strojnicama.
Hodao sam oko kilometar, ali u žaru borbe nisam ponio vodu, što je očito loša ideja u pustinji. Pokraj mene brzo prolaze otvorena vozila.
U daljini se čini da je pogođen naš kamion. Ovdje ljudi skaču i brzo hrle na drugu strane ceste. Nagazna mina je raznijela još jedan naoružani kamion.
Vojnici rukama počinju kidati vozačeva vrata. No top je na kamionu otkinuo cijeli prednji dio i motor. Cijela desna strana je pretrpjela udarac. Ne idem blizu kako se ne bi razljuti vojnike. Izvukli su vozača, ali ne davao znakove života. Ubrzo je došla hitna pomoć.
Potom se cijevi bacača spuštaju u skoro u horizontalni položaj. Nikada to nisam vidio. Zvuk lansiranja. Raketa leti nisko nad cestom, bez dobivanja visine, oko dva kilometra kroz selo u kuću koja se nalazi u pješčanoj pustari. Ipak sam odlučio doći do raskrižja Al-Tabqa. Prođem putokaz, koji govori da je do raskrižja tri ili četiri stotine metara.  Približavamo se vojnicima.
Sjede ispod automobila, dok iznad slušaju zviždanje metaka. Umorno čuče, a ja stojim kao da tražim zlo na sred ceste. U tri skoka sam već skriven iza nasipa.
Potom idem ka raskrižju. Iza mene su samohodne haubice. Također tuku selo s izravnom vatrom. Dva kilometra za haubice su ništa. Oni rade sedam kilometara od linije fronta, plus još nekoliko na neprijatelja. Iznad sela nešto gori. Ne razumijem kako mogu trčati uokolo vani u takvom paklu? Selo je u blizini. Golim okom vidim kako u mom smjeru prilazi automobil a onda eksplodira. Bombaš samoubojica. Ništa od njega nije ostalo.
U ovom trenutku sa raskrižja tuče topništvo, a na samoj njegovoj sredini  U je zapovjednik Sirijac i nešto viče na vojnike. Oni se okupili iza tenka.
Tenk cilja na neprijateljski položaj. Prvi hitac je bio podbačaj. Pokušavam  usmjeriti fotoaparat. Na raskrižju se miris spaljenog baruta i smrad prašine. U ovom trenutku se bombaš samoubojica predomislio i vratio se. Odozgo tuku zrakoplovi i bombardiraju nesretno selo. Velika crna gljiva i vrlo brzo dolazi zvuk udara. Dakle, bilo je blizu. Nad zemljom šušte projektili sustava Grad, koje sam vidio da prate samohodne topove.
Na raskrižju se okupio prevelik broj vojnika za obranu. Svi su se skupili na raskrižju. Tenkovi su napravili zastoj u prometu. Ova gužva ne vrijedi ništa, samo prazan hod pod granatiranjem. Neki od vojnika idu prema natrag. Tući izravnu vatru na selo izgleda spektakularno, ali istureno topništvo ne tuče po mjestu.
Unatoč tome, vojnici koji su pokazali da imaju um od armiranog betona. Dio spava, a netko gleda u pustinju u potrazi za bombašem samoubojicom. Tenkovi traže kretanje militanata.
U blizini raskrižja sjede vojnici. Netko spava u sjeni automobila. Na pijesku na temperaturi od 45 i pod topničkom kanonadom. Unatoč opasnosti, vojnici su mirni i očito ne idu nigdje. Među njima vidim i uplašene. Ne napušta me misao  da će neki i ostati u ovom paklu.
I dalje se udaljavam od raskrižja. Na pet kilometara su raspoređeni samohodni topovi, koji su se ovdje preselili s isturenih položaja. Oni stalno tuku po položajima militanata. Uz samohotke i vatru je 50 stupnjeva na podnevnom suncu.
Odjednom jedan od navedenih strojeva obavija plamenu. Topnici viču i zasipaju ga pijeskom. Podriguje dim. Gađanje se nastavlja odmah. Nekoliko hitaca i opet vatra iznad samohodnih topova. Ostali nisu ni prekinuli granatiranje. Pucaju i čahure bacaju pored stroja. Vatre i toplina zajedno su zapalili barut, što se vidi na videu.
Noću, militanti pokušavaju napasti u manjim skupinama, ali je sirijska vojska bila u stanju otkriti plan neprijatelja i organizirati borbene formacije. Dakle, pregrupiranje i opet u borbu. Vojnici su onda dobili neočekivani demarš", piše u svojoj reportaži od prije dva ili tri dana Roman Saponkov.
Osim toga, danas je prilično ljutito reagirao na kartu situacije u toj borbenoj zoni koju je objavio Al-Masdar.
Naime, on tvrdi kako karta lažno prikazuje povlačenje sirijskih snaga, odnosno da pokazuje 17 do 20 kilometara više nego su se zaista sirijske snage i saveznici povukli prema gradu Itriyah, a ne gotovo na njegovom ulazu, što znatno mijenja situaciju.
"Ažurirana karta Al-Masdara u Raqqi je pogrešna. Do vremena kad je objavljena, sirijska vojka je bila 17 do 20 kilometara od grada Itriyah. Ne mogu se povezati s njima, tako da ću nacrtati rukom kako stvari stoje. Nažalost, prevruće je bilo danas, a ovo je bio i težak dan", napisao je jučer kasno navečer Roman Saponkov.
"Panično povlačenje" i "nered među sirijskim zapovjednicima", fantomska "smrt tri ruska savjetnika", koja nitko nije vidio, a kao mjesto smrti je prikazan Kamaz uništen prije nekoliko dana u napredovanju sirijske vojske i u kojima sigurno ne bi "preživjela" njihova tri mobitela s kojih je ISIL "skinuo fotografije". Lažne karte položaja sirijskih i snaga terorista. Kome više vjerovati? No, kao što smo rekli, željeni učinak je postignut i nakon medijskih napisa o "bijegu" iz Raqqe, "pogibiji ruskih instruktora" i drugih napisa, sirijske snage i saveznici u očima onih koji ovakve informacije primaju zdravo za gotovo su ispali nesposobni, plašljivi i nedorasli zadaći.
VIDEO – reportaža Romana Saponkova od 21. 06. 2016. iz Raqqe: You Tube
FOTO – Ruski kamion Kamaz u kojem su "ubijena tri ruska vojna instruktora":
Sirija - Page 6 9kaxmDAAFsU
FOTO – "Ubijeni ruski instruktori" na fotografijama njihovih mobitela koje su "pronašli" teroristi "Islamske države":
Sirija - Page 6 13522410_1046437968779428_368604538_n
VIDEO u kojem ISIL govori o svojim pobjedama nad sirijskom i ruskom vojskom, a agencija Al-Amaq je, navodno, izvor kojeg treba citirati: Amaq Agency
FOTO - Karta za koju Saponkov s lica mjesta tvrdi da je lažna i da je prikazano povlačenje 17 do 20 kilometara više nego što zaista jest, čime se sugerira da je ISIL na ulazu u Itriyah:
Sirija - Page 6 XEijjzNQ8g0
Misterij u Raqqi – 555. sirijska pukovnija "ostavljena u okruženju" nikada nije postojala

Leviathan2

2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest 23/6/2016, 20:59

dobro rekao sam da vjerojatno ovo za ruse je fake info, ali izgleda da su sirijci odbačeno od rake sa ogromnim gubicima..

barem Kurdi i SDF napreduju
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/6/2016, 21:01

https://www.reddit.com/r/syriancivilwar/comments/4phq9y/syrian_soldier_explains_the_raqqa_campaign_in/

ovdje Sirijci optužuju Ruse za poraz kod Rake
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/6/2016, 21:05

Ukratko opet izgleda SAA pod raspadom.. južno od alepa ih umjereni kanibali opet isprašili, a kod raqe isilovci ne znam što bih rekao.. amo leviatan ubaci neki analizu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 23/6/2016, 21:30

Južno od Aleppa nije došlo do nikakvih novih pomjeranja linija, samo do unaksrsne vatre, pri čemu je zagnojio komandant JaF-a za to područije.
Trenutno se vodi žestoka borba na sjeveru za al-Rai između umjerenih kanibala i ISIL-a.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 23/6/2016, 21:31

AlfaOmega wrote:Južno od Aleppa nije došlo do nikakvih novih pomjeranja linija, samo do unaksrsne vatre, pri čemu je zagnojio komandant JaF-a za to područije.
Trenutno se vodi žestoka borba na sjeveru za al-Rai između umjerenih kanibala i ISIL-a.
zadnjih misec-dva dana i te kako se promjenilo
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 23/6/2016, 21:35

Pa kažeš "opet ih isprašili". Ak se referiraš na ono od prije 5 dana, to je davno ovdi rezimirano. Ali bit je da je Hezbollah predahnuo, i sad će preuzeti inicijativu, iliti ga, JaF iz ofenzive prelazi u defanzivu.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Leviathan2 23/6/2016, 21:51

joda, ovo prema raki sam vec rekao da je navlakusa il neciji hir, ko fol ameri krenuli s kurdima prema raki i ovi se odmah zaletjeli da stignu prije amera a za to vrijeme ameri s kurdima sistematski razvaljuju manbij, neznam jesi li zapazio al nema nigdje izvjestaja o civilnim zrtvama u manbiju,
uci sa onako uskijem koridorom prema raki je mogao samo idiot smisliti jer da bi isao na takovu akciju moras imati na raspolaganju barem 30 000 vojnika, ( moja procjena)  kontaj da je pola rezerva a pola je na liniji, 10 000 obezbjedjuje bokove i siri koridor dok 5 000 ide naprijed i krsi sve pred sobom,  problem kod sirijske vojske je organizacionog karaktera  jer jos uvijek kljucne pozicije komandovanja drze ljudi koji su dosli rodijackim i partijskim vezama na tu duznost, umjesto da su prema isilu napravili bedem i krenuli rjesavati opasnije igrace tipa al nusra oko haleba i idlib oni se koprcaju na 100 strana, konacno je nekom doslo do guzice da bi mogli pocistit istocnu ghoutu gdje bi oslobodiliznacajne resurse , mozda hezbolah napravi nesto ako ih opet ne premjeste na neku takozvanu vaznu frontu, ako pogledas malo rad sirijske vojske vidjeces kao da netko namjerno ne dovrsava posao nego malo pocne ovamo malo onamo i uvijek trt mrt,  vec dugo govorim da je najvazniji front onaj uz granicu i da su tamo trebali napravit udar sa pustinjskim sokolovima, jebes raqu, kad bi zatvorili latakiju i idlib do afrina onda bi se nusra i ostali stakorska gamad pocela klat izmedju sebe za okvir municije i konzervu,  uloga rusa, rusi su usli uz veliku pompu i imitiraju amere iz vremena irackog rata, centar za novinarske konferencije i slicna sranja,  turci im sruce avion dole i ovi serentaju umjesto da su dovukli par baterija tosova i sprzili cijelo podrucje uz tursku granicu  onda bi se turcadije zamislila, gledam na jednom video gdje tursko topnistvo dere po ruskoj jedinici, istina da su bili neprecisni ali da im nitko ne vrati koje djule nazad, de nemoj me yebat,  rusi kako su usli mogli su tako i nastavit umjesto da bezveze imaju gubitke mogli su sprzit do sad vise od pola kozojeba bez da imaju vise od 2 poginula, imaju s cim, oni drze konferencije za novinare i stalno se opravdavaju na svaki spin o civilnim zrtvama, kad su kozojebi rokali po alepu damasku i sl nema ni jedne osude od takozvanijeh demokrata, evo sad rabe i nervni plin i niko nista a za assada je bilo spremno bombardiranje, oni vode neke zenevske konvencije u borbi s terorizmom, jer ovo dole jest cisti nepatvoreni terorizam, ne samo kozojebski nego i americko europski jer oni su stvorili i podrzavaju skupa sa turcadijom i saudima sve te koljace, situacija na terenu je tako tako, uglavnom pat pozicija, novinarski bombasticni clanci o osvajanjima ovog ili onog su samo senzacionalizam,  umjereni kanibali imaju jako dobru medijsku kampanju i za najmanji zaselak koji uzmu dignu prasinu kao da zu zauzeli grad reda damask, situacija oko alepa je jednostavna samo je problem kako si ti spomenuo taj takozvani ndf u kojem su ljudi koji bjeze cim zazuji oko ushiju, umjesto da im neko jebe mater oni idu na front kao na vikend pecanje, onak bez obveza, ako ne grize odo ja doma, ako pocne malo kise bjezim doma,  za sada jedini koji drze sirijsku vojsku da ne dozive kolap su hezbolah i ona brigada sto operira s njima, tigar force i issam zahredine,  i cini mi se da u okolici darae izranja sposoban zapovjednik, ovo ostalo zakuratz,  recimo onijeh kadirovih 15 000 checena koje je htjeo poslat bi napravilo dole dar mar da bi se sve pushilo do meke al putin serenta, mada ako gledas siru sliku i ne serenta, naime krajnji cilj amera je rusija, rusija trpi napade sa vise frontova, digli su ukrajinu protiv, poljaci se nabrijavaju, instaliraju se baze po rumuniji ,  ngorno karabah vrije, imas onda uzbekistan i kojekakove stanove preko kojih ameri stvaraju potencijalna zarista za rusiju te neznam koliko pratis medijsku propagandu i koliko si upucen u takozvana specijalna ratovanja ali ameri pripremaju direktnu konfrontaciju s rusijom i cini mi ce da ce europa dobit po ledjima,

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Leviathan2 23/6/2016, 21:53

preko_vode_do_slobode wrote:
AlfaOmega wrote:Južno od Aleppa nije došlo do nikakvih novih pomjeranja linija, samo do unaksrsne vatre, pri čemu je zagnojio komandant JaF-a za to područije.
zadnjih misec-dva dana i te kako se promjenilo
da te razocaram, kanibali su negdje oko trecine uspjeli povratit od onog sto im je hezbolah uzeo,  jedino sto je izginulo pun kuratz iranaca  u ovim zadnjijem bitkama

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 23/6/2016, 22:11

A i kaj je JaF povratio, povratio je. Dalje neće.

http://syria.liveuamap.com/en/2016/23-june-iranianled-militias-built-at-least-18-entrenchments

Sad može samo gubiti i to kaj su povratili.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Leviathan2 23/6/2016, 22:18

preko_vode_do_slobode wrote:ruski korište zabranjeno zapaljivo streljivo kod Alepa..to nije tajna, to smo spomenuli par puta. ovo je jedna posljedica(kako rekoh , u većini zračnih udara ginu civili bilo da ameri tuku bilo rusi)

ovaj dječak koje su spržili rusi vjerojatno će živjeti još jedno vrijeme i cijelo vrijeme umirati u teškim bolovima dok ne umre

Sirija - Page 6 ClkADT8WgAElyhY
usput joda, znam da ne volis ruse al opet nemoj postat neprovjerene slike, ovo nije spaljeno, pogledaj kosu, vjerovatno neka kozna bolest,

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Leviathan2 23/6/2016, 22:19

preko_vode_do_slobode wrote:ruski korište zabranjeno zapaljivo streljivo kod Alepa..to nije tajna, to smo spomenuli par puta. ovo je jedna posljedica(kako rekoh , u većini zračnih udara ginu civili bilo da ameri tuku bilo rusi)

ovaj dječak koje su spržili rusi vjerojatno će živjeti još jedno vrijeme i cijelo vrijeme umirati u teškim bolovima dok ne umre

Sirija - Page 6 ClkADT8WgAElyhY

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 23/6/2016, 23:01

https://twitter.com/HKX07/status/746053959907872768

Kaj yoda zna...

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest 24/6/2016, 00:32

ok vidim da je slika fejk.

i vijest o mrtvih rusima je.. vjerojatno fejk
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/6/2016, 00:38

btw @leviatan dobra analiza, pročita sam sve, :)

AlfaOmega wrote:Pa kažeš "opet ih isprašili". Ak se referiraš na ono od prije 5 dana, to je davno ovdi rezimirano. Ali bit je da je Hezbollah predahnuo, i sad će preuzeti inicijativu, iliti ga, JaF iz ofenzive prelazi u defanzivu.

ne moj se asu ljutit, samo najavljuješ "evo sutra im je kraj , evo gotovi su, evo došli su iranci, evo kraj im je, evo sad će" ali ništa od toga.

ja se ne usudim ništa više prognizirati, jedino sam na početku , to jest prije ruskih napada 100% točno pogodio, da ruska avijacija neće dovršiti rat(iako su me svi napadali i pljuvali i smijali se), jer SAA nema dovoljno ljudskih resursa.. bio sam 10000% u pravu.

što se tiče daljneg razvoja događaja neman pojma.. za sada vidim da je SAA praktički u velikom kaosu opet. Ono primirje tamo kada su razjebali umjerene kanibale kod Alepa im nije trebalo.. imali su inicijativu, pobjedu za pobjedom, vjerojatno je moral vojske bio visok, nabrijani, pobjeda za pobjedom, rusi deru iz zraka, ovi osvajaju po kopnu.. dok kod umjerenih kanibala sve suprotno..

i šta onda?
ovi udrili pazu.. inicijativa SAA vojske pala, moral pao, kao "gotovo je", a umjereni kanibali dobili iz turske borce, oružje, opremu, trening, i ponovo se obnovili sukobi, ovi još jači izašli i vraćaju selo za selom(za sada sela)..

uglavnom ako bi prognozirao što dalje , pari mi kao pat pozicija, SAA je izgleda preslaba za dalje, Hezbollah ima ogromne gubitke, pitanje je koliko Iranci mogu slati mesa..

Umjereni kanibali kod Alepa pare stabilni, ISIL.. njih guze kurdi, evo SAA napad kod Raqe propao.. govorilo se pada Raqa, gotovo je, a izgleda da ih je ISIL naguzio.. ima par tema na redditu pa budem još dodatno pročitao
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 24/6/2016, 06:40

preko_vode_do_slobode wrote:btw @leviatan dobra analiza, pročita sam sve, :)

AlfaOmega wrote:Pa kažeš "opet ih isprašili". Ak se referiraš na ono od prije 5 dana, to je davno ovdi rezimirano. Ali bit je da je Hezbollah predahnuo, i sad će preuzeti inicijativu, iliti ga, JaF iz ofenzive prelazi u defanzivu.

ne moj se asu ljutit, samo najavljuješ "evo sutra im je kraj , evo gotovi su, evo došli su iranci, evo kraj im je, evo sad će" ali ništa od toga.

ja se ne usudim ništa više prognizirati, jedino sam na početku , to jest prije ruskih napada 100% točno pogodio, da ruska avijacija neće dovršiti rat(iako su me svi napadali i pljuvali i smijali se), jer SAA nema dovoljno ljudskih resursa.. bio sam 10000% u pravu.

što se tiče daljneg razvoja događaja neman pojma.. za sada vidim da je SAA praktički u velikom kaosu opet. Ono primirje tamo kada su razjebali umjerene kanibale kod Alepa im nije trebalo.. imali su inicijativu, pobjedu za pobjedom, vjerojatno je moral vojske bio visok, nabrijani, pobjeda za pobjedom, rusi deru iz zraka, ovi osvajaju po kopnu.. dok kod umjerenih kanibala sve suprotno..

i šta onda?
ovi udrili pazu.. inicijativa SAA vojske pala, moral pao, kao "gotovo je", a umjereni kanibali dobili iz turske borce, oružje, opremu, trening, i ponovo se obnovili sukobi, ovi još jači izašli i vraćaju selo za selom(za sada sela)..

uglavnom ako bi prognozirao što dalje , pari mi kao pat pozicija, SAA je izgleda preslaba za dalje, Hezbollah ima ogromne gubitke, pitanje je koliko Iranci mogu slati mesa..

Umjereni kanibali kod Alepa pare stabilni, ISIL.. njih guze kurdi, evo SAA napad kod Raqe propao.. govorilo se pada Raqa, gotovo je, a izgleda da ih je ISIL naguzio.. ima par tema na redditu pa budem još dodatno pročitao
Svaki put kada krenu akcije sirijske vojske i kada se najavi skori kraj rata druga strana odgovori na ovaj ili onaj način. Od Qusaira pa sada do Alepa. Prije primirja skori kraj je izgledalo nikad biliže. Nakon par mjeseci pukle su linije pobunjenika i obrana im se počela ubrzano urušavati, a teritorij su gubili sve brže da bi onda nakon toga Sirija prihvatila primirje računajući na ozbiljnost druge strane koja je pred slomom... nema ovdje kraja bez političkog dogovora. Vanjski faktori se trebaju dogovoriti, bar Amerika i Rusija....
mutava baštarda
mutava baštarda

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Guest 24/6/2016, 06:55

da to primirje Asssada/Rusije sa umjerenim kanibalima je bila greška.. ono je bilo čudo što su im izvodili.. ekipa u dva dana bi osvajal ogromne teritorije.. samo čitaš krene ofenziva SAA, a umjereni kanibali gube teritorij za teritorijem i kukaju online..

krenilo primirje, ovi se popravili sada kurac.. počeli vraćati izgubljeno..
a ISIS već svakoga iznenadi..

inače jebeno je čudno kako Kurdi i SDF pod vodstvom Amera totalno razvaljuju ISIL, a sa druge strane Assad, Iranci pod vodstvom Rusa kurčina...

neki govore da Ameri su puno efikasniji od Rusa po tome.. od načina vođenja operacija, zračnih udara, do obuke Kurda , specijalaca na terenu.

ako je ovo istina, onda Ruska vojska koju svi ovdje uzdižemo u nebo(uključujući i mene isto tako, ) opet izgleda nije dorasla Amerima .. ako je to istina..

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 24/6/2016, 08:16

preko_vode_do_slobode wrote:da to primirje Asssada/Rusije sa umjerenim kanibalima je bila greška..  ono je bilo čudo što su im izvodili.. ekipa u dva dana bi osvajal ogromne teritorije.. samo čitaš krene ofenziva SAA, a umjereni kanibali gube teritorij za teritorijem i kukaju online..

krenilo primirje, ovi se popravili sada kurac.. počeli vraćati izgubljeno..
a ISIS već svakoga iznenadi..

inače jebeno je čudno kako Kurdi i SDF pod vodstvom Amera totalno razvaljuju ISIL, a sa druge strane Assad, Iranci pod vodstvom Rusa kurčina...

neki govore da Ameri su puno efikasniji od Rusa po tome.. od načina vođenja operacija, zračnih udara, do obuke Kurda , specijalaca na terenu.

ako je ovo istina, onda Ruska vojska koju svi ovdje uzdižemo u nebo(uključujući i mene isto tako, ) opet izgleda nije dorasla Amerima .. ako je to istina..

Amerika (pentagon) na sjeveru s kurdima.tamani isilovce ( turska, KSA, Katar ) prilično dobro, s druge strane Amerika ( cia ) turci, saudijci u Latakiji gube, a oko Alepa imaju inicijativu. Vjerojatno su se Rusi dogovorili s Jordanom tako.da je priljev turboislamista s juga ograničen. To je Libanon napravio davno i ostaje im samo još Turska granica u provinciji Idlib i Alepo za zatvoriti da pobunjenici ostanu bez potpore iz vana. Jedina prednost koju ima Sirija je što dosta najeletnijih pobunjeničkih skupina stranog porijekla, a sirijcima pod njihovom kontrolom je već pun kiki 6 godina rata, a onda s druge strane i u režimskim redovima su najbolji stranci( hezb. irg, šitski dobrovoljci). Jednostavno radi se o pat poziciji na vojnom planu, a politički je Asad još u prednosti u slučaju da budu nekakvi izbori.
mutava baštarda
mutava baštarda

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Winter is coming 24/6/2016, 13:09

Leviathan2 wrote:joda, ovo prema raki sam vec rekao da je navlakusa il neciji hir, ko fol ameri krenuli s kurdima prema raki i ovi se odmah zaletjeli da stignu prije amera a za to vrijeme ameri s kurdima sistematski razvaljuju manbij, neznam jesi li zapazio al nema nigdje izvjestaja o civilnim zrtvama u manbiju,
uci sa onako uskijem koridorom prema raki je mogao samo idiot smisliti jer da bi isao na takovu akciju moras imati na raspolaganju barem 30 000 vojnika, ( moja procjena)  kontaj da je pola rezerva a pola je na liniji, 10 000 obezbjedjuje bokove i siri koridor dok 5 000 ide naprijed i krsi sve pred sobom,  problem kod sirijske vojske je organizacionog karaktera  jer jos uvijek kljucne pozicije komandovanja drze ljudi koji su dosli rodijackim i partijskim vezama na tu duznost, umjesto da su prema isilu napravili bedem i krenuli rjesavati opasnije igrace tipa al nusra oko haleba i idlib oni se koprcaju na 100 strana, konacno je nekom doslo do guzice da bi mogli pocistit istocnu ghoutu gdje bi oslobodiliznacajne resurse , mozda hezbolah napravi nesto ako ih opet ne premjeste na neku takozvanu vaznu frontu, ako pogledas malo rad sirijske vojske vidjeces kao da netko namjerno ne dovrsava posao nego malo pocne ovamo malo onamo i uvijek trt mrt,  vec dugo govorim da je najvazniji front onaj uz granicu i da su tamo trebali napravit udar sa pustinjskim sokolovima, jebes raqu, kad bi zatvorili latakiju i idlib do afrina onda bi se nusra i ostali stakorska gamad pocela klat izmedju sebe za okvir municije i konzervu,  uloga rusa, rusi su usli uz veliku pompu i imitiraju amere iz vremena irackog rata, centar za novinarske konferencije i slicna sranja,  turci im sruce avion dole i ovi serentaju umjesto da su dovukli par baterija tosova i sprzili cijelo podrucje uz tursku granicu  onda bi se turcadije zamislila, gledam na jednom video gdje tursko topnistvo dere po ruskoj jedinici, istina da su bili neprecisni ali da im nitko ne vrati koje djule nazad, de nemoj me yebat,  rusi kako su usli mogli su tako i nastavit umjesto da bezveze imaju gubitke mogli su sprzit do sad vise od pola kozojeba bez da imaju vise od 2 poginula, imaju s cim, oni drze konferencije za novinare i stalno se opravdavaju na svaki spin o civilnim zrtvama, kad su kozojebi rokali po alepu damasku i sl nema ni jedne osude od takozvanijeh demokrata, evo sad rabe i nervni plin i niko nista a za assada je bilo spremno bombardiranje, oni vode neke zenevske konvencije u borbi s terorizmom, jer ovo dole jest cisti nepatvoreni terorizam, ne samo kozojebski nego i americko europski jer oni su stvorili i podrzavaju skupa sa turcadijom i saudima sve te koljace, situacija na terenu je tako tako, uglavnom pat pozicija, novinarski bombasticni clanci o osvajanjima ovog ili onog su samo senzacionalizam,  umjereni kanibali imaju jako dobru medijsku kampanju i za najmanji zaselak koji uzmu dignu prasinu kao da zu zauzeli grad reda damask, situacija oko alepa je jednostavna samo je problem kako si ti spomenuo taj takozvani ndf u kojem su ljudi koji bjeze cim zazuji oko ushiju, umjesto da im neko jebe mater oni idu na front kao na vikend pecanje, onak bez obveza, ako ne grize odo ja doma, ako pocne malo kise bjezim doma,  za sada jedini koji drze sirijsku vojsku da ne dozive kolap su hezbolah i ona brigada sto operira s njima, tigar force i issam zahredine,  i cini mi se da u okolici darae izranja sposoban zapovjednik, ovo ostalo zakuratz,  recimo onijeh kadirovih 15 000 checena koje je htjeo poslat bi napravilo dole dar mar da bi se sve pushilo do meke al putin serenta, mada ako gledas siru sliku i ne serenta, naime krajnji cilj amera je rusija, rusija trpi napade sa vise frontova, digli su ukrajinu protiv, poljaci se nabrijavaju, instaliraju se baze po rumuniji ,  ngorno karabah vrije, imas onda uzbekistan i kojekakove stanove preko kojih ameri stvaraju potencijalna zarista za rusiju te neznam koliko pratis medijsku propagandu i koliko si upucen u takozvana specijalna ratovanja ali ameri pripremaju direktnu konfrontaciju s rusijom i cini mi ce da ce europa dobit po ledjima,

ovo kod Rake je bio mali set beck ali nista strasno,bitnije je ovo ratiste kod Alepa gdje SAA i Hezbolah napreduju a bitno je jer je to granica sa turkesnicama a odatle non stop dolaze pojacanja u ljudstvu i tehnici,ako se ta granica hermeticki ne zatvori niko to nemoze potamaniti toliko koliko pacova ce stici preko granice (osim uz malu pomoc atoma) Raka je znacajna jer povezuje Sirijski dio islamske drzave za Irackim djelom ali to u biti nije toliko trenutno bitno jer cisto sumnjam da ce iz iraka stici pojacanja jer im je i tamo velika pushiona,Faluja pala a iracani napreduju i dalje tako da...show must go on

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2016, 02:04

https://www.reddit.com/r/syriancivilwar/comments/4pmgdg/oryx_thirteen_brandnew_croatian_556mm_vhs2/

isilovci zarobili od iračke vojske VHS-2 puške koje su naši prodali Iračanima ,a ovi po običaju utekli i ostavili oružje ISILovcima

sada u Iraku se testira hrvatsko oružje
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 25/6/2016, 02:06

Inače ISIL se ponovo u ofanzivi približava kod povjesnog grada palmire.. taman ga ovi uz sve muke oslobodili, i rusi čistili mine, a sada ISIL ponovo na vratima
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 50 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics
» Sirija
» Sirija