ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sirija

Page 28 of 50 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50  Next

Go down

Sirija - Page 28 Empty Re: Sirija

Post by mutava baštarda 31/7/2016, 17:54

epikur37 wrote:yoda i predviđanja, on i marc su predviđali da će assad pasti prije 5 godina....ekonomisti nisu za geopolitiku al nikako :) deda je tad bio još premlad pa se nije provaljivao
ah da...asad iscrpio mobilizacijski potencijal pa će zadržati samo Latakiju i Tatrus, a onda doleti Putin na Suhoju i sjebe analize...

mutava baštarda

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 31/7/2016, 18:00

Erdogan prešao na stranu Asada i Moskve u sirijskom sukobu

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 31/7/2016, 18:02

Isil, alkaida i ameri na aparatima...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Leviathan2 31/7/2016, 18:12

mutava baštarda wrote:
epikur37 wrote:yoda i predviđanja, on i marc su predviđali da će assad pasti prije 5 godina....ekonomisti nisu za geopolitiku al nikako :) deda je tad bio još premlad pa se nije provaljivao
ah da...asad iscrpio mobilizacijski potencijal pa će zadržati samo Latakiju i Tatrus, a onda doleti Putin na Suhoju i sjebe analize...
jap, assad na ruskoj podmornici  pici za sjevernu koreju i slicne price, sad odjedared yoda pokupio mudrosti sa redita i provaljuje ovdje, aupickumaterinu,

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Leviathan2 31/7/2016, 18:16

mutava baštarda wrote:Erdogan prešao na stranu Asada i Moskve u sirijskom sukobu
ovo je neka friska provala lol!

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Leviathan2 31/7/2016, 18:18

Pošto je sprečila vojni puč, Ankara je zatvorila granični prelaz Bab el Hava

cista laz njemackog lista i bezvezno trkeljanje sputnjikovog novinarcica, kopipejstovca,
 po informacijama od prije 5 sati bab el hava je otvoren kao i drugi prelazi koji drze kozojebi

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2016, 18:20

zapravo ja se nisam bavio sirijom, do ruske intervencije. tek tada sam rekao , kada su svi govorili da je rat brzo gotov, ja sam rekao da mi se ne čini tako, i onda sam ispao u pravu.

prije toga uopće nisam komentirao siriju, a vi marksisti izmišljate redovito :)

ti i ero ste najviše sifalivali u svemu :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2016, 18:27

Leviathan2 wrote:
mutava baštarda wrote:
jap, assad na ruskoj podmornici  pici za sjevernu koreju i slicne price, sad odjedared yoda pokupio mudrosti sa redita i provaljuje ovdje, aupickumaterinu,
evo ovako , post o podmornici je izjavio kserk, dapače ja sam ga popljuva glede toga, ima te li još što izmisliti dragi marksisti?

.. evo izgleda da ne radi forum, inače bi odmah iskopao taj post o podmornici kao što sam iskopao vaše promašaje masu puta;

... uz pomoć googla sve se može naći  roku par minuta, izgleda da je stari forum totalno krepa, nemogu čak niti webcashu pristupiti, pitat ću dedu može li se ikako izvuć iz arhive, ali ostalo je još nešto tragova

Sirija - Page 28 Bjeg10

Last edited by dva brata on 31/7/2016, 18:30; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2016, 18:28

mutava baštarda wrote:Erdogan prešao na stranu Asada i Moskve u sirijskom sukobu
opet sam bio u pravu... cheers

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 31/7/2016, 18:37

dva brata wrote:
Leviathan2 wrote:
mutava baštarda wrote:
evo ovako , post o podmornici je izjavio kserk, dapače ja sam ga popljuva glede toga, ima te li još što izmisliti dragi marksisti?

.. evo izgleda da ne radi forum, inače bi odmah iskopao taj post o podmornici kao što sam iskopao vaše promašaje masu puta;

... uz pomoć googla sve se može naći  roku par minuta, ali ostalo je još nešto tragova

Sirija - Page 28 Bjeg10
moja recenica ima dva dijela, citaj s razumjevanjem jebote , najdi moj promasaj, tj predvidjanje uopce za siriju,  mozes naci samo iznosenje info koje su tada bili aktuelni kao kad su tugrovi spojili liniju fronte gore sa kurdima i kurdi uzeli bazu mengh, tad su kurdi dobili oruzja od rusa na kamare i ocekivalo se da ce se krenut s te strane dole na haleb skupa sa tigrovima , medjutim otislo se oslobadjat ono staro kamenje u palmiri zbog simpatija svijeta, bzvz,  u latakiji je cilj bio zatvaranje turske granice prema idlibu i ostavljanje kozojeba bez linija opskrbe ali i od toga se odustalo i otislo u neke od propalijeh akcija, kad su selfie pustinjski sokolovi krenuli u avanturu road to tabqa airbase rekao samodmah pisi propalo kao sto je i bilo,  kao da je neko u vrhu sirijske vojske namjerno prekidao operacije
da imas i bisernijeh izjava, imas, kao da ce se kanibali naviknut na bombardiranja,  niko se ne moze naviknut na bombardiranja, ako i krenu u neku akciju avioni ih poklope i moraju se skrivat te prekinut akciju,  nisu avioni da naganjaju kozojebe po siriji nego da ih sjebavaju u namjerama te da im nanose stetu,

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Leviathan2 31/7/2016, 18:38

dva brata wrote:

citaj moj post gore gore o prelazu bab hava i procitaj od kuda je copypejstao sputnjik,  ako to ne skontas onda ukurac,

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2016, 18:41

pa naviknit na bombardiranje, normaln oda se nitko ne može naviknut na bombardiranje, ali može se prilagoditi bombardiranju da mu se smanji maskimalno efikasnost koliko je to moguće.

taj sam svoju izjavu temeljio na NATO bombardiranju Srbije, gdje su NATo snage 3 mjeseca tukle po Srbima, da bi ukupni Srpski gubici bili svega 20ak tenkova , par artiljerijskih baterija, to su onako izravni gubici u borbi, ali je srbima razjebana infrastruktura do te mjere da su se mogli samo zakopati , i to su dobro napravili..

ali kada si zakopan ne možeš efikasno ratovati itd..

isto se desilo i ovim kanibalima, prilagodili su se ratovanju pod ruskim bombama, ne da nisu pali u 3 dana(kao i izjave više su rusi napravili ISILu štete u 3 dana nego Ameri u godinu dana, a ono ISIL se čak počeo i širiti kada Rusi počeli bombardirati ) , jer islamisti čak i vrše ofenzive napadaju....

tek uvođenjem sankcija kako ISILu (turci su isil oskrbljivali od nazad godinu dana) ISIL počinje gubiti rat, i kada je Erdogan izgledao zatvorio pipu svojim islamistima, i ovi počinju gubiti rat.

Iako i ISIL i FSA su dalekooo od poraza..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2016, 18:42

Leviathan2 wrote:
dva brata wrote:

citaj moj post gore gore o prelazu bab hava i procitaj od kuda je copypejstao sputnjik,  ako to ne skontas onda ukurac,
ma ok , shvaćam to, ali tedencija je takva da je naslov

Erdogan prešao na stranu Asada i Moskve - više manje točan.. sada koliko su turci smanjili ospkrbu, obuku, itd, neide to preko noći, ali izgleda da im zatvaraju pipu, više izvora govori..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dijagram 31/7/2016, 18:44

Krivo, ja sam rekao da ce doci do pat pozicije i yoda skontao koga treba slusati pa je isto i zastupao.
Pri pokusaju da navijacima asada ukaze na kriva gledista i "smanji vam dozivljaj" optuzili ste ga da je za drugu stranu:)
Ako je i prepisao , prepisao je od koga treba i danas je vidimo u pravu.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2016, 18:45

Turska je ključ poraza pobune u Siriji i ništa drugo.

Preko Turske se naoružavao i ISIL i Umjereni Kanibali.

Turci su prvo zatvorili pipu ISILu nakon pritiska zapada(radi terorizma), a sada su nakon propalog puča počeli zatvarati pipu Islamistima.

Assad je davno rekao, da kada bi prestala opskrba islamista , da bi rat vrlo brzo bio gotov.
Islamisti mogu jedino sa juga Sirije dobijati nešto od Arapa i Jordana, ali to je veoma veoma malo, jel dole je pustinja, nema boraca, nema ničega..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2016, 18:47

dijagram wrote:
Krivo, ja sam rekao da ce doci do pat pozicije i yoda skontao koga treba slusati pa je isto i zastupao.
Pri pokusaju da navijacima asada ukaze na kriva gledista i "smanji vam dozivljaj" optuzili ste ga da je za drugu stranu:)

točno to, ja isto navijam za assada, rusiju , iran i hezbollah, samo sam realno izvještavao o ratu i odmah napadi , ruskovehabija i erdoganovih svih vukova cheers
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dijagram 31/7/2016, 18:51

dva brata wrote:
dijagram wrote:

točno to, ja isto navijam za assada, rusiju , iran i hezbollah, samo sam realno izvještavao o ratu i odmah napadi , ruskovehabija i erdoganovih svih vukova cheers
mogu sebe lagati,al ne mogu mene. B-)
tocno se sjecam kad sam napisao svoje vidjenje koje je i logicno i tebi se svidjelo:)
milsim, cisto realno,racionalno i bez navijanja
danas godinama od toga situacija je upravo takva, pat pozicija
ne mogu srusiti asada niti on moze ocistiti zemlju i drzati pod kontrolom
no zagrizeni navijaci uvjeravali su se u superiornost ruske avijacije i predvidjali kojesta za vec par mjeseci:)
nikad ne budi zagrizeni navijac niti ajduka a kamoli nekih islamskih plemena
to je debilno
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Yehudi 31/7/2016, 18:51

Leviathan2 wrote:
dva brata wrote:kao što sam i previdio, nakon propalog puča u Turskoj i okretanja Erdogana (ponovo) Rusiji , izgleda da Turska zatvara "pipu" umjerenim kanibalima. 

par je tema na reditu koji govore o tome, dakle gdje ima "dima ima i vatre".

To znači da će umjereni kanibali gubiti rat pomalo, turci zatvorili/zatvaraju pipu, nema boraca niti oružja iz turske, nema turske obavještajne pomoći, nema obuke u turskoj, propao puč u Turskoj, Turci se posvađali sa Amerima i okrenuli(opet) Rusiji, umjereni kanibali na aparatima.
  zatvorit haleb al su tigrovi povuceni na palmiru koja takticki kurca ne vrijedi  a hezbolah je prepustio linije ndfu i kojekakovim selfie naslikatorima pa ih kanibali razjebali ko mujica kantu, onda ona predstava sa pustinjskim sokolovima na osvajanju tabka baze, budalestina, sad su suhailovi tigrovi dobili cilj da zatvore alepo i oni su to ucinili, to je jedna jebeno profesionalna vojska  koja je do sad dosla na cilj gdje god je bilo nacrtano,

Napad ka Rakka, od prije misec dana, bio je dobar simulirani  taktički potez.

Tamo je poslana i 104 oklopna itd.  Isis je na to povukao masu stranih fanatika, iz Aleoa isto tako stotine    samo kako bi odbili napade sa juga. Zatim je to bojište 

organizirano napušteno a najbolje postrojbe hitno prebačene na nove likacije isprid Alepa koji je zatim blokiran izlaskom na Castello road.  Da bi odmah potom odbili jaki

kontranapad sa ciljem deblokade.

A oni islamisti koji su bili poslani na južni front, preživjeli, su se pokušali domoći Alepa su satrani su iz zraka.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Leviathan2 31/7/2016, 18:53

dva brata wrote:pa naviknit na bombardiranje,  normaln oda se nitko ne može naviknut na bombardiranje, ali može se prilagoditi bombardiranju da mu se smanji maskimalno efikasnost koliko je to moguće.

taj sam svoju izjavu temeljio na NATO bombardiranju Srbije, gdje su NATo snage 3 mjeseca tukle po Srbima, da bi ukupni Srpski gubici bili svega 20ak tenkova , par artiljerijskih baterija, to su onako izravni gubici u borbi, ali je srbima razjebana infrastruktura do te mjere da su se mogli samo zakopati , i to su dobro napravili..

ali kada si zakopan ne možeš efikasno ratovati itd..

isto se desilo i ovim kanibalima, prilagodili su se ratovanju pod ruskim bombama, ne da nisu pali u 3 dana(kao i izjave više su rusi napravili ISILu štete u 3 dana nego Ameri u godinu dana, a ono ISIL se čak počeo i širiti kada Rusi počeli bombardirati ) , jer islamisti čak i vrše ofenzive napadaju....

tek uvođenjem sankcija kako ISILu (turci su isil oskrbljivali od nazad godinu dana) ISIL počinje gubiti rat, i kada je Erdogan izgledao zatvorio pipu svojim islamistima, i ovi počinju gubiti rat.

Iako i ISIL i FSA su dalekooo od poraza..
isil je daleko od poraza, tj nece nikad biti porazen jer oni ce se prikrit ako budu vojno sjebani, sto se tice te fsa koju spominjes ona je vec porazena i tih nekoliko grupica koje se zovu fsa su nebitan faktor u cijelom sukobu, bitan faktor su alnusra i compania bella, oni su jaki dvostruko ko isil i nakrcani su oruzjem do jaja, medjutim ako nebi imali logistiku to bi im se istopilo, mos imat pusaka koliko oces ako nemas to stavit unutra da pucas, a streljivo se trosi dole u abnormalnim kolicinama, znaci kad bi im turci odrezali pipu kako ti govoris, dosli bi pred zid najvise za 6 mjeseci jer ruta preko libanona je odrezana, ostaje ruta preko jordana ali je to dosta nesigurna ruta za vecu opskrbu i redovitu, znaci saa bi trebala samo blokati taj pravac i kozojebi bi bili na aparatima,  plus tu postoji i i faktor hrane i faktor placa, pad morala itd, maksimala 6 mjeseci
sto se tice toga da polako gube i tu si fulao, eo upravo navlace snage prema alepu i najavljuju kisu samoubojica da probiju linije u halebu, 
medjutim imaju i jebenijeh problema, hrpa boraca im dezertira, bjeze kud ih noge nose, samo u afrin je prebjeglo oko 2000 tih kozojeba koji su imali hrabrosti da odu kurdima jer se vade da nisu cinili zlocine

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 31/7/2016, 18:58

nevirujem da će pokrenuti ikakvu ofenzivu za proboj alepa, ali opet nemam info koliko imaju vojske, koliko imaju protivnici itd
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 31/7/2016, 19:38

Izgleda da je zlo konačno zadobilo smrtonosni udarac.

IRAČANI SPREMAJU OFENZIVU
[size=34]Na pomolu raspad Islamske države? Šefovi IS-a rasprodali imovinu i s obiteljima napustili Mosul

[/size]

• Pogledaj sve iz: Svijet

• Pogledaj sve vijesti

Sirija - Page 28 Na-pomolu-raspad-Islamske-drzave-Sefovi-IS-a-rasprodali-imovinu-i-s-obiteljima-napustili-Mosul_ca_large
Na pomolu raspad Islamske države? Šefovi IS-a rasprodali imovinu i s obiteljima napustili Mosul

Autor: [size=12]HINA
Objavljeno: 31. srpanj 2016. u 18:17

VEZANO

[/size]

• ČLANCIU Makedoniji uhićena četvorica džihadista ISBroj žrtava IS-ovog napada u Bagdadu narastao na 213Jeziva bilanca napada Islamske države autobombom u Bagdadu: Poginulih 120, ranjenih najmanje 200

[size][size]
Ponovno zauzimanje Mosula, zadnjega velikog grada u rukama IS-a u Iraku, složena je operacija koja bi, po mišljenju analitičara mogla potaknuti humanitarnu krizu zbog velikog broja stanovnika koji su ondje blokirani

Irački ministar obrane Kaled al Obeidi izjavio je da su neki čelni ljudi džihadističke skupine IS prodali imovinu te s članovima svojih obitelji napustili Mosul, drugi irački grad koji iračke vojne snage nastoje ponovno zauzeti.

Iračke oružane snage već mjesecima vode operacije čiji je cilj približiti se Mosulu i pripremiti teren za veliku ofenzivu kako bi ponovno preuzeli Mosul, sjeverni irački grad koji je Islamska država zauzela u lipnju 20014. i koji se smatra glavnim uporištem džihadista.

»Određen broj čelnika IS-a prodao je imovinu i s obiteljima otišao u Siriju«, čija je granica od Iraka udaljena stotinjak kilometara, kazao je Obeidi u intervjuu za javnu televiziju Iraqiyu u subotu navečer.

Dio ih je pokušao ući u Kurdistan, koji se nalazi sjeverno od Mosula, kazao je.

Islamska država pod kontrolom drži velika područja na sjeveru susjedne Sirije. 2014. IS je preuzeo kontroli nad velikim dijelovima teritorija sjeverno i zapadno od Bagdada.

Ponovno zauzimanje Mosula, zadnjega velikog grada u rukama IS-a u Iraku, složena je operacija koja bi, po mišljenju analitičara mogla potaknuti humanitarnu krizu zbog velikog broja stanovnika koji su ondje blokirani.

Po podacima međunarodnoga Crvenog križa još bi gotovo milijun Iračana moglo pobjeći iz svojih domova pred siromaštvom, bijedom i sukobima.

Pet dana nakon ubojstva katoličkog svećenika koje je potreslo Francusku, brojni muslimani su u nedjelju dolaskom u crkve na misu i u novinskim kolumnama izrazili protivljenje džihadističkom pokretu.

Tako ih je u katedrali u Rouenu bilo više od stotinu, zajedno s oko 2000 katoličkih vjernika koji su došli na zadušnicu za velečasnog Jacquesa Hamela, 85-godišnjeg svećenika kojeg su u utorak u crkvi Saint-Etienne-du-Rouvray zaklala dvojica devetnaestogodišnjaka, za što je odgovornost preuzela organizacija Islamska država (IS).

»Ljubimo svakog, ne mrzimo nikoga«, moglo se pročitati na transparentu koji je u crkvi izvjesila muslimanska organizacija.

Dolazak muslimana je »hrabar čin« i »poruka mira«, istaknuo je nadbiskup Rouena, mons. Dominique Lebrun. »Ovime pokazujete da ne prihvaćate ubijanje i nasilje u Božje ime. Kao što smo čuli iz vaših usta, a znamo da govorite iskreno, to nije islam«, rekao je.

Za ubijenog svećenika Hamela u lokalnoj zajednici se zna da je pomagao muslimane te da je ustupio zemljište za gradnju džamije i njegovao bliske odnose s tamošnjim imamom.

U Bordeauxu je imam džamije Tareq Oubrou posjetio crkvu Notre-Dame u pratnji izaslanstva s desetak vjernika.

U Nici, gdje je 14. srpnja IS izveo napad u kojemu su 84 osobe poginule, a 435 je ozlijeđeno, među njima i brojni muslimani, crkvu Saint-Pierre-de-l'Ariane posjetio je imam Otman Aissaoui i skupina vjernika. »Zajedništvo je odgovor na ove užasne i barbarske čine«, istaknuo je islamski čelnik.

Svi su odgovorili na prvi takav poziv Francuskog islamskog vijeća koji je upućen i u Italiji, gdje su, od Milana do Palerma na Siciliji, manja izaslanstva imama, čelnika i vjernika, dolazila u crkve.

Ovom inicijativom praktični muslimanski vjernici pokazuju da prekidaju s dosadašnjom praksom da nerado istupaju u javnosti, što im je zamjereno nakon napada na satirički tjednik Charlie Hebdo 2015.

[/size][/size]
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 28 of 50 Previous  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics