Hoće li Krist jednom prestati biti Bog svijetu ?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 8 of 9
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Hoće li Krist jednom prestati biti Bog svijetu ?
A tko ti uopće veli da jesi naturivao?Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:I ti to radiš iz svog ugla isto.Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:Židove uopće ne zanima Isus nit se bave s njim. Kršćani bi trebali znati zašto oni ne vjeruju u Isusa i prekinuti s tim naturivanjem. Svoje boleštine bi trebali zadržati za sebe a ne ih prenositi na Židove. Drži svoje, poštuj tuđe. I ne pizdi puno.
Sve pet i slažem se u potpunosti, ako ti isti Židovi (uključujući i nežidove-judeofile poput tebe) istodobno ne rade istu stvar iz svog ugla.
Lažeš. Kad sam ja ikome naturivao bilo koje svoje uvjerenje?
Jedine stvari koje ja nastojim "naturiti" su logička argumentacija i objektivnost.
A one nisu stvar osobnog uvjerenja, niti vjerovanja.
Imaš svoj ugao k'o i svi mi i radiš što radiš iz njega. Gdje je tu laž?
Mad_Vlad- Posts : 1954
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:
1)A tvoj Isus? Prvo veli da je došao samo izgubljenim ovcama Izraela a potom se pošao objaviti jednoj Samaritanki na Jakovljevom zdencu.
2)U jednoj prispodobi poziva da se pobiju svi koji nisu vjerovali u njega.
3)Proklinje štovatelje zakona devet puta.
4)Pušta bludnicu da i dalje bludi.
5)Ne poštuje šabat.
6)Šalje u pakao sve koji ne vjeruju u njega.
1)Ajme,veliko je zlo učinio! Kako je samo mogao,smatrati vrijednim život jedne Samarijanke!Kakav otac takav i sin.Ta i Bog je Jonu slao u Ninivu!Nežidovima.
Uostalom,Isus nije kročio van Izraelske zemlje.
2)Ne poziva,pročitaj ponovo,on zaključuje da će biti odbačeni oni koji njega odbaciše.tko ne prima Sina,odbija i Boga jer on JEST Bog.
3)Da,to je u redu,tim ljudima je zakon na prvom mjestu a Bog i čovjek na stotom.Izvana kakti sveti a iznutra prazni!"Grobovi okrečeni"!
4)Ovo samo pokazuje dokle može ići ljudska zloba i kako gnjusna laž može biti.Što je trebao?Pustiti da ju kamenuju oni koji od nje nisu niš bolji.To bi ti sjelo.
Uostalom,jasno joj kaže"Nemoj više grešiti."
5)A zašto bi Bog poštivao dan koji je On stvorio?Šabat je postao njima zlatno tele.Više su držali do šabata nego do Boga."Sin čovječjiu gospodar je subote"
6)Odgovor ti je pod 2.Npr.On je Mesija a ti ne vjeruješ da je,sam si izabrao pakao.Tko te tera bre čoveče da budeš tako tvrde šije!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
1)Židovi se mole Jahvi duže a stanje u državi im je još gore.Neš ti argumenta.Žive godinama,(otkad je nastala država) kao mi od 91.95-te.Mad_Vlad wrote:
1)Jebenije je stanje za Hrvate, mole se tom Kristu već više od tisuću godina a stanje u državi ide iz zla u goreg.
2)I o tom Otkrivenju Ivanovom...tu je kao ispisana povijest budućih događaja koja se tumači i može tumačiti na sto različitih načina. Nitko živ nije siguran o čemu se tu radi. Ali ispada da će na "kraju dana" Isus s anđelima napravit živi kaos i pokolj stanovništva Zemlje. Vaš ljubljeni i o toliko oprostivi i o toliko milostivi Isus za svoj "drugi dolazak" spremio krvavu kupelj.
A pola tih događaja temelji se na Danielovim viđenjima koja krivo shvaćate kao proročanstva. Daniel po judaizmu nije prorok. On je samo imao viđenja koja mu nisu objašnjena niti ih je on umio suvislo interpretirati.
Ti si neka doomsday vrsta kršćanina. Koja je točno tvoja denominacija kršćanstva osim što je protužidovska?
2)Danijel je prorok.Prorok je svatko tko u ime Božje(dobivši objavu) navješćuje buduće događaje.
Daniel je ime starozavjetnog proroka, koji je autor istoimene biblijske knjige.
Daniel (rođen: vjerojatno 623. pr. Kr., a umro je nekoliko godina nakon 539. pr. Kr.) je pisac i prorok, koji je postao savjetnik babilonskom vladaru Nabukodonozoru II. Njegovo ime znači "Bog je moj sudac". Knjiga proroka Daniela završena je 536. g. pr. Kr. Svoje rane dane, Daniel je proveo u Kraljevstvu Juda. Zatim je kao tinejdžerski knez, zajedno sa svojim plemićkim prijateljima bio odveden u Babilon da doživi i pad te treće svjetske sile biblijske povijesti. Daniel je preživio, da služi kao vladin službenik u četvrtoj svjetskoj sili Medo-Perziji. Živio je oko devedeset godina. Daniel dolazi u Babilon 605. pr. Kr. zajedno sa zarobljenim Židovima. Sveto posuđe iz hrama u Jeruzalemu također je odnešeno, da bi bilo pohranjeno u poganskoj riznici. Daniel i trojica njegovih hebrejskih drugova su među kraljevskim mladićima Jude koji su bili izabrani za trogodišnji tečaj školovanja u kraljevskoj palači. Nabukodonozor II. postavlja tu četvoricu kao savjetnike. Posljednji redak 1. poglavlja, koji je mogao biti dodan mnogo vremena nakon što je predhodni dio bio napisan, ukazuje da je Daniel još uvijek bio u kraljevskoj službi 66 godina nakon svog odlaska u izgnanstvo, što bi bilo oko 539. pr. Kr.
Židovi su uključili njegovu knjigu uključili u Spise, a ne u Proroke. Danielova knjiga ima dva dijela. Prvi dio, poglavlja 1. do 6. u kronološkom redu iznose iskustva Daniela i njegovih prijatelja iz vladine službe od 617. do 538. g. pr. Kr. Drugi dio, koji obuhvaća poglavlja 7. do 12. napisao je u prvom licu sam Daniel kao zapisivač i opisuje viđenja, koja mu je Bog dao i razgovore s anđelima koje je imao od oko 553. do oko 536. g. pr. Kr.
Prorok (grč. profetas, hebr. nabi, akadski nabu, arap. نبي - nebí ), u objavljenim religijama čovjek koji prenosi Božju poruku ljudima. Kako su proroci nerijetko naviještali buduće događaje, danas se pod tim pojmom često pogrešno smatra osoba koje predkazuje budućnost.
U grčkom jeziku prorok je "onaj koji govori u nečije ime".
U biblijskom smislu prorok je čovjek kojega Bog izabire i u svoje ime šalje ljudima da im prenese njegovu poruku.
Prorok se u biblijskom hebrejskom još zove i ro'eh i hozeh što znači "vidjelac" ili "motritelj".
Proroci u židovstvu i kršćanstvu
U židovstvu i kršćanstvu, proroci su Božji izabranici koje Bog poziva da budu vjesnici i tumači njegove riječi. Preko njih Bog vodi svoj izabrani narod. Dva najčešća oblika proročke službe su prekoravanje i ohrabrivanje. Prvi i najveći prorok jest Mojsije. Proroke dijelimo na male i velike. Malih proroka ima dvanaest, a to su: Hošea, Joel, Amos, Obadija, Jona, Mihej, Nahum, Habakuk, Sefanija, Hagaj, Zaharija i Malahija. Velikih proroka ima samo četiri, a to su: Izaija, Jeremija, Ezekiel i Daniel.Mali i veliki proroci spadaju u "proroke-pisce". Postoje još i "proroci-govornici" (Natan, Gad, Ahija, Ilija, Elizej).
Proroci u Sjevernom kraljevstvu (Izrael): Ilija, Amos i Hošea.
Proroci u Južnom kraljevstvu (Judeja): Izaija, Mihej, Nahum, Sefanija, Habakuk i Jeremija.
Jedan od poznatijih proroka, koji je navještao skori dolazak Mesije je zasigurno Ivan Krstitelj. Najveći od svih proroka je sam Isus Krist koji je za kršćane u najpotpunijem smislu glasnik slobode i nade.
2014-04-30
Sefirot wrote:Slap wrote:von_Starhemberg wrote:Vlad nije Židov, sam je to više puta naglasio. On tek sa židovskog stanovišta, ne ulazeći u bilo kakvu kritiku istog (sasvim nepotrebno i suvišno, jel) kritizira kršćanstvo. Nešto kao profesija, profesionalni kritičar, pomno selektiranog sadržaja.
Jeste židov po ideji... Znaš ima i Hrvata budista :)
Jel' ga rodila židovka? Nije? Onda nije židov.
jel' obrezan? Nije? Onda nije židov.
Da nastavim?
Da li slap uopće znaš koliko je teško konvertirati na judaizam? Ne znaš? Probaj... znam ljude koji su htjeli pa su ih konstantno odbijali. Nije to kao kršćanstvo ili islam pa da te žele odmah konvertirati i pokrstiti....
Ili okultizam,gdje primaju sve,i kršćane i židove i muslimane i ateiste,,svi su dobrodošli.
Mlad Vlada ni ja nebih primio u crkvu jer je obični lažov.Evo,izvalio je da Isus pušta bludnicu da i dalje bludi, a jasno piše da joj je rekao:"Idi i nemoj više činiti blud."
2014-04-30
Patriot_1 wrote:Sefirot wrote:Slap wrote:von_Starhemberg wrote:Vlad nije Židov, sam je to više puta naglasio. On tek sa židovskog stanovišta, ne ulazeći u bilo kakvu kritiku istog (sasvim nepotrebno i suvišno, jel) kritizira kršćanstvo. Nešto kao profesija, profesionalni kritičar, pomno selektiranog sadržaja.
Jeste židov po ideji... Znaš ima i Hrvata budista :)
Jel' ga rodila židovka? Nije? Onda nije židov.
jel' obrezan? Nije? Onda nije židov.
Da nastavim?
Da li slap uopće znaš koliko je teško konvertirati na judaizam? Ne znaš? Probaj... znam ljude koji su htjeli pa su ih konstantno odbijali. Nije to kao kršćanstvo ili islam pa da te žele odmah konvertirati i pokrstiti....
Ili okultizam,gdje primaju sve,i kršćane i židove i muslimane i ateiste,,svi su dobrodošli.
Mlad Vlada ni ja nebih primio u crkvu jer je obični lažov.Evo,izvalio je da Isus pušta bludnicu da i dalje bludi, a jasno piše da joj je rekao:"Idi i nemoj više činiti blud."
okultno nije religija. To sam ti već koliko puta rekao. Da svi mogu, čak i ateisti iako je tu 'problem' jer okulto znači doslovno, skriveno, a misli se na duhovne sfere koje nisu tako čulima otvorene, a pošto ateisti negiraju duhovnost je upitni stav.
Mad Vlad nije nikakav lažov, naprotiv. Interesantno je kako sve koji se ne slažu sa tvojim viđenjem svijeta prozivaš lažovima samo zato što nemaju ideologiju i sustav mišljenja kao ti. Da li drugi imaju pravo na vlastito mišljenje, (ne)vjersko opredjeljenje, drugačiju praksu (...) od tebe? Ovo što navodiš da je rekao ne znam jer nisam to vidio gdje je napisao tako da ne mogu ni komentirati.
2014-04-29
Sefirot wrote:
Mad Vlad nije nikakav lažov, naprotiv. Interesantno je kako sve koji se ne slažu sa tvojim viđenjem svijeta prozivaš lažovima samo zato što nemaju ideologiju i sustav mišljenja kao ti. Da li drugi imaju pravo na vlastito mišljenje, (ne)vjersko opredjeljenje, drugačiju praksu (...) od tebe? Ovo što navodiš da je rekao ne znam jer nisam to vidio gdje je napisao tako da ne mogu ni komentirati.
A ipak si komentirao.A radi se o očitoj laži!Isus je upozorio bludnicu da to ne čini više a on kaže da je "pustio bludnicu da i dalje bludi!"
Evo njegovog upisa na temi"Hoće li Krist jednom postati Bog svjetu"
1)A tvoj Isus? Prvo veli da je došao samo izgubljenim ovcama Izraela a potom se pošao objaviti jednoj Samaritanki na Jakovljevom zdencu.
5)Ne poštuje šabat.
6)Šalje u pakao sve koji ne vjeruju u njega.
2014-04-30
Mad_Vlad wrote:A tko ti uopće veli da jesi naturivao?Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:I ti to radiš iz svog ugla isto.Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:Židove uopće ne zanima Isus nit se bave s njim. Kršćani bi trebali znati zašto oni ne vjeruju u Isusa i prekinuti s tim naturivanjem. Svoje boleštine bi trebali zadržati za sebe a ne ih prenositi na Židove. Drži svoje, poštuj tuđe. I ne pizdi puno.
Sve pet i slažem se u potpunosti, ako ti isti Židovi (uključujući i nežidove-judeofile poput tebe) istodobno ne rade istu stvar iz svog ugla.
Jedine stvari koje ja nastojim "naturiti" su logička argumentacija i objektivnost.
Ajd pročitaj ponovno korespodenciju u gornjim citatima.
Napisao si "Kršćani bi trebali znati zašto Židovi ne vjeruju u Isusa i prekinuti s tim naturivanjem."
Kad sam se složio s tim, odgovorivši da po istom principu Židovi i judeofili ne bi trebali raditi to isto, rekao si "I ti to radiš isto".
Selektivno pamćenje, ha?
Bran_Do- Posts : 807
2014-04-17
Sefirot wrote:okultno nije religija. To sam ti već koliko puta rekao. Da svi mogu, čak i ateisti iako je tu 'problem' jer okulto znači doslovno, skriveno, a misli se na duhovne sfere koje nisu tako čulima otvorene, a pošto ateisti negiraju duhovnost je upitni stav.
Samo da se osvrnem na ovo boldano. Ateizam se prostire na široj ljestvici, od toga da se ne vjeruje u postojanje ikakvih božanstava, da se negira mogućnost postojanja božanstava pa do toga da se odbacuje bilo kakva mogućnost ičega duhovnog.
Okej, znam da wikipedija nije najbolji izvor, ali sad ne mogu pronaći primarne izvore:
People who self-identify as atheists are often assumed to be irreligious, but some sects within major religions reject the existence of a personal, creator deity.[87] In recent years, certain religious denominations have accumulated a number of openly atheistic followers, such as atheistic or humanistic Judaism[88][89] and Christian atheists.[90][91][92]
The strictest sense of positive atheism does not entail any specific beliefs outside of disbelief in any deity; as such, atheists can hold any number of spiritual beliefs. For the same reason, atheists can hold a wide variety of ethical beliefs, ranging from the moral universalism of humanism, which holds that a moral code should be applied consistently to all humans, to moral nihilism, which holds that morality is meaningless.[93]
Tako da imaš i ateiste koji prakticiraju različite duhovne tehnike, iako pritom ne moraju vjerovati u postojanje božanstava.
Guest- Guest
Jesus nije Bog...Bog je jedan i nijedan pored njega..Molim,ne sada poceti o onim marketinskim trikovima 3 u 1 ...
Guest- Guest
Sad barem znamo pravu istinu, ovi se pobiše raspravljajući i argumentirajući svoje stajalište bez ikakve svrhe...bogomdani wrote:Jesus nije Bog...Bog je jedan i nijedan pored njega..Molim,ne sada poceti o onim marketinskim trikovima 3 u 1 ...
Guest- Guest
Radiš to iz svog ugla kao skeptik i judeofob. Kako ti misliš da si objektivan prema židovskim tumačenjima tak i ja mislim da sam objektivan prema kršćanskim.Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:A tko ti uopće veli da jesi naturivao?Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:I ti to radiš iz svog ugla isto.Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:Židove uopće ne zanima Isus nit se bave s njim. Kršćani bi trebali znati zašto oni ne vjeruju u Isusa i prekinuti s tim naturivanjem. Svoje boleštine bi trebali zadržati za sebe a ne ih prenositi na Židove. Drži svoje, poštuj tuđe. I ne pizdi puno.
Ajd pročitaj ponovno korespodenciju u gornjim citatima.
Napisao si "Kršćani bi trebali znati zašto Židovi ne vjeruju u Isusa i prekinuti s tim naturivanjem."
Kad sam se složio s tim, odgovorivši da po istom principu Židovi i judeofili ne bi trebali raditi to isto, rekao si "I ti to radiš isto".
Selektivno pamćenje, ha?
Poznato je da se judaizam ne natura nikomu dok kršćanstvo od samih početaka svima i svakomu tko htio i ne htio čuti.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Patriot_1 wrote:Mad_Vlad wrote:
5)Ne poštuje šabat.
6)Šalje u pakao sve koji ne vjeruju u njega.1)Ajme,veliko je zlo učinio! Kako je samo mogao,smatrati vrijednim život jedne Samarijanke!Kakav otac takav i sin.Ta i Bog je Jonu slao u Ninivu!Nežidovima.
Uostalom,Isus nije kročio van Izraelske zemlje.
Pa nije veliko, samo što je malo lagao što kao "sin Božji" ne bi smio.2)Ne poziva,pročitaj ponovo,on zaključuje da će biti odbačeni oni koji njega odbaciše.tko ne prima Sina,odbija i Boga jer on JEST Bog.
But those enemies of mine who did not want me to be king over them--bring them here and kill them in front of me.'" Luke 19:273)Da,to je u redu,tim ljudima je zakon na prvom mjestu a Bog i čovjek na stotom.Izvana kakti sveti a iznutra prazni!"Grobovi okrečeni"!
Ali Isus veli svojima i da ih slušaju što govore, ne nužno da i rade kao oni.Gnjusna je laž da se u pravo tako i dogodilo. Židovi su opisani kao rulja koja po ulici hvata kurve i vode ih na kamenovanje.4)Ovo samo pokazuje dokle može ići ljudska zloba i kako gnjusna laž može biti.Što je trebao?Pustiti da ju kamenuju oni koji od nje nisu niš bolji.To bi ti sjelo.
Uostalom,jasno joj kaže"Nemoj više grešiti."
Zakon je bio drukčiji, moralo se prvo dokazati da je tomu uistinu tako bilo. Trebali su svjedoci pred sudom reči svoje dokaze pa optužena svoje, itd.
Al recimo da su i stali pred Isusom i pitali ga da vide što će reći takav pametan kakvim se pravio. Njegov odgovor nema smisla i ne vidim da bi se samo tako razišli. To kao da bi danas netko usred modernog suda rekao poroti i sucu i odvjetnicima "tko je od vas bez grijeha neka optuži tog i tog na smrt".
Bez veze. Pa nisu ti ljudi pod optužbom.
I na kraju on joj oprašta bez i da zna je l' istina da se kurvala il nije. "Idi i ne griješi više".
Koji to kršćanin ne griješ više ak i obeća pred svećenikom da neće?5)A zašto bi Bog poštivao dan koji je On stvorio?Šabat je postao njima zlatno tele.Više su držali do šabata nego do Boga."Sin čovječjiu gospodar je subote"
Pa Bog ga je prvi poštivao. Od njega je ta zapovijed. Isus kao čovjek i Židov je to trebao poštivat. Time pokazuje da poštiva svoje zapovijedi kad ga već smatraš Bogom.6)Odgovor ti je pod 2.Npr.On je Mesija a ti ne vjeruješ da je,sam si izabrao pakao.Tko te tera bre čoveče da budeš tako tvrde šije!
Drugo je odabirati ili ne. Otkud mu uopće ideja za takvu najgrozniju kaznu koja može postojati? Čuj, vječne muke bez prestanka.
Je l' te kad bolio zub? Znaš koje su to muke a ne možeš kod zubara odmah. Sad zamisli da te boli zub dan za danom, noć za noću, tjednima, mjesecima, godinama, stoljećima, nikad kraja toj muci.
Kakav je to Bog koji bi takvo što dao za kaznu?
I kakav je to grijeh koji bi mogao izvući takvu kaznu?
Gdje je tu milosrđe i ljubav vašeg Isuseka? Time nadmašuje svu tzv. okrutnost "svog Oca" iz tzv. Starog zavjeta.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:
Pa tu nema teme. Isus rekao Samaritanki da je on mesija i ona ostala sva sretna. Rekla doma kog je srela na zdencu i svi su postali sretni što je mesija došao.
Ne momak...u nemoći praviš namjerni "previd" izostavljajući bit teme da li je Isus došao samo izgubljenim ovčicama doma Izreelova kao što je i Izjavio. Naravno da se bojiš postaviti i braniti tu temu jer bi te ja u par rečenica "satrao" dokazom da taj isusov ukaz nije apslolutan.
Slap-
2014-09-06
Pa logika je dostatna za vecinu stvari na svijetu..druga stvar je sto vecina "puša" "razmisljanje" i stavove,emocijama,tradicijom,navikama,ovim i onim,a to ne moze dati objektivnog rezultata..von_Starhemberg wrote:Sad barem znamo pravu istinu, ovi se pobiše raspravljajući i argumentirajući svoje stajalište bez ikakve svrhe...bogomdani wrote:Jesus nije Bog...Bog je jedan i nijedan pored njega..Molim,ne sada poceti o onim marketinskim trikovima 3 u 1 ...
Istina jest,da opet,drago mi je da ljudi raspravljaju,..nije mrtvo posve..
Guest- Guest
nije mrtvo ali je pred smrt...
Slap-
2014-09-06
"A moje neprijatelje - one koji me ne htjedoše za kralja - dovedite ovamo i smaknite ih pred mojim očima!`"Mad_Vlad wrote:Gnjusna je laž da se u pravo tako i dogodilo. Židovi su opisani kao rulja koja po ulici hvata kurve i vode ih na kamenovanje.
Zakon je bio drukčiji, moralo se prvo dokazati da je tomu uistinu tako bilo. Trebali su svjedoci pred sudom reči svoje dokaze pa optužena svoje, itd.
Al recimo da su i stali pred Isusom i pitali ga da vide što će reći takav pametan kakvim se pravio. Njegov odgovor nema smisla i ne vidim da bi se samo tako razišli. To kao da bi danas netko usred modernog suda rekao poroti i sucu i odvjetnicima "tko je od vas bez grijeha neka optuži tog i tog na smrt".
I na kraju on joj oprašta bez i da zna je l' istina da se kurvala il nije. "Idi i ne griješi više".
Koji to kršćanin ne griješ više ak i obeća pred svećenikom da neće?
Čak i osoba koja površno čita taj tekst zna da Isus ne govori o svojim neprijateljima.On citira kralja koji se vratio u svoje kraljevstvo nakon dužeg izbivanja.
Gnjusna je laž da su Židovi hvatali kurve.Opisan je samo jedan događaj sa bludnicom.Oni kažu da je uhvaćena u bludu,ona ne negira,Isus kao Bog i prorok zna da je to istina i kaže"Ne osuđujem te,ali nemoj više činiti blud."A ti lažeš da je odobravao njeno nedjelo!Ima dosta ljudi koji su nakon priznanja grijeha prestali isti činiti.Niš novo!
2014-04-30
Kao prvo, nisam ti ja momak. Okej? Imam 49 godina i dva odrasla sina.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:
Pa tu nema teme. Isus rekao Samaritanki da je on mesija i ona ostala sva sretna. Rekla doma kog je srela na zdencu i svi su postali sretni što je mesija došao.
Ne momak...u nemoći praviš namjerni "previd" izostavljajući bit teme da li je Isus došao samo izgubljenim ovčicama doma Izreelova kao što je i Izjavio. Naravno da se bojiš postaviti i braniti tu temu jer bi te ja u par rečenica "satrao" dokazom da taj isusov ukaz nije apslolutan.
Drugo, sam je rekao da je došao samo izgubljenim ovcama Izraela. Čak je i upozorio svoje učenike da ne idu kod ne-Židova.
Poslije mijenja tu odluku uvidjevši da mu Izraelci nisu puno vjerovali. Pa se predstavja toj Samaritanki kao mesija, oslobađa kanaansku kći jedne žene od zlih duhova, itd. One su pokazale slijepu vjeru na riječi, Izraelci baš ne vjeruju svakomu na riječ.
Mad_Vlad-
2014-05-02
U toj paraboli on govori o sebi. I u gotquestions vele tako. Povezuju to s njegovim drugim dolaskom kad će bit nemilosrdan prea svima koji su bili protiv njega.Patriot_1 wrote:"A moje neprijatelje - one koji me ne htjedoše za kralja - dovedite ovamo i smaknite ih pred mojim očima!`"Mad_Vlad wrote:Gnjusna je laž da se u pravo tako i dogodilo. Židovi su opisani kao rulja koja po ulici hvata kurve i vode ih na kamenovanje.
Čak i osoba koja površno čita taj tekst zna da Isus ne govori o svojim neprijateljima.On citira kralja koji se vratio u svoje kraljevstvo nakon dužeg izbivanja.
Gnjusna je laž da su Židovi hvatali kurve.Opisan je samo jedan događaj sa bludnicom.Oni kažu da je uhvaćena u bludu,ona ne negira,Isus kao Bog i prorok zna da je to istina i kaže"Ne osuđujem te,ali nemoj više činiti blud."A ti lažeš da je odobravao njeno nedjelo!Ima dosta ljudi koji su nakon priznanja grijeha prestali isti činiti.Niš novo!
Naravno da je gnjusna laž. Pa zašto su tak opisani onda u tim tvojim svetim evanđeljima?
I koji to ne griješe opet nakon ispovijedi kod svećenika?
Priča djeluje izmišljena samo da pokaže kak je Isus bio fin i dobar al s istinom malo veze ima kak sam već opisao.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Oslobodio ženu kamenovanja, mislim stvarno, koji zločinac...trebalo to kao Sodomu i Gomoru, pobit sve, trupla će se već kasnije razvrstavati, to je pravda.Mad_Vlad wrote:
Priča djeluje izmišljena samo da pokaže kak je Isus bio fin i dobar al s istinom malo veze ima kak sam već opisao.
Guest- Guest
A-ha, k'o križari u Jeruzalemu.von_Starhemberg wrote:Oslobodio ženu kamenovanja, mislim stvarno, koji zločinac...trebalo to kao Sodomu i Gomoru, pobit sve, trupla će se već kasnije razvrstavati, to je pravda.Mad_Vlad wrote:
Mad_Vlad-
2014-05-02
Stupanj mudrosti kojim pišeš ti je momački a ne starački.Mad_Vlad wrote:
Kao prvo, nisam ti ja momak. Okej? Imam 49 godina i dva odrasla sina.
Drugo, sam je rekao da je došao samo izgubljenim ovcama Izraela. Čak je i upozorio svoje učenike da ne idu kod ne-Židova.
Poslije mijenja tu odluku uvidjevši da mu Izraelci nisu puno vjerovali. Pa se predstavja toj Samaritanki kao mesija, oslobađa kanaansku kći jedne žene od zlih duhova, itd. One su pokazale slijepu vjeru na riječi, Izraelci baš ne vjeruju svakomu na riječ.
Isus je svoje sjeme posijao Židovima i židove je dobio za učenike. Dovoljno. To je tražio i od učenika za početak.
Kad je onoj ženi rekao da je došao samo židovima...a ne psima što mu ona odgovara? Pa kaže mu da i psi ispod stola gospodara mogu da dohvate koju mrvicu hrane. Isus je hvali za taj uvid. Tako i ostali narodi svijeta imaju mogućnost da čuju Evanđelje i po njemu se bude. NO TI NISI DOBIO TAJ UVID MOMČINO MOJA!
Isusov brat Jakov bio je prvi gazda hrama jeruzalemskog /tvog židovskog/ i u njemu se neprestano molio. Zvali su ga "pravednikom" /kao takav predskazan u SZ/ i narod ga je volio...dakle najveći hramski židov bio je kršćanin i zato su ga kritikovali i tražili da se odreken Isusa..ali godinama mu nisu mogli ništa jer je narod bio uz njega... Kada su ga ubili onda je došlo na red i da se hram razvali i Jedruzalem raštema do temelja i trebalo je.
Gnjusna je laž da se u pravo tako i dogodilo. Židovi su opisani kao rulja koja po ulici hvata kurve i vode ih na kamenovanje.
Doveli su kruvu i svjedoke naravno. Pravo izvješće koje ja imamo o tom događaju je da Isus nije nešto bezveze šarao prstom po pijesku /kako stoji u današnjoj bibliji/ prije svog odgovora, nego je taj Isus prorok optužiteljima napisao na zemlji konkretne grijehe koje su oni imali na duši...i kad su ti naprasiti tipovi vidjeli /pročitali/ što im Isus potajice "tekstualno" odgovara onda su shvatili da taj Isus o njima previše zna pa su i morali zbrisati na Isusovu izjavu "Tko od vas nema grijeha neka je ubije". Tako ti je to momčino moj .
Dobro ti je gore jedan sugovornik rekao što oni imaju suditi i kamenovati griješnicu kad su i sami nitkovi. No Slap ti je taj koji stvari može malo detaljnije i istinitije obrazložiti....
Slap-
2014-09-06
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Milanovic konacno moze prestati biti lazni ljevicar te moze biti tudjmanist
» Hoće li svetosavsko nasilje ikada prestati?
» Hrvatska treba prestati biti talac INA-e
» Mesić može prestati biti državni trošak, ali neće
» Hrvatska mora prestati biti europsko mito za privlačenje Srbije
» Hoće li svetosavsko nasilje ikada prestati?
» Hrvatska treba prestati biti talac INA-e
» Mesić može prestati biti državni trošak, ali neće
» Hrvatska mora prestati biti europsko mito za privlačenje Srbije
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 8 of 9