Hoće li Krist jednom prestati biti Bog svijetu ?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 6 of 9
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Hoće li Krist jednom prestati biti Bog svijetu ?
Patriot_1 wrote:Bio i bit će zauvjek.Mad_Vlad wrote:Nije ni bio pa kak bi mogao uopće prestati. Proturječje.
Iznenadit ćeš se jednom!
Neugodno!
svako ima pravo na neznanje...ali niko nema pravo na nevrlinu... a kroz vrlinu stječe se i znanje...
Slap- Posts : 522
2014-09-06
Po NZ-u Isus si je sam pripisao vlast od Boga. I engleski kraljevi i kraljice (i ne samo engleski) su to radili. Stavili su u natpis Dei gratia rex, regina--po milosti Božjoj kralj, kraljica.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Nije ni bio pa kak bi mogao uopće prestati. Proturječje.
Tvoje mišljenje i to je OK.
Poanta početnog posta je da je Krist dobio "svu vlast" ili bogovanje , i da će na kraju grijeha tu vlast i predati Ocu. To naprimjer tvrde jehovini svjedoci i iznose onaj stih biblije o vraćanju vlasti. Ja ukazujem da je odnos Krista i Jahve vječiti odnos davanja i primanja "vlasti" i da je Krist vječiti Bog. Krist je prije svega vječiti sveprožimajući Duh (Bog) a Duh se ne može postati niti prestati jer je sveprožimajuće duhstvo esencija Boga...PA JE STOGA KRIST VJEČITI BOG I VJEČNO ĆE BITI BOG. Kad se kaže da je Otac dao vlast Sinu to ne znači da je Otac prestao biti moćni Bog kao što ne znači da Krist prestaje biti BOg kada vraće ocu "vlast". "Vlast" je tekuća struja 7 Duhova (6 Očevih i jednog Sinovljevog) i to međusobno prelijevanje i prožimanje je davanej i primanje.
Katolička teologija je slaba u dokazivanju Kristovog boštva.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:
Po NZ-u Isus si je sam pripisao vlast od Boga. I engleski kraljevi i kraljice (i ne samo engleski) su to radili. Stavili su u natpis Dei gratia rex, regina--po milosti Božjoj kralj, kraljica.
Navodno je Bog sa neba zagrmio "Ovo je Sin Moj, u njemu Mi je sva milina". Time Otac objavljuje da je i Sin Bog. Bog samo Sebe može ljubiti svom milinom....Bog-Ljubav najbolje zrači i ljubi Ljubav.
Isus se je i unižavao...ne z nam da li mnogi zemaljski kraljevi znadu seljacima ponekad oprati noge, sa njima sjesti za stol itd...
Slap-
2014-09-06
Osnovno je pitanje ,dali je Krist lagao ili je istinu zborio?
Drugo,dali su Apostoli lagali kad su o Njemu pisali?
Dakle,On nije govorio to što oni pišu da je i nije činio to što mu pripisuju,lagali su!
Ako On kaže"Tko je vidio mene,vidio je Oca,ja sam u Ocu i Otac u meni!"-onda nedvojbeno tvrdi da je Bog!I kad ga Židovi napadaju "Osuđujemo te jer se praviš Bogom iako si samo čovjek!"- On ih ne ispravlja,ne kaže:"Pa ne pravim se Bogom",olitiga "Nisam Bog"
Malo je teško za povjerovati da su Apostoli lagali,ta to su bili izuzetno bogobojazni ljudi a laž je grijeh!
I za tu istinu o Kristu,bili su spremni i umrijeti,i umirali su,gotovo svi!
Dakle,On nije govorio to što oni pišu da je i nije činio to što mu pripisuju,lagali su!
Ako On kaže"Tko je vidio mene,vidio je Oca,ja sam u Ocu i Otac u meni!"-onda nedvojbeno tvrdi da je Bog!I kad ga Židovi napadaju "Osuđujemo te jer se praviš Bogom iako si samo čovjek!"- On ih ne ispravlja,ne kaže:"Pa ne pravim se Bogom",olitiga "Nisam Bog"
Malo je teško za povjerovati da su Apostoli lagali,ta to su bili izuzetno bogobojazni ljudi a laž je grijeh!
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
C.S. Lewis u knjizi Kršćanstvo piše sljedeće: »Pokušavam spriječiti svakoga da ne izjavi nerazborite riječi koje ljudi često kažu o njemu (Isusu Kristu): 'Spreman sam prihvatiti Isusa kao velikoga moralnog učitelja, ali ne prihvaćam njegovu tvrdnju da je Bog'. To je upravo ono što ne smijemo reći. Čovjek koji je bio samo čovjek i izrekao nešto što je Isus izgovarao ne bi bio veliki moralni učitelj. Bio bi ili luđak – na razini čovjeka koji kaže za sebe da je kuhano jaje – ili bi bio Sotona iz pakla. Moraš odlučiti. Ili je ovaj čovjek bio, i jest, Sin Božji, ili je luđak i nešto još gore… Možeš ga smatrati budalom, možeš ga pljuvati i ubiti kao demona, ili možeš pasti na koljena i zvati ga Gospodinom i Bogom. Samo nemojmo pokroviteljski govoriti o njemu kao o velikome ljudskom učitelju. On nam nije ostavio tu mogućnost. Nije ni namjeravao.«
2014-04-30
Patriot_1 wrote:Osnovno je pitanje ,dali je Krist lagao ili je istinu zborio?
EVO ZAŠTO JE KRIST BOG
Nije problem pitanje da li lažu ljudi vrline, Isus i učenici...ne lažu...samo je pitanje naknadnih krivotvorenja pisma. S obzirom da je u novom zavjetu osim nešto laži puno vrline i uzvišene filozofije koje objašnjava Kristovo boštvo...ja vjerujem da je Krist Bog. Ivan službeno i dosta jasno kaže da je Krtist Bog kad se kaže da je je Krist "prije SVEG stvaranja", kad se kaže za Isusa da je PUT ISTINA I ŽIVOT. Pavao strašno jasno,nedvosmisleno i strašno folozofski ukazuje da je Krist Bog kad jasno kaže da "u Kristu sve ima svoje postojanje" i kad kaže "u Kristu živimo i JESMO". S time da se razumije dubokoumnost tih izjava...
Te stvari se ne mogu krivotvoriti,izmisliti jer su strašno dubokoumne i nemaju terndenciju da kažu primitivno "Krist je Bog"...jer lako je reći /ili lagati "Krist je Bog"...ali je teško dubokoumno i mudro,analitički objasniti zašto je Krist Bog i što Boga čini Bogom. A to su Pavao i apostol Ivan objavili na upravo taj mistični i dubokoumni način a ne banalnim i zajebanstskim izvješćivanjem "Krist je Bog" ... jer tako može svaka baba "filozofirati". Katolički i neki drugi "kršćanski" teolozi /koji su kurac od teologa/ plaču za tom hladnom i službenom rečenicom koje u evanđelju nema "Isus je Bog" /na toj osnovi ih slične budaletina muslimani zajebavaju/ ...i ne shvaćaju koje uzvišeno izvještajno blago u Evanđeljima imaju o Kristu Bogu !
Slap-
2014-09-06
Patriot_1 wrote:C.S. Lewis u knjizi Kršćanstvo piše sljedeće: »Pokušavam spriječiti svakoga da ne izjavi nerazborite riječi koje ljudi često kažu o njemu (Isusu Kristu): 'Spreman sam prihvatiti Isusa kao velikoga moralnog učitelja, ali ne prihvaćam njegovu tvrdnju da je Bog'. To je upravo ono što ne smijemo reći. Čovjek koji je bio samo čovjek i izrekao nešto što je Isus izgovarao ne bi bio veliki moralni učitelj. Bio bi ili luđak – na razini čovjeka koji kaže za sebe da je kuhano jaje – ili bi bio Sotona iz pakla. Moraš odlučiti. Ili je ovaj čovjek bio, i jest, Sin Božji, ili je luđak i nešto još gore… Možeš ga smatrati budalom, možeš ga pljuvati i ubiti kao demona, ili možeš pasti na koljena i zvati ga Gospodinom i Bogom. Samo nemojmo pokroviteljski govoriti o njemu kao o velikome ljudskom učitelju. On nam nije ostavio tu mogućnost. Nije ni namjeravao.«
Ja vidim nekih proturječnosti i zbunjenosti u tom Lewisovom pisanju... no ne da mi se sad ovo analizirati...malo je teksta...
Slap-
2014-09-06
"Nešto laži u Novom Zavjetu"?
To kršćanin zdrave vjere i uma nikad nebi izjavio!
Koje laži?
Izvor te tvrdnje,koji je?
To kršćanin zdrave vjere i uma nikad nebi izjavio!
Koje laži?
Izvor te tvrdnje,koji je?
2014-04-30
Zagrmio? A prije veliš da Bog govori milim glasom.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:
Po NZ-u Isus si je sam pripisao vlast od Boga. I engleski kraljevi i kraljice (i ne samo engleski) su to radili. Stavili su u natpis Dei gratia rex, regina--po milosti Božjoj kralj, kraljica.
Navodno je Bog sa neba zagrmio "Ovo je Sin Moj, u njemu Mi je sva milina". Time Otac objavljuje da je i Sin Bog. Bog samo Sebe može ljubiti svom milinom....Bog-Ljubav najbolje zrači i ljubi Ljubav.
Isus se je i unižavao...ne z nam da li mnogi zemaljski kraljevi znadu seljacima ponekad oprati noge, sa njima sjesti za stol itd...
I tko je to čuo ak je Bog govorio za samog sebe?
Ili je to jedan govorio za sebe i na nebu i na zemlji? Zbunjen neki, ne zna gdje je.
A kraljevi nisu da bi seljacima prali noge. Ne treba njima noge prati, to znaju i sami. Seljaci traže slobodu i mir i život dostojan njihovih žuljnih ruku. To im Isus nije dao. Jer nije ni mogao. Jer nije bio ni kralj ni osloboditelj od porobljivača.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:Zagrmio? A prije veliš da Bog govori milim glasom.
Ili je to jedan govorio za sebe i na nebu i na zemlji? Zbunjen neki, ne zna gdje je.
Čuj ja to pišem tebi...tvoj starozavjetni bog je "grmio" a što je novozavjetni radio nije te briga ...itako ne vjeruješ u novi zavjet i Isusa. Ja sam ti poprilično zajeban diskutant i na svaku sitnici ne bi trebao reagirati kao sad gore jer ne znaš đšto te čeka u nastavku...
Tobože znaš novi zavjet a ovdje si nekorektan... jer Isus je i izjavio da nije došao da pravi državu i rimljane protjera...on je jednostavno rekao da je njegovo kraljevstvo negdje drugdje i da je mogao sebe spasiti od raspeća i pozvati aneđele ali nije htio. Isto tako nije htio ni praviti židovsku samostalnu državu a mogao je....kao što je mogao i sebe spasiti od križa. Sa tvoje točke gledišta on se je zajebavao ako je već bio moćan....i ja isto kažem da se je zajebavao ali radi duhovnih lekcija.A kraljevi nisu da bi seljacima prali noge. Ne treba njima noge prati, to znaju i sami. Seljaci traže slobodu i mir i život dostojan njihovih žuljnih ruku. To im Isus nije dao. Jer nije ni mogao. Jer nije bio ni kralj ni osloboditelj od porobljivača.
Stoga naš dijalog ne može da se svede na to je li Isus bio moćan (za tebe nije a za mene je) već na dijalog o tome je li imalo smisla takvo Isusovo ponašanje.
Slap-
2014-09-06
Mad_Vlad wrote:
To im Isus nije dao. Jer nije ni mogao. Jer nije bio ni kralj ni osloboditelj od porobljivača.
Ali je, za razliku od genocidnog rasista iz SZ, pokazivao božanske kvalitete milosrđa, opraštanja, ljubavi i slično.
Bliskoistočnim plemenskim božanstvima koja ubijaju nevinu djecu radi njihove plemenske pripadnosti takve su kvalitete sasvim strane.
Bran_Do- Posts : 807
2014-04-17
Čuj sad, ja odgovaram tebi: zašto vi kršćani stalno dijelite Boga? Starozavjetni, novozavjetni u ovom slučaju...Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Zagrmio? A prije veliš da Bog govori milim glasom.
Čuj ja to pišem tebi...tvoj starozavjetni bog je "grmio" a što je novozavjetni radio nije te briga ...itako ne vjeruješ u novi zavjet i Isusa. Ja sam ti poprilično zajeban diskutant i na svaku sitnici ne bi trebao reagirati kao sad gore jer ne znaš đšto te čeka u nastavku...Tobože znaš novi zavjet a ovdje si nekorektan... jer Isus je i izjavio da nije došao da pravi državu i rimljane protjera...on je jednostavno rekao da je njegovo kraljevstvo negdje drugdje i da je mogao sebe spasiti od raspeća i pozvati aneđele ali nije htio. Isto tako nije htio ni praviti židovsku samostalnu državu a mogao je....kao što je mogao i sebe spasiti od križa. Sa tvoje točke gledišta on se je zajebavao ako je već bio moćan....i ja isto kažem da se je zajebavao ali radi duhovnih lekcija.A kraljevi nisu da bi seljacima prali noge. Ne treba njima noge prati, to znaju i sami. Seljaci traže slobodu i mir i život dostojan njihovih žuljnih ruku. To im Isus nije dao. Jer nije ni mogao. Jer nije bio ni kralj ni osloboditelj od porobljivača.
Stoga naš dijalog ne može da se svede na to je li Isus bio moćan (za tebe nije a za mene je) već na dijalog o tome je li imalo smisla takvo Isusovo ponašanje.
Tzv. novi zavjet znam koliko mi treba. Tora mi je bitnija jer od nje velikim dijelom i opstoji taj vaš novi. Pa gledam razlike, i tako to.
To njegovo kraljevstvo od negdje drugdje je trebalo doći (po njegovim riječima) prije 2 000 godina. Obećano je toj još ondašnjoj generaciji.
Međutim nije došlo. Zašto?
Po riječima koje je navodno arkanđeo Gabrijel rekao Mariji Isus je trebao zasjesti na Davidovo prijestolje.
Kako znamo, nije.
Ne vidiš li tu totalne kontradikcije?
Mad_Vlad-
2014-05-02
Daj popij malo vode, pozlit će ti.Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:
To im Isus nije dao. Jer nije ni mogao. Jer nije bio ni kralj ni osloboditelj od porobljivača.
Ali je, za razliku od genocidnog rasista iz SZ, pokazivao božanske kvalitete milosrđa, opraštanja, ljubavi i slično.
Bliskoistočnim plemenskim božanstvima koja ubijaju nevinu djecu radi njihove plemenske pripadnosti takve su kvalitete sasvim strane.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Mad_Vlad wrote:
To njegovo kraljevstvo od negdje drugdje je trebalo doći (po njegovim riječima) prije 2 000 godina. Obećano je toj još ondašnjoj generaciji.
Da...u evanđeljima su pomješana proročanstva o padu Jeruzalema sa propašću svijeta...ja ovdje niti ne branim cjelovitu i neproturječnu bibliju.
Tebe ipak mogu demantirati da je Otkrivenje jasno i bitno proročanstvo o kraju svijeta i tamo je jasno navedeno da će kraj doći ubrzo nakon uspostave vlasti "7 glava i 10 rogova" ili jedinstvene svjetske vlade 7 vladara kojoj će bit pokoreni svi narodi svijeta, odnosno 1260 dana /3,5 godina/ od tog dekreta uspostave svjetske vlasti. Kršćani imaju jasan orjentir i tu nema zajebancije.
Slap-
2014-09-06
Mad_Vlad wrote:Daj popij malo vode, pozlit će ti.Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:
lako je tako diskutirat
Slap-
2014-09-06
Nema tu kontradikcije.Trebaš bolje poznavati Novi Zavjet.Mad_Vlad wrote:Čuj sad, ja odgovaram tebi: zašto vi kršćani stalno dijelite Boga? Starozavjetni, novozavjetni u ovom slučaju...Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Zagrmio? A prije veliš da Bog govori milim glasom.
Čuj ja to pišem tebi...tvoj starozavjetni bog je "grmio" a što je novozavjetni radio nije te briga ...itako ne vjeruješ u novi zavjet i Isusa. Ja sam ti poprilično zajeban diskutant i na svaku sitnici ne bi trebao reagirati kao sad gore jer ne znaš đšto te čeka u nastavku...Tobože znaš novi zavjet a ovdje si nekorektan... jer Isus je i izjavio da nije došao da pravi državu i rimljane protjera...on je jednostavno rekao da je njegovo kraljevstvo negdje drugdje i da je mogao sebe spasiti od raspeća i pozvati aneđele ali nije htio. Isto tako nije htio ni praviti židovsku samostalnu državu a mogao je....kao što je mogao i sebe spasiti od križa. Sa tvoje točke gledišta on se je zajebavao ako je već bio moćan....i ja isto kažem da se je zajebavao ali radi duhovnih lekcija.A kraljevi nisu da bi seljacima prali noge. Ne treba njima noge prati, to znaju i sami. Seljaci traže slobodu i mir i život dostojan njihovih žuljnih ruku. To im Isus nije dao. Jer nije ni mogao. Jer nije bio ni kralj ni osloboditelj od porobljivača.
Tzv. novi zavjet znam koliko mi treba. Tora mi je bitnija jer od nje velikim dijelom i opstoji taj vaš novi. Pa gledam razlike, i tako to.
Po riječima koje je navodno arkanđeo Gabrijel rekao Mariji Isus je trebao zasjesti na Davidovo prijestolje.
Kako znamo, nije.
Vidi:
U šestom mjesecu poslan bi anđeo Gabriel u grad galilejski, koji se zove Nazaret,
27 K djevici zaručenoj mužu, kojemu je bilo ime Josip, iz kuće Davidove. Ime je djevici bilo Marija.
28 Anđeo uniđe k njoj i reče: "Zdravo, milosti puna! Gospodin je s tobom. Blagoslovljena si ti među ženama."
29 Na ove riječi uplaši se ona i pomisli, što ima da znači ovaj pozdrav.
30 Anđeo joj reče: "Ne boj se. Marija; jer si našla milost u Boga!
31 Ti ćeš začeti i roditi sina. Nadjeni mu ime Isus.
32 On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Gospodin Bog dat će mu prijestolje njegova oca Davida.
33 On će vladati nad kućom Jakovljevom u vijeke, i kraljevstvu njegovu neće biti kraja.
34 Marija reče anđelu: "Kako će se to dogoditi, kad ja ne poznajem muža?"
35 Anđeo joj odgovori: "Duh Sveti doći će na tebe, i sila Svevišnjega osjenit će te. Zato će se i Sveto, što će se roditi od tebe, zvati Sin Božji.
36 I Elizabeta, rođakinja tvoja, u starosti svojoj zače sina, i ona, koju zovu nerotkinjom, broji već šesti mjesec.
37 Jer u Boga nije nemoguća nijedna stvar."
Dakle,radi se o vječnom kraljevstvu!
Isus to jasno kaže Pilatu:
U ono vrijeme reče Pilat Isusu: «Ti li si židovski kralj?» Isus odgovori: «Govoriš li to sam od sebe ili ti to drugi rekoše o meni?» Pilat odvrati: «Zar sam ja Židov? Tvoj narod i glavari svećenički predadoše te meni. Što si učinio?» Odgovori Isus: «Kraljevstvo moje nije od ovoga svijeta. Kad bi moje kraljevstvo bilo od ovoga svijeta, moje bi se sluge borile da ne budem predan Židovima. Ali kraljevstvo moje nije odavde.» Nato mu reče Pilat: «Ti si dakle kralj?» Isus odgovori: «Ti kažeš: ja sam kralj. Ja sam se zato rodio i došao na svijet da svjedočim za istinu. Tko je god od istine, sluša moj glas.» (Iv 18,33b-37)
2014-04-30
Mad_Vlad wrote:Daj popij malo vode, pozlit će ti.
Jak argument, nema što.
Bran_Do- Posts : 807
2014-04-17
Ne vidim da si išta demantirao s tim glavama i rogovima.Slap wrote:Mad_Vlad wrote:
Da...u evanđeljima su pomješana proročanstva o padu Jeruzalema sa propašću svijeta...ja ovdje niti ne branim cjelovitu i neproturječnu bibliju.
Tebe ipak mogu demantirati da je Otkrivenje jasno i bitno proročanstvo o kraju svijeta i tamo je jasno navedeno da će kraj doći ubrzo nakon uspostave vlasti "7 glava i 10 rogova" ili jedinstvene svjetske vlade 7 vladara kojoj će bit pokoreni svi narodi svijeta, odnosno 1260 dana /3,5 godina/ od tog dekreta uspostave svjetske vlasti. Kršćani imaju jasan orjentir i tu nema zajebancije.
Mad_Vlad-
2014-05-02
To je dobar savjet kad ti zakuha u glavi.Bran_Do wrote:Mad_Vlad wrote:Daj popij malo vode, pozlit će ti.
Jak argument, nema što.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Davidovo prijestolje i kuća Jakovljeva odnosi se na zemaljsku vlast židovskih kraljeva pomazanih rukom Božjeg proroka.Patriot_1 wrote:Nema tu kontradikcije.Trebaš bolje poznavati Novi Zavjet.Mad_Vlad wrote:Čuj sad, ja odgovaram tebi: zašto vi kršćani stalno dijelite Boga? Starozavjetni, novozavjetni u ovom slučaju...Slap wrote:Mad_Vlad wrote:Zagrmio? A prije veliš da Bog govori milim glasom.
Kako znamo, nije.
Vidi:
U šestom mjesecu poslan bi anđeo Gabriel u grad galilejski, koji se zove Nazaret,
27 K djevici zaručenoj mužu, kojemu je bilo ime Josip, iz kuće Davidove. Ime je djevici bilo Marija.
28 Anđeo uniđe k njoj i reče: "Zdravo, milosti puna! Gospodin je s tobom. Blagoslovljena si ti među ženama."
29 Na ove riječi uplaši se ona i pomisli, što ima da znači ovaj pozdrav.
30 Anđeo joj reče: "Ne boj se. Marija; jer si našla milost u Boga!
31 Ti ćeš začeti i roditi sina. Nadjeni mu ime Isus.
32 On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Gospodin Bog dat će mu prijestolje njegova oca Davida.
33 On će vladati nad kućom Jakovljevom u vijeke, i kraljevstvu njegovu neće biti kraja.
34 Marija reče anđelu: "Kako će se to dogoditi, kad ja ne poznajem muža?"
35 Anđeo joj odgovori: "Duh Sveti doći će na tebe, i sila Svevišnjega osjenit će te. Zato će se i Sveto, što će se roditi od tebe, zvati Sin Božji.
36 I Elizabeta, rođakinja tvoja, u starosti svojoj zače sina, i ona, koju zovu nerotkinjom, broji već šesti mjesec.
37 Jer u Boga nije nemoguća nijedna stvar."
Dakle,radi se o vječnom kraljevstvu!
Isus to jasno kaže Pilatu:U ono vrijeme reče Pilat Isusu: «Ti li si židovski kralj?» Isus odgovori: «Govoriš li to sam od sebe ili ti to drugi rekoše o meni?» Pilat odvrati: «Zar sam ja Židov? Tvoj narod i glavari svećenički predadoše te meni. Što si učinio?» Odgovori Isus: «Kraljevstvo moje nije od ovoga svijeta. Kad bi moje kraljevstvo bilo od ovoga svijeta, moje bi se sluge borile da ne budem predan Židovima. Ali kraljevstvo moje nije odavde.» Nato mu reče Pilat: «Ti si dakle kralj?» Isus odgovori: «Ti kažeš: ja sam kralj. Ja sam se zato rodio i došao na svijet da svjedočim za istinu. Tko je god od istine, sluša moj glas.» (Iv 18,33b-37)
Zato će mesija biti kralj na Davidovom prijestolju i onda če njegovo kraljevstvo biti do vijeka.
Isus to nije bio pa je i završio sramotnom smrću na rimljanski način.
Pravom nasljedniku loze Davidove to se neće dogoditi.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Milanovic konacno moze prestati biti lazni ljevicar te moze biti tudjmanist
» Hoće li svetosavsko nasilje ikada prestati?
» Hrvatska treba prestati biti talac INA-e
» Mesić može prestati biti državni trošak, ali neće
» Hrvatska mora prestati biti europsko mito za privlačenje Srbije
» Hoće li svetosavsko nasilje ikada prestati?
» Hrvatska treba prestati biti talac INA-e
» Mesić može prestati biti državni trošak, ali neće
» Hrvatska mora prestati biti europsko mito za privlačenje Srbije
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 6 of 9