Chat Room....
Page 27 of 34
Page 27 of 34 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 30 ... 34
Re: Chat Room....
https://www.scribd.com/doc/294671618/273762717-Ernst-Jinger-Droge-i-Opijenost-pdf
vrh!
kic wrote:
https://www.scribd.com/doc/294671618/273762717-Ernst-Jinger-Droge-i-Opijenost-pdf
vrh!
Svako uživanje živi zahvaljujući duhu, a svaka avantura zahvaljujući blizini smrti oko koje kruži.
http://freudquotes.blogspot.hr/2017/06/what-would-nietzsche-do-how-greatest.html?m=1
“All the systems which explain so precisely why the world is as it is and why it can never be otherwise, have always called forth in me the same kind of uneasiness one has when face to face with the regulations displayed under the glaring lights of a prison cell. Even if one had been born in prison and had never seen the stars or seas or woods, one would instinctively know of timeless freedom in unlimited space.
My evil star, however, had fated me to be born in times when only the sharply demarcated and precisely calculable where in fashion.... "Of course, I am on the Right, on the Left, in the Centre; I descend from the monkey; I believe only what I see; the universe is going to explode at this or that speed" - we hear such remarks after the first words we exchange, from people whom we would not have expected to introduce themselves as idiots. If one is unfortunate enough to meet them again in five years, everything is different except their authoritative and mostly brutal assuredness. Now they wear a different badge in their buttonhole; and the universe now shrinks at such a speed that your hair stands on end.”
― Ernst Jünger, The Glass Bees
.. Sjećam se dugog ljutitog pisma koje sam jednog dana dobio od čovjeka koji mi je pisao kako nemam pravo kazati da ne volim Shakespearea, jer da će mi prevelik broj mladih povjerovati i neće se potruditi pročitati ga.. i da nisam imao pravo uzeti si takvu slobodu.. i tako dalje. Nisam mu odgovorio, ali odgovorit ću mu ovom prilikom: Jebi se čovječe! A ne volim ni Tolstoja!
Guest- Guest
Ithildin wrote:.. Sjećam se dugog ljutitog pisma koje sam jednog dana dobio od čovjeka koji mi je pisao kako nemam pravo kazati da ne volim Shakespearea, jer da će mi prevelik broj mladih povjerovati i neće se potruditi pročitati ga.. i da nisam imao pravo uzeti si takvu slobodu.. i tako dalje. Nisam mu odgovorio, ali odgovorit ću mu ovom prilikom: Jebi se čovječe! A ne volim ni Tolstoja!
Nedavno sam čitao dnevnik nekog francuskog ministra, pisan u tamnici. Ministar je bio
osuđen zbog panamske afere. S kakvim zanosom, s kakvim ushićenjem on spominje pti-
ce, koje je vidio kroz tamnički prozor i kojih nije primjećivao ranije, dok je bio ministar.
Sada, dakako, kad je pušten na slobodu, on opet, kao negda, ne opaža ptice. Tako i vi
nećete opažati Moskvu, kad budete živjeli u njoj. Sreće kod nas nema i ne biva je, mi je
samo želimo.
The private diary of Dr. John Dee : and the catalogue of his library of manuscripts, from the original manuscripts in the Ashmolean museum at Oxford, and Trinity college library, Cambridge
https://archive.org/details/privatediaryofdr00deejuoft
uzeo putopis Paolo Rumiza "Odavde do Lepanta" dok cekam bus, i prvih 20str je.. wow
http://www.emel.com/article?id=7&a_id=2317
gubitak ekstremiteta nekad inspirira za velika djela, Cervantes, Loyola..
U susjednoj prikolici zena se okomljuje na curicu po imenu Louise. Zar ti nisam rekla, blesavice, da ova vrata drzis zatvorena? Hoces ti platiti racun za struju? Obrisi noge, zaboga! Sto cu s tobom, Louise? I tako od jutra do veceri. Danas su obje vani i razgrcu rublje. Pozdravi ovog gospodina. Louise!
Ovo je Louise! Kaze zena i potegne malenu. Macka joj je pojela jezik, zakljucuje. Ali Louise ima stipalice u ustima i ruke pune mokre posteljine. Povuce zicu nanize i zadrzi je vratom dok ne prebaci kosulju, ali zica se opusti i katapultira joj kosulju na glavu. Louise se sagne i odskoci unatrag, sto dalje od spodobe s naizgled ljudskim oblicjem.
R. Carver: Louise
Ovo je Louise! Kaze zena i potegne malenu. Macka joj je pojela jezik, zakljucuje. Ali Louise ima stipalice u ustima i ruke pune mokre posteljine. Povuce zicu nanize i zadrzi je vratom dok ne prebaci kosulju, ali zica se opusti i katapultira joj kosulju na glavu. Louise se sagne i odskoci unatrag, sto dalje od spodobe s naizgled ljudskim oblicjem.
R. Carver: Louise
Guest- Guest
Postojanost u piću ubraja se u vrline bogova. Odin, najviši, pije uzdržljivo i to posebne sokove sa čarobnom snagom: pjesničku medovinu. Tako postaje kralj pjesnika, ali da bi pio iz vrela Mimira, koje daruje mudrost, ipak mora da žrtvuje jedno oko. To čudesno vrelo na dalekom sjeveru predstavlja suprotnost drvetu saznanja; uvijek iznova i u različitim slikama mitovi i bajke opisuju cijenu koja se zahtijeva za znanje. Ono daruje silnu, ali i jednooku-kiklopsku moć. Ništa ne odvajamo od prirode bez sopstvenog gubitka..
Page 27 of 34 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 30 ... 34
Similar topics
» War room u središnjici zločinačke organizacije
» chat.net.hr
» Hot-el Lo~ve (chat)
» chat
» not 4 sale [chat]
» chat.net.hr
» Hot-el Lo~ve (chat)
» chat
» not 4 sale [chat]
Page 27 of 34