Ponešto o reformi obrazovanja, i obrazovanju kao takvom
Page 18 of 31
Page 18 of 31 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 24 ... 31
Re: Ponešto o reformi obrazovanja, i obrazovanju kao takvom
ovako će se u sklopu reforme napisat nove knjige, kupit tableti, pametne ploče i šareni flomasteri a rezultat će biti isti, djeca će jednako pamtiti kao i do sad
jer je pamćenje elektro-kemijski proces u mozgu
Last edited by deda getting old on Sun 5 Jun - 1:07; edited 1 time in total
Guest- Guest
malo mi je kasno za ozbiljne spike..stvar je u biti jednostavna:primijenit uspjesne modele koji funkcioniraju i daju rezultate..ovi nasi se ponasaju k'o da ponovo otkrivaju Ameriku..i sve garniraju socrealistickim naucenim inhibicijama..>_<Regoč wrote:maIvyTeasdale wrote:uvijek tako zakasnis na party? 8-)Regoč wrote:Ma zašto? Tek sam se uključio, a svi se razišli. K vrabcu!IvyTeasdale wrote:Je li zavrsio ozbiljni dio teme? Bilo bi i dosta.^_~
Ne baš, mada ponekad znam namjerno kasniti, čisto da se zapitaju "hoće li doći" pa mi ulazak bude efektniji. Liepi su dani, ima se posla, tek navečer mogu za komp pa opleti. A i dok sam sve iščitao, prošlo triftalja sata, zanimljiva tema pa da nešto ne propustim, drago mi je da se nije pretvorila u izjašnjavanje za i protiv Jokića, već da smo davali mišljenja o temi. Koji je dio reforme tebi osobito drag, što ne bi mienjala?
2014-04-12
ma čija je to komocija? moja nije!Regoč wrote:Da nije praktično i da se baca mnogo više hrane nego da imamo menze, stoji. No, komocija nas navodi na individuliziranu ili obiteljsku prehranu.aben wrote:pa da, glupo je da svak sebi doma kuva, rasipaju se resursi a i teško je viditi ki roditelj loše kuvo. bolje je da to no se preuzme država:)
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Kad bi se barem to kupilo, znali bismo da se više ulaže u školstvo. Reforma će pasti ne na spolnom odgoju ili kadrovskoj politici, već na nespremnosti bilo koje vlasti da izdvoji milijardu eurah godišnje u idućih petnaestak godinah da bi se ona kvalitetno pripremila i provela.deda getting old wrote:ovako će se u sklopu reforme napisat nove knjige, kupit tableti, pametne ploče i šareni flomasteri a rezultat će biti isti, djeca će jednako pamtiti kao i do sad
Ozbiljno? Lakše ti se ujutro ustati, umiti, odjenuti i otići u menzu deset ulicah dalje, nego iz kreveta, još krmeljiva u kuhinju, uključiti kuhalo, namazati kruh margarinom i pojesti uz kavu?frakcija wrote:ma čija je to komocija? moja nije!Regoč wrote:Da nije praktično i da se baca mnogo više hrane nego da imamo menze, stoji. No, komocija nas navodi na individuliziranu ili obiteljsku prehranu.aben wrote:pa da, glupo je da svak sebi doma kuva, rasipaju se resursi a i teško je viditi ki roditelj loše kuvo. bolje je da to no se preuzme država:)
Ma, je, sve se to prepisuje, neki dan nešto iz Velsa, iste fraze samo se kaže "dobar građanin Velsa i svieta", a ne "Hrvatske". Nema u svemu ovom ništa originalno, a ne vjerujem da će se postići nikakve bolje kompetencije nego što ih učenici imaju sada.IvyTeasdale wrote:malo mi je kasno za ozbiljne spike..stvar je u biti jednostavna:primijenit uspjesne modele koji funkcioniraju i daju rezultate..ovi nasi se ponasaju k'o da ponovo otkrivaju Ameriku..i sve garniraju socrealistickim naucenim inhibicijama..>_<Regoč wrote:maIvyTeasdale wrote:uvijek tako zakasnis na party? 8-)Regoč wrote:Ma zašto? Tek sam se uključio, a svi se razišli. K vrabcu!IvyTeasdale wrote:Je li zavrsio ozbiljni dio teme? Bilo bi i dosta.^_~
Ne baš, mada ponekad znam namjerno kasniti, čisto da se zapitaju "hoće li doći" pa mi ulazak bude efektniji. Liepi su dani, ima se posla, tek navečer mogu za komp pa opleti. A i dok sam sve iščitao, prošlo triftalja sata, zanimljiva tema pa da nešto ne propustim, drago mi je da se nije pretvorila u izjašnjavanje za i protiv Jokića, već da smo davali mišljenja o temi. Koji je dio reforme tebi osobito drag, što ne bi mienjala?
treba promijenit nacin razmisljanja,primarno..potom selekcije,vrednovanja,etc..Regoč wrote:Ma, je, sve se to prepisuje, neki dan nešto iz Velsa, iste fraze samo se kaže "dobar građanin Velsa i svieta", a ne "Hrvatske". Nema u svemu ovom ništa originalno, a ne vjerujem da će se postići nikakve bolje kompetencije nego što ih učenici imaju sada.IvyTeasdale wrote:malo mi je kasno za ozbiljne spike..stvar je u biti jednostavna:primijenit uspjesne modele koji funkcioniraju i daju rezultate..ovi nasi se ponasaju k'o da ponovo otkrivaju Ameriku..i sve garniraju socrealistickim naucenim inhibicijama..>_<Regoč wrote:maIvyTeasdale wrote:uvijek tako zakasnis na party? 8-)Regoč wrote:
Ma zašto? Tek sam se uključio, a svi se razišli. K vrabcu!
2014-04-12
a šta je boj problem .izbiflat svoje i prst u uvo?...valjda bi svi trebali imat neke koristi od mene kad me već društvo plaća..osim toga mala smo država, malo pleme, svi smo naši, nismo stranci..mogli bi lipše pogledat jedni na druge i ne gledat šta je čiji posa i sve kroz pare (bar sam prestala po parkovima tuđoj dici refleksno, nesvjesno utravat majicu u gaće da ne nalade bubrige i trat nos, pa bi me zapanjeno gledali)..a i u tim domovima malo koga je briga za ikoga na žalost..biće su fokusirani na onaj uski krug za koji su procjenili da je njihov posao.Regoč wrote:Slažem se. Ne može biti dobrim učenikom netko tko je do pola četiri fejsao ili igrao igrice, odspavao dva, dva i pol sata pa bez doručka, ali s obnovljenim nikotinom u krvi u 7.10 sjeo u klupu. No, to nije Frakcijin problem, već je to roditeljska odgovornost.deda getting old wrote:Regoč wrote:
Zašto? Zašto trošiš svoj novac? Ne bi li roditelji trebali djecu slati situ i napitu?
To su osnovne stvari od kojih bi trebala krenuti državna reforma školstva. Hoćeš dobre učenike ili dobre sportaše, onda biološke osnove moraju biti zadovoljene.
Mozak neće stvarati nove sinapse, tj.pamćenja, ako nema dovoljno energije, ili dovoljno proteina, nego će se na prvi znak opterećenja isključiti.
2016-03-09
Sve je to uopćeno, no ni meni se više ne da, idem odmoriti, mada ne moram u 7.10 odgovarati Socku.IvyTeasdale wrote:treba promijenit nacin razmisljanja,primarno..potom selekcije,vrednovanja,etc..Regoč wrote:Ma, je, sve se to prepisuje, neki dan nešto iz Velsa, iste fraze samo se kaže "dobar građanin Velsa i svieta", a ne "Hrvatske". Nema u svemu ovom ništa originalno, a ne vjerujem da će se postići nikakve bolje kompetencije nego što ih učenici imaju sada.IvyTeasdale wrote:malo mi je kasno za ozbiljne spike..stvar je u biti jednostavna:primijenit uspjesne modele koji funkcioniraju i daju rezultate..ovi nasi se ponasaju k'o da ponovo otkrivaju Ameriku..i sve garniraju socrealistickim naucenim inhibicijama..>_<Regoč wrote:maIvyTeasdale wrote:
uvijek tako zakasnis na party? 8-)
zašto bi menza bila deset ulica dalje, kad samo moja zgrada ima tisuću stanovnika? a nigdi obilasci i tegljenja spize, kuvanje, dinstanje pranje.. to ti je ko da ti je lino poć u restoran.Regoč wrote:Ozbiljno? Lakše ti se ujutro ustati, umiti, odjenuti i otići u menzu deset ulicah dalje, nego iz kreveta, još krmeljiva u kuhinju, uključiti kuhalo, namazati kruh margarinom i pojesti uz kavu?frakcija wrote:ma čija je to komocija? moja nije!Regoč wrote:Da nije praktično i da se baca mnogo više hrane nego da imamo menze, stoji. No, komocija nas navodi na individuliziranu ili obiteljsku prehranu.aben wrote:pa da, glupo je da svak sebi doma kuva, rasipaju se resursi a i teško je viditi ki roditelj loše kuvo. bolje je da to no se preuzme država:)
2016-03-09
haha..da,kasno je za teske teme..mogla bih i ja..lnoc. :-)Regoč wrote:Sve je to uopćeno, no ni meni se više ne da, idem odmoriti, mada ne moram u 7.10 odgovarati Socku.IvyTeasdale wrote:treba promijenit nacin razmisljanja,primarno..potom selekcije,vrednovanja,etc..Regoč wrote:Ma, je, sve se to prepisuje, neki dan nešto iz Velsa, iste fraze samo se kaže "dobar građanin Velsa i svieta", a ne "Hrvatske". Nema u svemu ovom ništa originalno, a ne vjerujem da će se postići nikakve bolje kompetencije nego što ih učenici imaju sada.IvyTeasdale wrote:malo mi je kasno za ozbiljne spike..stvar je u biti jednostavna:primijenit uspjesne modele koji funkcioniraju i daju rezultate..ovi nasi se ponasaju k'o da ponovo otkrivaju Ameriku..i sve garniraju socrealistickim naucenim inhibicijama..>_<Regoč wrote:
ma
2014-04-12
Frakcija,aj lec. 8-)
2014-04-12
fešta je ne visokoj, nema spavanja..sve tutnji.IvyTeasdale wrote:haha..da,kasno je za teske teme..mogla bih i ja..lnoc. :-)Regoč wrote:Sve je to uopćeno, no ni meni se više ne da, idem odmoriti, mada ne moram u 7.10 odgovarati Socku.IvyTeasdale wrote:treba promijenit nacin razmisljanja,primarno..potom selekcije,vrednovanja,etc..Regoč wrote:Ma, je, sve se to prepisuje, neki dan nešto iz Velsa, iste fraze samo se kaže "dobar građanin Velsa i svieta", a ne "Hrvatske". Nema u svemu ovom ništa originalno, a ne vjerujem da će se postići nikakve bolje kompetencije nego što ih učenici imaju sada.IvyTeasdale wrote:
malo mi je kasno za ozbiljne spike..stvar je u biti jednostavna:primijenit uspjesne modele koji funkcioniraju i daju rezultate..ovi nasi se ponasaju k'o da ponovo otkrivaju Ameriku..i sve garniraju socrealistickim naucenim inhibicijama..>_<
2016-03-09
Možeš to gledati i tako, a bilo bi liepo kad bi uistinu to imalo ikakva smisla. Dobro si prošla da te nitko nije namlatio što mu diraš diete. Očito si suosjećajnija i društveno odgovornija od mene. A što i nije osobito teško biti, ruku na srce.frakcija wrote:a šta je boj problem .izbiflat svoje i prst u uvo?...valjda bi svi trebali imat neke koristi od mene kad me već društvo plaća..osim toga mala smo država, malo pleme, svi smo naši, nismo stranci..mogli bi lipše pogledat jedni na druge i ne gledat šta je čiji posa i sve kroz pare (bar sam prestala po parkovima tuđoj dici refleksno, nesvjesno utravat majicu u gaće da ne nalade bubrige i trat nos, pa bi me zapanjeno gledali)..a i u tim domovima malo koga je briga za ikoga na žalost..biće su fokusirani na onaj uski krug za koji su procjenili da je njihov posao.Regoč wrote:Slažem se. Ne može biti dobrim učenikom netko tko je do pola četiri fejsao ili igrao igrice, odspavao dva, dva i pol sata pa bez doručka, ali s obnovljenim nikotinom u krvi u 7.10 sjeo u klupu. No, to nije Frakcijin problem, već je to roditeljska odgovornost.deda getting old wrote:Regoč wrote:
Zašto? Zašto trošiš svoj novac? Ne bi li roditelji trebali djecu slati situ i napitu?
To su osnovne stvari od kojih bi trebala krenuti državna reforma školstva. Hoćeš dobre učenike ili dobre sportaše, onda biološke osnove moraju biti zadovoljene.
Mozak neće stvarati nove sinapse, tj.pamćenja, ako nema dovoljno energije, ili dovoljno proteina, nego će se na prvi znak opterećenja isključiti.
Pa i je, ako mi je u hladnjaku kupus na paradajzu, a samo trebam u mikrovalku staviti na dvie i pol minute.frakcija wrote:zašto bi menza bila deset ulica dalje, kad samo moja zgrada ima tisuću stanovnika? a nigdi obilasci i tegljenja spize, kuvanje, dinstanje pranje.. to ti je ko da ti je lino poć u restoran.Regoč wrote:Ozbiljno? Lakše ti se ujutro ustati, umiti, odjenuti i otići u menzu deset ulicah dalje, nego iz kreveta, još krmeljiva u kuhinju, uključiti kuhalo, namazati kruh margarinom i pojesti uz kavu?frakcija wrote:ma čija je to komocija? moja nije!Regoč wrote:Da nije praktično i da se baca mnogo više hrane nego da imamo menze, stoji. No, komocija nas navodi na individuliziranu ili obiteljsku prehranu.aben wrote:pa da, glupo je da svak sebi doma kuva, rasipaju se resursi a i teško je viditi ki roditelj loše kuvo. bolje je da to no se preuzme država:)
Laku noć, cure, liepo sanjajte.
kod mene mir ;-)frakcija wrote:fešta je ne visokoj, nema spavanja..sve tutnji.IvyTeasdale wrote:haha..da,kasno je za teske teme..mogla bih i ja..lnoc. :-)Regoč wrote:Sve je to uopćeno, no ni meni se više ne da, idem odmoriti, mada ne moram u 7.10 odgovarati Socku.IvyTeasdale wrote:treba promijenit nacin razmisljanja,primarno..potom selekcije,vrednovanja,etc..Regoč wrote:
Ma, je, sve se to prepisuje, neki dan nešto iz Velsa, iste fraze samo se kaže "dobar građanin Velsa i svieta", a ne "Hrvatske". Nema u svemu ovom ništa originalno, a ne vjerujem da će se postići nikakve bolje kompetencije nego što ih učenici imaju sada.
2014-04-12
pa spremiš i glavno jelo i priloge i salate i desert za cilu familiju, sickaj dinstaj, mrvi, periRegoč wrote:Pa i je, ako mi je u hladnjaku kupus na paradajzu, a samo trebam u mikrovalku staviti na dvie i pol minute.frakcija wrote:zašto bi menza bila deset ulica dalje, kad samo moja zgrada ima tisuću stanovnika? a nigdi obilasci i tegljenja spize, kuvanje, dinstanje pranje.. to ti je ko da ti je lino poć u restoran.Regoč wrote:Ozbiljno? Lakše ti se ujutro ustati, umiti, odjenuti i otići u menzu deset ulicah dalje, nego iz kreveta, još krmeljiva u kuhinju, uključiti kuhalo, namazati kruh margarinom i pojesti uz kavu?frakcija wrote:ma čija je to komocija? moja nije!Regoč wrote:
Da nije praktično i da se baca mnogo više hrane nego da imamo menze, stoji. No, komocija nas navodi na individuliziranu ili obiteljsku prehranu.
2016-03-09
To je fpravo vrijeme za odmaranje mozga...pražnjenje ćelija od nakupljenog smeća, razmišljenje o stvarima za koje inače nemate vremena. Najbolje vrijeme za meditiranje.frakcija wrote:pa spremiš i glavno jelo i priloge i salate i desert za cilu familiju, sickaj dinstaj, mrvi, periRegoč wrote:Pa i je, ako mi je u hladnjaku kupus na paradajzu, a samo trebam u mikrovalku staviti na dvie i pol minute.frakcija wrote:zašto bi menza bila deset ulica dalje, kad samo moja zgrada ima tisuću stanovnika? a nigdi obilasci i tegljenja spize, kuvanje, dinstanje pranje.. to ti je ko da ti je lino poć u restoran.Regoč wrote:Ozbiljno? Lakše ti se ujutro ustati, umiti, odjenuti i otići u menzu deset ulicah dalje, nego iz kreveta, još krmeljiva u kuhinju, uključiti kuhalo, namazati kruh margarinom i pojesti uz kavu?frakcija wrote:
ma čija je to komocija? moja nije!
Ma slažem se, za pošten ručak trebaš tri sata. Dobro, vi Dalmoši ne više od sat i frtalj.frakcija wrote:pa spremiš i glavno jelo i priloge i salate i desert za cilu familiju, sickaj dinstaj, mrvi, periRegoč wrote:Pa i je, ako mi je u hladnjaku kupus na paradajzu, a samo trebam u mikrovalku staviti na dvie i pol minute.frakcija wrote:zašto bi menza bila deset ulica dalje, kad samo moja zgrada ima tisuću stanovnika? a nigdi obilasci i tegljenja spize, kuvanje, dinstanje pranje.. to ti je ko da ti je lino poć u restoran.Regoč wrote:Ozbiljno? Lakše ti se ujutro ustati, umiti, odjenuti i otići u menzu deset ulicah dalje, nego iz kreveta, još krmeljiva u kuhinju, uključiti kuhalo, namazati kruh margarinom i pojesti uz kavu?frakcija wrote:
ma čija je to komocija? moja nije!
Ali ozbiljno, ručak je uistinu brže pojesti u menzi jer je priprema dugotrajna, ali odievati se i odlaziti na zajutrak je čisto mučenje. Krevet, šolja, umivaonik, kuhalo, fridž, nesica, mlieko. Čisto da dođem do sebe. A toga nema u menzi.
Page 18 of 31 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 24 ... 31
Similar topics
» Zasto su JNA I cetnici takvom silinom krenuli na Vukovar te '91?!
» Jasminka Buljan Culej, pišu mediji, nova je voditeljica kurikularne reforme. Inače, gospođa smatra da nam je stanje u obrazovanju super
» Zašto Bošnjaci toliko žele biti Hrvati i gdje je uzrok takvom ponašanju?
» Pozitivni učinci reformi
» Meanwhile Al Bukmal, SDF, Hezbolah i još ponešto
» Jasminka Buljan Culej, pišu mediji, nova je voditeljica kurikularne reforme. Inače, gospođa smatra da nam je stanje u obrazovanju super
» Zašto Bošnjaci toliko žele biti Hrvati i gdje je uzrok takvom ponašanju?
» Pozitivni učinci reformi
» Meanwhile Al Bukmal, SDF, Hezbolah i još ponešto
Page 18 of 31