ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Smrtna kazna - DA

Page 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Smrtna  kazna  -  DA Empty Smrtna kazna - DA

Post by Slap 26/9/2014, 17:10

http://danas.net.hr/svijet/pozadina-brutalnih-silovanja-u-indiji

Naravno da postoji potreba postojanja izvršenja smrtne kazne kada se prkosnog luđaka i nitkova, koji se uhvati u očitom teškom kaznenom djelu protiv života i ljudskog dostojanstva...naprimjer kaznena djela teškog seksualnog nasilja nad djecom i ženama. 

Nećemo plakati nad silovanjem  teškog ratnog  zločinca  i poticatelja silovanja Ratka Mladića kojeg su kresnula tri crnca u  haškom zatvoru nakon čega su mu "ispale oči". Tada ćemo reći jednostavno "dogodilo se nešto dobro"....naišo manijak na manijake. Je li ovo kršćanski? Da.   "Kade svi budu plakali mi ćemo se radovati" kaže jedna NZ misao... i ovo govori o kršćanskoj perspektivi prema  događanjima kraju svijeta kojeg su ljudi ovog svijeta sami sebi pribavili politički,ekološki i na druge srodne načine.

Sve drugo su kakti humanističke  idealističke tlapnje istih filozofa koje uglavnom nestaju kad se stvar teškog zla događa na koži njihovoj ili njihovih najmilijih.

Kad nema smrtne kazne onda imamo  mnogo mnogo više teških kaznenih djela nad kojima plaču i mnogi ljudi kad isto pročitaju u novinama. Poželjeti mogućnost da će neko u zatvoru odrezati kurac i jaja teškom podofilu nisu baš stvar ljudskog dostojanstva jer je to dvoličnost i  potiha patnja za smrtnom kaznom. Treba otvoreno reći i ozakoniti što je za smrt i primjer drugima.
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Smrtna  kazna  -  DA Empty Re: Smrtna kazna - DA

Post by Bran_Do 26/9/2014, 17:17

Ne, to je izrazito nekršćanski stav, s obzirom i na zapovijed "Ne ubij" i na središnje ideje milosti i oprosta.
Ako misliš suprotno, onda iznesi argumente iz NZ umjesto ovih gornjih.
Bran_Do
Bran_Do

2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 26/9/2014, 17:18

nema društvo što izigravati pojedincu mater i ćaću. općenito, kazna- ne.

a ta utrka za apel na emocije u obliku smišljanja što goreg zločina, na koe se ljudi često vataju, je skoro za kazniti.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 26/9/2014, 17:19

ili boga, izigravati, mislim.
na religii smo pa je ovo zgodna dopuna :)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Bran_Do 26/9/2014, 17:26

Slap wrote:http://danas.net.hr/svijet/pozadina-brutalnih-silovanja-u-indiji

1. Sve drugo su kakti humanističke  idealističke tlapnje istih filozofa koje uglavnom nestaju kad se stvar teškog zla događa na koži njihovoj ili njihovih najmilijih.

2.
Kad nema smrtne kazne onda imamo  mnogo mnogo više teških kaznenih djela nad kojima plaču i mnogi ljudi kad isto pročitaju u novinama. Poželjeti mogućnost da će neko u zatvoru odrezati kurac i jaja teškom podofilu nisu baš stvar ljudskog dostojanstva jer je to dvoličnost i  potiha patnja za smrtnom kaznom. Treba otvoreno reći i ozakoniti što je za smrt i primjer drugima.
1. Nikakve "humanističke tlapnje" nego potreba da se ideja nenasilja i prava na život održi kao temeljna vrijednost.
2. Ova tvrdnja je neutemeljena budalaština za koju nisi pružio nikakve statističke podatke. Kriminal i težina kriminalnih djela ovise o cijelom spketu društvenih i kulturnih varijabli, a postojanje ili nepostojanje smrtne kazne nije apsolutno nikakav čimbenik pri tome.
Bran_Do
Bran_Do

2014-04-17

Back to top Go down

Post by Slap 26/9/2014, 17:35

Bran_Do wrote:Ne, to je izrazito nekršćanski stav, s obzirom i na zapovijed "Ne ubij" i na središnje ideje milosti i oprosta.
Ako misliš suprotno, onda iznesi argumente iz NZ umjesto ovih gornjih.

"Ne ubij" je starozavjetna zapovjed... a iza starog zavjeta stoje i smrtne kazne. Doduše velik broj razloga za smrtnu kaznu u  starom zavjetu su sulude,nitkovske...pa bi bllo dobro i to ovdje obraditi.

Ne trebamo apsolutizirati "ne ubij" ...jer ona ne odbacuje mogućnost obrane života od zlotvora kada isti ima idiotsku misiju osobnog dobra a ne ideološkog obračunavanja vlastodršca. Takav vlastodržac je u poziciji milosti i oprosta a žrtva mu može jednom dati lekciju u uspješnoj obrani ako je vješta u tome /ratnik ratniku/..dok nije dostojno od svećenika /drugi mentalitet/  da pruža otpor tijelom. Isus je pružao "otpor" pogledom i zračenjem svojim, a kad je "došlo njegovo"...iz sasvim drugih razloga on je prihvatio patnju i smrt.
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Slap 26/9/2014, 17:51

Bran_Do wrote:Ne, to je izrazito nekršćanski stav, s obzirom i na zapovijed "Ne ubij" i na središnje ideje milosti i oprosta.

Sad će moja malenkost tebe dovesti u primjer  razbacivanja sa "milosti" i dobiti  ćeš primjereno pitanje. Lako je pričati o apstraktnim sitoacijama....

Planinariš. Sjediš na jednoj velikoj uzvisini, strmini i uživaš u pogledu /dalekozor/  na prirodni horizont. Pratio te je jedan kriminalac koji je zamjetio u jednom svratištu tvoj pun novčanik i skupu opremu...i  prišulja ti se iza leđa sa namjerom da te gurne u provaliju jer ti si kaput sa novčanikom,ruksakom i drugim fino odlužio pokraj sebe...za njega jeftina sitoacija bez rizika /čak je i fizički daleko  ječi od tebe/.
Gurne te ali ti se zaustaviš na jednoj grani i visiš nad provalijom. Moliš ga da uzme novac i sve drugo a tebe da ostavi da se sam spasiš. Smije ti se "u brk". Hoće dovršiti posao nogom ali uklizne se i dođe u sličnu sitoaciju visenja nad ponorom. Ti se prvi popneš i sad je prilika da ga odalamiš kamenom ili drvetom. On te moli za oprost "Žao mi je,neću više,zaboravimo sve,budimo prijatelji!". Što ćeš ti uraditi Brandon-doe ?

Ovo je čisto moja priča i ona ima samo jedan mudrosni završetak /ovisno o ponašanju tog nitkova/...da ne misliš da sam je negdje pokupio.
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by aben 26/9/2014, 17:59

Nema nikoga okolo? Ja bi čeka dok ne padne, s toljagom, za svaki slučaj ako se uspije dignuti.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Slap 26/9/2014, 18:08

aben wrote:Nema nikoga okolo? Ja bi čeka dok ne padne, s toljagom, za svaki slučaj ako se uspije dignuti.

Odgovorio si na "Što"  ali  zaboravio si na pitanje  "Zašto". No molim te da ne odgovaraš jer sam isto prvo pitao Brandona čekam njegov odgovor !

Aben biti strpljiv! ;)
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by aben 26/9/2014, 18:11

Odgovoria bi ja i zašto da znan što zašto, a brando ti inako ne bi prepisiva od mene

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Patriot_1 26/9/2014, 18:23

Smrtna kazna ne,,doživotan zatvor da!
"Ne ubij"je vrijedilo onda a i sada.Nema veze što je to S.Zavjet!
Ubiti u samoobrani da!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Trinity 26/9/2014, 19:11

Naravno da ne mada se ponekad za neke zločine pitamo ima li dovoljno velike kazne.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Slap 26/9/2014, 19:27

Bran_Do wrote:
Slap wrote:http://danas.net.hr/svijet/pozadina-brutalnih-silovanja-u-indiji

1. Nikakve "humanističke tlapnje" nego potreba da se ideja nenasilja i prava na život održi kao temeljna vrijednost.
2. Ova tvrdnja je neutemeljena budalaština za koju nisi pružio nikakve statističke podatke. Kriminal i težina kriminalnih djela ovise o cijelom spketu društvenih i kulturnih varijabli, a postojanje ili nepostojanje smrtne kazne nije apsolutno nikakav čimbenik pri tome.

1. Pravo na život nema onaj tko sa umišljajem ubija da bi zadovoljio neki svoj iracionalni i sebični interes na štetu nevinih,... tu vrijedi novozavjetna "tko se mača laća od mača će i poginuti"

2. Apsurdno je uopće razmišljati da efikasan sustav protiv kriminalaca i prijetnja na "vlastitu kožu" nisu sredstvo odvraćanja. Drugi je problem općenitog povećanja teških kaznenih djela gdje kriminalac ne ubija iz umišljaja nego iz nehata a i tamo gdje ubija  iz umišljaja stvar je organiziranog kriminjala sa  kvalitetnom organizacijom tehnologijom kojoj policija teže staje na kraj...

Evo i jedan odlomak sa interneta meni u prilog:

Osim toga, mnogi Albanci drže da nakon ukidanja smrtne kazne ubojica ne može biti primjereno kažnjen, pa zato i nakon što ubojica odsluži zatvorsku kaznu, žele provesti krvnu osvetu. Albanija ima za europske prilike relativno visoku stopu ubojstava, ali manju nego SAD, a čak tri puta manju nego Rusija. Hrvatska stopa ubojstava je preko tri puta manja od albanske.
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Bran_Do 26/9/2014, 20:06

Dok on visi, dao bih petama vjetra i ostavio ga da visi.
Gurnuo ga ne bih, niti bih ga odalamio toljagom.
Bran_Do
Bran_Do

2014-04-17

Back to top Go down

Post by Slap 26/9/2014, 21:43

Bran_Do wrote:Dok on visi, dao bih petama vjetra i ostavio ga da visi.

O koji nedostojanstveni potez...mudrac uvjek ima mogućnosti da stvari riješava oči u oči i da nešto dokaže protivniku. Šteta...nećeš doznati za mudrije.

Šteta....nisam predvidio ovu tvoju slabost... inače bih napisao da je kriminalas slabije tjelesne konstrukcije...i zapravo došuljavao se do tvojih leđa pod izlikom "Dobar dan,,,nisam vas htio ometati dok gledate dalekozorom...imate li vatre!?"  i ne bi imao potrebe bježati...  zapravo danas sam dobre volje...nudim ti popravni ispit !  Dakle...visi on nad ponorom i moli te...izgleda da se ne može sam ni popeti...
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Slap 26/9/2014, 21:54

Patriot_1 wrote:
Ubiti u samoobrani da!

Uf... a što ćemo sa onom Isusovom  "Ne opirite se zlotvoru"...   ?

Nema samoobrane Patriote !
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by kic 26/9/2014, 21:58

Slap wrote:2. Apsurdno je uopće razmišljati da efikasan sustav protiv kriminalaca i prijetnja na "vlastitu kožu" nisu sredstvo odvraćanja. Drugi je problem općenitog povećanja teških kaznenih djela gdje kriminalac ne ubija iz umišljaja nego iz nehata a i tamo gdje ubija  iz umišljaja stvar je organiziranog kriminjala sa  kvalitetnom organizacijom tehnologijom kojoj policija teže staje na kraj...

Evo i jedan odlomak sa interneta meni u prilog:

Osim toga, mnogi Albanci drže da nakon ukidanja smrtne kazne ubojica ne može biti primjereno kažnjen, pa zato i nakon što ubojica odsluži zatvorsku kaznu, žele provesti krvnu osvetu. Albanija ima za europske prilike relativno visoku stopu ubojstava, ali manju nego SAD, a čak tri puta manju nego Rusija. Hrvatska stopa ubojstava je preko tri puta manja od albanske.
krvni delikti čine tek do 2% ukupnog kriminala u policijskoj i pravosudnoj statistici u jednoj godini, ne mogu se porediti društva jer tu ima niz varijabli, uglavnom kaznenopravna dogmatika danas drži kako smrtna kazna ne utječe dovoljno generalno preventivno i ne ispunjava tu svrhu, uostalom smrtna kazna je u Hrvatskoj ukinuta 90-te, ali manji broj ljudi zna da se zadnja formalna presuda smrtne kazne dogodila zadnji put na početku 80ih, dakle nije se ni primjenjivala, a mrtvo slovo na papiru u zakonu nije ono što treba loviti, btw jel znaš za slučaj Japana i njihovih osuđenika na smrtnu kaznu?
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Patriot_1 26/9/2014, 22:01

Slap wrote:
Patriot_1 wrote:
Ubiti u samoobrani da!

Ima!
Rečenica izvučena iz koneksta!
Uostalom,Petra nije poslao u pakao jer je ,,potegao nož!
Nego ga postavio za vođu prve crkve!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Slap 26/9/2014, 22:14

Patriot_1 wrote:
Slap wrote:
Patriot_1 wrote:
Ubiti u samoobrani da!

Ima!
Rečenica izvučena iz koneksta!
Uostalom,Petra nije poslao u pakao jer je ,,potegao nož!
Nego ga postavio za vođu prve crkve!

Mogao si se poslužiti tražilicom i naći to u bibliji a ne mene optužiti da sam tu rečenicu "izvukao iz konteksta" događaja Isusovog hapšenja. Te rečenice tamo nema...ali je ima u Propovjedi na gori....ona je tamo kontekstualna rečenica...stoga ponavljam "Nema samoobrane Patriote!"
Slap
Slap

Male
2014-09-06

Back to top Go down

Post by Patriot_1 26/9/2014, 22:53

Pa ti onda dozvoli da te neka budala ubije,,ja neću!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics