Šterc u Nedjeljom u 2: Natalitet možemo poboljšati useljavanjem Ukrajinaca
Page 14 of 17
Page 14 of 17 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17
Re: Šterc u Nedjeljom u 2: Natalitet možemo poboljšati useljavanjem Ukrajinaca
Za obitelj to dođe i oko tri tisuce.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-11
to je bio crvenkasti ;Pmelkior wrote:Ja sam danas vidio babu s brkovima.IvyTeasdale wrote:Vi biste i babu uvjerili da je djed ustvari. ;-)
2014-04-11
kakav plin? ništa telefon, jedan mobitel i 50 bonova.melkior wrote:...plin, telefon, Max tv, Internet, komunalna naknada. Struja 200 kn? U Zagrebu sam bio dva mjeseca podstanar, kao samac plaćao sam 2000 kn režija i stanarinu, bez mjesečnih izdataka hrane. Moraš nešto i obući.aben wrote:a ča ti brojiš u režije?melkior wrote:Inače, što se tiče režija od 600 kn, lol. To možda u nekom selu na Pagu u staračkom domaćinstvu.aben wrote:pronatalitetna politika je kad uhljebi potiču građane da proizvodu nove porezne obveznike.melkior wrote:Što znači pronatalitetna politika? Ajmo malo o lovi Dakle, u hrvatskim uvjetima moraš imati mladi bračni par pune zaposlenosti od kojih ona nema plaću ispod 4.500-5000 kn neto. Dovoljno za podmirivanje režija. On ima plaću iznad 5.500-6000 kn, znači da su njihovi ukupni neto prihodi ajmo reći 10.000 kn. Od njegovih 6000 kn - 2000 kn ode na ratu stambenog kredita. Znači, ostane mu 4000 kn koje mu mjesečno moraju dostajati za dvoje djece, auto, a htio bi i nešto uštedjeti? I to u idealnim uvjetima sigurnosti posla. Dakle, ako jedan od njih ostane bez posla, banana. Ne možeš se vratiti ni roditeljima na selo iako bi im životni troškovi bili jeftiniji jer tek na selu nema posla, a o nekim sadržajima za djecu da i ne pričam. I još trpjeti njegove starce da ti kvocaju svaki dan
a izračun ti ne valjo. režije nisu 4500 iljod, nego 600kn. stan ni na kredit nego je podstanarstvo od 1300kn. auto nemaju, nego bicikle, i mogu uštediti prilično svaki misec.
jo sun broji struju 200kn,
vodu 100 kn,
održavanje 100 kn,
komunalije zbirno 50kn
smeće 100kn
jedan mobitel na bonove 50 kn
ništa internet. komunalnu san uključi.
struja je 200, to je rasvjeta jedan sat, grijanje se odvija kuhanjem i dekama.
moreš ti režije ploćati i 8000 kun, znun jo to. ali unda je dobro da imoš bar 20 000 iljod primanja.
2014-04-16
Moguće, udarala se u junačka hrvatska prsa i gledala me onako zakrvavljenim očima, ispod okaIvyTeasdale wrote:to je bio crvenkasti ;Pmelkior wrote:Ja sam danas vidio babu s brkovima.IvyTeasdale wrote:Vi biste i babu uvjerili da je djed ustvari. ;-)
melkior- Posts : 17502
2015-08-09
U takvim uvjetima krepao bi ti i kanarinacaben wrote:kakav plin? ništa telefon, jedan mobitel i 50 bonova.melkior wrote:...plin, telefon, Max tv, Internet, komunalna naknada. Struja 200 kn? U Zagrebu sam bio dva mjeseca podstanar, kao samac plaćao sam 2000 kn režija i stanarinu, bez mjesečnih izdataka hrane. Moraš nešto i obući.aben wrote:a ča ti brojiš u režije?melkior wrote:Inače, što se tiče režija od 600 kn, lol. To možda u nekom selu na Pagu u staračkom domaćinstvu.aben wrote:pronatalitetna politika je kad uhljebi potiču građane da proizvodu nove porezne obveznike.melkior wrote:Što znači pronatalitetna politika? Ajmo malo o lovi Dakle, u hrvatskim uvjetima moraš imati mladi bračni par pune zaposlenosti od kojih ona nema plaću ispod 4.500-5000 kn neto. Dovoljno za podmirivanje režija. On ima plaću iznad 5.500-6000 kn, znači da su njihovi ukupni neto prihodi ajmo reći 10.000 kn. Od njegovih 6000 kn - 2000 kn ode na ratu stambenog kredita. Znači, ostane mu 4000 kn koje mu mjesečno moraju dostajati za dvoje djece, auto, a htio bi i nešto uštedjeti? I to u idealnim uvjetima sigurnosti posla. Dakle, ako jedan od njih ostane bez posla, banana. Ne možeš se vratiti ni roditeljima na selo iako bi im životni troškovi bili jeftiniji jer tek na selu nema posla, a o nekim sadržajima za djecu da i ne pričam. I još trpjeti njegove starce da ti kvocaju svaki dan
a izračun ti ne valjo. režije nisu 4500 iljod, nego 600kn. stan ni na kredit nego je podstanarstvo od 1300kn. auto nemaju, nego bicikle, i mogu uštediti prilično svaki misec.
vodu 100 kn,
održavanje 100 kn,
komunalije zbirno 50kn
smeće 100kn
a.
2015-08-09
crveni,znala sam. Dobro si ga zamijetio;Pmelkior wrote:Moguće, udarala se u junačka hrvatska prsa i gledala me onako zakrvavljenim očima, ispod okaIvyTeasdale wrote:to je bio crvenkasti ;Pmelkior wrote:Ja sam danas vidio babu s brkovima.IvyTeasdale wrote:Vi biste i babu uvjerili da je djed ustvari. ;-)
2014-04-11
A žena bi te ostavila u roku keksmelkior wrote:U takvim uvjetima krepao bi ti i kanarinacaben wrote:kakav plin? ništa telefon, jedan mobitel i 50 bonova.melkior wrote:...plin, telefon, Max tv, Internet, komunalna naknada. Struja 200 kn? U Zagrebu sam bio dva mjeseca podstanar, kao samac plaćao sam 2000 kn režija i stanarinu, bez mjesečnih izdataka hrane. Moraš nešto i obući.aben wrote:a ča ti brojiš u režije?melkior wrote:Inače, što se tiče režija od 600 kn, lol. To možda u nekom selu na Pagu u staračkom domaćinstvu.aben wrote:pronatalitetna politika je kad uhljebi potiču građane da proizvodu nove porezne obveznike.melkior wrote:Što znači pronatalitetna politika? Ajmo malo o lovi Dakle, u hrvatskim uvjetima moraš imati mladi bračni par pune zaposlenosti od kojih ona nema plaću ispod 4.500-5000 kn neto. Dovoljno za podmirivanje režija. On ima plaću iznad 5.500-6000 kn, znači da su njihovi ukupni neto prihodi ajmo reći 10.000 kn. Od njegovih 6000 kn - 2000 kn ode na ratu stambenog kredita. Znači, ostane mu 4000 kn koje mu mjesečno moraju dostajati za dvoje djece, auto, a htio bi i nešto uštedjeti? I to u idealnim uvjetima sigurnosti posla. Dakle, ako jedan od njih ostane bez posla, banana. Ne možeš se vratiti ni roditeljima na selo iako bi im životni troškovi bili jeftiniji jer tek na selu nema posla, a o nekim sadržajima za djecu da i ne pričam. I još trpjeti njegove starce da ti kvocaju svaki dan
vodu 100 kn,
održavanje 100 kn,
komunalije zbirno 50kn
smeće 100kn
a.
2015-08-09
ne bi, i ni,melkior wrote:U takvim uvjetima krepao bi ti i kanarinacaben wrote:kakav plin? ništa telefon, jedan mobitel i 50 bonova.melkior wrote:...plin, telefon, Max tv, Internet, komunalna naknada. Struja 200 kn? U Zagrebu sam bio dva mjeseca podstanar, kao samac plaćao sam 2000 kn režija i stanarinu, bez mjesečnih izdataka hrane. Moraš nešto i obući.aben wrote:a ča ti brojiš u režije?melkior wrote:Inače, što se tiče režija od 600 kn, lol. To možda u nekom selu na Pagu u staračkom domaćinstvu.aben wrote:pronatalitetna politika je kad uhljebi potiču građane da proizvodu nove porezne obveznike.melkior wrote:Što znači pronatalitetna politika? Ajmo malo o lovi Dakle, u hrvatskim uvjetima moraš imati mladi bračni par pune zaposlenosti od kojih ona nema plaću ispod 4.500-5000 kn neto. Dovoljno za podmirivanje režija. On ima plaću iznad 5.500-6000 kn, znači da su njihovi ukupni neto prihodi ajmo reći 10.000 kn. Od njegovih 6000 kn - 2000 kn ode na ratu stambenog kredita. Znači, ostane mu 4000 kn koje mu mjesečno moraju dostajati za dvoje djece, auto, a htio bi i nešto uštedjeti? I to u idealnim uvjetima sigurnosti posla. Dakle, ako jedan od njih ostane bez posla, banana. Ne možeš se vratiti ni roditeljima na selo iako bi im životni troškovi bili jeftiniji jer tek na selu nema posla, a o nekim sadržajima za djecu da i ne pričam. I još trpjeti njegove starce da ti kvocaju svaki dan
vodu 100 kn,
održavanje 100 kn,
komunalije zbirno 50kn
smeće 100kn
a.
ali koja je poanta tvoje propozicije, do si presjek produktivnosti jednog para, a zahtjevoš "život dostojan čovika", ali od onoga ki je produktivniji bar za duplo...kužiš, ti si socijalist
Last edited by aben on Sun 29 May - 22:10; edited 1 time in total
2014-04-16
Bi. Dobro si mu rekao ;-)
2014-04-11
Hbte se. Propada nam Rvatska .....
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Ne zahtijevam ja nikakav život dostojan čovika. Uostalom, život dostojan čovika je i socijalistička mantra o obitelji s djecom. Ali ako bi ti to išao sređivati u stilu 60-ih godina prošlog stoljeća, u tim uvjetima bi ti mogao živjeti jedino par kondora na Cresu, ali oni su još jeftiniji, jedna crknuta ovca svakih 5,6 dana, o internetu i plaćanju komunalne naknade niti ne razmišljajuaben wrote:ne bi, i ni,melkior wrote:U takvim uvjetima krepao bi ti i kanarinacaben wrote:kakav plin? ništa telefon, jedan mobitel i 50 bonova.melkior wrote:...plin, telefon, Max tv, Internet, komunalna naknada. Struja 200 kn? U Zagrebu sam bio dva mjeseca podstanar, kao samac plaćao sam 2000 kn režija i stanarinu, bez mjesečnih izdataka hrane. Moraš nešto i obući.aben wrote:a ča ti brojiš u režije?melkior wrote:Inače, što se tiče režija od 600 kn, lol. To možda u nekom selu na Pagu u staračkom domaćinstvu.aben wrote:pronatalitetna politika je kad uhljebi potiču građane da proizvodu nove porezne obveznike.melkior wrote:Što znači pronatalitetna politika? Ajmo malo o lovi Dakle, u hrvatskim uvjetima moraš imati mladi bračni par pune zaposlenosti od kojih ona nema plaću ispod 4.500-5000 kn neto. Dovoljno za podmirivanje režija. On ima plaću iznad 5.500-6000 kn, znači da su njihovi ukupni neto prihodi ajmo reći 10.000 kn. Od njegovih 6000 kn - 2000 kn ode na ratu stambenog kredita. Znači, ostane mu 4000 kn koje mu mjesečno moraju dostajati za dvoje djece, auto, a htio bi i nešto uštedjeti? I to u idealnim uvjetima sigurnosti posla. Dakle, ako jedan od njih ostane bez posla, banana. Ne možeš se vratiti ni roditeljima na selo iako bi im životni troškovi bili jeftiniji jer tek na selu nema posla, a o nekim sadržajima za djecu da i ne pričam. I još trpjeti njegove starce da ti kvocaju svaki dan
vodu 100 kn,
održavanje 100 kn,
komunalije zbirno 50kn
smeće 100kn
a.
ali koja je poanta tvoje propozicije, do si presjek produktivnosti jednog para, a zahtjevoš "život dostojan čovika", ali od onoga ki je produktivniji bar za duplo...kužiš, ti si socijalist
2015-08-09
melkior wrote:
Ne zahtijevam ja nikakav život dostojan čovika. Uostalom, život dostojan čovika je i socijalistička mantra o obitelji s djecom. Ali ako bi ti to išao sređivati u stilu 60-ih godina prošlog stoljeća, u tim uvjetima bi ti mogao živjeti jedino par kondora na Cresu, ali oni su još jeftiniji, jedna crknuta ovca svakih 5,6 dana, o internetu i plaćanju komunalne naknade niti ne razmišljaju
govorin ti da si nerealan. ljudi se pokrivaju koliki in je lancun, a to ča bi oni hotili veći pa se pokrivaju i preko glove nužno znoči da će in noge ostali gole i prebuditi će se prehlođeni.
2014-04-16
Apsolutno se slažem I kad se sve zbroji, žena i djeca su luksuz koji košta. Prekratak lancunaben wrote:melkior wrote:
Ne zahtijevam ja nikakav život dostojan čovika. Uostalom, život dostojan čovika je i socijalistička mantra o obitelji s djecom. Ali ako bi ti to išao sređivati u stilu 60-ih godina prošlog stoljeća, u tim uvjetima bi ti mogao živjeti jedino par kondora na Cresu, ali oni su još jeftiniji, jedna crknuta ovca svakih 5,6 dana, o internetu i plaćanju komunalne naknade niti ne razmišljaju
govorin ti da si nerealan. ljudi se pokrivaju koliki in je lancun, a to ča bi oni hotili veći pa se pokrivaju i preko glove nužno znoči da će in noge ostali gole i prebuditi će se prehlođeni.
2015-08-09
tako je u mene brataben wrote:ljudi se ne odlučivaju za dicu, nego se opiju i dobiju ih.
ja sam iskako stanicu ranije dok mi zena nije zaprla vrata
prckov- Posts : 34546
2014-04-18
Starhemberg wrote:Porez za što? Nemoj se glupirati, nisi glup čovjek :)epikur37 wrote:dijagram wrote:Iznesi prijedloge.epikur37 wrote:Prijedlozi su mu dosta dobri glede demografije. Roditeljioma treba dati sigurnost, država bi trebala omogućiti pretpostavke.
Imamo na forumu lijepu skupinu sto muskih sto zenskih nezenja:)
Pa evo Šterc je doktor za to...
Porez za neženje je sigurno jedna od mjera!
Pa dobro si čuo, da. I u Njemačkoj postoji takvo šta, čak se i plaća izračunava tako da samci imaju manji koeficijent.
Tko ima ženu i dicu, odbija mu se manje nego samcima.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Yehudi wrote:I u Njemačkoj postoji takvo šta, čak se i plaća izračunava tako da samci imaju manji koeficijent.
Fino. Znači nezaposleni Turci koji štancaju dicu država im daje dobru socijalu a solo Njemac radi dan i noć, ići će u penziju sa 73 a država ga još kažnjava
catabbath-
2015-08-21
to je konzekvecijalistički pristup i dobar je za otvaranje očiju fašistima,dawson wrote:Yehudi wrote:I u Njemačkoj postoji takvo šta, čak se i plaća izračunava tako da samci imaju manji koeficijent.
Fino. Znači nezaposleni Turci koji štancaju dicu država im daje dobru socijalu a solo Njemac radi dan i noć, ići će u penziju sa 73 a država ga još kažnjava
ali provi razlog je deontološki- kažnjavanje ili nagrađivanje životnog stila je jednostavno pogrješno.
2014-04-16
aben wrote:
to je konzekvecijalistički pristup i dobar je za otvaranje očiju fašistima,
ali provi razlog je deontološki- kažnjavanje ili nagrađivanje životnog stila je jednostavno pogrješno.
Inače negdje sam bio pročitao da Njemci planiraju ukinuti određene potpore da dijeci jer su ih 80% koristili isključivo nezaposleni Turci.
catabbath-
2015-08-21
Uopće ne znam čemu frka oko nataliteta, čim manje ljudi to bolje. Šta fali onim indijancima šta su izumrli po amerikama? Danas su napredni amerikanci.
dawson wrote:aben wrote:
to je konzekvecijalistički pristup i dobar je za otvaranje očiju fašistima,
Inače negdje sam bio pročitao da Njemci planiraju ukinuti određene potpore da dijeci jer su ih 80% koristili isključivo nezaposleni Turci.
a rezati stečena prava? its madness:)
2014-04-16
Nema od toga ništa.
Tuđman je natalitet u Hrvatskoj pokušao povećati masovnim useljavanjem Krašovana,tj.Hrvata iz Rumunjske.
Za tri godine do jednog su se vratili u Rumunjsku.
E,pa kad Hrvati i to još iz Rumunjske nemaju interesa da ovdje žive,onda ne znam tko ima.
Tuđman je natalitet u Hrvatskoj pokušao povećati masovnim useljavanjem Krašovana,tj.Hrvata iz Rumunjske.
Za tri godine do jednog su se vratili u Rumunjsku.
E,pa kad Hrvati i to još iz Rumunjske nemaju interesa da ovdje žive,onda ne znam tko ima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 14 of 17 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17
Similar topics
» Osnovano ‘Hrvatsko bilo‘, stigli Šterc, Vukušić, Radeljak, Batarelo...: ‘Dobrodošli su svi osim SDSS-a i Možemo!‘
» Nezadovoljstvo u 'Možemo'?!Katarina Peović:'Za moguće financiranje Možemo od strane Tedeschija pitajte Tomaševića'
» Drma se koalicija SDP/(NE)MOZEMO u Zagrebu:'Ovako dalje NE mozemo'
» Vlada porezmom reformom želi poboljšati demografsku sliku Hrvatske?
» Za razliku od Možemo! koji sa sedam mandata može što želi, Mosta koji može vladati državom, mi sa svojih 16 ne možemo ništa’
» Nezadovoljstvo u 'Možemo'?!Katarina Peović:'Za moguće financiranje Možemo od strane Tedeschija pitajte Tomaševića'
» Drma se koalicija SDP/(NE)MOZEMO u Zagrebu:'Ovako dalje NE mozemo'
» Vlada porezmom reformom želi poboljšati demografsku sliku Hrvatske?
» Za razliku od Možemo! koji sa sedam mandata može što želi, Mosta koji može vladati državom, mi sa svojih 16 ne možemo ništa’
Page 14 of 17