PROJEKT DOMOVINA: Nakon Hoda za život traži se zabrana petokrake, srpa i čekića, štafete i Titovih bedževa
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: PROJEKT DOMOVINA: Nakon Hoda za život traži se zabrana petokrake, srpa i čekića, štafete i Titovih bedževa
...aj sad u kumrovec
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: PROJEKT DOMOVINA: Nakon Hoda za život traži se zabrana petokrake, srpa i čekića, štafete i Titovih bedževa
jastreb wrote:Malo morgen!Ero wrote:
Strasbourg: Ne može se zabraniti crvenu zvijezdu
Inicijativa za zabranom crvene zvijezde teško može proći u Hrvatskoj, bez obzira i na potencijalnu vruću želju zakonodavca. Naime, po presudi Europskog suda za ljudska prava iz 2008. crvena zvijezda se ne može tretirati isključivo kao simbol totalitarnog režima, a njeno isticanje je zaštićeno kao sloboda izražavanja. Štoviše, u presudi se kaže kako čak ni propagiranje komunističke ideologije samo po sebi nije kažnjivo.
Slučaj je pokrenuo mađarski političar Attila Vajnai koji je dospio pred sud jer je 2003. godine na jednom političkom skupu na reveru jakne imao crvenu petokraku. Dobio je uvjetnu kaznu na godinu dana. No, nakon žalbe Europskom sudu za ljudska prava Vajnai je oslobođen, a presuda iz Strasbourga je dala pravo na javnost crvenoj zvijezdi. (J.K.)
Ja, kad je Heineken, zažmirim i jedva progutam...
crvenkasti-
2014-04-17
Pod zvijezdom su vraćeni Istra, Kvarner, otoci, Dalmacija...S ponosom su Hrvati nosili na kapi crvenu zvijezdu...
red wolf-
2016-02-10
Придуманный СССР. Ностальгия как приговор
Nećeš @Ero smradu promijeniti povijest...
red wolf-
2016-02-10
Brinem isključivo o našoj budućnosti.
Pa to je tvoja Slovenija...Sretno Vam...Ero wrote:Brinem isključivo o našoj budućnosti.
red wolf-
2016-02-10
"Prvo se naučite delati, onda zabranjivati."
M.B.
M.B.
Similar topics
» Autor Tuđmanovog spomenika siguran je da su udbaši krivi za ono šaranje srpa i čekića
» Debotovi u 'akciji'!Skinuli zastavu 'Hoda za zivot' pa privedeni'
» Organizatorica Hoda za život: Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice
» MOJ ŽIVOT NAKON PANTOVČAKA: NEĆE SE VRATITI U HDZ, A URED ĆE JOJ BITI U VISOKOJ Oproštajni razgovor s Kolindom Grabar-Kitarović nakon 5 godina mandata
» Navodni zaštitar "Hoda za život" zaprijetio Sarnavki: "Lomit ćemo kosti, pišat ćete krv tjedan dana"
» Debotovi u 'akciji'!Skinuli zastavu 'Hoda za zivot' pa privedeni'
» Organizatorica Hoda za život: Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice
» MOJ ŽIVOT NAKON PANTOVČAKA: NEĆE SE VRATITI U HDZ, A URED ĆE JOJ BITI U VISOKOJ Oproštajni razgovor s Kolindom Grabar-Kitarović nakon 5 godina mandata
» Navodni zaštitar "Hoda za život" zaprijetio Sarnavki: "Lomit ćemo kosti, pišat ćete krv tjedan dana"
Page 3 of 3