Autor Tuđmanovog spomenika siguran je da su udbaši krivi za ono šaranje srpa i čekića
Page 1 of 1
Autor Tuđmanovog spomenika siguran je da su udbaši krivi za ono šaranje srpa i čekića
noći sa subote na nedjelju neki vandal oštetio je spomenik Franji Tuđmanu koji je početkom prosinca prošle godine postavljen u blizini dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Na postolju spomenika je, zbilja kreativno, crnom bojom nacrtao srp i čekić, a čini se kako policija još uvijek nije uspjela pronaći. No, kipar Kuzma Kovačić, autor spomenika, misli da zna tko je za sve kriv.
Gospodin je, naime, jučer gostovao kod Velimira Bujanca i za sve je optužio Udbu. „Mislim da je to stvarno ta struktura, udbaška, koja još uvijek živi u određenom obliku u Hrvatskoj, ima novac, ima, dakle, moć da, ovoga, nešto takvoga, je li, napravi”, kaže gospodin Kovačić. Spomenik je, inače, očišćen odmah u nedjelju ujutro, a dobio je i privremenu zaštitu, pa su mediji opisali kako su ga u nedjelju navečer čuvala trojica policajaca.
Dakle, gospodin Kovačić je siguran da su ostaci zloglasne jugoslavenske tajne policije, koja još uvijek ima novac, moć i položaj u našem društvu, odlučili Hrvatsku napasti noćnom akcijom šaranja novog spomenika hrvatskom predsjedniku.
Emisija se nastavila u sličnom tonu pa su tako Bujanec i Kovačić analizirali novinske tekstove koji se zezaju sa spomenikom Franji Tuđmanu. U emisiju su se uključivali i gosti koji su se naizmjence divili djelu gospodina Kovačića i zgražali zbog napada, te razmatrati druge pokazatelje podrivanja hrvatske države iza kojih sigurno stoji UDBA.
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/autor-tudmanovog-spomenika-siguran-je-da-su-udbasi-krivi-za-ono-saranje-srpa-i-cekica/?utm_source=NetClanak&utm_medium=Widget&utm_campaign=NetWidget
Gospodin je, naime, jučer gostovao kod Velimira Bujanca i za sve je optužio Udbu. „Mislim da je to stvarno ta struktura, udbaška, koja još uvijek živi u određenom obliku u Hrvatskoj, ima novac, ima, dakle, moć da, ovoga, nešto takvoga, je li, napravi”, kaže gospodin Kovačić. Spomenik je, inače, očišćen odmah u nedjelju ujutro, a dobio je i privremenu zaštitu, pa su mediji opisali kako su ga u nedjelju navečer čuvala trojica policajaca.
Dakle, gospodin Kovačić je siguran da su ostaci zloglasne jugoslavenske tajne policije, koja još uvijek ima novac, moć i položaj u našem društvu, odlučili Hrvatsku napasti noćnom akcijom šaranja novog spomenika hrvatskom predsjedniku.
Emisija se nastavila u sličnom tonu pa su tako Bujanec i Kovačić analizirali novinske tekstove koji se zezaju sa spomenikom Franji Tuđmanu. U emisiju su se uključivali i gosti koji su se naizmjence divili djelu gospodina Kovačića i zgražali zbog napada, te razmatrati druge pokazatelje podrivanja hrvatske države iza kojih sigurno stoji UDBA.
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/autor-tudmanovog-spomenika-siguran-je-da-su-udbasi-krivi-za-ono-saranje-srpa-i-cekica/?utm_source=NetClanak&utm_medium=Widget&utm_campaign=NetWidget
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Autor Tuđmanovog spomenika siguran je da su udbaši krivi za ono šaranje srpa i čekića
spomenik je ruglo.
da dolje ne piše o kome se radi čovjek bi mislio da je spomenik animiranom filmu.
ni F od Franje Tuđmana
da dolje ne piše o kome se radi čovjek bi mislio da je spomenik animiranom filmu.
ni F od Franje Tuđmana
2014-12-30
Re: Autor Tuđmanovog spomenika siguran je da su udbaši krivi za ono šaranje srpa i čekića
ok..nema udbasa i kosovaca u hrvatskoj..ne kuzim zasto je onda anto nobilo priznao u banja luci da je surađivao sa obavjestajnim zajednicama negdasnje juge..bas je glup i sigurno je lagao..jer NEMA BIVSIH SURADNIKA UDBE I KOS-A U HRVATSKOJ NI ZA LIJEKA'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
udba
inace kuzma je bio moj profesor mislim jednu godinu , pamtim ga kao lucidnu osobu posvecenu sakralnoj umjetnosti od koje si mogao nauciti nesto o zivotu u to "mracno" doba vladavine udbe
a opet moguce da udbasi nisu shvacali njegovu viziju pa mogao raditi/predavati i biti utjecajan u zajednici
Sveti Josip de Cupertin leti nad maslinicima, 1981.
Četrnaesta postaja, 1981.
Život sv. Franje Asiškog, 1982.
Melankolija sv. Tome Apostola, 1983
inace kuzma je bio moj profesor mislim jednu godinu , pamtim ga kao lucidnu osobu posvecenu sakralnoj umjetnosti od koje si mogao nauciti nesto o zivotu u to "mracno" doba vladavine udbe
a opet moguce da udbasi nisu shvacali njegovu viziju pa mogao raditi/predavati i biti utjecajan u zajednici
Sveti Josip de Cupertin leti nad maslinicima, 1981.
Četrnaesta postaja, 1981.
2014-04-12
debotoijusto wrote:
meni je jednom isto ispalo vako...
samo naopako...
Last edited by T. on Wed 9 Jan - 9:21; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
T.- Posts : 17552
2014-04-14
Ne pitanje nezavisnih novina iz banja luke na optuzbe da usrađuje sa obavjestajnim zajednicama na prostoru bivse jugoslavije anto nobilo je odgovorio
'APSOLUTNO I ODGOVORNO TVRDIM DA NISAM UMIJESAN U NIKAKVE OBAVJESTAJNE RADNJE NA OVIM PROSTORIMA.DANAS SIGURNO NE.JEDINE KONTAKTE SA OBAVJEŠTAJNIM STRUKTURAMA IMAO SAM U BIVŠOJ DRŽAVI JER SAM BIO NA ODGOVORNIM FUNKCIJAMA ALI ONAJ TKO TVRDI DA NIJE IMAO KONTAKTE SA BIVŠIM JUGOSLAVENSKIM SLUŽBAMA A IMAO JE NEKE POZICIJE U ONOM SISTEMU TAJ LAŽE ILI JE TEŠKI DEMAGOG'
'APSOLUTNO I ODGOVORNO TVRDIM DA NISAM UMIJESAN U NIKAKVE OBAVJESTAJNE RADNJE NA OVIM PROSTORIMA.DANAS SIGURNO NE.JEDINE KONTAKTE SA OBAVJEŠTAJNIM STRUKTURAMA IMAO SAM U BIVŠOJ DRŽAVI JER SAM BIO NA ODGOVORNIM FUNKCIJAMA ALI ONAJ TKO TVRDI DA NIJE IMAO KONTAKTE SA BIVŠIM JUGOSLAVENSKIM SLUŽBAMA A IMAO JE NEKE POZICIJE U ONOM SISTEMU TAJ LAŽE ILI JE TEŠKI DEMAGOG'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
veber wrote:spomenik je ruglo.
ni F od Franje Tuđmana
nije plasticnost likova njegov izrazaj a zivit se mora , vjerujem da se povezao s udbasima iz crkve/HDZ i dobiva ovakve poslove
2014-04-12
T. wrote:debotoijusto wrote:
meni je jednom isto ispalo vako...
samo naopako...
more bit da si nesto lose pojeo
2014-04-12
debotoijusto wrote: u nedjelju ujutro, a dobio je i privremenu zaštitu, pa su mediji opisali kako su
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
A jesu li udbasi krivi zato sto mu taj spomenik izgleda ko karikatura.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Kaj uopce pitasRingo10 wrote:QA jesu li udbasi krivi zato sto mu taj spomenik izgleda ko karikatura.
Sve su Udbasi krivi
Oni ti mogu začarati ljude i napraviti od njih svinje
Srecom da Udbasi nisu jaci od vjestica
He he
He he
debotoijusto wrote:
Tuđman mu je još i dobro ispao :D
...imamo mi normalnog kipara od Meštrovića i Augustinčića?
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Kakav covjek takav mu spomenik
Crveni kmeri.
A jebi ga Ero
Crveni su bolji od crnih
Crveno je carska boja
Boja pobjede
Boja optimizma
Svasta nesto . Vidla u Kini
To je kratka povijest svega
Crveni su bolji od crnih
Crveno je carska boja
Boja pobjede
Boja optimizma
Svasta nesto . Vidla u Kini
To je kratka povijest svega
Similar topics
» PROJEKT DOMOVINA: Nakon Hoda za život traži se zabrana petokrake, srpa i čekića, štafete i Titovih bedževa
» Dinamo koristi taktiku Zvezde iz 1991: Od Tuđmanovog kluba hrvatskih ekstremista do male Jugoslavije
» Što i za koga danas rade bivši doušnici i udbaši?
» MARCEL HOLJEVAC: Završila serija “Udbaši i sinovi” na HRT-u
» Tko su bivsi Udbasi i Kosovci?Gdje su,sto rade i koliko ih ima?
» Dinamo koristi taktiku Zvezde iz 1991: Od Tuđmanovog kluba hrvatskih ekstremista do male Jugoslavije
» Što i za koga danas rade bivši doušnici i udbaši?
» MARCEL HOLJEVAC: Završila serija “Udbaši i sinovi” na HRT-u
» Tko su bivsi Udbasi i Kosovci?Gdje su,sto rade i koliko ih ima?
Page 1 of 1