ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

pravo na izbor/život

Page 17 of 34 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 25 ... 34  Next

Go down

pravo na izbor/život - Page 17 Empty Re: pravo na izbor/život

Post by red wolf 23/5/2016, 20:09

epikur37 wrote:Zabrana pobačaja ali i homoseksualne promidžbe. Želimo zdravu, jaku i homogenu zajednicu :)
Ajme što si zaostao...

red wolf

2016-02-10

Back to top Go down

Post by epikur37 23/5/2016, 20:13

red wolf wrote:
epikur37 wrote:Zabrana pobačaja ali i homoseksualne promidžbe. Želimo zdravu, jaku i homogenu zajednicu :)
Ajme što si zaostao...

Kao 50 % austrije :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by red wolf 23/5/2016, 20:14

epikur37 wrote:
red wolf wrote:
Ajme što si zaostao...

Kao 50 % austrije :)
Pa ne znam...Nisam siguran da 50% Austrije tako razmišlja...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by melkior 23/5/2016, 20:24

Ništa od toga.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest 23/5/2016, 20:27

melkior wrote:
Ništa od toga.
Zabrana moze dovesti samo do toga da zene to rade same, sakateci se ili umiruci u dtrasnim mukama. Pobacaja je bilo otkad je svijeta, bolje onda da se to radi u higijenskim uvjetima i bez smrtnih ishoda po majke.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by melkior 23/5/2016, 20:33

Starhemberg wrote:
melkior wrote:
Ništa od toga.
Zabrana moze dovesti samo do toga da zene to rade same, sakateci se ili umiruci u dtrasnim mukama. Pobacaja je bilo otkad je svijeta, bolje onda da se to radi u higijenskim uvjetima i bez smrtnih ishoda po majke.
Ne možeš iskorijeniti pobačaj kao što ne možeš iskorijeniti ni prostituciju. Apsolutna zaštita života je nemoguća. Kao prvo, život nije toliko vrijedan da bi bio apsolutno zaštićen. Kao drugo, borba protiv zla u ljudskoj prirodi je Sizifov posao. Kao treće, ova tzv. "zaštita života" nema veze sa zaštitom života već  s ideološkom podjelom društva po principu "naši" i "vaši". Kao četvrto, uskoro više neće imati tko abortirati u Hrvatskoj, sve zdrave snage pobjegle na Zapad affraid
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest 23/5/2016, 23:18

melkior wrote:
Starhemberg wrote:
melkior wrote:
Ništa od toga.
Ne možeš iskorijeniti pobačaj kao što ne možeš iskorijeniti ni prostituciju. Apsolutna zaštita života je nemoguća. Kao prvo, život nije toliko vrijedan da bi bio apsolutno zaštićen. Kao drugo, borba protiv zla u ljudskoj prirodi je Sizifov posao. Kao treće, ova tzv. "zaštita života" nema veze sa zaštitom života već  s ideološkom podjelom društva po principu "naši" i "vaši". Kao četvrto, uskoro više neće imati tko abortirati u Hrvatskoj, sve zdrave snage pobjegle na Zapad affraid

Kao peto, Opus Dei i Kaptol kler sa Markić je namjerno organizirao prosvjed isti dan kad se održavao jedan drugi prosvjed, prosvjed protiv Monsanta:

PODRŽIMO IH HRVATSKA! Imali smo 2 prosvjeda za život, ali drugi su svi ZATAŠKALI!

http://www.dnevno.hr/planet-x/podrzimo-ih-hrvatska-imali-smo-2-prosvjeda-za-zivot-ali-o-drugi-su-svi-presutjeli-923547

http://net.hr/danas/hrvatska/zelimo-znati-sto-jedemo-u-zagrebu-odrzan-prosvjed-protiv-zloglasnog-monsanta/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by danni1 23/5/2016, 23:44

Starhemberg wrote:
melkior wrote:
Ništa od toga.
Ne nije bolje. To ti je isto kao da tražim policiju da drži susjeda dok ga zakoljem,malo mi se otima pa bi se mogao i porezat.
Neka krepaju ko ih jebe.
danni1
danni1

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 24/5/2016, 00:05

danni1 wrote:
Starhemberg wrote:
melkior wrote:
Ništa od toga.
Ne nije bolje. To ti je isto kao da tražim policiju da drži susjeda dok ga zakoljem,malo mi se otima pa bi se mogao i porezat.
Neka krepaju ko ih jebe.
Nije tebi lako.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/5/2016, 04:02

Iz većine ženskih komentara na temu (i pokojeg muškog kretena) jasno isčitavam grižnju savjesti zbog branjenja kulture smrti, manifestirano kroz masu bijesnih uvreda i psovki...Znam da nije lako braniti smrt i ubojice, ali nek bar pripaze di im pada pjena iz ustiju....Jer bjesnoća je zarazna....
:sherlock
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/5/2016, 09:34

Ak je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/5/2016, 10:26

dawson wrote:"dijete ne dijeli majčin DNA, pa time niti ne može biti dio njenog tijela"

Ima Marčelo pravo. Nije isti DNA. Slično kao kod bakterija koje uzrokuju bolesti i raznih parazita koji rastu u ljudskom tijelu, nije isti DNA. I da po stoji onaj alien if filma Alien4 koji je rastao u utrobi glavnog lika, isto ne bi imao isti DNA. Super je kad se znanstvene činjenice izvuku iz konteksta i upotrebljavaju za katolibanske potrebe :)
Uspoređivati bakterije sa djetetom može samo totalka idiot No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by provocator 24/5/2016, 10:28

Eva wrote:Ak je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid.
lol! :^0

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by marcellus 24/5/2016, 11:05

Eva wrote:Ak je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid.

spermići nisu živa bića, nego stanice u ljudskom tijelu. Fetusi su zasebna živa bića i nisu dio majčinog tijela. Imaju svoje organe, svoj DNA, i nisu vlasništvo majke.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by catabbath 24/5/2016, 11:14

marcellus wrote: Imaju svoje organe, svoj DNA, i nisu vlasništvo majke.

Isto kao trihinela.
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by provocator 24/5/2016, 11:15

marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/izmedu-prava-na-zivot-prava-na-izbor-cije-je-zapravo-tijelo-ciji-izbor-923644

to je manje-više sve što o tome imam reći
...emancipacija žena je njihovo pravo na obrazovanje i rad, na ravnopravnost pred zakonom i u društvu, a ne pravo na pobačaj ili paradiranje ulicama golih grudi. To s dostojanstvom žena nema veze. U pobačaju nema ničeg oslobađajućeg ni dostojanstvenog. Nije dobro da pobačaj postane nešto sa čime se povezuje “emancipiranost” i “borba za prava žena”.- Kaže u svom tekstu naš drug marcellus.

Ne znam za druga marcellusa ali ja nisam sreo niti upoznao ženu koja pobačaj smatra benignom sitnicom na koju se žena odlučuje tek tako, a da ne izvaže sve razloge za i protiv. Gotovo da ne postoji žena koja je ZA pobačaj, a ako postoji onda je zasigurno riječ o minornom broju žena koje ionako nikakve zakonske zabrane ne bi spriječile da ustraju u pretpostavljenom patološkom i perverznom zatrudnjivanju da bi se osjetio užitak u činu pobačaja.

Također, ne vidim ni realnu mogućnost da ženu koja je osobno čvrsto na poziciji kako je pobačaj neprihvatljiv ishod trudnoće netko nagovori ili prisili da ga počini.

Stoga mi je ovako gorljiva namjera da se pobačaj gurne u zonu zabrane nerazumljiva i neprihvatljiva.

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by Stanojko 24/5/2016, 11:27

Tja, uvesti kvote... Dozvoljen jedan pobacaj po zeni (svako ima pravo na gresku). Sve preko toga je kaznjivo (glupost nije opravdanje)...

2014-05-05

Back to top Go down

Post by marcellus 24/5/2016, 11:32

Starhemberg wrote:
melkior wrote:
Ništa od toga.

to stoji, ali ne opravdava postupak. To je "argument vješalice": na isti način možemo pravdati legalizaciju heroina, jer će narkomani isto tako uzimati drogu neovisno o zabrani pa je bolje da to rade legalno, u higijenskim uvjetima a ne da se ubijaju prljavim heroinom s ulice. Ili, možemo argumentirati da je krađa bilo otkad je svijeta i vijeka, i da će netko tko je naumio opljačkati banku to ionako uraditi iako je nezakonito, pa mu onda treba dati pancirku kad ide u pljačku kako bi čin protekao sigurnije po njega.

To je ono o čemu je moj tekst, zakonski pragmatizam vs. moralni imperativ očuvanja jednom začetog života.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by catabbath 24/5/2016, 11:36

marcellus wrote:
moralni imperativ

Kršćanski moral i općenito moral bliskoistočnih religija je jedna velika laž kojima vjernici prikrivaju vlastitu dvoličnost i izvrnute vrijednosti. "Mi ćemo zabraniti jer znami šta je naj bolje za njih, u ime lažnog Boga kojega smo izmislili kako bi MI kontolirali ovce koje u to vjeruju.". Bolje žena umre nego da bude neposlušna s tim da se to ne ondosi samo na žene i na abortus...
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by marcellus 24/5/2016, 11:40

provocator wrote:
marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/izmedu-prava-na-zivot-prava-na-izbor-cije-je-zapravo-tijelo-ciji-izbor-923644

to je manje-više sve što o tome imam reći
...emancipacija žena je njihovo pravo na obrazovanje i rad, na ravnopravnost pred zakonom i u društvu, a ne pravo na pobačaj ili paradiranje ulicama golih grudi. To s dostojanstvom žena nema veze. U pobačaju nema ničeg oslobađajućeg ni dostojanstvenog. Nije dobro da pobačaj postane nešto sa čime se povezuje “emancipiranost” i “borba za prava žena”.- Kaže u svom tekstu naš drug marcellus.

Ne znam za druga marcellusa ali ja nisam sreo niti upoznao ženu koja pobačaj smatra benignom sitnicom na koju se žena odlučuje tek tako, a da ne izvaže sve razloge za i protiv. Gotovo da ne postoji žena koja je ZA pobačaj, a ako postoji onda je zasigurno riječ o minornom broju žena koje ionako nikakve zakonske zabrane ne bi spriječile da ustraju u pretpostavljenom patološkom i perverznom zatrudnjivanju da bi se osjetio užitak u činu pobačaja.

Također, ne vidim ni realnu mogućnost da ženu koja je osobno čvrsto na poziciji kako je pobačaj neprihvatljiv ishod trudnoće netko nagovori ili prisili da ga počini.

Stoga mi je ovako gorljiva namjera da se pobačaj gurne u zonu zabrane nerazumljiva i neprihvatljiva.

ne vidim gdje ja u tekstu zagovaram zabranu pobačaja, naprotiv upravo suprotno moj je stav da zabrana nije najbolji način suzbijanja pobačaja.

I da, žene u velikoj većini slučajeva idu na pobačaj jer je društvu ili roditeljima "neprihvatljivo" biti samohrana majka, ili zato jer frajer ne želi to dijete, ili zato jer roditelji ne žele "sramotu", i tako dalje. Meni ne bi bila sramota da mi kćer jednog dana ostane trudna a da nije udana, jer danas ne postoje žene koje su djevice do braka (a to je zato jer se više ne udaju s 13 nego s 26), ali bih radije da ako se tako nešto desi NE ODE na ab.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 24/5/2016, 11:41

I da, postoje žene koje smatraju da je ab jedan od vidova kontracepcije. To je pogrešno.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 17 of 34 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 25 ... 34  Next

Back to top

- Similar topics