Kujundžić je za pravo za život. Sve dok se ne rodite
Page 1 of 1
Kujundžić je za pravo za život. Sve dok se ne rodite
MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić prije nekoliko je mjeseci, komentirajući zahtjev udruge Vigilare i njihovih ProLife pobornika da se u Hrvatskoj uvede potpuna zabrana pobačaja, rekao da život počinje začećem i da ga treba zaštititi. Istovremeno u Hrvatskoj postoje djeca koja trebaju zaštitu, bolesna su i potreban im je lijek koji se za njihove bolesti pojavio prvi put (neuroblastom i spinalnu mišićnu atrofiju).
Od oko 40 djece kojoj je potreban lijek, samo ih se osmero liječi. Ostali moraju čekati da građani prikupe novac za njihovo skupo liječenje, jer vlada nije osigurala sredstva.
Pitali smo ih koliko je uplatila vlada, na što smo samo dobili odgovor: "Vlada RH je dosad pokazala visoku osjetljivost u slučajevima lijekova koji nisu na listi HZZO-a, te će tako biti i ubuduće."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kujundzic-je-za-pravo-za-zivot-sve-dok-se-ne-rodite/1018485.aspx
Od oko 40 djece kojoj je potreban lijek, samo ih se osmero liječi. Ostali moraju čekati da građani prikupe novac za njihovo skupo liječenje, jer vlada nije osigurala sredstva.
Kujundžić je prvo obećao da će osnovati Fond za skupe lijekove prema uzoru na Francusku. Po tome bi građani uplaćivali novac za skupe lijekove, a vlada bi iz proračuna uplaćivala iste iznose koje su građani donirali. Međutim, Kujundžić je samo otvorio račune na koje građani uplaćuju novac za lijekove, a vlada ne.
"Od objave broja računa 27. prosinca 2017. do 5. siječnja 2018. tekuće donacije od fizičkih osoba za lijek nusinersen (Spinraza) za liječenje spinalne mišićne atrofije (SMA) iznosile su 15.488 kuna, a od trgovačkih društava 500 kuna. Tekuće donacije od fizičkih osoba za lijek dinutuximab beta (Dinutuximab beta EUSA) za liječenje neuroblastoma iznose 10.100,00 kuna, a od trgovačkih društava 500 kuna", stoji u odgovoru koji nam je stigao iz Ministarstva zdravstva.
Pitali smo ih koliko je uplatila vlada, na što smo samo dobili odgovor: "Vlada RH je dosad pokazala visoku osjetljivost u slučajevima lijekova koji nisu na listi HZZO-a, te će tako biti i ubuduće."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kujundzic-je-za-pravo-za-zivot-sve-dok-se-ne-rodite/1018485.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Kujundžić je za pravo za život. Sve dok se ne rodite
glupi smo skoro ka srbi
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Mile nam je ljuti darwinist ;Pdebotoijusto wrote:MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić prije nekoliko je mjeseci, komentirajući zahtjev udruge Vigilare i njihovih ProLife pobornika da se u Hrvatskoj uvede potpuna zabrana pobačaja, rekao da život počinje začećem i da ga treba zaštititi. Istovremeno u Hrvatskoj postoje djeca koja trebaju zaštitu, bolesna su i potreban im je lijek koji se za njihove bolesti pojavio prvi put (neuroblastom i spinalnu mišićnu atrofiju).
Od oko 40 djece kojoj je potreban lijek, samo ih se osmero liječi. Ostali moraju čekati da građani prikupe novac za njihovo skupo liječenje, jer vlada nije osigurala sredstva.Kujundžić je prvo obećao da će osnovati Fond za skupe lijekove prema uzoru na Francusku. Po tome bi građani uplaćivali novac za skupe lijekove, a vlada bi iz proračuna uplaćivala iste iznose koje su građani donirali. Međutim, Kujundžić je samo otvorio račune na koje građani uplaćuju novac za lijekove, a vlada ne.
"Od objave broja računa 27. prosinca 2017. do 5. siječnja 2018. tekuće donacije od fizičkih osoba za lijek nusinersen (Spinraza) za liječenje spinalne mišićne atrofije (SMA) iznosile su 15.488 kuna, a od trgovačkih društava 500 kuna. Tekuće donacije od fizičkih osoba za lijek dinutuximab beta (Dinutuximab beta EUSA) za liječenje neuroblastoma iznose 10.100,00 kuna, a od trgovačkih društava 500 kuna", stoji u odgovoru koji nam je stigao iz Ministarstva zdravstva.
Ajme meni na što se Jakov srozao! Nikad nije izgledao tako depresivno kao u svom novom talk showu na Comedy Central. A i Kata mu je dala nogu....suicidal tendenciesdebotoijusto wrote:glupi smo skoro ka srbiPitali smo ih koliko je uplatila vlada, na što smo samo dobili odgovor: "Vlada RH je dosad pokazala visoku osjetljivost u slučajevima lijekova koji nisu na listi HZZO-a, te će tako biti i ubuduće."
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
pa, zdravstvo je i ovako u gubitku osam milijardi kuna.
Ali mi ga ne želimo privatizirati...
Ali mi ga ne želimo privatizirati...
Normalno da imaš dug u zdravstvu kad je 20% populacije starije od 65 godina
Evo
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ageing_of_Europe
Taman onih 20% što su glasali za Shulza u Njemačkoj
Evo
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ageing_of_Europe
Taman onih 20% što su glasali za Shulza u Njemačkoj
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Sad su izbori u Italiji, dođeš na skup pokreta pet zvjezdica ono ekipa ispod pedeset godina prosjek godina oko trideset, dođeš na izborni skup demokratske partije (ljevičari) ko da si došao na skup penzionera, logićno hipi penzioneri s jedne strane i mladi ljudi s druge, e sad šta ćemo, mi jedimo govna, vi sebe osigurajte a mi kad dođemo u te godine onda opet mi jedimo govna
2014-04-11
I onda se to tako vuče pa će bit deset milijardi kuna pa dvanaest pa dvadeset.... ono dok mi dođemo do penzije ako tko i uvati te godine bit će dug dvadeset osam milijardi kuna e onda će reći nema se para moramo privatizirat eto jebi se, crkni
Daj čoviče di su oni islamisti, rokajte po Evropi bar da uživam pa kad ja tonem onda da idemo svi u tri pičke materine ko Titanik
Daj čoviče di su oni islamisti, rokajte po Evropi bar da uživam pa kad ja tonem onda da idemo svi u tri pičke materine ko Titanik
2014-04-11
Oni pričaju Hitler vaki Hitler naki onda imaš onaj program T nešto i sad ludnica i on ih sve otruje i gotovo, eto nehumano
Šta ste vi?
Zdrav čovjek mora radit za penzionere i za ove bolesne i ovisnike o drogama i u biti sve ove druge kojima lijeka nema dok se i on sam nerazboli
A ŠTA STE VI?
Šta ste vi?
Zdrav čovjek mora radit za penzionere i za ove bolesne i ovisnike o drogama i u biti sve ove druge kojima lijeka nema dok se i on sam nerazboli
A ŠTA STE VI?
2014-04-11
Eto
https://www.blic.rs/vesti/svet/hiljade-nemackih-radnika-u-strajku/qsd8xtd
Četri miljona u štrajku ali tko vas jebe Merkel je na vlasti
https://www.blic.rs/vesti/svet/hiljade-nemackih-radnika-u-strajku/qsd8xtd
Četri miljona u štrajku ali tko vas jebe Merkel je na vlasti
2014-04-11
To ti se zove zamor materijala jer nestare samo penzioneri nego i radnička klasa, ono nije isto dvadesetak godina i četrdeset i sad ovi njima treba radit više a za manje pare a diš više, prije se umoriš, treba ti odmor a ovi ih upregli plus ono sve kasnije ćete u penziju
2014-04-11
Uopće ne žalim ove radnike, ja sam fino naklon deset godina rada gdje nit jednog dana bolovanja nisam ima u deset minuta napravija šest tisuća kuna štete, izvanredni otkaz i aj Bog, i sad ležarina
A vi radite i neka vas guze i treba da vas guze
A vi radite i neka vas guze i treba da vas guze
2014-04-11
Oni su svi pametni a ja jedini glup jel tako
E saš vidit baze, dođe Rumunj u Švabiju i posli malo ekonomija zašteka čuj on ima svoje selo di se može vratit a štaš ti tamo u Švabiji, u koje ćeš se ti selo vratit?
E vidiš sad vi fino pregazili čerrsesetu, ovi još uvoze, takmići se sa onim od dvadeset godina, e sad šztajkaj pa fino imaš dvije opcije
Nastavit po starom ili tražit veće plaće pa će oni pogon prebaciti u Rumunjsku a ti u Švabiji opet bit u problemima jer je manje radnih mjesta
E saš vidit baze, dođe Rumunj u Švabiju i posli malo ekonomija zašteka čuj on ima svoje selo di se može vratit a štaš ti tamo u Švabiji, u koje ćeš se ti selo vratit?
E vidiš sad vi fino pregazili čerrsesetu, ovi još uvoze, takmići se sa onim od dvadeset godina, e sad šztajkaj pa fino imaš dvije opcije
Nastavit po starom ili tražit veće plaće pa će oni pogon prebaciti u Rumunjsku a ti u Švabiji opet bit u problemima jer je manje radnih mjesta
2014-04-11
Ray Mabuse care
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
imas rjec viskadebotoijusto wrote:Pitali smo ih koliko je uplatila vlada, na što smo samo dobili odgovor: "Vlada RH je dosad pokazala visoku osjetljivost u slučajevima lijekova koji nisu na listi HZZO-a, te će tako biti i ubuduće."
glupi smo skoro ka srbi
» Vuk Drašković: Imamo pravo da ne priznamo Kosovo, ali nemamo pravo da hipnotišemo narod da nezavisnosti nema
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» Papa Franjo : Pederi imaju pravo na obitelj i posvajanje djece
» Ljudi imaju pravo na život
» Vuk Drašković: Imamo pravo da ne priznamo Kosovo, ali nemamo pravo da hipnotišemo narod da nezavisnosti nema
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» Papa Franjo : Pederi imaju pravo na obitelj i posvajanje djece
Page 1 of 1