Bijeg iz Hrvatske
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Bijeg iz Hrvatske
Grubo je reci,ali hrvatski narod kroz povijest i nije bas imao srece sa Drzavom,koju je on vodio..Rekoh ja pradavno...uposliti japaneze ili juznokoreance da sjede u vladi i saboru i vode drzavu..dawson wrote:Na kraju će u ovoj državi ostati samo državni uhljebi, penzioneri i branitelji.
Guest- Guest
Pa nisu li branitelji ujedno i penzioneri ?dawson wrote:Na kraju će u ovoj državi ostati samo državni uhljebi, penzioneri i branitelji.
I ne samo oni,već i pripadnici domovinske vojske 1941god.te borci NOB-a. Jadna mala državica ne može isfinancirati sve potrebe čak tri veteranske vojske.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
70-te a posbeno 80-te su bile super za raditi u švabiji ili još bolje u Austriji...danas je to druga priča...danas pametni idu preko bare...europa je izgubljen slučaj.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ne bas..amerika,osim ako nisi neki magistar znanosti u industriji,farmaciji,ovome ili onom,ima da gladuje i prezivljava,,,,nordijske zemlje su solidne,svicarska,svabija sve bogatija kao drzava,drifteri i poduzetnici sve pod vecim porezima..epikur37 wrote:70-te a posbeno 80-te su bile super za raditi u švabiji ili još bolje u Austriji...danas je to druga priča...danas pametni idu preko bare...europa je izgubljen slučaj.
Guest- Guest
bogomdani wrote:ne bas..amerika,osim ako nisi neki magistar znanosti u industriji,farmaciji,ovome ili onom,ima da gladuje i prezivljava,,,,nordijske zemlje su solidne,svicarska,svabija sve bogatija kao drzava,drifteri i poduzetnici sve pod vecim porezima..epikur37 wrote:70-te a posbeno 80-te su bile super za raditi u švabiji ili još bolje u Austriji...danas je to druga priča...danas pametni idu preko bare...europa je izgubljen slučaj.
U SAD bih samo turistički....moja preporuka Australija, Novi Zeland, nešto od Južne Amerike ili Kanada.
2015-08-06
niti turisticki..nema sto vidjeti posteno..ostalo pobrojano,tak,tak..frend u australiji,kaze ije lose..ali je jebeno daleko..
Guest- Guest
Hrvatska je od Europskih zermalja ok.
Mislim neka ljudi prodaju što imaju u slavoniji i presele u prosperitetniji dio zemlje, bolje nego da idu vanka.
Kupit će manje nego što su imali ali dovoljno za početak a ne kao gastarbajteri na apr mjeseci. Msm ja sam prodao većinu toga u Bosni i to mi je bilo dovoljno da se situiram i krenem u Dalmaciji.
Mislim neka ljudi prodaju što imaju u slavoniji i presele u prosperitetniji dio zemlje, bolje nego da idu vanka.
Kupit će manje nego što su imali ali dovoljno za početak a ne kao gastarbajteri na apr mjeseci. Msm ja sam prodao većinu toga u Bosni i to mi je bilo dovoljno da se situiram i krenem u Dalmaciji.
2015-08-06
Epi,iskreno da kazem,dopizdio mi je taj uhljebljivacki,lopovski mentalitet,lokalni šerifi,nesposobno potomstvo svi jamraju,a da bi se uhvatili raditi,onda i ono sto je Levi rekao,da te sama drzava reketari...e pa nece vise..sad me Svabi jos i gore reketare... ...ali barem je oke po pitanju placanja..sve redovno stize..
Guest- Guest
bogomdani wrote:niti turisticki..nema sto vidjeti posteno..ostalo pobrojano,tak,tak..frend u australiji,kaze ije lose..ali je jebeno daleko..
O kako nema većina dvadeseteog stoljeća kulturno je obilježena američkim toponimima, a prirodne ljepote su velike. Ja sam dijete XX stoljeća pa moj svijet slika dobrim dijelom odražava američke ikone, na stranu što je amerika sada za kurac i izvrgnula se u sve nekulturmnijeg hegemona.
2015-08-06
bogomdani wrote:Epi,iskreno da kazem,dopizdio mi je taj uhljebljivacki,lopovski mentalitet,lokalni šerifi,nesposobno potomstvo svi jamraju,a da bi se uhvatili raditi,onda i ono sto je Levi rekao,da te sama drzava reketari...e pa nece vise..sad me Svabi jos i gore reketare... ...ali barem je oke po pitanju placanja..sve redovno stize..
A čuj, ja sam prihvatio nedostatke ali u odnosu na podneblje i neke prednosti mogu se podnijeti nedostatci samo ne smiješ dozvoliti da te osobno diraju.
Evo proljeće je, svibanj, sve miriše, more vegetacija i tako anrednih 6 mjeseci ....pa ko ovo more platit...danas pekica i koljenica....ma bježi :)
Glede nedostataka,velika je borba s administracijom.
Susjed mi je došao iz Australije, non stopgrinta kako je ovdje nesređeno i non stop mrzovoljan, te kako se on zajebao što je došao...
Sto mu mogu nek pati.
Ja sam stavri prihvatio i okrenuo na pozitivu,pa recimo kad isposlujem od HEP-a neku dozvolu nakon dva mjeseca čekanja, zvanja i urgiranja...osajetim to kao veliko postignuće,počastim se.
I dijelim savjete onima koji kreću u slične pothvate :)
2015-08-06
Jbga...neki dan prilog o OPG-ima...ne mogu naći ljude za poso,nešto o berbi jagoda.
Kod nas u firmi tražili radnika,proizvodnja i montaža alu i pvc stolarije.....niš,jedan došao pogledao pogon ode,drugi radio 5-6 dana i prva montaža na moru,njega nema.
Bio sam uvjeren da će to piti pomama za poslom da će svaki dan doći bar 5 ljudi pitati za poso...niš od toga.
Monting u Dugom Selu treba električara,gospodski poso,90% posla je servisiranje sitnog alata,ormarića za struju i sl. 8h rada subote slobodne,čovjek neće,nije zainteresiran a preko veze ga guraju.
Posla ima,plače nisu neke ali može se,ovima što odlaze nije nitko kriv nego oni sami,nemoš studirat pizdarije tipa kroatistike i očekivat poso.
Pozavršavali filozofske studije i očekuju poso, aha...baš nekom treba filozofija, da se školuju za nešto korisno imali bi i poso
Kod nas u firmi tražili radnika,proizvodnja i montaža alu i pvc stolarije.....niš,jedan došao pogledao pogon ode,drugi radio 5-6 dana i prva montaža na moru,njega nema.
Bio sam uvjeren da će to piti pomama za poslom da će svaki dan doći bar 5 ljudi pitati za poso...niš od toga.
Monting u Dugom Selu treba električara,gospodski poso,90% posla je servisiranje sitnog alata,ormarića za struju i sl. 8h rada subote slobodne,čovjek neće,nije zainteresiran a preko veze ga guraju.
Posla ima,plače nisu neke ali može se,ovima što odlaze nije nitko kriv nego oni sami,nemoš studirat pizdarije tipa kroatistike i očekivat poso.
Pozavršavali filozofske studije i očekuju poso, aha...baš nekom treba filozofija, da se školuju za nešto korisno imali bi i poso
Ako neće raditi u Hravtskoj nek idu vanka pa nek ih tamo oderu.
S nesvršenim doktoratom ne odbacujem nijedan posao pored svog redovnog, privatno dajem instrukcije ni jednu ne propuštam a imao sam ih tjedno i po 7 što je oko 3000 kn plus uz plaću, ljeti sam znao kufere prebacivati za češke studente preko brodova i slično....i malo po malo čovjek dobiva čvrsto tlo pod nogama uz ovo - ono...
A no kavica,kladionica, mama , tagta...prti!
S nesvršenim doktoratom ne odbacujem nijedan posao pored svog redovnog, privatno dajem instrukcije ni jednu ne propuštam a imao sam ih tjedno i po 7 što je oko 3000 kn plus uz plaću, ljeti sam znao kufere prebacivati za češke studente preko brodova i slično....i malo po malo čovjek dobiva čvrsto tlo pod nogama uz ovo - ono...
A no kavica,kladionica, mama , tagta...prti!
2015-08-06
skrtica neki...ja kad dodjem, nazovem mog odvjetnika, kazem sto mi treba, platim koliko trazi i drugi dan imam sve papire, dozvole i dokumente...epikur37 wrote:
Susjed mi je došao iz Australije, non stopgrinta kako je ovdje nesređeno i non stop mrzovoljan, te kako se on zajebao što je došao...
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
flumen wrote:skrtica neki...ja kad dodjem, nazovem mog odvjetnika, kazem sto mi treba, platim koliko trazi i drugi dan imam sve papire, dozvole i dokumente...epikur37 wrote:
Pametno.
2015-08-06
Svijet se mijenja. Ljudi odlaze.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Svijet se mijenja. Ljudi odlaze.
U stavri ne mijenja se,uvijek su odlazili.
2015-08-06
Ne. Svijet se mijenja. Odlaze jer mogu. Uostalom, svi ćemo uskoro živjeti u samo Jednoj državi...epikur37 wrote:red wolf wrote:Svijet se mijenja. Ljudi odlaze.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Ne. Svijet se mijenja. Odlaze jer mogu. Uostalom, svi ćemo uskoro živjeti u samo Jednoj državi...epikur37 wrote:red wolf wrote:Svijet se mijenja. Ljudi odlaze.
:D a no pozdrav i tebi
2015-08-06
Kad tako sagledaš stvari, onda nisu pobijegli zapravo...hahahahahahahahahahahahahahahaha
red wolf-
2016-02-10
@Epikure, shvati jednu stvar, ljudi su neuspio eksperiment...No, sve se da popraviti...hahahahahahahahahahahahahahahaha
red wolf-
2016-02-10
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Inspiracija za bijeg iz Europe
» Bijeg Semita iz izraelskog ropstva u Egipat
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Milović: Zašto je veleposlanik Hrvatske Ivan Sabolić uvrijedio HVO i priznao agresiju Hrvatske na BiH?
» Ugledna arhitektica odlazi iz Hrvatske: "Prokockali smo šansu od Hrvatske učiniti pristojnu zemlju"
» Bijeg Semita iz izraelskog ropstva u Egipat
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Milović: Zašto je veleposlanik Hrvatske Ivan Sabolić uvrijedio HVO i priznao agresiju Hrvatske na BiH?
» Ugledna arhitektica odlazi iz Hrvatske: "Prokockali smo šansu od Hrvatske učiniti pristojnu zemlju"
Page 3 of 6